Слънцето грее, февруарчето гука и се смее и мама весели

• 14 177
  • 311
  •   1
Отговори
# 90
Ха добър ден и от нас smile3507 аз вече се приобщавам към клуба на недоспалите.ние от вчера следобяда сме си на ръце,реве та се дере,направо ще се побаркам,толкова ми е жал.сега пращам баща и да пробваме с други капки ние сме на инфакол,снощи е яла през 2 часа а в останалото време рев и повръщане(предполагам от многото плакане и насилване)сега е заспала да видим докога.аз във вторник с такъв кеф изпратих мама да си ходи при сестра ми(тя живее с нея) а сега горчиво съжелявам Sadискам си я обратно,сега разбирам защо сестра ми и дума не дава да каже майка ми за отделяне от тях(имам 2 племеника единия е на 19години,а другия е на 4години)голяма хитруша излезе мойта сестричка Grinning ама ще взема да си купя по голямо жилище и си взимам МАМААААААА.дайте съвет кои капки да пробваме и може ли да давам и инфакола,че ме е страх да го спирам.
ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ,ДАНО САМО ХУБАВИ ДНИ ДА Е ПРОЛЕТТА!!!  Nature Sunny

# 91
Хайде и аз да се разпиша, че не се знае кога ще мога пак да се включа.

При нас положението пак е отчайващо. Оказа се, че жълтеницата ни не отминава. Вече незнам какво да правим, при кого да ходим и на какво се дължи това. За две седмици и след 48 часа на изцяло преварена кърма, билирубинът е спаднал едва с 4 единици. От 158 ммол на 154.
От вчера сме на АМ, а аз се цедя с надеждата бебо после пак да папка от мен.
Гасторото казва, че трябва бебо да остане на АМ поне една седмица. Но мен ме е страх, че през тази седмица, той ще превикне към биберона и след това няма да иска да суче от мен, Другото, което много ме притеснява е, че тъпата помпа не може да ме изцежда толкова добре, колкото той и предния път само за два дни цедене кърмата ми започна да намалява.

Днес от 2 сме при педито да обсъдим въпроса на дълго и широко. Момичета стискайте палци, защото имаме проблем и с белия кръвен ред. Незнам това дали може да е свързано с толкова дълго продължаващата жълтеница.
Поне двата чернодробни ензима излязоха в норма, та премахнахме една от причините за жълтеницата.

Моето детенце от вчера не може да спи. Спинка по 5 мин , буди се, проплаква, после пак се унася и така. Но плачът му е един толкова жаловит и тъжен, че направо ми се свива сърцето като го слушам.
Явно от това неспане се уморява и поне вечерта спа. В 11 часа заспа и се събуди чак в 5.30. Тогава пак му дадохме АМ , а аз се цедих. Много ми е тъпо, че трябва да си хвърям кърмата в мивката  Confused

Ваксината пак ще я пропуснем. Вие вече говорите за следващите ваксини, а ние още първата не сме били.

Гери поръчахме на FisherPrice новия модел. Според мен той е едно към едно като стария, но крачетата му са по-заоблени.
Гери да ти е жив и здрав таткото и много да ви слуша и много да ви помага.

Честита месечинка на всички празнуващи бебоци.

Гея мерси за инфото  Hug

Тифани Мишел  fingerscrossed

Току що съобщиха, че астрономическата пролет настъпва след 1 час и 40 мин.
Да ни е честита и да ни радва с по-добро време, за да има повече разодки за нашите дечица златни

# 92
Десика, защо хвърляш кърмата, а не я замразяваш?

# 93
  • София
Честита пролет!Дано по-бързо покаже ,че е станало и да има много разходки навън.

Ние днес бяхме на ваксина .Миличкия много плака.Стана ми много тъжно.Само незнам като дойде 6.04. как ще се разделим за 5-6 дни.  Cry
Имаше много бебета и беше голяма лудница и покрай всичко забравих да искам талон за ортопед, но нищо в понеделник.Вече мисля да не ходя сутрин при педито.

Тифани дано всико е наред. Hug
Между про- и пре- биотици има разлика.Някои млека са и със про-.Аз такова взимам Lactana Bio.

# 94
Тифани, дано не е нещо сериозно  Praynig

Десика, днес съм със стиснати ръце и за теб  Hug

Ивонк, на дребния вечно са му студени ръцете, освен когато е гушнат в мен. Иначе нослето топличко. Гледам, че доста по-дебело от вас го обличам, значи не битрябвало да му е студено, пък и не протестира  newsm78

Момичета, и аз вече си имам слинг и днес го пробвах - много удобна работа, браво, решава ми проблема със свободните ръце. Моят е с халки. Сдобих се и с възглавница за кърмене, и това съоръжение ми е много удобно  bowuu остава само и млекопроизводството да е както трябва. За лактацията пия български лактогонен чай, всякакви видове течности, биричка  Embarassed (това повече за кеф), хапвам варено жито, но не всеки ден, заащото наистина става слузесто акото. Но пък е доста диетично и ми действа добре за фигурата. Гледам че започвам да се вталявам лека-полека.

