ЯНУАРЧЕТАТА СЛАДКИ БЪРЗО РАСТАТ,МАМИТЕ СЕ ЧУДЯТ КАКВИ ДРЕШКИ ДА ИМ ИЗБЕРАТ

• 17 512
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна.....
Добро утро и от мен.
Мим, много вкесно бе мила, кога успя да ги набереш тия плодове....
Да се наоплача малко- така зверски ме боли гърлото. Ама съмъ съм си виновна, вътре- вънка, леко облечена, сега паса чай до замайване, ама всех и Осцилококциум.
А от болницата не мога да се оплача- те минаваха да отбият номера, никой нищо не казваше,ако не питам разбира се- тогава бяха много мили. Но може би понеже бях на т. нар ВИП етаж.
Аз брачна хълка не съм имала- няма кой да ме вземе, но пръстените ми стават- те и пред бремеността ми бяха добре. Не е така с дрехите обаче, но продължавам да упорствам в тази насока, не ги ща тия килограми.

# 121
Добро утро!
На мен пръстените ми ставаха през цялата бременност,така че въобще не съм ги махала.По скоро сега ги махам,за да не надера малката.
За ваксините още се двуомя.
За козунаците пък въобще не се двуомя - ядат ми се,ама не ми се правят  Blush
Оп-па щях да забравя за кафето!Айде заповядайте

# 122
Добро утро!

Мим, много хубава закуска, че и здравословна! Тенкс!  Hug

naiema, мерси за кафето. Изпревари ме, тъкмо мислех да го сервирам.   Grinning

tais, много гадно това. Лекувай се, че да не стане по-лошо.

Аз да си призная много съм доволна от акушерките в Токуда. Не са ни се карали за нищо. А той Никола редовно ги опикаваше като го преобуват, ама те явно са си свикнали и хич не им пукаше.
Радостчо, ти не раждаше ли в Лондон? И там ли са гадни акушерките?

Ох, този моя ревльо ни побърка вчера цяла вечер. Нахраних го в 10 ч. и след това до 1 часа беше игра, хилене и накрая рев. А на нас ни се спииии... Как издържа не знам. Само на ръце иска да го носим. И хитрува даже. Като го оставя за секунда и рееееев, все едно го колят. Как се научи незнам. Уж не съм го носила много на ръце досега  Thinking. Все иска внимание да му обръщам. Като се обърна и той надава вой  #Crazy. Вчера вечерта 2 часа вися на циците ми да ме ползва за биберон, ама не, няма сън и толкоз.

# 123
Цитат
За козунаците пък въобще не се двуомя - ядат ми се,ама не ми се правят  

Joy Joy Joy

Здравейте и от мен! Като никога по това време, да се възползвам и аз от закуската-мерси!
Tais, и аз съм с болки в гърлото тази сутрин. И аз бях във ВИП, ама то това какво значение има. Би трябвало с всички майки да се държат нормално. А те си викат, за тях това си е нормално явно поведение. Е, имаше и мили и симпатични 40% към 60%.

Аз пък и изобщо не можах да спя- предната нощ захърка в 10, като вчера така го чаках до 0.30, опитах да го кърмя заспал като вас, ама абсурд, откара го до 7 сутринта, а аз на сутринта щях да се пръсна. Снощи пак така заспа, аз го чаках до 0.30 и този път реших да се изцедя. Легнах си и точно след 20 минути се чу боен индиански вик. Като капак след като се нахрани му се и доигра smile3514  И е почнал да вири крака-пъне се за задно кълбо и много доволен. Тоя преходен период от будене към нощно спане дано да мине по кратко от прехода към демокрация cry А, сега видях че и Сладурчеста е била на моя хал-ми да ги бяхме събрали да си се кефят и да си общуват.

Сиси, недей за момичешките дрешки-голяма мъка да ги гледаш без повод да ги купиш. Ама пък сега нямам сили да го и кипря бебето и понеже момчешките не ме изкушават, до към 7-8 м. мисля да си го карам макс. най-комфортно и за двамата- предимно с бебешки гащеризони. Има време да го правим на малък мъж. А ако беше девойка, вече щях съвсем да съм без сили и от мерака да я коконтя Joy Joy
Радостчо, предположих аз, че "паркове и градинки" ще да е в Лондон. Мен пък обратна носталгия ме гони-най ми илпсват облагородените, чисти и поддържани паркове. Гледам тук хората се стараят да създадат, да оправят включително и детските площадки, ама веднага се намира някой да надраска, да изпочупи. Какви са тези хора, не знам направо!То за това трябва строг контрол и наказания да има, та да се отучат.

