Синдром на Даун /за нашите Слънчеви Деца/ - 8

• 57 193
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Мария,аз самата не издържах този изпит.На една консултация до мен седеше друга бременна жена.Заговорихме се и тя ми сподели,че е от Перник и очаква второто си дете.Аз я попитах  какво е първото и тя отговори'Момче е и е с СД'.Е,аз веднага смених темата.Сега си мисля,че ако не бях постъпила така нямаше да бъда разделена от Вики за 3.5месеца.Ако чете в този форум бих искала да и се извиня.
Alexa-smile, на мои познати детенцето имше същия проблем.Всяка вечер преди лягане му слагаха шина.Тя обхваща лицето от челото до брадата,но не пречи и не е болезнена.За няколо месеца нещата се оправиха.
Сега ни предстоят ваксини и съм много притеснена.Не знам като пием хормонални таблетки може ли да се слагат?

# 646
  • София
Някъде назад в темите четох,че понякога се събирате в София.С риск да стана нахална,много бих искала и ние с Вики да се присъедним.

# 647
Здравейте Simple Smile Чак не мога да повярвам. Пет дни никой нищо не е споделил. Хубава работа, всички ли избягахте по плажовете, че не пишете?  Mr. Green Как са децата?
Владко си е все същото диване. Чакаме да видим дали ще се ошари. Все по-често гащите остават сухи и като спи. Simple Smile Но се оформя проблем - не можем да си тръгнем от детската площадка без да огласим всичко наоколо. Реве като че ли никога няма да го заведем повече. Тръшка се по земята и т.н. Не помагат и залъгващите сокчета, солети и пр. любими неща. От къде намира толкова енергия... Вие с какво ги лъжете за да тръгнете от детските площадки?

# 648
Браво Френд! Изпревари ме! Аз също не можех да повярвам, че темичката ни е на 2 страница!
Дано наистина останалите да са на плаж, но ние не сме Laughing Пържим се в Пловдив и така ще е поне до края на месеца. Но не се оплаквам, на мен ми харесва да е жега, а и Боби изглежда се климатизира. Незнам как са вашите дечица, но когато Бойка беше малка много трудно понасяше жегите, направо се измъчваше. Отпускаше се ужасно, но сега вече не и влияят така.
Боби ходи три пъти в седмицата в детския център и страшно много и харесва. Целият Юли ще е така, а Август ще почиваме. Тогава ще си помислим и за няколко дни плаж Grinning
Боби до сега не се е шарила. Когато ходеше на ясла и градина, децата прекараха всички видове шарки, но тя не се зарази с нищо. Батко и също не е карал нито една шарка, въпреки, че и той е бил контактен в ясла и градина. Баща им също като тях не се е шарил. Представям си ако сега се заразят и тримата Laughing Може би имунната им система е такава.

Френд, поведението на Владко е повече от нормално. Никое дете не желае да го лишаваш от любими неща. Като не се впечатлявате от викове и от ревове, а и не отстъпвате никога, постепенно ще спре да изразходва излешна енергия. Прави ми впечатление, че Бойка никога не прави нищо веднага. Измислила съм и варианта -" след 5 минути". Примерно, тя си играе и аз и казвам - Хайде, Боби след 5 мин. се измий и идвай да вечеряш. Естествено това са относителни 5 мин., но действително след малко се измива и идва. Но ако и кажа - Веднага се измий и ела!, никога не го прави. На площадката също малко преди да тръгнем я подготвям. Или я карам да си изпие сока, че след малко ще си ходим, или да поиграе още малко, че след това ще тръгваме, просто по някакъв начин и давам да разбере, че след малко като и кажа "хайде", няма мърдане. Това съвсем не значи, че тръгва с удоволствие, разбира се. Но явно е схванала принципа, защото като и напълна ваната и яоставя да играе и като отида да я изкарвам, тогава Боби ми казва " Още 5 мин." и аз винаги уважавам желанието и! Laughing

Слънчева и усмихната седмица на всички ! Целувки за малките сладури от мен и Бойка!

# 649
  • Раднево
Здравейте
и при нас "работят"  тия  пет минутки . Особенно сутрин като будя Ванко. Събуждам го и настоявам да става и веднага добавям  добре давам ти още пет минутки и той се ухилва до уши със стиснати очи и отговаря даа  пет минутки. След това става сравнително без проблем    и още сънен го насочвам към тоалетната . Обича да му насочвам крачката с моите крака когато обува чехлите  и после го оставям да отиде в тоалетната.Все още не се мием сами . За сметка на това ме "пъди" от банята и остава сам с душа / за пет минутки / докато му приготвя дрешките и халата.
Въпреки че порастна скоро ми направи проблем в един магазин за играчки . Магазина е на наши познати и ние ходим там да погледаме, като няколко пъти се уговаряме че отиваме да погледаме. И докато той си гледа играчките и пита  "Това колко струва" аз сменям по някой приказка с продавача.Разбира се от време на време вземаме по нещо , но преди месец се като се запъна ..... не ти е работа  и за да не става по шумно / от колкото мога  да понеса / удовлетворих желанието му.Разбира се след това му наложих други ограничения за да върна донякъде баланса.
От днес ще започнем да ходим при "старата" ни логопедка. ще пробваме да наваксаме малко с математиката.От няколко дни го подготвям че ще го срещам с логопедката . Надявам се днес да не получим твърд отрицателен отговор.
Много му липсват  мама и сестра му . Все по - често пита за тях. Не че въобще не се виждат / по венъж на две три седмици / , но напоследък пита и на ставане и на лягане.
А при кака му няма никакво развитие  Sad
Чакаме и това е !
Поздрави на всички дечица !

# 650
Здравейте и честита нова седмица, още повече, че в края й ще се видим с някои от вас на семинарите  Hug

Магичка, точно като Бойка и Ванко, отдавна си е извоювала 5 минутките! Така че Френд, предлагаме ти изпитана метода Simple Smile Забелязала съм, че и Маги има нужда от предварителна подготовка за разни неща, сякаш да й отлежат в съзнанието и да свикне с мисълта за тях. /Точно както е написал Рад за подготовката за среща с психоложката/. Не ми се е случвало девойката да се тръшка, но имаме проблем с това, че иска непрекъснато да си е у дома, за да гледа филмчета. Не й се ходи на село, не й се ходи на люлките.... Единственото, което е в състояние да й привлече вниманието е.... басейн Simple Smile Но все още не ми остава време да я заведа, затова прилагам вариант Б - къпане в коритце в банята Simple Smile

Рад, много ми стана мъчно... толкова време сте разделени, дори не мога да си представя... Няма ли някакъв начин Яна да я наблюдват в местната болница? Мога да ти предложа, ако искаш през седмицата, в която ще сме на море да дойдете у нас и да сте си заедно  Peace Пиши на лични, ако решиш  Peace Топли прегръдки и кураж  Praynig

Бонел, разкажи малко повече за дневния център, моля те. По цял ден ли са там децата? С какво ги занимават? Много ми е интересно  Hug Целувки на младата госпожица  Heart Eyes

Ние активно ходим на звуко стимулация и ми се струва, че вече има положителен резултат при Магичка. По-уверена е, съставя по-дълги и сложни изречения, въображението й покорява нови висоти. Макар че, според специалиста най-значим ефект се забелязва месец след приключване на терапията  Peace

Дина /терапевтката/ прилага и предлага на родителите следната тактика, когато някое дете се "тръшка": родителя да клекне или коленичи, така че нивото на очите им да е еднакво, да хване детето за двете ръце, да установи зрителен контакт и със спокоен, но твърд глас да го успокои /според случая/. Не знам долколко добре го обясних, но се надявам да сте ме разбрали. Thinking

Оливена, нали знаеш за семинарите на 11 и 12 юли в София? Мисля, че Варвара беше пуснала инфо в предишната ни тема, ако си пропуснала, прати ми на лични е-майл и ще ти препратя поканата  Heart Eyes

Целувки на дечицата и поздрави на всички   bouquet

# 651
Да се оплача - и ние се добавяме в списъка на ухапаните от кърлеж. Тази сутрин забелязах в горната част на ръката на Хриси малка черна точка (1.5 мм), и без изобщо да се усетя, че може да е кърлеж, я дръпнах. Чак после се усъмних, че е това... а и досега никога през живота ми не бях виждала кърлеж на живо.  Shocked

Огледах раната (малко зачервяване с размер около 1-2 мм), не се вижда нищо да е останало, измих я с вода и сапун, дезинфекцирах със спирт... и сега се чудя кога е попаднала там гадта - дали в неделя на разходката, или на вчерашната разходка...

Следобед ще отидем при личната лекарка да видим тя какво ще препоръча за по-нататък...

# 652
  • до Него
здр на всички, Аз имах на БХС резултат 1:55, в МД искаха да направя амнио, и ако резулатът е лош да направя аборт за да не бъде детето бреме за нас и обществото.Ние със съпруга ми отказахме и решихме , че ще се грижим  за това дете независимо какво ще се роди.Искам да попитам всички майчици, които имат дечица с такъв или подобен проблем...ако знаехте по-рано по време на бременността, че детенцето ви може да се роди с някакъв проблем, бихте  ли да направили аборт.

# 653
Мария, ухапването от кърлеж може да доведе до много неприятности. Така че особено щом си го махнала без да знаеш, че е кърлеж НЕПРЕМЕННО идете на лекар. Щом е бил около милиметър и половина не може да се е лепнал в неделя. За толкова дълго време щеше да се е напълнил с кръв. Лепнал се е съвсем скоро. Дори има вероятност (дано е така) да не се е забил достатъчно дълбоко. Дано се разминете само с един АБ.
Само да ти кажа, че на Светла се беше лепнала такава гадина в едно кафене в центъра на Варна. Не е задължително да сте били извън града.

irenaMIHAELA, като баща ще изчакам майките да ти пишат.

# 654
irenaMICHAELA, ЩЕ СИ КОПИРАМ ОТГОВОРА И ТУК:

irenaMIHAELA, честно казано, въпросът ти ме изумява. Сама казваш, че сте взели решение със съпруга ти. Не разбирам за какво ти е да питаш подобно нещо???

Аз съм майка на дете със Синдром на Даун и като такава мога да ти кажа едно - нито една от нас /позволявам си да говоря и от името на другите родители/ не съжалява за това, че е родила детето си, нито, че е избрала да се грижи за него и не го е оставила в дом!!!
Искам да ти кажа и още нещо - детето ми не е бреме за мен и цялото ми семейство. То е ОГРОМНА радост, както всяко друго дете. Всеки ден благодаря на БОГ, че ме дари с него и го остави при нас!

Желая ти лека бременност и безпроблемно раждане!

Ще си позволя да ти напиша и нещо много лично - песничката "Мила моя, мамо!", която аз му пея така:

Мило мое, Аче,
сладко и добричко,
как да кажа, маме,
колко те обичам!?!

Ти за мен си всичко,
мъничка ИСКРИЧКО,
обич най-голяма,
Любовта на мама!

Всеки ден се моля,
аз за теб на Господ!
Той да те закриля
и ти дава сила!

Изводите си ги направи сама!

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 14:26 от alexa-smile

# 655
irenaMICHAELA, години наред проклинах гинеколога, който не ме подложи на всички изследвания, включително и на амниоцинтеза, а от три години го благославям Peace, защото, ако се беше случило и резултата ми беше ясен още по време на бременността, вероятно щях да съм взела грешно решение! Пожелавам ти спокойствие и леко и безпроблемно раждане, всяко детенце е ДАР Hug!

Алекса Смайл, няма да повярваш, но почти същата песничка пея на Магичка  Heart Eyes
Мила моя Маги,
сладка и добричка,
как да кажа, Маги
колко те обичам Simple Smile Докато тя пее истинския текст за мен, винаги много се радваме, докато я изпълняваме  bouquet

# 656
Така.. а ето още една публикация на irenaMICHAELA:

"при мен през първата бременност БХС показа 1: 55  /на 30 г. бях тогава/, което се води висок риск. Още съжалявам , че направих това изследване и трябваше да изслушам куп глупости в МД..как трябва да направя амнио / ФМ беше ОК /,и ако резултатът е лош - аборт,  защото детето ще бъде бреме за нас родителите и за обществото..Чудя се ако утре се случи нещо с децата ми / болест или трайно увреждане/ пак ли ще ми предложат да ги убия. Естесвено не направих амнио / детето ми се роди здраво/ , но дори и да не беше така не бих позволила теория на вероятностите / защото БХС е това/ да определи съдбата на детето ми или пък да се подложа на "амнио , което може да застраши също живота му. За втората бременност неправих БХС, защо бяхме решили със съпруга ми, че искаме да бъдем родители и да дарим с безусловна  любов децата си независимо дали обществото ги смята "пълноценни". Всеки сам решава дали е готов и дали иска това . Безусловната любов е решение. "Само ако" според мен при родителството няма място.  Много е важно обаче кой седи до теб и дали  те подкрепя. Вярвам , че ще постъпите със съпруга си по най-добрия за вас начин."

Що за провокация е това??? Thinking

# 657
Така.. а ето още една публикация на irenaMICHAELA:
...Що за провокация е това??? Thinking

И аз прочетох предишните публикации на irenaMICHAELA, според мен тя е от нашата страна на барикадата - в смисъл, че и на децата (неродените бебета) с увреждания трябва да им се даде правото да живеят...

Иначе за Хриси - личната лекарка й направи ваксина срещу тетанус (Хриси не плака изобщо!  Hug), и каза да наблюдавам за повишаване на температурата и вида на ухапаното... Утре или вдругиден ще занеса кърлежа в Института по паразитология, да видим какво ще кажат...

Friend, наистина не се беше забил надълбоко кърлежът, изглеждаше като малка черна сферичка, която висеше съвсем хлабаво... Засега не ни дадоха антибиотик...

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 15:48 от Мария

# 658
  • до Него
това не е провокация, alexa-smile. Съжалявам ако така е прозвучало. Исках само вашето мнение, защото моето мнение / против абортите/ не се приема , тъй като родих здраво дете. Една майка искаше мнение от форума " бъдещи майки".

# 659
Мария, честно казано ме притесни информацията за кърлежа.. Дано всичко да е наред при Хриси!

А за иренаМИХАЕЛА - просто се учудих и замислих. Иначе чест й прави публикацията!

Общи условия

Активация на акаунт