Отговори
# 75
  • Хасково
Привет момичета  bouquet

Софи, Hug Успешна операция! Чакаме те с добри новини в най-скоро време  bouquet

Не съм писала скоро, но и мен ме беше налегнала една депресийка Twisted Evil...
От четвъртък Стела е със сополи вече цяла зима ги влачи.... Tired. В петък бяхме при педито - диагноза херпангина ОТНОВО Crazy Този път се надявам да сме се разминали с АБ. Вече е добре, Т не е вдигала, не кашля и сополите стихнаха Praynig
Сега обаче сме с друг проблем и утре ще посетим педи отново Crazy.
Още щом започнаха сополите, по коремчето се появиха малки ситни пъпчици....В началото бяха само няколко, но сега са по цялото й коремче. Другаде няма, само там. И се чудя на какво се дължат newsm78. Четох, че при херпангина е възможно да се получи обрив "на неопределени места", който изчезвал до 3 дни, но при Стела си седи вече 4 ден. Възможно ли е според вас да е от витамините, които ги давам от четвъртък - от тогава е и обрива newsm78 (започнах да й давам Киди Фарматон, по препоръка на лекаря Peace и преди съм давала, но нямаше проблем).
И да се похвалим bowuu Стела вчера изяде 1/4 ябълка с половин банан newsm44. Май съм споменавала, че не яде никакви плодове, в никакъв вид Crazy. Само когато ме гледаше, че ям ябълка започваше да й се повдига и бягаше с писък на далече Mr. Green. Купени пюрета обаче яде Crazy. Вчера настъргах ябълка и банан, сложих ги в бърканче от пюре и милата най-спокойно си ги изяде, без никакви признаци на гадене и с голям апетит #Crazy. Тя ще ме разиграва, а Crossing Arms Няма да стане Stop Joy

За млякото, Стела пие всяка вечер по около 180 мл. в шише с биберон, от няколко дни сама си държи шишето bowuu. До скоро аз клечах над нея Crazy

За мрънкането И Стела не е по различна. Не мога да свърша нищо кагато сме сами. Залепена ми е за крачола, дърпа ме и само мрънка "Мамо, деми" (мамо вземи ме). Все се опитвам да й обяснавам спокойно, че мама има работа и след малко ще я взема, но не винаги успявам да сдържам емоциите си и понякога се изнервям и й викам... От скоро започна да повтаря "Мама абота" (мама има работа), но пак мрънкайки. Много ми е сладка в такива моменти, сама се успокоява, милата Heart Eyes Абсурд е обаче да седна на компютъра, ако не спи. Но разбирам че и при вас е така. Явно си е период и ще отмине Hug

Стана май доста дълго, и само за нас пиша Crazy. Затова пожелавам бързо оздравяване на всички болнички и много пролетно настроение
Целувкиииии Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 76
Добро утро!

Вчера не дойдохме до клуба по обективни причини (състоящи се в гостито на брат ми с прителката му предната вечер и игра на скрабъл до среднощ и по-нататък; като се замисля май и с виното попрекалихме  Thinking ). А сутринта като видях какъв сняг вали, се депресирах съвсем и може би затова съм пооглушала и не съм си чула телефона. Следобеда решихме, че времето е прекрасно и излезнахме навън, но снегът пак ни затрупа, а не бяхме стояли и десет минути на площадката. И днес пак вали. Много ми се иска да изляза от къщи (то и ще ми се наложи да взема кухнята поне), но ме обзема котешки страх от тази влага.
Снощи пак взехме тесто от магазина (къде ти Юлиана мързелана ще седне да меси  Rolling Eyes ) и направих пица, кифлички с плънка от сирене, кашкавал и шунка и чеснова питка. Няма да ви казвам колко беше вкусно. След малко ще ходя да си дояждам.

