МАРТ е, щъркелът не чака, с бебе в човка под прозореца ни ще затрака!

• 16 925
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
  • Стара Загора
Аз пък искам да ви питам как броите дните на бебоци. По тази линийка която съм сложила тук излиза, че днес сме на 40 дена, а като ги броя по календара утре ставаме на 40. Аз броя и деня в които сме родени. Питам защото утре мисля да ходя до църката попа да й чете на Симона чиста молитва. Онзи ден ходих да питам какъв е ритуала и жената от църквата ми каза, че деня в който е родено бебето също се брои. И сега незнам на кое да вярвам - на линийката или на календара!

# 106
Съобрази се с преброеното от календара, а не с линийката! С нетърпение чакам и аз Чистата молитва! Ще правите ли пита на Симонка след това?

# 107
здравейте мамчета,

Честито на Беллабу! Да и е живо и здраво малкото съкровище!
 Hug
благодаря, от два дни само я щракам Rolling Eyes
Еля като четях поста ти за раждането направо очите ми се напълниха със сълзи. Така миличко си го написала . А защо се цедиш и даваш на малката с шише? На мен в болницата ми бяха казали че е по добре тя сама да си суче , така ще стимулира лактацията ти.Като е на гърдата и то млякото като че ли само тръгва. Ако не се наяжда може да и даваш като заплаче пак да суче.
цедя с, защото ми казаха от първия ден да я сложа на гърдата, а то нямаше още нищо. И тя на сухо като дърпаше и така ми е разранила зърната, че е немислимо да я сложа. Имам ранички. Така ме е яд, защото тя е много лакома и си захапа перфектно. Пробвах с протектори, но неиска. Така че поне още няколко дни ще сме така и си я слагам на гърдата.
Айрис - резултата си заслужава и още 100 пъти по толкова като болка. Не мога да опиша колко съм щастлива.
Зеленкото и Сия- мерси, но не сте виждали таткото. На мен прилича съвсем мъничко.
Роска-  Hug Praynig само спокойно.

Аз да се похваля, че бебка спа нормално. Пак си бяхме под график, като 1 час преди това започва да си мрънка лекичко, но се буди точно на чеса. Много е удобно с график.
Само дето 1 път си напълнихме памперса. Аз вчера и ръчках термометърче, но пак нищо. Днес ще пробвам пак. Иначе сме супер добре, даже сама се върти от ляво по гръб и от дясно по гръб.  (пу да не ме чуе дявола).

Та за сега това е от нас, ще папкаме пак в 12
Лек ден и  Hug
Мамите 2 в 1 много спокойствие и  Hug

# 108
  • София
зелено човече   аз незнам как се справяте с времето и грижите за бебето, аз явно съм по-мудна, че несмогвам, признавам си  Embarassed далеч не съм от редовните във форума  Confused

Разбира се, всеки си знае времето, например днес татя му на Калин е почивка и аз съм по-свободна  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green Исках да намекна, че следенето на темите спестява много притеснения и дава полезна информация, извинявай, ако съм те засегнала Simple Smile

Да кажа за сополите: преди да сменя памперса пръскам физиологичен разтвор и после, преди кърменето, с аспиратора - сополчето вече е "размекнато" и по-лесно излиза. Всеки ден вадя по няколко  Tired Успокоих се, че не е само Калин  Whistling

А влязох да питам мамите, които замразяват кърма: как (за какво) смятате да я ползвате? Нали годността й е около 3 месеца (във фризер)

# 109
  • Стара Загора
Ще правите ли пита на Симонка след това?

Ще правим да само, че няма да е точно на 40 ден, които се пада да е утре, че точно утре стават 9 дни от както почина дядото на моя мъж. Може би април месец ще я направим, за да може и мъжо да се върне от командировката и да си е тук. Само, че аз няма да я правя така както се прави, в смисъл само жени и деца. С баткото бяхме поканили близките на 45 му ден. Хапхаме пийнахме пак имаше питка и така.