За акото, какво означава, ако е леко слузесто? На дребния от време на време му става така, но аз не го намирам за тревожно...трябва ли да се притеснявам?

# 95
Инфото за втория месец на бебо, което бях обещала:

Двигателни умения:
-Повдига главата си на 45 градуса, когато лежи по корем.
-Може да подлага ръце под гръдния си кош и да се надига, когато лежи по корем.
-Рита активно с крачета, когато е възможно.
Възприятия:
-Стряска се от силни или непозтани шумове.
-Реагира на музикални играчки.
Социални контакти:
-Усмихва се в отговор на вашата усмивка.
- Може да се смее на глас.
- Започва да гука- произнася " агуу" и други подобни звуци.
- "Включва" се в разговор- отговаря на вашите звуци.
Умствено развитие:
- Може да разпознава близките си.
- Може да проследи дъгообразна траектория на предмет.
През този месец вашето мъниче ще ви възнагради с първата си беззъба усмивка. Това със сигурност ще ви разтопи, дори и да не сте мигнали цяла нощ. Двумесечното бебе вече показва предпочитания към определени предмети и играчки, въпреки че зрението му все още не е добре развито. Пъстрите музикални играчки са чудесен начин да помогнете на бебчо да открие нови цветове  и форми. Въпреки че детето все още не може да координира движенията си ще забележите, че то вече на размахва безразборно ръчички, както в първите дни.
Ако вашето дете спи по цяла нощ значи сте истински късметлии. Повечето кърмачета на тази възраст все още се будят за нощно хранене. Но добрата новина е, че мъничето постепенно ще започне да спи по-дълго през нощта и да будува повече през деня. Обикновено двумесечното бебе спи около 16 часа в денонощието, разделени на 2-3 по-дълги интервала ( през нощта и следобед).
След първия месец коликите вече са проблем за повечето бебета ( и за техните родители Sad) Обикновено започват след втората седмица, а пикът на страданията е около 6-та седмица. Успокоението е, че намаляват към края на 2-ия месец и отшумяват след 3-ия. Лекарите не са напълно сигурни каква е причината за появата на колики. Общоприетата теория е, че те се дължат на повече газове и болки в коремчето - затова плачещото бебе присвива крачета. Днес съществуват и други предположения. Много специалисти са на мнение, че често коликите са вследствие на други проблеми, например алергия към белтъка на кравето мляко или недобре развита нервна с-ма.
Подходящо за развитието на двигателната с-ма е "карането на колело"- сложете бебо да легне по гръб, хванете крачетата му и внимателно имитирайте движенията при каране на колело. По време на упражнението говорете на детето  и го насърчавайте.
Игри:
- Бебето обича подражанието. Щом го чуете да гука, отговорете му със същите звуци. Не след дълго това ще се превърне в забавна игра и за двама ви. Освен това ще предизвика желанието му да имитира и вашите звуци.
- Показвайте любовта си към бебето, нищо не помага така добре за развитието и укперването на едно бебе, както любовта.
- Дрънкалките стимулират слуха и зрението на бебето. Забавлявайте мъничето като хванете дрънкалката с ръчичката на бебето и му помагате да я разклати. Когато бебето усвоява умението да се обръща по посока на звука, то развива координацията си между зрение и слух.

# 96
Емим,  bouquet  bouquet  bouquet

# 97
Ето ви и за про и пре-биотиците
http://www.papa-bebe.com/probiotici.html

# 98
  • Sofia
Еми, благодаря за статията!  Hug Горе-долу отговаряме на повечето неща...

Деси, дано премине скоро всичко!  Praynig Много ти се събра  Confused Аз взех много да се стряскам от тая жълтеница Sad Йоанчо, много ли е жълт? Сънлив ли е?  Гледам Венци поизбеля тия дни, но ми е много притеснено да не би нещо да му стане от дългата жълтеница. Не му изследвахме стойностите на билирубина, а доки все казва, че е ок и не е много жълт, ама знам ли...

Гери, да ти е жив и здрав таткото!   bouquet Simple Smile

Момичета, нашата педиатърка препоръчва да сложим тетраксим, а след годинката пентаксим. Твърди, че е по-леко за бебешкия организъм сега тривалентната ваксина и че за менингит засега не е нужно да се слага. Аз много се чудя коя от двете да сложа  newsm78 Вие какво мислите да правите?

Тифани, стискам палци всичко да е добре при теб!!!

Честита пролет!!!

# 99
Десика, защо хвърляш кърмата, а не я замразяваш?

Защото засега предполагат, че е от кърмата жълтеницата на малкия. Сега като идем при педиатърката ще я питам дали може да я съхранявам все пак.

Деси, дано премине скоро всичко!  Praynig Много ти се събра  Confused Аз взех много да се стряскам от тая жълтеница Sad Йоанчо, много ли е жълт? Сънлив ли е?  Гледам Венци поизбеля тия дни, но ми е много притеснено да не би нещо да му стане от дългата жълтеница. Не му изследвахме стойностите на билирубина, а доки все казва, че е ок и не е много жълт, ама знам ли...

