ЯНУАРЧЕТАТА СЛАДКИ БЪРЗО РАСТАТ,МАМИТЕ СЕ ЧУДЯТ КАКВИ ДРЕШКИ ДА ИМ ИЗБЕРАТ

• 17 719
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро!

Бръм, мерси за кафенцето!
Идеята с инката не е никак лоша. Бях го забравила този добре познат продукт от онова време, ама ще взема да си купя.

Аз в този студ никъде не го извеждам, не за друго ама на мен ми е много студено. Вчера само до магазина мръднах и гадния вятър щеше да издуха мойте 50 кила, а пък ако бях и с количка не ми се мисли...

Аз се съгласих със ранното забелване, след като мъжа ми ми разказа как неговите братовчеди ди рязали, щото като малки не са ги забелили. А и много боляло като се отложи за по-късно. Ама Никола си има бая голяма пишка и не ми беше никак трудно забелването.

Ние с мъжа ми, като видни инженери по комуникации, вчера се борихме с Линукса ама нещо не беше много успешно. Иники, тенкс за сайтчето не го знаех, ще чета, че да не изоставаме от преКраси.   Laughing

# 211
  • София
Привет!  Simple Smile Насадила съм се в кревата даже ще опитам да подремна следобяда. Като заспи бебата ще скокна до магазина за лешници и овесени ядки. Последните дни ми се струва, че има по- малко мляко. Едва тая сутрин се напи здраво.

На мен кафето хич не ми липсва. Отказах го заедно с цигарите преди 5 години. Даже се чуствам по-добре като пия билков чай. Само от време на време ми се приисква едно капучино с безкофеиново, калкото за аромата  Simple Smile

За пишлето, всеки път в банята се забелва, без силно да се дърпа, колкото да се измие. Напълно се отлепва чак в пубертета.

# 212
Аха, сетих се какво още щях да споделя  Crazy По въпроса за ходенето по голяма нужда - Рая вече ходи един път на два, че даже и на три дни. Но не изглежда нещо да я мъчи и акото й си е течно когато се появи, така че аз не се притеснявам за детенцето, авно добре си усвоява кърмата. Дори и прословутият д-р Спок твърди, че подобно нещо е нормално за кърмени бебчовци. Така че, според мен, не се притеснявайте прекалено, освен ако бебето не дава признаци, че не се чувства добре.

Исках и да питам мамите, които дават розов Девин - преварявате ли го? Аз давам от него, но и го преварявам. Чудя се докога ли е необходимо?

# 213
Здравейте и от мен!
Честити месечинки на всички бебочета!
За водата-ние сме на АМ давам девин розова,но я преварявам,четох теми за водата,едни преваряват до 7-8месеца,други до към годинката
За атрибута-още от първия месец го забелвам,то по скоро я падръпвам,по добре е от сега защото брат ми са го цепили,майка ми не го е пипала 
Марио ходи па един път на 24 часа по голяма нужда и то сутрин след сън към  8 и с изхождането си имаме график Mr. Greenкато започне а се напъва,голям смях пада като го гледам,после ми го връща като почна да го мия в лигена,усетили водата се доизхожда ,та вече зареждам 2 лигена Mr. Green
От няколко дена го забелязвам че се надига  Shockedне е ли рано newsm78

# 214
Иники, аз харесвам Q-то, защото подържа offline mesages, а и на мен като на Павлина  ми е "първа любофф", към skype минах по неволя, защото всички около мен имат skype и facebook  Embarassed Ти го ползваш през QIP, а аз през miranda, но това не ми е личен избор, а на моя мъж, който освен, че не ми дава да използвам друг player освен mplayer (и то в един вариант дето, за да си пусна филм трябва да пиша през cmd  #Crazy)  )  ме кара понякога да използвам Ubunto вместо Windows, но аз нали съм си глупавичка и правя каквото каже  Embarassed
Сиси, за кърменето навън (ти питаш Лорини, ама аз да си ти кажа Wink ). Когато излизаме си обличам еластичен дълъг потник (по възможност с тънки презрамки), а обикновенна блуза. Когато дойде време за кърмене повдигам блузата и изваждам гърдата отгоре на потника- по този начин хем кръста ми не е гол, хем почти нищо не се вижда, защото Петя ми закрива гърдата с главичката си. Понякога вместо възглавничка (защото вкъщи кърмя на възглавничка) си подлагам нагънато чувалчето от количката  Laughing
naiema , аз кафенце не пия заради на Петя атопичния дерматит, трябва да видя дали инката е позволена  newsm78
За захранването и аз мисля да чета, но тръпки ме побиват как ще се справя...заради АД-то на Петя сигурна няма да мога да въведа сумати храни #Crazy
Лорини, аз не съм си подготвяла гърдите, проблеми не знам дали има, освен, че от постоянното сукане понякога ми се образува нещо като бял, изпръхнал слой върху зърната и леко боли -офф не мога да го обясня, но мислех да снимам когато стане и да го пусна в кърмаческия  newsm78
Радостчо , благодаря за сайта  Hug
Вчера сложих Петя да спи в спално чувалче и явно се чувстваше много добре, защото спа от 12 до 7 и беше супер спокойна цяла нощ (друг път обикаля леглото и се отвива).