# 124
Мерси за кафенцето и закуската Wink Ммммм вкусно Simple Smile

Ама какво се оплаквате за парковете и проходимостта тук Simple Smile Аз направих мускули с тази количка с внушителните 20+ кг (половината от моето тегло)  hahaha Няма нужда от фитнес Wink Дайте ми стълби и разбити тротоари и после и с мускулна треска се сдобивам  Joy

За акушерките в родилното просто no comment ooooh! Добре, че намерих една, която да ми помогне да си отпуша каналите в началото. Направо ако я видя сега ще я разцелувам. И като ходих за първи път да кърмя Виктор се наслушах на толкова мнения  ooooh! Бях се  подготвила, че трябва да се цедя и да му давам изцедена кърма. Това упражнение ми струваше всеки ден пътуване от нас до МД по 2 пъти и стерилизиране на помпа и чудесии  Whistling Други пък твърдяха, че и помпата ми не била стерилна, а на ръка да се цедя (а аз не мога)  ooooh!
 Добре, че едната акушерка ми каза "Но защо не пробвате от гърда направо? Няма как да знаете дали е твърде слаб за това, ако не опитате" И о чудо! Той си засука! Ако бях слушала всички други моята кърмаческа кариера щеше да е 1 седмица максимум  Crossing Arms

Аз пък си очаквах момче и такова си имам Simple Smile А и в момента не е за сладурски дрешки, защото с неговото повръщане всичко е с петна веднага след обличането  Mr. Green

Отивам да сменям памперс, че май освободи събираното напрежение от ден и половина и очаквам голямо мазало  Laughing

# 125
ха добро утро,
мерси за кафето и закуската, аз за сега съм само до кафето...
снощи моята спа и се буди през 3ч. наяде се и пак си спа, та и аз съм си отпочинала... Hug
Това с козунака супер идея...
А аз в миялната съм мила спанак, сложих го в мрежата за чорапи и така на изплакване... Joy hahaha
за пола, аз си бях внушила че пак ще  е момче за да не се разочаровам много, но тайничко се надявах на момиче и ето стана... Praynig
и аз като родих баткото така гледам розовите дрешки, сега чакам още малко да замяса на човек и ще я контя... Flutter

# 126
  • Варна
Добре, че едната акушерка ми каза "Но защо не пробвате от гърда направо? Няма как да знаете дали е твърде слаб за това, ако не опитате" И о чудо! Той си засука! Ако бях слушала всички други моята кърмаческа кариера щеше да е 1 седмица максимум  Crossing Arms

Ах, ако знаеш като го чета как ме е яд! Мен ме накараха, дори след като си я взех в нас да се цедя и да следя колко ядяла, щото много малка била. В началото имах толкова много кърма...и след месец на цедене вече като засука, нямах....

# 127
Мим, направо съм шокирана как уж всички са за кърменето, а по всякакъв начин пречат  Crossing Arms Жалко, че така се е получило при вас и не си попаднала на човек и някой разбиращ  Hug

# 128
Добро утро на всички!

Някой има ли отзиви за бебешка козметика Бебино, че на погачата ни подариха цял комплект...

# 129
Куку, ето ме и мен!

Сладурчеста, Виолетке, следващия път се обадете, Анчето снощи направо ме направи луда калинка, накрая се нервирах и заспах и оставих баща и да я приспива Blush . Ама сам си е виновен!
Реших аз преди храненето в 22.00 да мина през банята, да се изкъпя и после направо да си легна. Оставих ги да се будалкат и той взел, че я приспал в 21.30, не вечеряла...Излизам от банята и гледам той си цъка на компа, а бебето спи Shocked . Накарах му се едно хубаво, започна се едно лудо ръчкане за да я събудим, но не. Да засуче и да се наяде юнашки на съм, абсурд. Оттам аз започнах да се цедя за да и го "излея" в гърлото в просъница, но точно на финала тя сама се събуди, наяде се, изака се юнашки и като се развесели, елате да видите каква игра настъпи. Изкара си до 1.00 часа, огладня, хайде пак хранене, нахраних я и си заспах и ги оставих да се приспиват. е за 5 минути е заспала, но беше станало вече към 2.00 часа.

