Виждаме по нашите ЦВЕТЯ, че пролетта вече е дошла!

• 53 586
  • 482
  •   1
Отговори
# 105
Blue Jay, снимките от изложението са страхотни! Има много оригинални аранжировки с Антуриуми .
Момичета ,а колко време след като съм сяла луковиците от бегониите трябва да поникнат?

# 106
Намерих ви! Hug Blue Jay,голяма красота! Heart Eyes Да ви попитам някой има ли  ранункулус? Имам клубенчета и ми казаха ,че преди да ги посадя трябва да ги накисна във вода за няколко часа. Ако някой го е правил и може да сподели ще съм много благодарна.  bouquet

# 107
  • из България
Добро утро и от мен.Blue Jay много са ти хубави теменужките.Моето калахое май прецъфтява,казвайте след това какво да го правя?

# 108
Момичета, имам страшен проблем с някои цветя. Едновременно започнаха да изсъхват- двете ми азалии, игликата и сенполията. Не знам каква беля точно съм им сторила ooooh!. Азалията - бялата тотално изсъхна, а я поливам . Сега я окастрих и каквото остана пресадих в торфена смес. Игликата ooooh!- подарък ми е от детето за 8 март- направо ми е жал. Ще купя тайничко нова и ще я сложа на нейното място, но как се гледа? Държа ги на хола, където е топло и слънчево и ги поливам през 3-4 дена.

От опита ми с азалиите ще ти кажа, че не ти изсъхва защото не си я поливала, а защото си я преполяла...корените сигурно са и загнили!
Да, като пресадих остатъците, корените бяха много мокри, а всичко останало беше изсъхнало. Tired

# 109
Добро утро и от мен,
и аз ще питам за бегонията.
Вече две седмици и нещо и няма никаква следа от поникване.
Кажете има ли надежда?

# 110
Добро утро и от мен.
Blue Jay направо не мога да спра да им се радвам. Голяма красота са.  Hug
Goody  миналото лято тук хазяйката ми каза че го ползвали много. Аз не бях го чувала въобще. Скоро видях че има семена и реших да пробвам. На мен ми мирише като лук. За сега е в саксия и го гледам че е почнал да покарва.
arween44  внимавай с поливането, защото може да нагнива и затова да не излиза. Аз доста пъти съм се опитвала, но и  при мен трудно изкарват.
Аз имам едни обички които са започнали да въшлясват и се чудя какво да ги направя  newsm78
Ето ми минзухара

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 10:51 от viki_hrisa

# 111
Привет! Много искам лавандула,ама много!Миналата година си посях семена и нищо не се хвана,само 3-4 зелени,тънки и високи стръкчета,които никак не ми приличат на лавандула.Сега пак ще направя опит,но ми се искаше да ви попитам не се ли продава разсад и ако да ,през кои месеци да търся?

# 112
Дайте ми съвет, колко често да поливам копривката, че нещо листенцата и омекнаха и се навиват навътре. А знам че иска често поливане...ама колко? Дано и слънце повече да има!

# 113
Добро утро и от мен,
и аз ще питам за бегонията.
Вече две седмици и нещо и няма никаква следа от поникване.
Кажете има ли надежда?

Трябват й поне четири седмици, за да се покаже над пръстта. На мен миналата година две луковици ми се показаха чак в края на втория месец.

# 114
Меган,разсад на лавандула има при бабите на някой от пазарите.И аз опитах със семена и нищо не се получава. Странно е как по полетата виреят на воля.
Направо незнам с това поливане как да се оправя,на едните все не им достига вода,а другите гният.

# 115
  • here, there, everywhere
Здравейте. По настояване на приятеля ми съм горд собственик на огромен кротон. Преди време са ми подарявали кротон, който скоропостижно си замина. Моля дайте ми добри съвети какви грижи да полагам за него. Информацията от интернет съвсем ме уплаши.

# 116
  • Варна
Направо незнам с това поливане как да се оправя,на едните все не им достига вода,а другите гният.

и аз съм така, и със светлината не мога да се оправя  Rolling Eyes
а за този лук - бяхме си посадили с мъж миналата година от любопитство - станаха едни дъъъъълги листа и никакъв цвят... съответно и така си умря, а другия вид изобщо не поникна  Tired

# 117
nezito,аз купих от изложението това цветенце,незнаех как се казва  и да,натопих го във вода за около час и ги боднах с остричкото на доло.От пет, за две седмици двечки са пробили.

# 118
Здравейте. По настояване на приятеля ми съм горд собственик на огромен кротон. Преди време са ми подарявали кротон, който скоропостижно си замина. Моля дайте ми добри съвети какви грижи да полагам за него. Информацията от интернет съвсем ме уплаши.

Не го преполивай, но го пулверизирай често, дори по няколко пъти през топлите дни.  Peace

# 119
  • here, there, everywhere
Не го преполивай, но го пулверизирай често, дори по няколко пъти през топлите дни.  Peace
Благодаря. Дано да се справя

Общи условия

Активация на акаунт