# 215
Може и да се повтарям  Blush но и ние сме на розов Девин,но аз не преварявам.Док каза,че няма нужда,но и аз съм чела,че не се изварява мин. и изворна вода,защото се получавало по-голяма конц. на солите  newsm78 Незнам дали е истина.
barboran4e мажеш ли с нещо за атопичния дерматит?

# 216
Здравейте мацки!
Честита трета месечинка на Рафа и втора на Катерина,Анна и Делян

Поздрав с една любима песен http://www.youtube.com/watch?v=QNp79hF-xZw, от сутринта само нея си пея

Еййй, това захранването било сложна работа. Приспах вчера детето и четох  2 часа /на глас, за да е в час и мъжът ми/ и мезихме с кекс, да не заслабнем, че много ни се прияжда, докато четем за пюрета и каши. Laughing
От изчетеното до тук, смятам да захранвам към 6 месец и май, май ще е със зеленчук.
За гърдите – мазах ги с гермастан и лансинох, но имах рагарди – главно заради неправилна поза и заради това, че малкия захапваше като змей
За акането – малчо още ходи на всяко ядене и то по доста – ама пише че е нормално и това

Отивам да готвя – до после  bouquet

# 217
Деси, доколкото разбирам (от ортопеда и нашата педиатърка) можеш спокойно да оставиш детенцето да прави каквото си иска. То самичко си знаело какво е добре за него т.е. не може да се увреди, ако седне самичко, дори и това да се случи много рано. Въпросът е да не му бъде помагано и да не бъде насилвано да сяда, става и т.н.

Бърборанче,
и аз имам същия бял слой на гърдите и ме понаболява, особено когато Рая сдъвче зърното между венците си докато уж пуска гърдата  Rolling Eyes Но прегледаха малката и тя няма млечница, така че аз се поуспокоих.

# 218
Честито на героите на деня - порастнали с цял нов месец!  Grinning

Познайте кой е вече в Търново  newsm53 Сега и слънце да се появи и да разтопи снега и ще е кеееф  newsm44

# 219
Давам нагледно как аз съм захранвала с идейка за записки /не ви ангажирам с това, да приемете моето захранване като меродавно/
Кокосче, супер, Търново ми е любимия български град, обожавам го просто, да си изкарате добре и Вики да слуша  Hug

# 220
Здравейте, момичета! Честита първа пролет, макар и навън по нищо да не личи! newsm51

Рафа благодари за поздравите и иска да почерпи за третата си месечинка с едно творение на редките сладкарски изяви на майка му.

Аз не съм подготвяла гърдите и нямах проблеми. А за кърма много добра храна е също и испанската тортиля-понеже се състои от картофи, лук и яйца. Това е едно от малкото неща, които готвя, понеже е хем вкусно, хем лесно. Дайте ми шанс веднъж поне и аз да блесна с някоя рецепта newsm03 
За забелването-сестрата ме заплаши, че ако аз не го правя помалко, те щели отведнъж и повече щяло да го боли, та аз уж забелвам от дъжд на вятър като се сетя. Ама нали ви разказвах как му стана пишока миналата седмица, зачерви се и се поду, а аз се разпищях на баща му, че съм повредила детето. А те двамата-единия гука щастливо и доволно, другия се хили щастливо и гордо, та така.
Абе Линукса да не би да е на мода? С мойта хуманитарна специалност направо ме разбивате с вашите инженерни познания. Мен преди години ме беше обхванал революционния устрем срещу Майкрософт, та опитах да мина на свободен софтуер, ама в крайна сметка ме домързя да се образовам достатъчно и така си и останах робче.
Сладурчеста, ма защо са му толкова много лап-топи на твоя мъжа, професионално или така просто
като моя номер със сокоизтисквачките? Иначе и аз последните седмици почнах да свалям средно по 1.5 и сега ми остават само 3 кг. отгоре, ама не искам да ги губя, защото така се чувствам по-силна да издържа на недоспиването и кърмопроизводството, и кръвното ми е по-нормално.  Та май ще трябва и аз по-стабилно да похапвам. То няма угодия-иначе не си пък влизам в дрехите.
Иники, в моето столче за от 0 до 9 м. има допълнителна възглавничка за до 3-4 м., която си е проектирана по столчето и не нарушава с нищо динамиката, просто прави позицията по легнала и сгушена, иначе и аз съм твърдо против допълнителни възглавници, които не са специално пригодени-то си е направо опасно.

