"Смешно" ли е раждането? - 1

• 210 402
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • Шумен
Не знам от хормони ли беше от какво ли докато бях бременна изобщо не ми пукаше кой ме гледа и дали съм с гащи, а аз по принцип съм си от притеснителните  Blush Аз се притеснявах до преди да ме упоят на масата (планово секцио), но за други неща. Леко и смешно раждане на бъдещите мами   Hug

# 661
Много се смях Joy дано да има с какво и аз да се запиша много скоро. Вече съм много по спокойна че ме беше хванало шубето #Crazy и ми идеше да #2gunfire мъжо, сякаш само той е правил бебчо hahaha

# 662
  • Кукуландия
За съжаление с първото ми раждане не мога да се включа в тази тема, но продължавам да ви чета и един ден се надявам с второто да се разпиша!  Praynig  Grinning

# 663
самото раждане не ми беше смешно но след това как съм се смяла след секцио не питайте!!срещам една ромка Laughingв коридора и вика ама що куцаш еми викам нещо ми опъва и тя вика аз па вчера родих и глей днеска съм въртолет  Crazyедвам стигнах до тоалетната от смях Joy!биеха ни инжекции през определен час и една акушерка ме среща в коридора а аз куцукайки се опитавам да се добера до стаята да нахраня бебо че стана време да си ходи hahahaтя вика ти ли си моника викам аз тя вика чакай малко бам една инжекция в рамото  Shockedвикам олеееее някой да дойде и момичетата в стаята що бе?викам ами що схвана ми се ръката не мога да бутам количката хахахах hahahaголям смях беше

# 664
За съжаление с първото ми раждане не мога да се включа в тази тема, но продължавам да ви чета и един ден се надявам с второто да се разпиша!  Praynig  Grinning
Не се притеснявай и аз съм от тоя отбор  Mr. Green

# 665
Е, за разлика от вас аз родих в далеечната (не толкова) 1998г. през януари, стууудд.. Бях млада тогава.. Комичното (може би не толкова, де) беше в два случая:
1.- Дъщеря ми реши да излиза седмица по-рано-болките ме хванаха на 23.01-точно на рожденния ми ден.. в крайна сметка след 13 часово раждане тя се роди на 24.01 и така имаме рожден ден аз на 23.01 а тя на 24.01 Simple Smile

2.- Както казах по-горе тъкмо ставах на 18 год. и не съм наясно с всичко.. даже докторите питаха ''абе това момиче да не е от мургавелите..?'' а акушерката отговаряше ''нее, българка си е!''.. комичното в този случай е след раждането.. дават децата при нас, аз си гледам моето си, но май нещо не е наред... то прави някакви физиономии, изкарва си езика, криви си устата.. вярвайте ми изплаших се до смърт! Отивам по коридора с детето на ръце (можех да ходя, защото бях нормално, но и това правих трудно, заради епизиотомията) и търся някоя акушерка или лекар, за да питам какво се случва с моето дете.. Намирам една акушерка и и казвам ''БОЖЕ, КАКЪВ КЪСМЕТ ИМАМ, ЗАЩО МОЕТО ДЕТЕ СЕ РОДИ НЕНОРМАЛНО! Вижте какво прави с устата си, първо дете ми е, какво ще кажа... Божее!'' а тя се смее, чак се превива вече жената и през смях ми казва ''Момиче, простено ти е, защото си малка и не знаеш доста неща, но детето ти не е ненормално, напротив.. напълно нормално си е.. това е СУКАТЕЛНИЯ рефлекс...'' тогава бях мнооого уплашена, но сега ми е много смешно..  Grinning

# 666
  • Пловдив
Не ми беше много смешно, обаче все пак ...2 денонощия се мъчих, стоейки на 1 см разкритие със спукан мехур, обаче родова дейност няма. Болките ми се засилваха и зачестяваха, но акушерките и лекарите ми казваха "това не са истински контракции, защото ако са такива, ти ще виеш от болка и няма да ставаш от леглото"  - това да го кажат на една първескиня Rolling Eyes какво ли следваше да очаквам. На втората нощ мъчения толкова ме заболя вече, че се разхождах из болничния коридор и хлипах, присвивайки се; дежурната акушерка ме видя и тогава аз "знам, че ако нямам още 5 см разкритие, имам право на упойка, ще си платя каквото трябва, но искам да ми сложите!" Отговор: не може, тя се заявява предварително и с лекаря, който да ви я сложи". На мен обаче толкова черно ми беше от болка: " Тогава ще напусна болницата и ще отида другаде, където ще са готови да ми бият някакво обезболяващо поне" и ефектът беше "Почакайте да извикам дежурния лекар" Party
Той дойде, прегледа ме и "Късно е за упойка, има 5 см разкритие, хайде в предродилна зала!"  Та ако не ги бях позаплашила, че ще напусна, щях да се влача по корем и вероятно да родя в коридора.

# 667
Цитат
Той дойде, прегледа ме и "Късно е за упойка, има 5 см разкритие, хайде в предродилна зала!"

Е добре де, защо да е "късно" за упойка?  newsm78  Това съм го чувала от няколко места, че след 4,5 см. е "късно" пък аз питах и ми казаха, че по всяко време може да ми сложат, само че преди 4 см. не може за да не спре раждането.

# 668
защото така им изнася да говорят Peace

# 669
Темата е страхотна!
Благодаря на всички споделили положителните си емоции!
Надявам се скоро и аз да се включа с разказ.

На мен ми обясниха,че упойка след 5 см не се слага,защото само може да забави раждането на този етап.Та съм се притеснила да не изпусна влака  Laughing

# 670
Цитат
На мен ми обясниха,че упойка след 5 см не се слага,защото само може да забави раждането на този етап.Та съм се притеснила да не изпусна влака 
Извинявам се, че отклонявам темата, не му е тук мястото. Само да отговоря защото съм питала, а и да не оставяме неотговорени въпроси. Да, раждането може да се забави, затова е толкова опасно с упойка. Може и да паднат тоновете на бебето. Изобщо упойката си има много много минуси. Тук изключително важно е да има добър и опитен  анестезиолог. Но ако се сложи преди 4, 5 см. тогава рвлано може да се спре раждането, а не след това. Т.е. реално погледнато на мен ми обясниха точно обратното на теб.

# 671
  • Пловдив
Но ако се сложи преди 4, 5 см. тогава рвлано може да се спре раждането, а не след това.

И аз така знам. Вероятно затова до достигането на 5 см се гърчих и никой не ми сложи каквото и да е обезболяващо, а щом направих 5 см, ми биха обезболяващо дори без да съм си поискала.

# 672
Именно. Мен ми казаха, че до 4 см. ще трябва да търпя....

# 673
  • София
Момичета, смисълът на упойката не е такъв. Peace
Упойката се слага на разкритие 4-5 см за да може да хване периода на получване на разкритие, докато достигне да кажем 10 см и  жената да не усеща болка и да не се изморява.
Лекарите казват, че е късно след това, защото действието на упойката трябва да е отминало, когато започнат напъните, които реално са само няколко и това е краят на раждането.
Ако се сложи на по-голямо разкритие 6-7 см жената реално ще е в упойка по време на напъните и не може да усеща и напъва ефективно. По-трудно е за всички и има риск от разкъсвания.
Затова казват така лекарите за рано и късно време за упойка.

# 674
Цитат
защото действието на упойката трябва да е отминало, когато започнат напъните
Аз пък знам, че упойката действа до края. Затова трябва да е много добър анестезиолога, за да може жената хем да усеща напъните, хем да не усеща болка (точно това е и един от рисковете, че жената може да престане да усеща и да напъва не където трябва). Нещо повече - упойката е в сила дори и за шевовете накрая.

Общи условия

Активация на акаунт