Аз днес ще го раздавам примерна къщовница!
Само трябва някак да се отлепя от компа hahaha
е, поне ще си изпия кафето с вас!

Аз първия път, с Калоян имах драма с акушерките, ужасни същества, сега обаче не. Може би защото бях във ВИП и всички бяха много внимателни, но защо получаваме човешко отношение само , когато си плащаме?

Мюрвет, хитра си, не съм се сетила.

Дони, хубаво нещо е миялната. Не си купувай евтина обаче защото само ще си хвърллиш парите. Или взимаш нещо качествено или ще премиваш след нея.
Аз вече си знам урока и сега за новия апартамент мисля да взема нещо много хубаво колкото и да струва. Не съм се спряла още на модел защото ощще не съм отделила пари за това, но се надявам към лятото да ме огрее.

иначе старата ми беше Мидея, за 9 комплекта, но не веднъж съм мила съдовете след нея. Кофти работа. Оставих я на квартирантите, да си я чукат в главата.
Важен е класа на измиване, той трябва да е най-високият.

# 130
Добрютро!

Кокосче, Мим, аз пък оставам с впечатлението, че не всички са за кърменето.. За да ви дават такива абсурдни и тъпи "съвети" явно им е все тая с какво и как ще се храни бебчето... Мим, според мен обаче има начин да се върнете към кърменето.. поне от това, което изчетох в библиотеката така ми се струва. Но ще ти трябва огромно желание най-вече, много търпение и разбиращ специалист до теб (във Варна също има консултанти). Та ако имаш първите 2 неща можеш да стиснеш зъби и да почнеш с усилията.. Ето ти малко статии да видиш първо за какво става дума, пък ако решиш, че имаш търпението - действай  Hug

1. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20138
2. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=25220.0
3. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=20199

Аз само да уточня, че акушерките където раждах бяха много мили и любезни и ми обясниха доста неща за кърменето (след като ги попитах обаче!). Говорех в предния си пост за мед.сестрите в Пирогов като лежахме. Те там ме побъркаха, ама ако знаете с ква победоносна стъпка си тръгнах  Twisted Evil

За дрешките - ми Калоян вече има 2-3 чифта убави дрешки, пък и аз все гледам да го облека в тон  Flutter Митко само ми се смее, щото нямало кой да го гледа - е как - нали аз си го гледам  Flutter Ама сърбят тези ръце за нещо по-такааааа  Mr. Green Вайълет, и мен в началото не ме изкушаваха, но като купиш 1-2 и гледай кво става  smile3508

Легнах си и точно след 20 минути се чу боен индиански вик. Като капак след като се нахрани му се и доигра smile3514  И е почнал да вири крака-пъне се за задно кълбо и много доволен. Тоя преходен период от будене към нощно спане дано да мине по кратко от прехода към демокрация cry А, сега видях че и Сладурчеста е била на моя хал-ми да ги бяхме събрали да си се кефят и да си общуват.

hahaha Другият път да свиркате ей! И Калоян не спа тая нощ... То затова ей сега ставаме  Laughing Ама сутринта не издържах вече и Митко ме отмени, та си дремнах 1 час...Ми то как да спи детето, като вчера цял ден хърка и беше един киселяк... Дано днес да постои малко повече буден, та довечера да ги няма тия драми...

Хайде, ще припкам да си направя закусчица, че тия кг как, мислите, се поддържат, а??  Mr. Green

Редакция: ха ха, голям отбор нощни птици се събрахме  hahaha Вече ставаме за среднощен белот  Laughing

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 10:41 от Smiling_Sisi

# 131
  • София
Добрео утро и от мен....
Гледам похванали сте темата за болницата и кърменето- а какъв рев изревах, защото аз лежах на седмия етаж в МД. където бебетата не са при майките, а ги дават през три часа за хранене, като първите два дни даже те ги хранят, естествено с АМ....и на мен ми я дадоха така д ая храня с шишето, ама и на мен късно ми слезе кърмата, до 6 ден нямах нищо и ща не, ща давах й шишето, защото иначе пищеше от глад. Един ден оначе сутринта като я вземах за хранене и едната акушерка ми вика- от днес ще е само на кърмене вече...ама никой не ме пита, аз имам ли  кърма, нямам ли, зная ли как да кърмя #Cussing out и аз уж а сложих да суче, ама тя само е дъвкала зърното, в следствие на което тя нищо не е била изсукала- само 10 грама, накрая слее 1 час бебето пищи от глад, а акушеркат ами крещи, че спада на тегло, защото нищо не е изяла и аз рева с глас- а се оказа, че кърма имам, ама няма кой да ме светне как става номера #Cussing out