# 221
Мини, веднага ще разуча – мерси  Hug
Angelviolet, много моля за рецептата за тортиля метни я на лични, ако не те затруднявам. Аз и Иники бях помолила за рецептата за бухтите ама тя си я пази в тайна. Иники, моля, моля, моля  Praynigметни я таз рецепта, че мъжът ми ми вади душата за тез бухти, а по политически причини не искам да звъня на свекървата да я питам как се правят. Mr. Green

# 222
Кокосче, блазе ти. Благородно ти завиждам, много обичам Търново. Имам си и любима кръчма там - Щастливеца.

Мини, супер подробно си го описала това за захранването  Hug. Мерси, ще се поучим и ние.

Angelviolet, я сподели рецептата за испанската тортиля, че така като слушам много добре ми звучи. И благодаря за почерпката, да ти е жив и здрав!
Сладурчеста, ма защо са му толкова много лап-топи на твоя мъжа, професионално или така просто
Ами не е професионално, просто ей така за да си играе. Да го пита човек какво ще ги прави. След 5 дена ще му омръзне и сигурно 5-ти ще си купи. Ама поне да вземем да продадем някой, а той - НЕ. Не си дава играчките  hahaha

Espa, много хубава песничка. Чак и Никола я хареса.  Grinning

Майка ми пък сега ми беше на гости, да го гледа докато яз врътнах една мусака, та той Никола реве, че му се спи, а тя - вода му дава, че жаден бил. Викам й "стига си го тъпкала с тая вода, не виждаш ли, че я плюе", а тя - "трябва да пие по 100 мл. вода на ден, ние едно време така ви давахме". Е, за какво да го тъпча детето като не ще  #Cussing out Аман от тия баби  #2gunfire. Зор да го захрани отсега, че ще умре от глад. Тя и без това педи ни вика, че е дебел, а майка ми - "ще умре от глад"  #2gunfireНезнам как ще се разбера с тия баби. Добре, че свеки е по-далеч и не се меси много. Че щях да...  #Crazy.

# 223
Добро утро и от нас!
Благодаря за поздравите и честити месечинки на Рафаел, Катерина, Анна. А сега да почерпим
Ох, от сутринта го пиша този пост, ама какво да се прави празнуващия днес иска внимание Joy Голям рев, голямо чудо... Сега заспа и дано поспи час -два, че бицепса ми стана като на Митьо Крика, от това носене на ръце  Laughing
Иники и ние сме с qip-че. Упс. Корекция - бяхме ама го зменихме по мое настояване, поради липсата на Т-зерси  Embarassed  И както се казваше в една реклама от недалечното минало "Надушвам, че сме от една порода" Crazy А щом и за прИмоцията знаеш /и което е по -важното такива простотии не забравяш/ ...
Хайде хубав ден за сега  Hug

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 12 нови отговора.

От доста време май го пиша тоз пост  #Crazy

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 13:41 от bubchenceto

# 224
Иники, в моето столче за от 0 до 9 м. има допълнителна възглавничка за до 3-4 м., която си е проектирана по столчето и не нарушава с нищо динамиката, просто прави позицията по легнала и сгушена, иначе и аз съм твърдо против допълнителни възглавници, които не са специално пригодени-то си е направо опасно.

Тези, които си идват направо от производителя са изчислени (и нашето кошче е с такава), те не променят геометрията. Разните допълнителни вмешателства объркват уравненията. То да не се случва да проверяваме дали са смятали правилно.

Линукса е хубаво нещо, но пипкаво. Лично аз не го препоръчвам ако не ви е интересно "джиткането". За фирма въобще не излиза сметката - трябва задължително едминистратор, защото е много трудно и скъпо да обучиш хората. Та трябва да плащаш на админа, излиза по-солено отколкото да си купиш легален Windows XP за всички станции.

Еspa няма проблем:
За тестото:
1 кофичка кисело мляко,
2 яйца
1 чаена лъжичка сода (равна)
Пакетче ванилия (от 3 стотинки)
Захар на вкус (като го опиташ да сладни, тестото е малко по-сладко отколкото готовата бухта)

Слагаш две чаши брашно в купата, правиш си кратерче и в него слагаш всичко. После добавяш още брашно докато тестото стане достатъчно гъсто,че като прокараш лъжицата, да видиш дъното на съда, а дирята да не се затваря веднага. Пърженето е в много мазнина и в евтина тенжедра.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 14:16 от Иники

Общи условия

Активация на акаунт