Ина на мен ми се струва, че въобще не жълтее вече. Но вчера гастрото каза, че бил все още лимонено жълт. Може би аз съм свикнала с цвета на личицето и не мога да преценя добре. Иначе склерите му все още жълтеят покрая. Навсякъде пише, а и лекарите казват, че склерите избледняват последни.
Ако се притесняваш може да го изследваш и сама. Просто отиваш в някоя лаборатория и искаш да му вземат кръв за билирубин. Задължително трябва да се изследват общия и директен билирубин.
В началото нашата педитърка също не обръщаше внимание на жълтеницата. Добре , че поехме самоинициатива та сега търсим причините за нея.

Ако се решиш да изследваш Венци ти препоръчвам да отидеш в медицински център Детско здраве. Намира се на ул. Ами буе, много близо до Военна болница е. Те работят с лаборатория Сана. Лаборантката беше перфектна сравнение с госпожата, която преди това ни взе кръв от петичката. Първия път го водихме във Вита, и измъчиха детето. Сега всичко мина доста бързо а той плачка, защото го разбудихме.
След седмица пак ще пускаме контролни изследвания и смятам пак там да го заведем.

Еми много благодаря за информацията.  Hug
На двигателните умения отговаряме на 100% засега.  Simple Smile

# 100
  • Стара Загора
Найема,повечето АМ са с пребиотици -Аптамил,Милумил,ХУмана и т.н.т.Единствените млека с пробиотици са Лактана,Розов Хип и Celia Develop.Да има разлика в пре- и про- биотиците.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=116208.0
Аз ще слагам пентаксима ,а след 6 месец ще слагам и Превнар -против менингококовия щам.

# 101
  • София
^desika^Hug дано по-бързо се излекува малкия и пак да си се кърмите

нашата мома днес е още +450гр - 4890гр общо, но на дължина не я мериха.. Нашата си акушерка я нямаше и една дрга така й хакна инжекцията, че чак мен ме заболя  ooooh! А съм виждала как нашата дори за миг не разплаква бебенцата....

В църквата също ударихме на камък... аз не съм била кръстена и затова не можело молитва за бебчо...

Сега съм я омотала в слинга, ама не се кефи... без биба само реве и не знам от него ли е или от инжекцията...
Въобще гаден ден  Tired

На нас ортопедката в Детско Здраве ни каза каквато искаме ваксина но задълже и за менингит... Другия месец ще говорим с педи по въпроса, но аз нямах представа че е толкова скъпа ...
Трябва да проверя доп. здравно дали не я покрива

# 102
Аз живея срещу Детско здраве Mr. Green Водих там малкия като кашляше, настина имат всякакви специалисти и е много удобно, даже се чудя дали да го записвам при нашето педи или да си го водя тук като ми се налага, не е толкова скъп прегледа newsm78

# 103
Привет, момичета!

Честита пролет и от нас! Засега само астрономическа, а надявам се скоро и фактическа.

Искам да попитам мамите на момиченца как почиствате срамните устни от нацапаното с ако? Нашето педи каза да не бъркам вътре, ама кой да се сети да пита за това. Понякога при смяна на памперса сме доста омазани, а се опасявам, че това може да ни докара някаква инфекция. Аз я почиствам основно с влажни кърпички, рядко я мия на мивката, защото ми е адски неудобно, особено когато съм сама, т. е. през повечето време.

Имаше въпрос за ваксината. Ние ще сме на Пентаксима. Нашето педи само това препоръчва, пък и сестра ми ползва него миналата година за племенника и нямаше някакви оплаквания.

Май щях да пиша и още, обачееее ..... откъде акъл да помня какво.....

# 104
Привет момичета!

Честита пролет и честити месечинки на всички Simple Smile.

Да ви се оплача, наща бебка има запек и аз имам запек. Вече не знам какво да правя. Аз пробвах какво ли не, нищо не ми помага.
Освне това вече не иска да яде АМ. Само кърмичка папка. Това ме радва, но все пак имам малко. Аз се цедя, защото тя заспива докато я кърмя. Мисля да почвам само на цица да я слагам и да видим какво ще стане.
Някой ще ми каже ли дали е достатъчно, на всички цедяния е около 100 с изключение на следобедното към 3 тогава е 70-80. Дали е достатъчно за малката. Яде си на 2,5-3 часа. Днес окончателно се убедих, че хич не иска АМ. Кърмата я изцока за отрицателно време, а АМ, заключи устичката и НЕ.
След няколко дни ще я водим при педи, да каже за запека, за манджите, че ми е оритенснео да не повредим нещо детенце Sad. Иначе е пораснала с 3 см. За килата не знам колко е казчила. Ше се пробваме са я измерим вкъщи на ел.везна.

За развитето не гука все още, но си държи главата като е по корем, рита с крачета и мятга ръчичики, жизнена е и е много силна. Но с това постоянно ръмжене...Като я взема на ръце или я гушна млъква веднага. Голяма маймунка ми е.

Айдее отку що се изка много мощно и спря да ръмжи Simple Smile. На мама маймунченцето!!!

Общи условия

Активация на акаунт