"Смешно" ли е раждането? - 1

• 210 401
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Много ли болят шевовете ? Weary
И защо ги правят без упойка, да им се не види лекарите ?

Миличка не се страхувай,просто е неприятно самото боцкане,но то е за секунди,не го мисли, ти може да си без шевове! Peace

# 616
  • Ямбол
Ох,какво не боли ли,Нито контракциите,нито раждането боляха,в сравнение с шиенето.
И то с местна упойка,ад беше -шиене половин час.

# 617
Аз също мога да се похвала с лесно раждане и се надявам и втория път да е така. Когато ми почнаха контракцийте през 5 мин се обадих на гинеколога ми. Обясних му за какво става на въпрос и той ми каза да отида след 5 в кабинета.  newsm78
Тогава споделих с мъжа ми че сигурно като знае че ми за първи път и си мисли че от най-малката болка ще му звъня.  newsm03
Когато отидохме в кабинета и ме прегледа каза: "Ама ти си готова за раждане бе имаш 5 см разкритие. Отивате в болницата и те докато те подготвят аз ще дойда"
Аз предчуствах че н атам отиват нещата и си бях взела багажа та на право там. По късно той дойде спука ми водите и ми включиха системата Weary е тогава бяха най-отвратителните болки. Беше 19:30 часа и беше казал на мъжа ми че към 23:00 ще родя. Когато ме провери пак имах 8 см. и от 23:00 преминахме на 22:00. Но при мен бързо се получаваха нещата. Каза ми че отива до кафето и да му звънна ако има нещо  newsm09
Малкко след като излезе започнаюха по силни контракции и му звъннах. Казах си "Най-после всичко ще започне"
Заведоха ме на магарето, започнах да напъвам ама май ненапъвах кат хората защото доктора започната да се хвъря отгоре ми и да натиска корема. А акушеркат ми викаше "Напъвай бе, напъвай че щи счупи някое ребро newsm62"
Е аз напъвам ама той си ме натиска. Докато раждах му звънна телефона, проведе си спокойно един разговор и с това направо ме разби.
Последва  последен решаващ напън при който главата на бебето ми излезе а тялото като тапа изхвъча след нея smile3521

Всичко това мъжът ми наблюдаваше от прозореца. Ами това беше. ихвръкна бебо като тапа  Laughing

# 618
  • Бургас
Момичета ,относно шевовете:
Както разказах по-горе доста ме е страх от игли,ножове и тем подобни,та в процеса на раждане доки ме цепна/не боли повярвайте/.След раждането ми връзва той единия крак за да не мръдна,а аз му викам:"Докторе вържете и другия!"
А той:"Защо да не би да ме сриташ?" Joy
Аз му викам,много ме е страх от игли и затова по-добре ме вържете,че да не направим някоя беля!
Доки ми каза:Ще се разберем така,когато ще боли ще те предупредя!
Упойката беше лидокаин-местна.
Ши си той ши и по едно време стана,а аз  Shocked,какво да не би да ме зашихте?
А той :ами да готова си! Laughing
Та да кажа,че изобщо не боли,усеща се леко боцване и придърпване,но е нищо работа!
Зора са контракциите и напъните,за другото не берете грижа!
Поздрави и успех на бъдещите мами!

# 619
Да, когато ти сложат местна упойка сигурно почти не боли. Но те слагат такава, когато има епизиотомия, или ще се шие повече. Иначе аз и при вете раждания имах по 2-3 шева (вътрешни) и не са ми слагали никаква анестезия за такава дребна работа. И доста беше гадно, да ви кажа!  Sad Но поне става въпрос само за 2-3 боцвания, които се изтърпяват!  Simple Smile
Абе, това да е проблема! Щом се е стигнало до шевове, значи най-важната работа е свършена  Wink

# 620
  • Sofia
Темата доста се изгуби в тия шевове Wink А аз чакам да чета весели истории.

П.П. И аз имах само 2-3 шева и ми сложиха местна упойка, явно е до практика на съответния доктор.

# 621
Не знам дали историята ми ще ви се стори смешна, но поне да дам кураж на очакващите мами, понеже докато аз чаках, четях тук и много съм се смяла и се зареждах позитивно. Heart Eyes
След много консулти вече имах дата да ме приемат в родилно, с дата за секцио по мед. причини.
Е да, ама не.
Бебо реши сам да излиза.
Спя си аз и в 3 през нощта се будя, не вдявам за какво иде реч- ходи ми се до вц нон стоп, милия си хърка и след 5 тегела до тоалетната го събудих.
Ококори се той, а аз тръгнах да събирам багажа. Помолих го да ми донесе термометъра, а той ми носи спиртомер ooooh!- стоят в едно и също чекмедже.
Натуткахме се и тръгвам да излизам, а той разлива едни води по стълбите- да ми върви по вода.
Засякох си контракциите на 2 минути че са, а той спря да си купува вода, по навик.
Приемат ме в родилно, докато попълвам документи ми изтекоха водите, ноо аз имам лигнин и си го извадих, сложих си го, пак ме напъна, изстреляха ме в родилна зала, ама аз си нося лигнина с мен, така го стисках, и аз не знам защо.
Вече на масата ми стана много горещо и се примолих за малко вода- да ме наплискат, че не ми е комфортно. Да отбележа само че ме израждаха една лекарка и една сестра- ами напсуваха ме / преди мен лекарката е имала секцио и май беше уморена/.
След два напъна в 4.15 се роди сина ми.
Много леко раждане като за пръв път- от къщи до появата на бебо- 45 минути.
Купона за мен бе после- настаниха ме в стая с друго момиче, чиито мъж ме е карал да се смея със сълзи- много залюхан беше милия.

Поста ми май стана за лекото раждане, но нищо- да вдъхна кураж на бъдещите майчета!

# 622
  • София
Дарил, как под два часа общо? Ти си герой момиче!   bouquet

# 623
Ааа, не- героини са момичетата, при които нещата стават по трудния начин, но резултата винаги си заслужава. Hug
Ами да- под два часа беше,
В 3.20 тръгнах откъщи с кола, в 3.30 ме приеха. А на масата престоях 5 минути точно.
Дай боже всекиму!!  bouquet

# 624
И то като се има предвид, че е планирано секцио, а за него е имало показаня. Честито бебе, Дарил. Да ти е живо и здраво!

# 625
момичета -много забавна темичка,браво на вас!
Е ,аз нямах весели раждания  ,шевовете от първото ги помня и сега ,след 21 год.,беше си кошмар,но пък съм била свидетел на циганско раждане.С дъщеря ми -първо раждане ,аз крещя ,ужасно ме било,една циганка легна и стана,бях апулила такива очи,не разбрах кога роди,нито звук ,нищо.Ей това е ,и казва на докторката-айде изписвай ме че мъжо ми чака долу.

# 626
Завиждам благородно на такива мами, дето раждат лесно.Аз пък не можах, но както и да е.Резултатът е важен и си заслужава всичко да се изтърпи.Четох темата, четох я и се надявах да отида в болницата и да изживея най-хубавото раждане. Де се смея, а аз през цялото време ревах.И сега като се сетя, каква картинка бях  ooooh! Сега чак ми става смешно, как се оплаквах на всички, че съм секцио и колко ми е мъчно.Идва някой да ме види, радват се хората, а аз цивря-секцио съм, защо секцио, изпилих нервите на всички.
Пожелавам ви весели празници, по Коледа да се родят много здрави бебчета, щастливи, и да имат спокойни и ведри мами.И без секцио, не ща да чувам  Laughing

# 627
  • София
И без секцио, не ща да чувам  Laughing
Моля ви, не и в тази тема.  smile3505

# 628
Ето, че дойде и моя ред да разкажа за ражданети ми...копирам си поста от отчетната...

На 28.12. вечерта писах тук, че май имам контракции. Взех да ги засичам, ама те на 2 мин. . Реших, че не може да е вярно Mr. Green  ама все пак се обадих на докторката и тя ми каза да отида в МД да ме погледнат за всеки случай. Стига аз там гледа ме един док. звъни на моята и й казва , че съм с 2 см. разкритие и дали да ме приема, тя каза че няма нужда само да им гледам цирковете там и ако има развитие да ходя пак. Обаче аз си мълча за контракциите защото си мисля че си въобразявам  . 
И така отидохме на гости на кумовете да празнуваме стефанов ден на патерица, смеем си и аз смела чак млатнах една чашка вино   и …изненада в 21.00 ми изтекоха водите. Шаш и паника търчим в болницата с мъжо идва и докторицата и вика: „ О, ти имаш контракции на 1 мин. и то доста силни и хубави, аз се пуля. Докато ме подготвиха и ме качиха в предродилна зала с Док. си лафим и в 23.30 тя ми вика чудесно 8,5 см. още малко и ще раждаш. Аз си охкам и си клякам и изведнъж контракциите намаляха  и станаха безболезнени. Фраснаха ми окситоцин, (много кофти тоя окситоцин) преживях го и в 00.00ч. тя ми вика, сега като усетиш че умираш ще раждаш. А аз: „Аааа, има да си почакате, аз ще умирам най-рано след 50-60г.” Напъвах, напъвах, закараха ме в родилна. На последните напъни Док ми вика още малко, аз: „ Не мога, предавам се, скачай върху корема и да излиза!” и чувам акушерката „Вдигни се!”, аз: „Не мога бе хора!” те се смеят… „…за да видиш бебето” най-хубавия ми момент в живота…пожелавам го на всеки   Heart Eyes 

# 629
Хаха много готино..... аз така тъкмо на операционната ме подготвиха и на 2рата мин.  лекарката ми вика" я какво русо бебе" и аз такава  #Crazy викам ама много бързо.............. Laughing Ох при мен нямаше смешни изцепки...всички бяха сериозни, а при отказа да ми сложи катетъра преди опойката лелка така се нацупи че все едно и секнах любимата работа....и и викам аааа мен не стига че ме мъчат контракциите, а и това ще ми ръгаш хаххах  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт