Отговори
# 255
Честито на всички бебчовци, които днес порасват с още един месец!   bouquet
Аз като чистя слагам във водата всеки път по 2 капачки "Медик" (розов-универсален) и след това проветрявам, но ние вкъщи сме с балатум и той лесно съхне. Иначе праха обирам само с влажна кърпа и не слагам никакви препарати

# 256
Здравейте мамита  Hug
Нас ни нямаше тези дни, а вие не сте си губили времето и сте писали, писали...............
Не може да ви изчете човек  Laughing
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ВСИЧКИ СЛАДКИ ДЕКЕМВРИЙЧЕТА   bouquet  Hug
Аз кърма не замразявам, защото Славяна изпива всичко, което имам и за помпата нищо не остава  Laughing
Чистенето с препарат го редувам с чистене без препарат не за друго, о просто някой път бебка не ме оставя и нямам време да се занимавам на бързо минавам с един парцал.  Peace
Мамчета много са ви сладки дечицата и колко са пораснали самоооооооо пу пу  Hug
Приятен ден !
Оп и честит рожден ден на рожденичките на патерици  Embarassed Всичко най- хубаво и много да ви слушкат бебоците   bouquet

# 257
  • София
Здравейте и от мен.

Честити месечинки на всички бебоци. Да са здрави и много да слушкат.    bouquet

Аз днес не мисля да излизаме на разходка, че много ме е страх с тези вируси. Майка ми беше тук за една седмица и уж все вкъщи стои, а започна да кашля, та си тръгна болна. Сега се притеснявам и за малкия дано да не е прихванал нещо.  Praynig

Бубе и нашия тати така приспива малкия. Нямам снимка, но се надявам някой път да успея да ги снимам. Обикновено след храненето в 24.00 часа го приспива таткото и на сутринта като го питам към колко е заспал ми отговаря: " Ами аз като се събудих той спеше".  ooooh! Joy

Стаята на бебчо я почиствам само с вода и много рядко с препарати.
Мамчета, как се справяте с рязането на ноктите на краката. Аз вчера успях за пръв път, макар че беше буден и доста риташе. То с това къпане и миене на дупе всеки ден ноктите много бързо растат.  Wink
За съжаление гадните колики още ни мъчат, надявам се като стане на 3 месеца да отшумят, защото вече ще се  #2gunfire Днес вече за 5 път го приспивам и като го сложа в креватчето и започва да реве. Успокоява се само като го взема на ръце и му притисна леко крачетата към коремчето.

Сега се замислих, че и аз ще съм свекърва...  Rolling Eyes Само се надявам да не изкудкудякам много докато Калоян реши да създава семейство и да не се оплаква снахата от мен в някой форум.  Laughing

Лек ден от нас.  Hug

# 258
Сега се замислих, че и аз ще съм свекърва...  Rolling Eyes Само се надявам да не изкудкудякам много докато Калоян реши да създава семейство и да не се оплаква снахата от мен в някой форум.  Laughing
Joy Joy Joy
Мирка за ноктите нищо не мога да ти кажа, защото нашите на краката още не съм ги рязала, все така малки си стоят. Сега се замислям дали е нормално  newsm78
А на ръцете бързичко растат на седмицата поне по два пъти ги режа, че много се драска.

# 259
  • София, в момента в любимото ми село Железница
И аз това си мисля за свекървите. Надали някоя си е мислила, че ще е лоша със снахата.  newsm78  Поне аз така мисля и се надявам да не ме опюват някой ден като свекърва и тъща.

# 260
Йоаннка е болна  newsm45 newsm45 newsm45

# 261
Скъпи мами,
моля-кажете ми как да кача снимки на бебо тук-все не успявам.
И ако някоя мама има бебе дето доскоро не е спяло нощем-моля за съвет. Ние вместо да се подобряваме-да спим през нощта-почнахме от през 3часа да се будим на всеки час-мрънка за биба, но не я иска после. Дори и чайче на хипп за успокоение и сън-не помага. Моля за съвети, макар newsm78 че губя надежда вече.

# 262
  • София
Здравейте и от нас  Simple Smile

Данитка,
какво й е на Йоанка, да не е хванала някой вирус?  Хайде вече да идва топлото време, че да не ни се разболяват съкровищата.

Да честитя месечинките на всички, които празнуват днес   bouquet

Илианка, ЧРД на патерици. Да си здрава и многооо щастлива  Hug

Разгледах снимките на малките красавици на Зина, Стейл и Санчес. Много хубави дечица, да са ви живи и здрави.

При нас този уикенд беше много натоварен. В събота ходихме на консултация. Вече тежим 6130 гр., а сме дълги 63 см. Биха ни втория пентаксим. Марти дори не се разплака. Аз го гушнах веднага. Вечерта беше малко по-кисел от обикновено, иначе понесе ваксината много добре. Лекарката каза, че подутинката, която се образува, не трябва да се масажира. А аз го правех до сега  Embarassed
В неделя пък имахме гости цял ден.

Казаха ми за ароматизирани торбички за миризливи памперси, ползвали ли сте ги?

Хубав ден и бързо оздравяване на Йоанка и Сашко на Жени  Hug
На мен ми се стори много ветровито днес и не сме излизали.