# 110
Здравейте мами  Hug
Честити бебчето на Scintillia, Тедсън, Беллабу     bouquet
От вчера имаме гадни колики -едва го гледам вече мъничето как се гърчи -освен еспумизана ще почвам да давам и чай от копър -дали пречи да се дават едновременно  newsm78

Качих снимки в албумчето и на моето зайче -искам да помоля да ми я сложите и нея на първа страничка  Hug
Успех на всички на които им предстои тези дни да се срещнат със своите малки съкровища  Simple Smile

# 111
Слънце, ние и на Личката не сме  я правили на 40-я ден защото се падаше както и сега през седмицата!

Качих снимки на Петя в албумчето, моля Ви ако е възможно да сложите една от снимките и в началото на темичката!Благодаря предварително!

Момичета, Петя я кърмя, но и дохранвам така, че е предимно на АМ, но отказва да пие вода или чай! Баткото пиеше много вода и чай и затова се притеснявам за дребната! Иначе памперсите мокрите са налице, но все пак! Как е при вашите бебета, тези които са на АМ?
Засега Еспумизана помага за коликите! Дано скоро отминат, че неприятно нещо са, децата се извиват като червейчета!

Veroniki, имаш старохтно коремче, направо завиждам на теб и  мамите, които са още 2 в 1, защото тепърва ви предстои невероятното преживяване!

И не последно място, честито на новите мами! Да са Ви здрави бебоците!

# 112
  • Варна
Здравейте пак.
Ние сме си у дома, както писах, свикваме. Първата нощ беше ад, малката плака цяла нощ и пищя от колики. Взе ми се акъла, но от втория ден нещата са вече ОК. С помощта на инфакола. Имам да оправям лактацията, операцията още наболява, както и разни нерви покрай кривия гръбнак  Close, но като си гушна врабчето всичко друго е без  значение. Качих снимки на Ния на първа страница и в албума.
Нагаина, добре дошла у дома  Hug  Дано скоро разрешиш проблема.
Искам да споделя мнението на Савидж за Майчин дом Варна - прекрасно място за раждане, не бих опитала никъде другаде.
Честито на всички нови мами, на Елуинг, че сте си у дома! А на чакащите - успех! Още малко остана  Simple Smile
Тедсан, Маймунке, вашите постинги наистина трябва да са със забранително кръгче (секцио). Честити ви бебоци  Hug
Отивам да чета как да си докарам повече мляко, че не стига май и съм в потрес.
Едит: Сия, мерси. Киселини обаче имах 2 или 3 дни само. Дотук с поверията.
Иначе и на Ния й падна пъпа (вчера), а от няколко дни хълца много здраво, даже и в момента това прави.

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 12:02 от Бухтa

# 113
Привет и от нас  Hug !
Качих пет снимки на Мартичка в албумчето ни http://www.snimka.bg/album.php?album_id=328278&pid=11137475 .
Ще съм много благодарна, ако някой качи първата й снимка на първа страница  Rolling Eyes в темичката ни  Praynig

# 114
Белабу, честита рожба! Да расте здрава и щастлива   bouquet
Зеленко, за играта на памперс с мечетата ( Бебчо открива света играейки) на нас ни дадоха карта при едно от пазаруванията ни в Штъркела. На www.pgbalkans.com има също инфо. Там има телефон, на който можеш да си поръчаш да ти изпратят картата, върху която се лепят мечетата.
Чая от копър, този който сами си варите, не запича ли? Че аз и без това имам проблеми с ходенето до 00.
Вигантола директно в устата ли го капете или го разтваряте в мляко? Аз досега нищо не съм давала с лъжичка и не знам ще се справя ли.
За питата май в различните краища на Бг е различно. Тук например всички ми твърдят, че трябва да се направи преди 40ия ден. Отделно и аз като вас се бъркам в броенето на дните.
Гледах снимките на бебоците. Невероятни сладури са всички! Да са ни живи и здрави  Hug

# 115
Привет и от мен днес!

Някой беше питал за дозата на Вигантол - и аз давам Вигантол по 1 капка сутрин на гладно, така предписа педиатърката. Всяко бебе е различно и педиатърът преценява по колко капки са нужни. Капя директно в устата.

