МАРТ е, щъркелът не чака, с бебе в човка под прозореца ни ще затрака!

• 16 952
  • 298
  •   1
Отговори
# 165

Бодливке, малката Ади ти е одрала кожата! пу-пу, голяма красавица е!!!!

Точно ! И аз го забелязах това  Laughing

Честито на бейби_мони и на Ан _ив. Да са Ви живи и здрави дечицатаSimple Smile  bouquet

А това е нашия албум-обновявам го като има нови снимки. http://www.bebealbum.bg/album.php?bebe=1713

# 166
Здарвейте!
Аз да се похваля - днес бях в ТК на контролен преглед и вече ми няма нищо, слава Богу. Хематомът е изчезнал, чудна работа свърши физиотерапията и вече ще внимавам с вдигането на тежко  Naughty
ivelina, и мойта бебка има точно 2 точици на небцето, но те са и още от род. дом и не съм сигурна какво са.Но пък не се увеличават.В понед. сме на консурлт. и ще питам педи. А и езичето ни е бяло - кога повече ,кога по-малко.Не съм сигурна дали е млечница обаче или си е от кърмата.Вода е почти невъзможно да и дам, тя също заспива или дори да не спи, просто не си отваря устата, като усети силикон  Laughing или я плюе. но съм чела, че това не зависи от това дали се дава вода или не. Също така от едното оченце доста сълзи и сутрин има лепкав секрет...може и да се наложи да слагаме капки.
Чудно ми е защо да не дават АМ и на нормално родените  newsm78 В моята стая другото момиче беше родила нормално и всеки ден и носеха АМ, докато и тръгна кърмата. Нали за ТК става въпрос?
Една априлка беше питала за Роси - не, не е родила още/ до колкото знам, де  Simple Smile /
Ох, ние днес също ядем на 2 часа...всеки ден е толкова различен... Моите зърна обаче изобщо не са ми се разранявали, даже никога не са ме и боляли, а с нищо не се мазах  newsm78

# 167
  • Варна
Само да допълня че всички бебчета са страхотни, сега разгледах новите - и аз мисля че Елия прилича на майка си.  Peace
Еля за разранени гърди и аз знам че много помага ако оставиш кърма да засъхне до следващото кърмене така че пробвай  Hug

# 168
Знаете ли случайно как мога да сложа 3 линийки със снимки? Том се чувства пренебрегнат, че няма линийка. От тези на кукузя не се събират три. Sad

Dez, няма значение големината на самата линийка, а броя на символите - в този форум в профила се позволяват до 320 символа и като сложиш снимки обикновено не стига за повече от две лентички, пробвала съм с няколко вида лентички.

А сега да питам за тези гъбички в устата за които говорите - това едни бели пъпчици ли са? Питам, защото днес видях две такива бели пъпчици на горният венец на Никола. Ако утре са повече ще се обаждам на докторката.

Ивелина, тези пъпчици по венците са нормални, не са гъбички задължително. Все пак питай педиатърката си. По принцип, ако има гъбички бебето, му е по-трудно да суче.

Sia, при вас има ли проблем със сукането? Аз все пак се чудя как така ще е млечица и само по езичето ще има, обикновено се разпространяват (като едни истински гъбички).

Ето тук има инфо млечницата. . Ето и още.

Физиологичният разтвор го слагам директно в нослето, не на капки, ами стискам ампулката директно (те са пластмасови).

Не дават АМ на родилите нормално, защото кърмата им слиза в нормални естествени срокове. Болниците, които подкрепят кърменето, не дават добавка ако не се налага. Затова някои бебета ги карат с добавки, някои - не. Това не е произволно, а неонатолозите назначават добавката според показанията на бебето.

# 169
  • Пловдив
Здравейте и от нас двете неразделните
Днес ни е термина, е, не излизаме още. Тонове добре, 3-та степен плацента, води в норма, глава много ниско, крака много дълги. Няма контракции, няма болки, само се наместваме надолу. Не му се излиза на маймунчето и това е. Ако до седмица не се накани ще я вадим на сила.
kikoimery, при това положение не те ли вкараха в болницата или ще ходиш всеки ден на преглед  newsm78

# 170
 Момичета, стискайте ми палци-утре е големия ден!От сутринта се опитвам да се ангажирам с какво ли не,за да не мисля за предстоящото събитие.Дано всичко мине по вода!

# 171
  • Стара Загора
Момичета, стискайте ми палци-утре е големия ден!От сутринта се опитвам да се ангажирам с какво ли не,за да не мисля за предстоящото събитие.Дано всичко мине по вода!

Дано. Стискам ти  палци!

Защо ли си мисля, че rossy-то е някъде из болницата и напъва?  newsm78

# 172
ronja77 успех мила , всичко ще мине нормално  Hug Hug Hug
Абе нали казват,че тези колики са само в определени часове , нашите защо продължават цял ден  newsm78 , едва сега заспа милото , ужасна работа
Ние хем пием вода и пак не му давам да си изплаква устата, че заспива милото и не ми се иска да го будя, дано не ни се образува и на нас.Ние за сега нямаме проблеми с дупето  Praynig Praynig Praynig

# 173
Кокетчице, тук сме си още и двете....чакаме и си се оплакваме една на друга колко ни е тежко вече. За мен е доста изнервящо, а и до колкото знам и Роската е така. Лигли, какво да ти кажа....
КАТЕРИНА 78, всеки ден ще ходя на запис и ако до др. четвъртък не съм родила ще го предизвикат. Докито ми предложи да ме провери за разкритие и ако имам да ме прати да ми сложат система и да раждам, ама аз казах, че не искам предизвикано и тя се съгласи. Тя е чакаме малката мамунка сама да си избере датата и часа. Стискайте ни палци.. Hug

# 174
  • Варна
Да се запиша и аз,
И аз като  маймунка и още няколко майки май губя битката за кърменето,има дни в които сме само на кърма,но в дни като днешния е направо кошмар,вече за втори път дадох добавка Фризолак.Пия чай за кърма и отделно много течности само за това жито не съм чувала(ако може някой да сподели)и нещо не ми се получава този път.
Борис суче, суче и започва да мрйнка защото нищо не гълта,просто си упражнява лицевите мусколи.
Предния път съм кърмила година и три месеца и пак имахме лактационни проблеми но не в такива размери,ако някой се сеща за нещо което ще помогне,нека сподели.
Аз още не съм стигнала до АМ, но съм на косъм  Cry  ooooh!  жито, чая на Хип започнах от днес и пак имам чувството, че остава гладна. Със сигурност не й стига едната гърда, трябва и двете да й давам от вчера. Житото си е просто варено жито или ашуре, което е по-рядко. Вариш с малко сол, подслаждаш, добавяш орехи и каквото ти харесва, аз знам за лимонова кора, но сега не слагам. А една приятелка сега ми каза, че много и помогнало следното: в една тава много лук и моркови, малко сол и печеш. Страшно и помогнало. Аз се колебая да го пробвам заради лука и коликите, но да го споделя все пак.

# 175
ronja77, успех утре и ще чакаме да се похвалиш!  bouquet

# 176
Добре де аз пак да питам как разбирате че не им стига, че остават гладни , след това продължават да търсят с уста или как? мен това много ме измъчва,но като суче си заспива на гърдата и после спинка поне 2 часа , което май значи , че му стига и памперсите са пълни почти всеки път

# 177
МАЙМУНКЕ изчисти си кутията да ти пратя нещо за кърменето

# 178
Здравейте,мамчета.И ние сме си 2 в 1 Hug
Днес бяхме и ние на преглед,всичко ни ок.Отчетоха и контракции,та затова док отложи "пребъркването "за понеделник-ако искарам до там де hahaha.Иначе секциото остава за вторник-стискайте палци.А добре че питах доктора за това дали трябва да ми се направи тест за алергии,тъй като съм алергична към пеницилина.Та от там хайде на алерголог отидох и след направения тест откриха,че имам алергия към доста от медикаментите.Изписаха ми хапченца,които трябва да пия до понеделник,а във вторник живи и здрави анестезиолога преди упойката за секциото щял да ми бие инжекция някаква. newsm78
ЧЕСТИТО НА НОВООБЕБИЛИТЕ СЕ МАМЧЕТА!!! baby_neutral baby_neutral baby_neutral
ХАЙДЕ,НЕ ОСТАНА!!! Hug Hug Hugна мамите 2в1
А,и си мисля че тези дето останахме за накрая на месеца черпим много опит от вече мамите Peace
Благодарим за което!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 179
  • София
Здравейте всички,
честити нови бебчета! Да са живи и здрави, много да радват родителите си, здраве и късмет на всички.

Признавам си, че стигнах само до 6та страница на тази тема, но сега се връщам да ви дочета...

Искам само да благодаря на всички, които ни подкрепиха, докато бяхме в болницата!   bouquet
Признателна съм ви много, момичета!

Вече сме си в къщи - вчера ни изписаха. Борим се с кърменето, къде успешно, къде по-малко...
Имам много да ви питам, всичко ми е толкова странно, но искам първо да ви изчета, имам доста да наваксвам.

Общи условия

Активация на акаунт