Дидига, някои от нещата, които пишеш, не ги знаех  Peace Аз много обичам да се получава такава дискусия, защото винаги научавам нещо ново. Ще се опитам да намеря и старата тема в Нашите деца, в нея също имаше интересни факти.
За авентските шишета - те са си такива, не го затваряш добре. Номерът не е в затягането, а да наместиш капачката добре преди да почнеш да завиваш на шишето. Само малко да е криво и тече, колкото и да затегнеш. Аз ги мразя тези шишета дълбоко и искрено, защото вечно ми трябват по няколко опита, докато успея да ги завинтя. Прозрачните шишета са по-лесни за завиване от оцветените (тези, които са със сламките) и бял винт не приляга добре на цветно шише (нищо че пише, че били взаимнозаменяеми).
За приказките - според дете е. Иво въобще не обръща внимание, като чета, по-интересни са му картинките в книжката и да намери някоя позната буква. Вечер му разказваме приказки без книга и слуша с голям интерес, но по коментарите, които прави, разбирам, че все още не схваща точно приказката, а прави връзка с някакви негови преживявания. Данката повече внимава в книжките с картинки, но и той не е много узрял все още за това. Най-любими са най-простите, тези с животно и надпис отдолу.

Скреч, аз помня въпроса ти, но нямам опит с други плодови сладкиши, освен с ябълков сладкиш и бананов чийзкейк. При тях не потъва (то няма и как, особено при банановото, защото е смляно). Орехи не съм слагала. Може би не правиш кексовото тесто достатъчно гъсто? Пробвай да сложиш повече брашно. А опита ли сладкиша с грис и ябълки от готварския форум? Аз много съм му се наточила, дано имам достатъчно грис, ще го пекна днес.
Аа имам едни кайсии и касис, които са сушени и е крайно време да ги ползвам вече  ooooh!

Сладурка, да не е някаква алергия? Петната постоянни ли са или изчезват и се появяват на други места? Сърби ли я? (Аз съм имала подобна кожна алергия с неизяснен произход веднъж през живота си, която се комбинира с настинка и температура, обяснението на лекарката беше - алергия към причинителя на болестта, след това никога не ми се е появявало подобно нещо за втори път. Петната бяха големи, червени, с неправилна овална форма, сърбящи и се появяваха и изчезваха - на китките, на гърба, по гърдите, на краката не помня дали имах)

Дес, аз съм много настоятелна за млякото и държа да изпиват / изяждат определено количество дневно. С  Данката имах някои проблеми при отбиването, защото той нито сучеше достатъчно, нито искаше да пие мляко. Предодолях го с бисквити Закуска, които слагах и сутрин и вече  - в 200мл по 2 бисквити и се изпиваше почти всичкото. Сега слагам само сутрин, вечерното се научи да го пие без. Скоро и в сутрешното ще ги премахна. Сега пие около 200мл сутрин и 150 вечер и през деня винаги яде или млечен крем, или кисело мляко, или кашкавал, или някоя манджа му е със сирене. ИВо пък махна сутрешното за сметка на мюсли с мляко и пие само вечер, задължително - или опищява къщата, докато клекна и му го направя.
Млеката са различни на вкус, но например Ивайло пие всичко, а Дани предявява предпочитания. Сега и двамата пият обикновено краве мляко от кутия (някой беше питал - да, просто режа кутията, сипвам в чаша, топля в МВ-то и спивам в шише  Laughing ), с масленост 3,2 %. Иво скоро ще мине на по-ниска масленост. Правя обаче една уговорка - те се хранят добре през деня и общо взето ядат всичко. Ако детето е  със слаб апетит или не обича плодове / зеленчуци, е по-добре според мен да пие адаптирано, защото те са обогатени с витамини.

За бебешките истерии - ами те са нормални, аз действам според зависи - ако е истеричне, защото е уморен или гладен ,заразвам всичко и храня и приспивам. АКо истерясва, защото просто е решил, че не бива да мия чинии, повтарям упорито "не", доакто измия и после му обяснявам ,че съм свободна и вече мжое да разполага с мен. Ако се тръшне, защото реши, че иска нещо непозволено, пак казвам "не" и се отдалечавам от мястото на събитието с много категоричен вид. Може да предложа нещо друго (обикновено го блъска и хвърля, защото е горделив). Той се тръшка известно време, после спира. В общи линии се разбираме добре. Понякога не ми издържат нервите, като не знае какво и как иска и му кресвам, което не оправя нещата.
Залепеносттапо мои наблюдения не се променя дълго време. Иво още не ми дава вечер да излизам от стаята, докато е буден. И ак осе събуди и види, че ме няма, почва да реве. ПОнякога и в кенефа не мога да се отърва, но работим по въпроса  Mr. Green Аз вече съм посвикнала, макар че понякога ми иде просто да ги зарежа и да се заключа някъде - сама!
За този метод за приспиване - аз съм го чела, нямам мнение по него, защото не съм го пробвала (а и не мисля, че при моите упорити деца ще сработи, честно казано). С две деца ми е невъзможно да го пробвам, защото ефектът от рева ще бъде лавинообразен и цяла нощ ще влизам и излизам от стаята. Има време, нека пораснат още малко, пък ще ги отделя, а като са двама, ще се успокояват взаимно.

Мимоза, при различните деца нещата са различни. Аз съм забелязала при моите, че антибиотикът почва да им действа чак на третия ден и като имат хрема, не се оправят по-рано от 10-14 ден, като хремата спира рязко - както единия ден текат и си мисля, че вечно ще са хремави, на другия ден им няма нищо. Така че е напълно възможно на Мариян хремата да се усилва и това да е добър знак. А за кашлицата - тя може да трае доста дълго, докато се изчистят всички секрети. Тоест може вече да не тече, но да продължи да кашля спорадично (обикновено Иво кашля, когато много тича и точно след като си легне да спи на обяд и вечер, а докато спи, не кашля).

За бибероните се имам твърд принцип - след едногодишна възраст ги ползваме само при приспиване. Аз също не възприемам дете, което ходи само, да се движи навън с биберон. Веднъж пътувахме с влак, бях бременна с Дани, а Иво да е бил на година и месец. Заедн ос нас пътуваше майка на две деца, едното - на 6, другото - на 4 години, момиченце. То имаше не един, а два биберона и ги държеше и двата в устата си почти през цялото време на пътуването. За сравнение, аз нсоех бибата на Иво, но - прибрана, така и не я извадихме, защото не му беше време за сън. Представете си - дете, което говори, ходи и го прави с два биберона.
Иначе за храненето, брат ми почти до 6 годишна възраст го хранехме с лъжица в устата. Аз пък бях отчайващо злояда. Сега се опитвам да не причинявам подобни неща на децата си, като не допускам грешката на майка ми да се вманичавам в количества и да гоня с лъжицата. Иво вече яде напълно сам, а Данката се опитва. И никой не е злояд. Т.е. ядат колкото пожелаят, а като почнат да се отегчават и да играят с храната, ги гоня в хола да играят и да не се пречкат. И две хапки да изядат, няма да умрат от глад.

Софи, успешна операция и бързо възстановяване!

# 77
Здравейте!
Софи, Hugдано всичко да мине леко!Бързо възстановяване Hug
За млякото Обожаваме го !пием по около 300мл. EmbarassedНяма значение колко е ял .Докато не го изпие няма заспиване Rolling Eyes
За тръшкането с нетърпение чакам да отмине този период. Предполагам,че лятото ще го израстем...
приказки, чета ,но не им се кефи особено.Предпочита игри с пръсти.

е ,до после,че станахме двама  Laughing

Допълвам
за приказките ,подходящи са приказки с животни
Ние имаме една поредица останала от баткото , с бълг, народни приказки . Кратки,пъстри.
Виждам,че са пуснали и тези На Сутеев   http://www.fiut.bg/index.php?page=shop.browse&categor … art&Itemid=32 Страхотни са , илюстрациите са страхотни, Ако намерите и "Мишлето и молива " и "Кой каза мяу", супер!
Нашият батко беше фен на Франклинhttp://www.fiut.bg/index.php?option=com_virtuemart&page=shop … 115&Itemid=32,готин е ,но е още рано за него.
Имаме и това http://www.fiut.bg/index.php?page=shop.browse&category_id=77 … art&Itemid=32Добро е. Но илюстрациите на някои са доста смотани.

Баткото има тезиhttp://www.fiut.bg/index.php?option=com_virtuemart&page=shop … =39&Itemid=32 много са интересни .
до после Hug

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 09:28 от Маджурката

# 78
  • София
Добро утро и от мен,

Изпратих каката на градина, а Стефан си е вкъщи. По обед ще го водя на лекар, че са едни сополи и една кашлица, още има и Т. Явно не е варицела.

Софи Hug стискам палци всичко да мине леко, без проблеми и после бързо да се възстановиш.

За млякото - ми Стефан не пие мляко, яде само кисело. Той всъщност почти нищо не пие. Тя и Таня ми беше така - след като я отбих мина директно на кисело мляко. Незнам дали е много правилно обаче  newsm78 Стефан всеки ден яде и кремчета с мляко.

За тръшкането - Стефан не се тръшка или поне в сравнение с кака му бледнее и затова не ми е направило впечатление.  Laughing

Мойта операция пак я закачих на пирона, до 5 април ни е карантината и ако Стефан не се разболее до тогава от 6 април мога да си насроча дата.

Много съжалявам, че покрай тия болести изпуснах срещички, но се надявам да наваксам като се оправим  Simple Smile

Слънчеви очила няма да слага Стефан това лято, то не виждам и как ще му ги закрепя на главата де. Вече има нова шапка с голяма козирка  Wink

За банските - Стефан миналата година беше с памперси за плуване на Либеро, сигурно и това лято ще е с тях. И таня от бебе си е с бански на плажа. Peace

Ето тези първите имахме, а сега ще сме за вторите  Simple Smile

bouquet  bouquet  bouquet

# 79
Добро утро!

Само да кажа на Софи - стискам палци, миличка, всичко да мине бързо! С теб сме! Hug

Много хубави неща прочетох, имам хиляда неща да казвам, дано не ги забравя до следобед. Mr. Green Айде, Симона си изяде ябълката и идваааа.... Laughing

Hug

# 80
Исках да ви покажа и другите книжки ,които купувахме на Гогата и докато ровех  попаднах на това
  http://www.zlatnoto-pate.com/?viewID=1&bd_id=284Мисля ,че няма нужда от коментар

# 81
Добро утро!

Ауу, че хубави постове сте изписали  Heart Eyes

За приказките - определено си е до дете  Peace Лилия въобще не се впечатлява  Crazy Само онази вечер като повърна , я взехме да спи при нас, ама толкова щурееше и отказваше да заспи, че реших да приложа стари изпитани методи  Laughing Загасих лампата и започнах да разказвам "Червената шапчица" с подходяща интонация. Тя се поукроти, заслуша се и заспа  Heart Eyes Баткото беше съвсем друго нещо  Crazy Пришки ми излизаха на езика, разказвах в заспало състояние, по някое време започвах да говоря глупости, а той ме сбутваше , а на по-късен етап ме и поправяше Crazy Като попивателна гъба беше. На него започнах да чета още докато бях бременна в 8-ми месец. Бях чела, че това развива ума на детето още в утробата на майката. Не знам дали това е било причината, но и до ден днешен Ицко е много любознателен  Peace На възрастта на дечицата ни в момента, той изслушваше до край дълги приказки , четенето си беше ритуал от дневното и нощното ни заспиване, а след 2 годишна възраст четях по 3-4 книжки, след коиио продължавах с разкази  от преживени случки ooooh! Знаеше книжките на изуст, както и разказите и винаги ме поправяше, дори в интонирането  Crazy Когато ходих на практика в ДГ в Пловдив, бях сложена в 1-ва възрастова група, т.е аз избрах тази група, защото ми беше най-близка - Ицко беше на 2 години. Правех урок по Труд и техника/не е това точното название, де/ , в който трябваше да направим таралеж с децата от картоф и кибритени клечки. Та за да стигнем до изработването на таралежа, четох на децата любимата тогава на моя син приказка "Лисицата и таралежът" . Така и не успях да стигна до края - някои дечица настояваха да продължа приказката, други тичаха към масичките, за да правят таралеж  Laughing  Преподавателката ми ми направи забележка, че съм избрала прекалено дълга приказка за дечицата от тази възрастова група - доказателство, че всяко дете е индивидуално  Peace

За приспиването и въобще за възпитанието , доста неща съвпадат с казаното от Арабелка  Peace Изхождайки от допуснати грешки при отглеждането на Ицко и последствията, всячески се стремя да ни ги допускам при Лилия  Laughing Беше ми омръзнало, както вече споменах, да разказвам приказки насън  Crazy , да се изнервям, че имам работа, а трябва да лежа до него, докато се отпусне дотолкова, че да мога да се измуша  Confused Добре, че спеше по 4 часа следобед, та имах време за някоя друга работа и за учене. Като се има предвид, че Лили спи понякога само 2 часа, не ми се иска да си представя какво щеше да е ако и нея бях научила да заспива, докато съм при нея  ooooh! И на обяд и вечер ритуалите са ни почти еднакви . На обяд се сърди обаче  Laughing Казвам и, че ще спим, тя тръгва към кошарата мрънкайки, драпа по решетката пак мрънкайки, ляга пак помрънквайки и като ме види, че съм стигнала до врата, дава ослепителна усмивка, аз и казвам "Сладки сънища!" и притварям врата. Понякога заспива почти веднага, понякога я чувам да пищи от кеф, производен от играта в кошарата  Laughing Вечер нещата вървят доста по гладко. Питам я "Какво ще правим сега?' , тя погалва главичката в смисъл, че ще се къпим, изкъпваме се, баща и я облича, а аз през това време приготвям млякото. Ако го приготвя предварително, опищява цялата къща докато я облечем  Crazy Иначе има мир. След като я облечем , отива до плота и се кефи на приготвеното мляко. Понякога го правя горещо и го слагам в купичка със студена вода в мивката, за да се охлади и когато стигне до плота и види, че го няма шишето, обръща ръчиките с дланите на горе и пита въпросително  Laughing После си следват целувките за всички за "Лека нощ!", ослепителната усмивка, взима си млякото и ние я оставяме . След не повече от 5 минути е заспала  Heart Eyes

За очилата и очите нищо не мога да кажа, защото ние сме от хората, които не носят  Laughing Но беше станало дума за бръчките около очите и предпазването от появата им с очила, за което мога да кажа, че според мен всичко зависи от генетиката  Peace Баща ми е брулен цял живот от вятър, слънце, дъжд, а е толкова младолик  Crazy Има си бръчици около очите, както и аз, но те са си по рождение , дето се вика  Laughing Ако се сещате Ричард Гиър как изглежда в областта на очите, ми ето все едно гледате баща ми , само дето баща ми е със зелени очи  Peace

Свърши ми времето  Whistling

П.п: Тианка, поредицата на "Златното пате" е просто невероятна  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Любимата на Ицко, а и на мен  Blush , беше Гъбарко  Heart Eyes Знаехме я наизуст. Изключително подходящи за малки деца, понеже са в рима. Аз четях първите думички, Ицко допълваше. Просто невероятни книжки  Peace Peace Peace
Аз препоръчвам и поредицата "Весели приказки" на издателство Хермес  Peace Ето "Лисицата и таралежът " : http://www.azola.bg/product.php?p=1737

Ето я и цялата поредица : http://www.book.store.bg/c/p-l/c-224/veseli-prikazki.html - имаме ги почти всички  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 10:11 от Роси_

# 82
  • София
Я да се запиша поне в новата тема да не ви изпускам...ясно, че напоследък не ми се пише много.

Мен ме мързи да пиша...само да кажа, на Дидига, че много харесах постинга  за очилата Peace И аз смятам, че в днешно време е добре при силно слънце да се слагат. Естествено, че не става въпрос за постоянно носене. Е, ако детето е на плаж или ски- и за повече време. Но там цветове няма много, много или нещо за взиране. В днешно време УВ лъчи са много по-силни и опасни..не, че ги няма и през останалото време на годината, но...поне, когато са най-силни можем да пазим очите. И въпреки това ми се струва по-добре да се изчака навършването на 3 годинки. Просто инстинктивно ми идва, без да съм чела.
Определено смятам, че хората със светли очи, кожа, коса имат разлики с тези, които са с тъмна боя. Било то по отношение на здравето, обривите, светлината, слънчасването и т.н. Просто при тях е малко по- Simple Smile Ама ме мързи да пиша, бреее..