Сополките, дето ги коментирате - какво имате предвид, че имат течни секрети в цвят бебетата или че се чува прихъркване на нослето и има засъхнали секрети? Защото ако е второто, нормално е, ако е сух въздуха в стаята. Ники също нощно време прихърква с нослето някой път, но няма начин - въпреки отворения прозорец и спряното парно, сме си 4 души в стая 5 на 4 метра... Аз досега не съм използвала аспиратора, само капя физиологичен разтвор всяка вечер след бяната в двете ноздри. Стеримарът също е много хубав, но пръска по-силно и е подходящ като има секрети за малко бебе, а за по-голямо и при ежедневна грижа. Аз пръскам Стеримар на Гошко все още всеки ден - сутрин и вечер.

Вода, чай и изобщо течности различни от кърма не давам.

Да питам някое бебе дали пъшка случайно? Ники някой път така пъшка, че направо се чудя какво става... Звучи като напъване, но не е свързано с акането. Аз предполагам, че това му е индикацията за коликите, като са по-слаби (като са по-силни приплаква леко, но като цяло няма много).

Слънце, аз също броя от първия ден, в смисъл денят на раждането го броя и така изкарвам 40-тия ден на 27 март. Не бих се доверила на лентичката Simple Smile

# 116
ей сега гледах снимките на всички бебоци. Ама те са ни много сладички бе. Пу пу да ги насерат кокошките.

Аз сигурно съм тра ла ла, ама мога по цял ден да си я гледам и да я целувам.

Бях забравила, но не е късно и сега. Искам да благодаря на всички мамита, които ми писаха смси в болницата. Много ме трогнахте.  Hug

# 117
  • Варна
Ели, ако ти си тралала, значи всички сме така  Grinning И аз понякога не искам да я пусна...  Да видим колко "Аз няма да правя така" ще идат по дяволите сега, когато малките са факт и ни се кокорят насреща  Grinning

# 118
Elg, за разранени гърди използвай Гермастан. И аз бях така с Елена, но с него раничките ми минаха много бързо Peace. Само не забравяй да ги измиеш преди да сложиш беба на гърдата Peace. Моята препоръка е да пробваш с накрайниците, защото с помпата не можеш да стимулираш добре производството на кърма. Сега бебка яде малко, но след 20-тина дни ще иска по около 80-100мл, а само тя може да те стимулира най-добре и да изпразва гърдите Peace

зеленко
, за играта на памперс - http://www.pgbalkans.com/bu/pampers_reg1.asp
И аз вече имам 10 замразени чашки на Авент и мисля да ги използвам Май месец. Няма начин, ще ги размръзявам, затоплям и ще ги използвам като хранене на вън. То и без това тогава бебчо ще е на 3 месеца, жив и здрав и със сигурност ще отива една чашка за едно хранене. Та мисля да излизаме в парка и едното хранене да е навън и така да оставаме повечко. Не че ми пречи да кърмя навън, Елена много съм я кърмила навън, но ще видим Wink. За сега така го мисля Peace

слънце, и аз мисля, че по-правилно е да се брой и деня на раждане Peace

sia , за съжаление и кърмените бебета развиват гъбички. Елена нямаше, но сега Косьо за малко да развие, но го хванах на време и за сега няма (пу-пу-пу). По принцип не бих давала вода, след като сме на изключително кърмене, но сега давам по няколко капки с лъжичка, за да отмия кърмата и сега езичето му е съвсем чисто Peace

bouquet

# 119
Ели, ако ти си тралала, значи всички сме така  Grinning И аз понякога не искам да я пусна... 
...
И аз съм в тази групичка  Rolling Eyes

...
зеленко[/b], за играта на памперс - http://www.pgbalkans.com/bu/pampers_reg1.asp
...
Още ли е актуална играта. Като гледам сроковете ...  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 12:22 от Incognito

Общи условия

Активация на акаунт