# 132
Добро утро и от нас /то май вече е добър ден  Simple Smile /
За килограмите - без коментар - не мога и не мога да падна под 61 и направо се побърквам вече. Странното е, че вече ми стават още два панталона, които преди две - три седмици не можех да обуя и то пак на 61 кг. Луда работа  Thinking
За акушерките повечето бяха много мили, ама с едната как се скарах... И то защото постоянно ми вземаше бебето от стаята / не, че след това не ходех контрабандно да си го прибирам обратно при мен, де  Joy /. И така един цял ден си "играхме" - тя ми го взема, аз тойничко си го отмъквам обратно, докато най - накрая като се оплаках на д-р Илиева, и бебето вече си стоеше при мен. А онази ми вика, че го вземала за да си почивам. А как да си почиваш, като чуваш детенцето как плаче от съседната стая   #2gunfire / защото стаята ми беше през една от детската и си го познавах/ Та така... После си се гледахме на кръв с тази акушерка, ама голяма работа. Аз преди да се запиша да раждам там попитах дали бебетата стоят при майките и те казаха, че няма проблеми, така, че да си гледа работата ...
Хайде чао за сега, че звяра е гладен  Hug

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 11:01 от bubchenceto

# 133
Анчето снощи направо ме направи луда калинка, накрая се нервирах и заспах и оставих баща и да я приспива Blush .
hahaha hahaha hahaha И аз така. Просто ми втръсна, а той до 1 ч. го разнасял.

И аз много се дразня, че уж подстрекават към кърмене, а после правят всичко възможно да ни спре по-бързо кърмата.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

И на мен онзи ден педи ми заяви да се цедя и да му давам от шише, че да яде винаги по 130 гр. Да, бе. Точно никога. Да дойде тя да се цеди  #Cussing out

# 134
Ха добро ви утро и от мен!

Честита трета месечинка на Георги и Вероника и втора на Анастасия, Ада и Георги!

Ралче, виж колко много кърма си имаш, а тисамо се притесняваше!  Hug

И аз се чудя за миялна машина – мъжът ми от 3 години все иска да ми купи и аз все се опъвам – виждаше ми се безмислено. Нали трябва да се измият чиниите преди миялната – ми аз ако си ги измия за миялна ще си ги измия и съвсем. Поне така си мислех. Но сега всяка секунда ми се вижда ценна, пък и ще си разширяваме балкона и повече място в кухнята ще имам....та май май и аз ще си взема newsm78

За кърменето – много съм доволна от акушерките в Шейново тези които бяха на смяна докато бяхме там . Имаше една жена – много съм и благодарна – мина през всички момичета, показа как правилно да сложат бебо, как да го държат буден, да го оставят сам да пусне гърдата и т.н. Но....от курса който се провеждаше там и ходих преди да родя– не!
Според акушерката която го водеше:
1 Ако кърмата ни спре – то значело подсъзнателно ние не сме искали да кърмим /дума не обели, ако имаме проблем да потърсим помощ/ #Cussing out
2. Гърдите със сапун да се мият, защото млечните бактерии се развивали за минути там където имало кърма
3. Кърми се на 3 часа само от 1 гърда, за да има време гърдата за 6 часа да регенерира млякото /толкова най-малко време и било нужно/ ooooh!
4. Задължително след всяко хранене бебето се мери и ако не е изяло точното количество мляко /по схемата денят+10/, то задължително дохранваме с АМ.
И други бисери сигурно е имало, но аз спрях да хода след тази лекция

Сами и той нещо се обърка с това ядене вчера. Яде в 19 и заспа до 1 часа, яде 10 минути, събуди се в 4,30 пак яде 10 минути и сега се събуди в 9,30. Много дълги паузи направи, ама като гледам манджата му стига, че не мога да му вдигна памперса да го хвърля – толкоз тежи. Днес сигурно ще яде през  час и половина 2 да навакса. Сега /о, чудо/ лежи си съвсем сам в кошарата, не мрънка и си се занимава с играчките дето висят.

Айде стига толкоз дрънках, че поста ми стана 1 страница дълъг.
Хубав и усмихнат ден от мен   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт