abutikon успокои ме малко, но щом твоята сладурана не спи в къщи не мрънка ли като е будна и колко често я храниш и на кърма ли сте?
Логичния въпрос е що дири тоя въздух в коремната ти кухина? Може би през пъпа влиза
Това ми звучи почти като другото твърдение, че бременните имат киселини понеже косичката на бебоците им дразнела стомаха. Ама те да не са ги изяли, че ще им стоят в стомасите
Коремните локации са различни, с различни входове и изхози 
Медицината не е за пренебрегване, особенно в началото на формиране на човечето. Кърмата от своя страна е в пряка зависимост от сукането и ако не друго, то поне с помощта на помпа може да се излъже мозъка да разпореди за следващото сукане да има повече кърма.
maya_76 интернет форум не може да замести педиатъра.
...
Така е. Стреса и мисълта си казват сумата. Едно кърмене, особенно под напрежение не значи кой знае какво
Кураж и инат му е майката.
... И друго има - храненето. Наливай се с повече течности - супи, бульони, мляко(ама не прекалявай с мляко да не направиш алергия на детето), ядки, варено жито, боза и т.н. Трябва да си сериозно нахранена иначе никакъв ефект няма да получиш. Контролно кърмене можеш да си направиш и при педиатърката ти.
Съветите на Маргарита са много по-добри: брой наакани и напишкани памперси, и, ако държи на контролното кърмене - измерване на количеството, изсукано за 24 часа. Детето може да изсуче 80 мл на едно хранене и 180 на друго. Ти еднакво ли ядеш на закуска, обяд и вечеря?
Вероятно дали от графомания(логореята е вид вербално увлечение) или от това, че по форумите хората предимно спорят ме четеш изопачено. Ще поясня и аз посочените от теб пасажи - Първом не съм отрекла че бебето хълца в корема на майката, а че няма как да рабере това че се случва. Второ - бебе на тази възраст може да бъде мързеливо или да кажа по-точно разглезено, поради факта че когато се дохранва с биберон то твърде лесно свиква с това. Кърменето след това се превръща в по-трудоемък за него процес за разлика от лесния теч на биберона. Това, че ти не си успяла да се изцедиш с помпа е проблем едиствено на твоя организъм, сръчност и помпа. Доколкото имам впечатления от други споделени опити на майки, разбрах че зависи какъв е моделът на този им уред за мляконадой.
.