Май-чета и Май-ки (5)

• 13 270
  • 297
  •   1
Отговори
# 210
  • България
Колко е размера на това спонсорство.... щото ние ако имахме възможност за спонсорство - нямаше да търся ред в държавна детска ясла ......... а за виждане - то ще е задължително - като се изместим окончателно - но трябва да вземем и Кокито.... само дето не знам как ще стане.
Между другото днес той е ученик - записахме го и тук на ясла - много ми е мъчно.... искам и аз (май и Ниночка беше споменала) да сложа скрити камери в яслата и да го наблюдавам. Отначало като влязохме - съблякахме се - хвана си лелката за ръкато и хоп веднага в играта, но по едно време се затъжил.... почти се разплакал... душичката, та той не е делен въобще от нас досега, после баба му като го взела - много се зарадвал .... аз си се поразплаках....

Честит първи април, но днес не ми е до шеги - така че няма да ви лъжа нищо.

# 211
  • София
Моя приятелка така си пуска днес детето и да я питаш защо- майка й е пенсионерка и досега го гледаше, понеже майката почти не е спирала да работи, имат доста добри фин. възможности, но детето тръгва на държавна ясла Twisted Evil- еми може да ми е приятелка, но не  е честно.
За да се учи на ред и дисциплина, а не да с елигави с баба си, като мойто дете  Peace Наистина не е честно спрямо останалите родители, които нямат възможност някой да гледа детето им.

Да се учи на ред и дисциплина както е казала Светла, да е сред връстниците си. По добре на ясла/градина отколкото някоя баба.
Само не разбрах кое не е честно.

# 212
  • България
Това че са си платили за да вземат детето с предимство и така изместват друго дете .

# 213
Да, не е честно. И аз искам да пратя Анди, но "спонсорство" от мен няма да видят. Не мога да разбера хората защо се оплакват от корупцията, като сами я създаваме.
Аз нямам на кого да го оставя да го гледа и не съм цъфнала и вързала финансово. Имам нужда от ясла наесен, ама... като се явят 10 "спонсори" и улетях.

# 214
  • София
Това че са си платили за да вземат детето с предимство и така изместват друго дете .

Да това не е честно,  Peace но докато даваме така ще е  Close
И не само в яслите и градините  ами навсякъде.

Аз не съм давала, Митко е в една от най- добрите градини в квартала. Когато подавах документите си беше по старата система отидох година по рано да подам и така го записах, сега с Никол ще видя как ще стане.

# 215
Благодаря на всички за пожеланията.

Майче, да ти кажа задните сополи са си сериозна работа. Любомир го мъчат от септември....и да ти кажа мисля че трябва да му вземеш  секрет от носа. Смятам, че ако се изолират бактерии трябва да си го държиш вкъщи докато не се излекуват. Аз 2 лекувам Любо от мораксела катаралис. Първият път го излекувах, последваха 2 отрицателни секрета, пратих го на ясла и за една седмица отимахме същия проблем...

# 216
А по повод яслите....винаги всеки ще мисли за себе си, няма да се интересува, дали действието или бездействието му ще навреди на някого. Аз съм твърдо против спонсорства и рушвети. Никога не съм давала, нито при лекар, нито в администрация, псувам ги на разсипия, но си вися по опашките. И да имам няма да дам. Е....всяко правило си има изключение, ако става въпрос за здравето на някой от близките ми....и няма друг начин, най вероятно няма да имам избор.

Да ви кажа при последното рутинно изследване на кръвта се оказа , че холестеролът ми е увеличе и то много 9.78.Това го разбрах днес, дори не съм говорила с лекарката си, но при горна граница 5.2 мисля, че е доста.Някоя от вас има ли подобен проблем??

# 217
Да, не е честно това със спонсорството на държавната ясла, вместо да я изпрати в частна примерно след като има възможност. И за времето на пускане, защото на мен ми казаха в едната ясла, че АКО ни приемат ще я вземат септември чак, а на мен майчинството като ми изтича май месец и няма на кой да я дам??? Добре, че от работата са разбрани и влизат в положение. Имам платена отпуска, но ще трябва и неплатена да пускам Rolling Eyes

Това си е АБСУРДИСТАН!!!

# 218
  • София
Да, не е честно това със спонсорството на държавната ясла, вместо да я изпрати в частна примерно след като има възможност
Това си е АБСУРДИСТАН!!!

Права си, ама ти така мислиш, че ако имаш възможност ще си дадеш детето в частна, ама тези дето имат пари не им се дават за това. Личен пример има с позната не си знае парите, но за нея най важното е децата да са марково облечени и другото е на зададен план някъде.  Та и тази твойта сигурно си вика, що да ги дам 500-600лв. за ЧГ като мога да ги дам за парцалки.

# 219
Положението е кошмарно не е ясно как ще се получи с набор 2006,2007,2008.В Младост вече възобновиха 2 детски градини, но това доникъде не спасява трагичното положение Sad

# 220
  • Варна
Работата с детските градини е повече от трагична. Днес по БТВ, в късната емисия ще дават повече за протеста тук във Варна. Хората се базикат с нас направо Sad Жалко , но факт, така е.

# 221
Здравейте момичета явно при вас положението е много трагично така като ви чета,добре че при нас няма такива проблеми вземат всяко едно дете без проблем но все пак това е София много голям град и много деца,пожелавам на всички ви успех.

# 222
за частните ясли много мога да пиша. но вкратце ще кажа, че ние можем да си позволим такава и за 2те деца, но не го правим по ред причини като спестяването на пари не е в тоя ред от причини.
както и да е.
сега не ми се говори за такива сложни неща, а просто искам да споделя за камен донев и постановката му. беше чудесно, фантастично и великолепно! а тоя човек е много, много талантлив. добре, че аз нямам подобни таланти - как се носи подобна енергия и лудост просто не  ми го побира главата. тая вечер наистина беше много пълноценна за мен. чувствам се прекрасно и не съжалявам за нито една стотинка, дадена за тая вчер. и понеже филков след малко се връща /кара гледачката до у тях/, сега ще ви оставя, за да налея по 2 малки Wink

# 223
  • Варна
Станела, честито и леко бременеене Hug Тоз холестерол наистина е доста. Съветвам те да повториш изследването първо (по възм. в друга лаборатория), защото наистина брутални грешки стават понякога.

Габи днес беше за втори ден на ясла. Пак влезе доброволно. Стоя два часа. Беше в добра кондиция като я взех. Казаха, че почти не е плакала. И на мен ми се ще да има камери, ччудя се дали играе с децата, дали се тръшка като вкъщи, дали се върти като прасе пред заколение като и сменят памперса, дали са мили сестрите, дали ...... Инак покрай яслата съм в отпуска и се занимавам с учебна дейност - лекции тинтири минтири

Руми, Здравче, действайте, че да отсрамите Варненската чета Wink Айде да става лято, че да се видим в Морската градина Crazy

# 224
  • Варна
Добро утро!
Днес гледам , че Звездичка е рожденничка, нека я поздравя.
Звездичка, честит рожден ден, да си много здрава, щастлива и обичана!

Общи условия

Активация на акаунт