# 263
  • София
Данитка - дано бързо да се оправя малката   Hug

За почистването - ползвам бебешкия дезинфектант на Чико разреден във вода - той си е за тази цел. С него минавам повърхностите, а и повечето текстилни играчки периодично  ги минавам, защото Ники много ги яде.
Подовете мия с препарат, макар и доста разреден - не мога само с вода Wink

dju-dja вие на кърма ли сте или на АМ?
Ако сте на кърма бих ти препоръчала да кърмиш по-често нощем. Може да сте в растежна криза или пък да компенсирате дневно будуване с по-често нощно хранене, а и кърменето успокоява бебетата Simple Smile Аз нощем биба обикновено не давам - размрънка ли се, се кърмим.
Ако сте на АМ не мога много да помогна... може да не му стига хапването евентуално или пък да му създава проблеми коремчето.
Никола понякога нощем доста пъшка и пръцка и съответно помрънква Wink

# 264
Данитка,какво и е на малката принцеса?Бързо да оздравява Hug
dju-dja ,за приспиването,колкото и да ми е трудно ние се приспиваме на ръце.И тогава в креватчето.Ако кърмиш да не би да не стига яденето.Аз забелязвам,че ако ми е по-малко кърмата Дая се буди през ноща и мрънка.Но ако е добре нахранена спи до сутринта.Успех и бързо да се справите с проблема Hug

# 265
 alert

dju-dja, опитвам се да ти пусна лично съобщение, но пощата ти е препълнена! Не искам да оспамвам темата с обяснението как да качиш снимка! Дай сигнал тук като опразниш пощата  Laughing!

# 266
Здравейте мами на сладурани!
Първо да честитя месечинките на бебоците-да растат послушни за радост на мама и тати!
За ароматизираните пликове за памперси-ние от самото начало сме с тях-български са и 80 бр. струват 1.60-много са удобни  Peace
И нашето оченце беше със запушено каналче-то не бяха компреси с лайка, с очанка, капки, масажчета и нищо не помагаше. Прочетох много за проблема и бях решила след 6 месец да ходим да ни го отпушат с вакум, но преди седмица си се оправи от самосебе си Grinning. Само да кажа, че се бях отказала от всякави комреси и масажи и чаках 6 месец. Така, че не се притеснявай.
Аз почиствам детската само с вода за сега, че то няма с какво да се цапа, но по-късно ще започна и с препарати.
Бързо оздравяване на болните бебенца!!! Hug

# 267
Данитка какво й е на малката принцеса, дано да не е нещо сериозно  Praynig  Praynig  Praynig

dju-dja
  - ние сме на кърма и си папкаме през нощта редовно в 23-24  3-4 и после към 7-8  baby_neutral . Но нощните са по 5-10 мин а през деня от 20 мин та до час сме стигали, така че нощно време е само като средна закуска  Blush . Но като ми беше намаляла крмата и нощем си ядеше сериозно.
Иначе стаята чистя понякога с препарат, понякога не  newsm78

# 268
Здравейте мами!
Честити месечинки на всички бебчовци!Да растат здрави и засмени!
Гледам за чистенето си говорите-аз чистя стаята на бебо само с вода!праха избърсвам също с навлажнена кърпа!!!
Моят бебчо вчера беше адски неспокоен-плака цял ден и ужасно се свива!Днес е по-добре,но да не казвам голяма дума!
Снощи му гасих клечки във вода против уроки!Може от това да се успокоил и днес е значително по-добре!
лека вечер на всички!!!

# 269
  • София
Здравейте!

Ние имахме доста наситен откъм емоции уикенд. тати си беше при нас почти през цялото време. В събота вечерта ходихме и на ресторант, а бебка с баба си остана да спи. В недеря пак я помъкнахме на обяд на пицария, видяхме се с приятели. Бебка получи и много хубави подаръци- нов шезлонг и светомузика за легло на Фишър прайс. Направо как ги измислят тези работи!! От играчката съм много доволна- днес цял ден си заспива в леглото като й я пусна. Има 6 музики, включително звук на гора с пеещи птички Simple Smile Иначе само в шезлонг се приспивахме. Само  ако имаше и автоматична биба....и самонасочваща се, ако може Simple Smile

В неделя сутринта обаче се събуди в 5.20 и не искаше повече да спи. А аз си бях легнала по нощите след съботното излизане. Бях така изнервена и уморена, ударих го на рев, събудих таткото и връчих бебека. А от обяд започна да повръща и така се притесних. Не можах да намеря педиатърката и чак днес говорих с нея. Ама днес си е добре детето. Просто не знам какво беше това- 3 пъти на фонтан и постоянно плюеше между храненията ... Педито така и не ми каза какво може да е. но пък ми даде акъл да спра нощното хранене- ние си имаме 6 хранения като вечер е в 20, после в 2-3 и сутринта в 8. Кърмещите майки- ввие колко често кърмите и през нощта как се будят бебчетата? Хич не ми се иска да я мъча с разни води нощем, пък и тя досега сама се отказа първо от 8мото хранене, после от 7мото, защо да го травмирам детето?? Дайте мнение, че утре сме на преглед и ще го обсъждаме пак с педито.

Общи условия

Активация на акаунт