Пролетните приключения на Февруарчетата

• 14 091
  • 299
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте и от мен.Гледам ,че пишете по въпроса с памперса и яслатаНезнам откъде да започна,бяхме до 1-2 на ден сега се  връщаме на 5 ShockedДнес като го прибера след работа мисля да поговоря и за тия неща.Писна ми вече да говоряс тях.До вчера имахме проблем с едно от децата там--дери ги наред,хапе нямам думи,а като се сетя как се оплакваха от Симо ,че не сядал.......Само се ядосвам,незнам.

# 256
аз пък искам да ви похваля поредния успех на съфорумки.. на който му се чете:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388181.0

# 257
  • Popovo
 Здравейте!Съжелявам,че закъснях с отговорът си, но ми се наложи да пътувам няколко дни и не бях свободна.Първо ще отговоря на въпроса на Anim.Могат да се правят изследвания за антитела за варицела.Във всяка микробиологична лаборатория.Ще ти го обясня така : за стара инфекция (т.е. за преболедувал) се изследват YgG, а за нова инекция (т.е. в момента боледуващ) се изследва YgM.Това са така наречените имуноглобулини който се изследват.За по голяма информация трябва да се обърнеш към личният лекар,за да те насочи към коя лаборатория да отидеш.Вече почти всички и клинични лабораторий правят тези иследвания,затова джипито само може да те насочи в коя да отидеш.Но моят съвет е да изчакате да мине каратиния период и да видите какво ще стане.И при възрасните наистина е по опасно,от тази гледна точка,че по-тежко я прекарват варицелата.
Но само да вметна една информация - варицелата се притеснява от вид херпесен вирус.При преболедуване на варицела, в организма остава този вирус (както всички херпесни вируси) и при определени условия може да причини така наречения херпес зостер.Това не е задължително да се получи,но вметвам тази информация,защото съм срещала майки който нарочно искат да заразят децата с мисълта "ПО добре да  изкара шарката  сега отколкото като порасне".Така е ,но незнаят,че тази безобидна варицела може да им навлече неприятности когато пораснат не по малко. Моето мнение е да не се разболява човек на каквато и да е възраст.Надявам се да ме раберете правилно,защото моята практика ми е показала,че нетрябва да давам информация на пациенти,защото после колкото и да са ни добри намеренията,пак ние си патим.Затова ако ми беше пациентка,щях да те осъветвам,да се консултират бабите със своите лични лекари и да видят какво ще ги посъвтват.Надявам седа съм ти била от полза с инфото. Peace
 Седа да ви напиша за моята дъщеричка.Казва се Вилислава и е родена на 16.02.2007година.В момента ходи на ясли, но от няколко дни много плаче сутрин когато я водим.Преди седмица и половина си спука главата на яслите и сега като я пуснахме,нещо плаче.Но иначе й харесва.Там я научиха намного неща,на който аз неможах и съм благодарна на персонала а яслите.Доста е палавичка и голям инат,и много своенравна.Иска всичко сама да прави,вкл. и да се храни сама,на което са обърнали внимание и сестрите в яслите. newsm63 незнам какво още да напиша,затова ако нещо ви интересува питайте,че поста ми стана много дълъг и сигурно съм ви отекчила. newsm09
Благодаря ви за топлото посрещане! smile3525

# 258
  • София
 Добра вечер и от нас.
Не съм списвала в темата отдавна  и реших да не чета само безучастно този път. Сигурно защото Мони заспа едва в 22.20 и при това с татко си, което е събитие. обичаен час напоследък е 23.30 и то винаги с мен.

Софи, и Мони имаше сходен проблем с кожата - ситни червеникави пъпчици, много близо разположени една до друга в следствие на което кожата става суха и груба. При нея се получи на втория месец след противохепатитната ваксина. Оправи се като сменихме козметиката. Мигрирахме от Мустела към А-Дерма, а в последствие към Бюбхен. Диагнозата от дерматолог беше начална фаза или склонност към атопичен дерматит.Дано и с Валето да се оправят нещата с козметката само.

Добре дошла mama Vesi !Много е неприятно това за главичката на детенце.  Дано да се възстанови бързо от инцидента физически и психически.
Аз лично изпитвам затруднение когато трябва да обясня агресията, проявявана от някои дечица  на Мони. Слава богу на площадката няма много агресивни деца, но днес напр. бяхме в Къщата с балоните и там имаше едно дете , което тичаше и преднамерено блъскаше други деца. Разбира се и Мони беше блъсната 2-3 пъти, но други дечица, доста по-вече. Реакция от родителите му нямаше никаква естествено. И когато по-късно Мони ми сподели огорчена, че едно детенце я е блъснало се стреснах какво да обяснявам. Обясних , че това, което детето прави е лошо и да му каже друг път дане я блъска. Как се оправяте вие в такива случаи. Какво съветвате децата си

При пампитата е на приливи и отливи . Има периоди, когато почти всичко през деня е в гърнето, но следва бебешки период, когато обяснева, че е бебе и всичко в пампито . Чакам да се стопли още малко и  да и обуя само нормални гащички пък да видим какво ще стане.

Вече е удоволствие да общувам с Мони, защото всичко си обяснява. И такива изречения прави от 10 - 12 думи. Много е чувствителна и дребни неща от типа "Малката Вероника от дясната площадка, която е зад РУМ-а плаче за голямата количка с бебето." ми го споделя загрижена и 2 дни по -късно докато си играе.

Има възможност да започна работа и ми е ужасно притеснено, защото за да дойде майка ми  до септември - октомври, когато девойката трябва да започне ясла, трябва да намерим дом за едно добро 10 год-но кокерче, за което ми се къса сърцето. Никой не иска да го вземе от познатите ни, пък си е член на семейството.  Готова съм да плащам и месечна издръжка до 150 лв. 

# 259
Здравейте момичета след дълго мълчание. Имаме си разни задачки закачки, а и Крис беше болен два пъти, но вече е по-добре. Ще ми трябва време да изчета всичко, но хванах само нещо за памперси че говорите, та да си кажа нашата мъка. Оставям го през деня без памперс, но може и три часа да издържи, обаче на гърнето не иска да седне и това е. Слагах го в банята, като ходя и аз да ме види и да пишкаме заедно, обаче сяда и не пишка, после се изпишква някаде я на тревата я на пода. Решила съм да не го тормозя, нали казват че не е хубаво да ги караме на сила децата, че може и после проблема да се задълбочи, та чакам да му дойде музата на моя на хубостник та да почне и той да ходи на гърне. За детска още не съм готова да го пусна, мислех сега Май месец, но пък при нас започва зима и следователно грипен период, така че по-добре да изчакаме Октомври да се позатопли и тогава.

# 260
  • София
Здравейте и от мен Hug
mama_vesi  благодаря за отговора. Пратила съм майка ми да се изследва по-нататък, и сега чакам Петя да се разболее Sad
Милото ти детенце, плачка от яслата защото сигурно се е впечатлила от инцидента, в който е пострадала. Дано бързо да го забрави Praynig
По този повод, моята Петя много ме притеснява, много е впечатлителна...подобни инциденти ги преживява с месеци. Кажете как си успокоявате децата в такива случаи.
Преди доста месеци Петя плонжира по корем в къщи и си удари главата на един издаден нит на мебел. Беше дълбоко, хвърчах по спешни кабинети, слагахме антибиотик, мина....но тя още го споменава, а беше оттдавна преди 5-6 месеца Tired
Изплаши се от едно куче преди месец и все още ми бълнува от него...какво да правя Tired

Честит Рожден Ден , Нина! Hug Много здраве, щастие и усмихнати моменти с Вики ти пожелавам Hug

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 10:30 от Anim

# 261
Добро утро, и лека седмица на всички. Честит рожден ден Нина!
Аним, не мога да помогна, сигурно е по-впечатлително, Никол, редовно си дрънка главата, засега без тежки последствия, само с цицини и обелено се отърваваме, ама не увира. Затова пък преживява нощем всяка ситуация, нов човек, гости, деца, всяка нова случка. Все още се гушкаме по няколко пъти на нощ.
Миналата нощ се беше събудила и плачеше и ме викаше. Станах а тя седнала в леглото и събрала юрганчето в единият край, то станало акто купчинка, сочи го и плачка, явно енщо се стряска  newsm78
През деня няма страх от нищо, нито кучета, нито котета, в къщи трепе с чехъла ако види паяк, а навън ходи да тормози охлювите и божакравичките, не я е гнус от нищо.
Да си похваля детенцето, вече е кака, много е горда и почна да приема сякаш бебето. Ама ако някой и каже бебе, или каква си мъничка, веднага придобива един сърдит поглед и отговаря, Коко е кака, бебето в мама Simple Smile
Момичета давате ли от гръцките ягоди на децата?
Вече два дена с Никол изяждаме по един килограм, и то грабим като невидели и двете, докато не ги изядем не се спираме, по-гаднички са от нашите, ама поне са ароматни Simple Smile Та вчера ми се накараха че били пестицидни и да не давам на детето  newsm78
А тя милата с такъв апетит ги папка, и като знам иначе как неще да яде, хич не искам да я ограничавам, да не говорим че като минем покрай плод и зеленчук, отваря устата като риба на сухо и вика ам-ам агоди.

# 262
  • София
Включвам се по въпроса с ягодите. Миналата година Марти изяде сумата ти ягоди, но домашни от градината, обича и компоти с тях. Тази година майка ми от сума време му разказва как като иде в Плевен май месец пак ще има череши и ягоди. Междувременно, той като видя веднъж от тия гръцките и си поиска, реших да му взема... Детенце откак се родило ми е повръщало само 2 пъти, вторият път беше именно след тези ягоди... Реших, че повече няма да му взимам, докато не станат домашните.

# 263
  • София
joya, 1 кг ! Shocked Въх, това е много и за теб и за нея. Изчакай да излязат българските за такива количества.
Аз вчера купих за първи път...ами дадох и 2 Thinking не посмях повече, и Петя много ги харесва

# 264
  • offshore & overseas
Халюша също ги харесва... но само на външен вид. И ги ближе като захарни петлета, но не гризва. Пази се дечко, явно. Mr. Green Аз два пъти купувам досега, но не съм доволна от вкуса и качеството. Ми то ягоди с големината на ябълки какви да бъдат и с какво да бъдат пълни, освен със "стериопор"....

# 265
Аз ягоди давам на Дари от край време, но тя е на настроения и понякога яде, друг път ги гледа Laughing...аз често купувам и съм на мнение,че е все едно дали да гръцки или наши....просто там е по-топло и излизат по-рано, за мен се еднакви...друг е въпроса, ако са домашни Party

# 266
  • Popovo
Здравейте да се включа и аз за ягодите.Моята щерка като бебе се изрина от ягоди.Още като родих,толкова много ми се дояде компот от ягоди, и макар да знам,че трябва да внимавам какво ям си хапнах половин компот (това е един от любимите ми компоти).И тъй като кърмех,малката няма да ви казвам как се изрина.Цялото й личице стана на ситни малки пъпки, който някой от тях имаха бял връх.Направо откачих и докато кърмех,не хапнах нито една ягодка.Но направих грешката,че ядох малини (пак знаех,че са силен алерген,но като се дояде нещо на кърмачка знаете как е) и тя пак се изрина.Затова докато кърмех,дори и киви не съм консумирала,защото много ме достраша.Едва преди два дни дадох на Вили да си опита малко компот от ягоди.За моя радост нищо не й стана,но се скарахме със свекървата. Оказа се,че зад гърбът ми е давала тайно ягоди на детето ми.Направо откачих.  #2gunfireА ми ако беше й станало нещо тогава какво щях да правя?За сега е добре,и дори на яслите съм ги предопредила,да е й дават компот или пресен плод ягоди.
  А за тези на пазара,никога не бих й купила.Като ги гледам колко са изкуствени и имат гаден вкус.Просто не са сладки и така твърди,чак  ми се отщя  да ги ям,а аз толкова много ги обичам. Naughty и със сигурност са пълни с нитрати и други такива.Нали все пак са расли насила,както доматите и краставиците на пазара.
   Имам допитване към мамите на който децата им ходят на ясли.Колко деца са във вашите групи? В детската градина, където е другата ясленска група правят ремонт и децата от яслата ги доведоха при нас.Малката неиска да ходи сутрин при децата.Постояно реве и се притеснявах,че е от инцидента който претърпя.Но тя дори не го споменава,а когато си беше в къщи и минавахме покрай яслите,тя ми казваше,че иска при децата дори ми се разсърди,когато й отказах да я заведа.Но миналата седмица започна да реве.Говорих и с другите майки,оказа се че и с тяхните деца е така.И всички майки с който говорих са на едно мнение - не са доволни от една от сестрите от другата ясла.Май тази жена само вика и никаква работа не върши.на някой майки е дигала скандал,но на мен все още не е.А предната седмица се оказа,че моята дъщеря е ухапала дете.Много неудобно ми стана от майката.Но знам,че Вили никога не започва първа,трябва някой много силно да я нарани или да я засегне с нещо за да посегне.Поне в къщи е така. И другото което ми прави впечатление,е че от както са събрани децата Вили вечер плаче на сън и иска да се гушка и да спи при нас.Става права в леглото и реве и протяга ръчички да я взема.Мога да кажа,че съм притеснена.Трябваха й няколко месеца докато спре да плаче,а сега всичко на ново с пълна сила. Sad Само да отбележя,че по списък децата са 35 на брой,а ходят 25-30 деца на яслата.Чакам с нетърпение да дойде юни месец,когато ще преместят другата ясленска група в отделна стая.  smile3515
   Anim кога ще излязат резултатите и кажи какви са. Ще чакам и ако мога да помогна с нещо друго, насреща съм. Hug
   Четит рожден ден на Нина!  bouquet

# 267
Ягоди - само в сезона от БГ давам, че нямаме домашни.. всичко гледам в сезон да давам..

# 268
Ох не знам, за първи път в живота ми ми се прияжда нещо толкова силно, че ми иде да умра ако не го хапна. В 9 вечерта юрнах мъжът ми да търси ягоди, намери милят, донесе и като почнах д ги ям и малката скочи, как да не му дадеш на детето, хапна и след това само ягоди искаше,  и да ви кажа не бяха толкова гадни,ароматни и сладки макар че малко пластмасови седяха, не така сочни акто нашенските, та два дена го откарахме на ягоди, надявам се да няма проблем. Няма от къде да взема домашни, а пък вече в българското производство не вярвам, та май нямам избор. Ще гледам да не купувам много често, докато излязат българските.
Та в този ред на мисли, знаете ли, че половианта стар боб, на българският пазар е Египетски. Вчера ме светна продавачката Simple Smile
Май не останаха много БГ продукти Simple Smile

# 269
  • Стара Загора
Колко деца са във вашите групи?
В нашата група са 16 деца, но рядко са всички на линия Laughing Сега започват прием на още 4-5 дечица, но пак мисля, че е в рамките на приемливото.

За плодовете и аз давам само сезонни, но лошото е че Ивка въобще не иска да яде плодове. Има на кого да прилича - и аз и баща й нямаме навика да ядем такива. Гледам всеки ден да предлагам плод, но неиска и това е.

Общи условия

Активация на акаунт