Сливен - свежа и съвсем пролетна тема

• 21 387
  • 307
  •   1
Отговори
# 210

Да,кърмя...но от днес се изцежда и му давам от шише,защото зърната ми се разраниха и мн боли...а и кърмата ми е малко,давам и добавка

# 211
няма по хубаво от това да кърмиш, мн бързам но .... според мен бебето е гладно и ще го отбиеш ако му давая от шише, с помпа повече боли - за зърна си купи крем на Авент и ще ти минат от м. рошко, аз още кърмя и почти незнаем какво е колики а болките по зърната са 10 дни кърмата увиличи с мн течности като пиеш. един ден бебето ти ще  ти бъде благодарно че си го кърмила

# 212
ще плачеш от болка и ще кърмиш, но от сега започвай да го слагаш на всеки час на гърдите...... естествено ако искаш да кърмиш и имаш волята.... това е от мен... Simple Smile дано съм ти помогнала и дала кураж да превъзмогнеш болката от кърменето Simple Smile цеувки на теб и бебето ти

# 213

Да,кърмя...но от днес се изцежда и му давам от шише,защото зърната ми се разраниха и мн боли...а и кърмата ми е малко,давам и добавка
За разранените зърна има специално мазило....при мен от две намазвания мина и детето си сучеше....ама как не се сещам сега за името...спомням си, че беше френско лекарство и май нещо като добре пречистен ланолин....ако изровя отнякъде тубичката или рецептата, ще пиша. Много ефикасно и точно за проблема. не е нужно да се цедиш и да даваш на детето от шише.
Ще проверя днес.... Hug

# 214
Мазилото се нарича Гермастан.

Дидка,Честит Рожден Ден и от мен!
Желая ти здраве и много любов!
Hug

# 215
Да, намерих в нета кремчето.
Ето линк. Наистина е ефикасно. Мажеш след кърменето и то попива до следващото кърмене....
http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&cPath=1_ … ;products_id=2114

lansinoh се нарича.  Hug

# 216
Дидка, ЧРД     bouquet   Бъди много здрава, щастлива и обичана! Наздраве и весел празник Wink

При разранени зърна на мен ми помогаше след кърмене да си намажа зърната с кърма и да ги оставя открити докато изсъхнат. Ако използваш подложки за кърмачки, също е добре да ги махнеш, че и те усложняват ситуацията. Друга причина да те болят зърната е неправилна поза при кърмене. Виж тук и тук, а също и блоговете на Хедра и Бу за повече информация, ако искаш  Peace За коликите - ще му облекчиш състоянието на дребосъчето, ако го слагаш да лежи по корем върху теб или на ръцете ти. Има една поза тигър на дърво и при нас помагаше. Дребната имаше колики, въпреки че до 6тия месец беше изключително кърмена, а има деца на АМ, които нямат. Това си е индивидуално. Давала съм чая на хип и еспумизан л, но не знам от кое от двете мина - най-вероятно просто ги е израстнала  Peace

# 217
а болките по зърната са 10 дни

Абе моите продължиха месец (с Митко), хем ги и мажех, но така и не минаваха, кървяха си и много ме боляха, но не се отказвах и си кърмех. А иначе това, че ще се отбие като му дава от шише не е много вярно. Поне при Митко не беше - той си беше гладник и не му стигаше кърмата и след всяко кърмене му давах и шишето с АМ. И така 6 месеца, после си остана само на кърма, но пък тогава започнах и да го захранвам с човешки манджи. Колики не са имали и двамата.

# 218
blagodarq mnogo momicheta...

# 219
Диденце, Честит Рожден Ден!!! Пожелавам ти да бъдеш много щастлива и усмихната жена, всичките ти мечти да се сбъднат и да си безкрайно обичана мама и съпруга. Hug Hug Hug

# 220
  • Под Сините камъни
Дидка,Честит Рожден Ден и от мен!
Желая ти здраве , любов и да си обичана майка и съпруга
     bouquet  bouquet  bouquet

# 221

Поли, за коликите - Саб Симплекс преди вечерното хранене, но не е ли рано за колики? Може да плаче вечер, ако му се спи.
И аз ползвам Бюбхен  Peace
Купи си силиконови зърна, нормално е в началото да се разраняват.
Отивам да къпя, не съм дочела...

# 222
няма по хубаво от това да кърмиш, мн бързам но .... според мен бебето е гладно и ще го отбиеш ако му давая от шише, с помпа повече боли - за зърна си купи крем на Авент и ще ти минат от м. рошко, аз още кърмя и почти незнаем какво е колики а болките по зърната са 10 дни кърмата увиличи с мн течности като пиеш. един ден бебето ти ще  ти бъде благодарно че си го кърмила

Права е, и аз още кърмя. За 2-3дни ми се оправиха разранените зърна и в това време кърмех със силиконови. Изцеждане вместо кърмене ще намали кърмата. Как да увеличиш кърмата? - много течности, топла супа, телешко месо, айран, сурови ядки, сън (спи с детето през деня), спокойствие и позитивно мислене... и най-вече често сукане (щом е буден и не е сукал повече от час го слагай). За миг не си помисляй, че ще ти намалее кърмата! Кърмата се регулира за седмица-10 дни, тъй че изведнъж нищо не става. Ако край теб се мотае изнервяща свекърва - отърви се от нея! моята много ме нервеше
Гермастана - вече го отричат.
Лансиноха не съм ползвала, но съм чувала позитивни мнения за него.

# 223
Освен храната и течностите и кърменето увеличава количеството на кърмата. Wink
Лансинох ми изписа още след раждането гинеколожката. От нея и свекърва си знам, че е причистен ланолин /дано да не бъркам за названието/.
Диде, днес идвах къмто офиса ти....Обикалях коридорите и етажите - първи и втори и не те намерих.... ooooh! Айде, другия път!
Наздраве! Wine Glass

# 224
Добро утро Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт