Пролетните приключения на Февруарчетата

• 14 089
  • 299
  •   1
Отговори
# 270
Привет,

Май е време да почерпя,че поостарявам с още една годинка :

Аз се опитвам да чета от работата,но нямам възможност да пиша много-много.....
Вечер като се пребера докато обърна внимание на мъжката тайфа в къщи и станало.....
Колкото до Вико-ходи на ясла с голямо желание,все още сме с памперси-правим някакви опити,но честно казано аз нещо нямам нерви Embarassed
Баткото ни го тресе яко пубертета,малкият се опитва да надделява над него и веселбата е голяма....

# 271
  • София
Честит рожден ден, Нина  Hug  bouquet

Относно ягодите-преди няколко седмици Ева поиска, докато минавахме през пазара. Аз се зарадвах на това, че прояви интерес, защото тя не консумира никакви плодове и зеленчуци. Купих ягоди и после си ги ядох сама-дори не пожела да ги доближи до устата си  Tired
Единственото свежо нещо, което успявам да пробутам, и то не при всеки опит, е прясно изцеден сок от ябълка. Не я насилвам, но се притеснявам, ако я оставя да яде каквото си иска, ще кара само на маслини, спагети, месо и яйца.

# 272
  • offshore & overseas
Честит рожден ден, Нина! Бъди много щастлива с тримата мъже вкъщи!! newsm67 Радвам се, че си добре!  Grinning

Бети, не се притеснявай за Евичка. Все някога ще прояде и плодове. Mr. Green

Халя също е много консервативна по отношение на новите храни (от плодовете яде ябълка и банан, зеленчуци сурови никакви, варени -- морковчета и грахчета, а сокове пие само купешки, прясно изцедени -- тц Stop). Просто не желае да опитва нищо различно и това си е. Аз всеки път предлагам и нещо ново и чат-пат имам успех, once in a blue moon, дето има една приказка. Те са си такива the terrible twos, просто трябва да им свикнем и да изчакаме докато се очовечат. Laughing

Иначе ми е експериментаторка голяма -- постоянно ни тества нервите с баща й. Моите издържат, ама татито се поддава на манипулациите и е склонен да раздава шамари, което, разбира се, му е строго забранено Naughty. Оня ден Калината взе да се души, за да види какво ще стане, и ни изкара акъла (като видя колко сме стреснати, продължи да се души, вече с усмивка и кеф Crazy)! Вчера при поредния тантрум, падна на земята в коридора и взе да лиже мозайката. Всичко това преди да се усетя и да я вдигна. Като се ядоса, започва да крещи, че искала да удари/ухапе/набие и прочие мама (в краен случай себе си), но никога тати (явно й е взел страха). Joy

# 273
хитри са Мяуче, и Никол има респект от баща си. Знае че той се понякога заплашва с шамар, ама знае и че никога не и посяга. Затова като го види, че държи нещо, което си е решила че е нейно, тича до него, усмихва му се, той се разтапя, тя грабва предмета и пищи и бяга викайки Коко мое. А той след нея, върни ми го мое си е, все едно сме в детската градина  Twisted Evil

# 274
Мяу и вас ви тресе бебешки пубертет..
Ники също трудно опитва нови вкусове.. най-обича картофи и краставици.. и домати обича но само пресни.. никаква манджа, която има домати не я кусва.. нито пък бобови - боб, леща, грах.. но пък червена леща яде.. боб като наготвя му отделям само от соса и надробявам хляб, че да свикне с вкуса.. яде го.. и граха ако е в крем супа ще го изяде ама усети ли топчетата или концентриран вкус (демек обелила съм му ги в яхния) пак ги плюе.. от плодовете - ябълки и банани.. круши понякога за разнообразие.. сокове не си играя да цедя.. без туй имам чувството, че съм се срастнала вече с кухнята.. за това пие предимно вода, а сутрин чай..
Има си и мания.. влакчетата Томас... леля му съгреши с два влака за рожденния ден и сега са ни голяма страст.. то релси, гари, тунели .. само това говори.. "лака бумна чупиии"..

# 275
  • София
От многото теми за злояди деца /Криси ми е такава/ стигнах до извода, че колкото се опитваш да "пробуташ" нещо, колкото и интересно да го предлагаш все се получава обратният ефект. И когато дойде момента и ти писне и чисто егоистично престанеш да предлагаш, а си хапваш сам....децата прояждат Crazy

Ще проядат по-нататък...аз съм класически пример за супер злоядо дете, сандвичи и пак сандвичи...цар съм. Проядох готвено след като родих Криси, измъчих си стомаха с тези сандвичи Crazy и сега всичко ми се услажда Hug...е не ви го пожелавам такова чудо като мен, идеята ми беше, че човек променя вкуса си към храната и докато расте и се развива.Сега не яде грах, ама догодина може само задушен да иска и да го гони в чинията hahaha боб на бобена салата - с кисели краставички, чушки и царевичка...това дори и аз го ям, а иначе боб не вкусвам Peace Плодове не ям...но ако са със сладолед, не можеш да ме спреш Laughing.

joya , sofy свиркайте, ако ви дразнят подобни теми Embarassed

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 22:06 от Anim

# 276
ОО аз не мисля че сме злояди.. исках да споделя нашия каприз.. пък и да успокоя себеподобните, че в един казан се варим (тъй да се каже).. единствено ми дотяга това с измислянето на разнообразни манджи... инак и аз грах не ядях като малка, а сега съм му голям фен...
Айде че хубав ден се очератава.. да се обличаме и да хукваме по улиците.. в този ред на мисли водихме Ники на басейн веднъж и остана много впечатлен.. та докато се стопли морето мислим да се ориентираме към басейните.. "Мама пува, тати пува, пате пува, Тити пува с ПоАс"..
Весел ден от нас!

# 277
Аз лично не се дразня за храна, както писах само ягоди ми се приядоха, така че да не мога да се удържа. Иначе съм ок.
Ох имам чувство че злоядо дете е сининим на дете искащо да яде само боклуци. Никол супа няма да хапне, ама ако някой и даде солети, чипс, или знакс, елате да видите дали е злояда.  Twisted Evil
Но аз съм се запънала и не купувам таквиа работи, та рядко я огрява.
Снощи детето вечеря луканка с ягоди. Отваря си хладилника, вади си каквото иска, отива взима си чиния и прибори, задължително и салфетка, и си яде Simple Smile Прави такива абсурдни комбинации  newsm78

# 278
  • София
Ами аз използвам термина злояди, ама хич не го харесвам Crossing Arms За мен това са капризни деца или по скоро деца с вкус, които не правят компромис с храната. Могат да ядат всякакви храни /изключвам храни, които са супер непоносими за конкретното дете/, но трябва да улучиш как им харесва да са приготвени Wink Като пример ...децата в повечето случаи ядат много като са на гости, екскурзия или просто при баба Laughing

хехе joya, има и по-фрапантни случаи /кренвирши с мед Embarassed / смесването на сладко и солено е много често срещан похват в кулинарията...подсилва се вкуса Wink

# 279
  • offshore & overseas
Абе, повечето двегодишни са капризни по отношение на храната, да не гледаме прасета, я! Пак да отбележа. Друг е въпросът, че най-обичат джънк фууд-а.
sky*, и Калина е много впечатлена от басейни и тем подобни гьолове (синята вода). Наскоро чух даже, че "Дойде лято и ходим на море.", както и, че тя искала на море... само с мама. Напоследък започна да говори за себе си и в първо лице, както и да се обръща към нас с баща й и към дядо й, който ми помага в гледането й, във второ, което знаете не става веднага, първо започват с третото.
В тая връзка (и не съвсем), заранта проведохме следния мини-диалог:
Аз я залисвам, радвайки й се, за да мога да й сменя памперса:
- Ти си Калинка-Малинка - рекох.
- Не съм Малинка-Малинка! - ми бе отговорено.
- А какво си? - на свой ред питам аз.
- Сладурче. (Аз съм сладурче.)  hahaha - разби ме.
Разбрахте ли сега кой кой е. Wink

# 280
  • София
Много са сладки Heart Eyes
И Петя така..като й кажа "Ти си на мама слъчицето" тя ми отговаря "Не съм сънчице Crossing Arms аз съм Пете Laughing"
Последният път като я водих на хомеопат, човека реши да разчупи ледовете и й каза "Хубава си като кукла Mr. Green" и получи същият отговор, при това начумерен и с кръстосване на ръцете Crossing Arms

Петя е от обратната страна по отношение на храната...не подбира. Дори ако се е нахранила, щом ме види, че аз ям, пак идва да си вземе Blush Ама това няма да е все така, абсолютно съм сигурна, че ще се промени  Wink

# 281
Добро утро от нас, гледам любима тема сте подхванали за яденето. Аз да ви кажа до преди време много се притеснявах, защото толкова се стараех да предлагам разнообразна храна, а наш Кристиан само стисне устни и каже - НЕ - и до там. Ей много се тормозех, но след последната среща с педиатъра преусмислих нещата и сега вече не си давам толкова зор. Човека ми каза че с инат и нерви тази война никога няма да я спечеля, просто да разбера какво обича и това да му готвя без да се впускам в излишни кулинарни приключения. Та ние сега това правим. Крис харесва от готвеното грах, зелен фасул, боб и понякога пилешка супа, та ги редуваме тези неща. Обича също месце да си хапва, сирене обожава, хлебче с маргарин и естествено кремвирши. Аз купувам едни малки пилешки точно като за него. Сутрешната закуска е винаги една и съща - една ябълка, няколко бисквити разбити на пюре, кисело мляко и канела. Така пробутвам хем ябълката хем киселото мляко и много му се услажда. Обича също сушени круши и ги яде между храненията. Понякога му се приисква банан, но обикновено го яде до половината. Обожава грозде, ама и то тука е невероятно аз не бях яла такова вкусно грозде в живота си. Позволяваме си зрънчо понякога, но не така че да му стане навик и шоколадчета Киндер понякога, това е от сладкото. Сокче обича готово и вода пие доста. Номер едно храна ни е обаче йогъта както той казва, тоест малките кисела млекца на Данонино.

# 282
Биби, и Никол е фен на данониното. Ама напоследък на данет. Всяка вечер бърка в торбата и проверява дали и нося.
И ако не и нося, се ядосва и пее нино-данино-нино.
А за кремвиршите без коментар, не мгоа да разбера,з ащо са им толкова вкусни, всички деца, сякаш са луди по кремвирши.
Душички са, и в момента са много интересни, от ден на ден чуваме нови думички и словосъчетания. И такива изречения, че понякога се чудя от къде си ги изсмуква.
И при нас е много популярно, ако и кажа маймунка или съкровище. Коко не мунка, коко кака. Много е горда в момента Simple Smile

# 283
  • София
Растат ни децата, а времето когато бяха бебета ми се струва нереално далечно...
Марти пък се опитва да преговаря... Хремясал е и вчера съм го строила в баща му да чистим носа с помпичка, а той само нарежда: "Мамоууу, Ма ня поли" и ме гледа едно умолително.
Вчера Явор ме попита дали Марти не бил малък още за пъзели... Това му е едно от най-интересните занимания, вече книжките с пъзели от по 6 части ги прави съвсем сам, сега на ред са пъзели с повече парчета.

# 284
Хм, и ние имаме книжка с пъзели от 6 части, но аз я прибрах, защото реших, че е малка за това. Ще взема да й я дам.
За яденето - най-любими са ни солети, зрънчо и чипс - аз лично само солети й купувам, защото без тях неможе да диша, понякога обядва и вечеря с тях. Готвено не близва - още от бебе е така. От зеленчуците - домати и краставици. Плодове горе-долу яде. И това е асортимента. Аз лично съм била много злояда - майка ми ме е хранела с лъжица до първи клас, имам снимки даже, аз чета книжка, а тя бута с лъжицата. Проядох сама на 9. Та майка ми непрекъснато ми повтаряше, че и Яна ще е така, ще ми се върне един вид, та сега хич не ми правят впечатление нейните хранителни навици. Гледам да предлагам полезни храни и манджи - надявам се все някога да прояде.

Общи условия

Активация на акаунт