Понеже ще купувам слънчеви очила на Любака, ми казаха за един магазин http://www.kidoptics.com/, който ще посетим. В раздела "полезно" пише интересни неща за зрението Simple Smile

Софинце, ще те мисля, душицо и при първа възможност да ни пишеш! Сигурна съм, че всичко ще мине добре, щом толкова много мами те мислим и изпращаме положителната си енергия към теб  Hug

# 83
  • София
Здравейте, милички  Hug
Започнали сте страхотни темички, по-късно ще се включа и аз  Rolling Eyes

Сега влизам само да пожелая на Софи всичко да мине леко,
без никакви проблеми и си я чакаме бързо при нас 
Praynig

Лек и усмихнат ден  Hug

# 84
  • София
Дианка, чаках днешния понеделник със свито сърце  Rolling Eyes.Нали беше писала преди време, че е най-гадния за детето, тръгнало на ясла  Mr. Green.Е, размина му се засега, ще остане у дома, после започваме отначало.

Оказа се, че е някакво заболяване на ларингса, алергия, като имитация на астма /така се изрази тя  newsm78/.Имал обаче и някакви ужасни жълти секрети, дето са стигнали на 2-3 см от гърдичките и спешно да го заведем в сряда сутринта, за да не го изпуснам към бронхит.Така ме стана яд, лекарката не си вдига телефона през уикенда, а можеше и да не стигне до там:twisted:, ядосвам се и на себе си, че все гледам да съм примерна, а не и вдигнах един скандал  Twisted Evil
Може ли да ми препоръчате някой частен педиатър, когото да търся при разни случаи?

Маджурка, страхотна е тая поредица, а картинките са невероятни.За жалост, Александър ги къса много бързо, въпреки че след това продължава да носи страничките и да издава звуци със животното.
Като чета приказки, си измислям и допълнително  Embarassed

Жу, пак ли ти се размина, миличка?Сигурно нямаш търпение вече  Hug

Юлче, Роси, за вас много целувки, че нямам време да правя разбор, но страхотни работи сте написали  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Юлче, дай линк на сладкиша с грис+ябълки, че нали изпълнявам вашето меню  Mr. Green

Весе, забравих да ти проверя за ония неща, след малко ще ти пиша  Heart Eyes

Галакси, много палци и любов и за теб-всичко ще е наред  Hug

Лек ден, милички-до след обяд  Heart Eyes

# 85
  • София
Тали, знам за един много готин, но от години не съм му звъняла...Субев. Любим ми е. Също много хвалят Масларски от Вита, макар, че аз съм леко предубедена към него...май само аз  Mr. Green Защо не пуснеш темичка нейде из форума?
Кашлицата при вас вероятно е от сополите...и при нас така. Но понеже вече не минават седмица и започваме АБ и при двамата. Изобщо не се подобряват, а кашлицата се влоши Sad Така, че и да бяхте отишли навреме, пак не се знае дали щяхте да го овладеете...Уж започна лекичко вирусче, но се разви много тежко. Мъжа ми кашля зловещо (децата и те) + хремата, а пък мен освен хремата ме удари в ухото...отново. А всичко мина без високи темп, без нищо...всичко тръгна от хремата.  ooooh!
Та и ние с мъжа ми сме на АБ  Laughing
Таш, според мен най-хубавият ден за започване на ясла е сряда Simple Smile Така ли съм казала и преди?  Crazy Дано се оправите до тогава  Hug

# 86
Здравейте! Grinning

Софи, стискам палци!  Hug

За снимки от форумската среща питахте - да, имаме една.  Laughing Цецето ще я пусне като се върне, снимахме се с унгарския Паисий. Вчера са били в Тропикариума да гледат крокодили, пирани, акули и разни влечуги, сигурно са ги документирали.

Сега по актуалните теми. Crazy
Бански - и аз като Жу, купих на Рони памперси за плуване на Либеро. Вече му харесах няколко плувки, но ще се въздържам, докато не се научи къде се правят някои работи.
Млякото -  не иска да пие нищо различно от кърма. Сега пробвах и последната ми надежда - Нестле джуниър - не иска диването. Надявах се с него да заместя кърмене. От почивните дни резултатите са потресаващо добри - събота е кърмен само 2 пъти, а в неделя 3. Ще гледам да задържим постижението. Praynig
Задължително ли е млякото? - На тази възраст и да не пият мляко не е проблем, така четох. Щом ядат йогурти, кашкавали, сирене и прочие, приемат достатъчно калций. В сиренето има много повече калций отколкото в млякото.
За истериите - специалист е Рони. Laughing Заради това не смея да мръдна по-надалече с него, въртим се все около блока.

Диди, мисля на такъв език, каквато ми е заобикалящата среда. Навън на унгарски, вкъщи - смесено.
На Рони му говорим на двата езика и съответно разбира разни неща и изпълнява задачи на български и унгарски.

Мими, не съм я чувала тази ваксина. Тук масово и всячески рекламират Превенар /даже по билбордове/.

# 87
Привет момичета  Hug
За съжаление ми се размина операцията,защото съм с инфекция  Confused Боли ме гърло и заради това,че измерих температура 37.1 не се извърши операция  Tired Тъкмо се бях настроила и исках всичко да приключва по-бързо,а то...Много ми е криво сега,пак в петък ще ме приемат,пак на ново изследвания и т.н. и в понеделник,ако нищо не се обърка (трябва и да ми идва  #Cussing out )ще се извърши.А и момичето,което оперираха преди мен,като я видях веднага след операцията,а и последствията и това,което се беше оказало,направо кошмар  Cry Много ми е криво,а тъкмо се бях настроила психически положигелно и ако беше минало (добре естествено),щеше да съм наред  Sad
Няма да ви занимавам повече с неприятни неща,извинете ме за гадния пост и МНОГО ви благодаря за подкрепата   bouquet Много мило ми стана,като прочетох сега,как всички сте мислили за мен  Heart Eyes
Приятен ден на всички  Hug

# 88
Таш: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=378967.0
Само че има ужасно много захар... Аз не съм го пробвала още! Но мисля да заменя захарта в ябълковата част с банани. Ако са по-сладки, нищо няма да загуби сладкиша. Да ти дам ли рецептата за банановия чийзкейк  Mr. Green Но и той  не е никак диетичен.

Ванилия, млякото не е задължително, ако приема млечни продукти. Въпросът е да ги приема  Peace

Мими и аз не съ мчувала тази ваксина, но ме притеснява една част от съставките, да не се повтори с пентаксима (става въпрос за Акт ХИб вирусите). Кога казваш, че ще може да се поръчва тук? В Гърция дали я има? Това второто е леко тъп въпрос, но все пак ако знаеш  Hug

Софи, миличка, надявам се следващия понеделник всичко да мине и да замине!  Hug

# 89
Привет!
От този сладкиш правих и изядох промишлени количества, докато бях на "кърмаческата" диета  Crazy Може и орехи да се сложат, но аз ги пропусках заради диетата.
Софче, много жалко, че така се е получило! Още седмица и всичко ще е наред, но сега с това отлагане е кофти - колкото да ти се засили напрежението.  Confused Успех!
Не мисли за това, което си видяла. В болниците е така, ставаш свидетел на какви ли не потресаващи истории. Въпреки, че те разбирам напълно. Първата си бременност я изкарах по болници и знам какви страхове те налягат, гледайки и слушайки чуждата болка.
Таш, бързо да му минава на Алекс! Точно за това те питах дали е лаеща кашлицата. Много е специфичен звука, когато кашлицата идва от ларингса.
Има такива памперс бански и на Хъджис.
Мимоза, бързо оздравяване и на Марианчо!
Дианче, Роси, оправяйте се и вие!
Цеце и Ванилия, браво за хубавата срещичка. Обикаля Цецето из Будапеща значи  Laughing Междудругото, в последния брой на Travel magazine има няколко страници, посветени на Будапеща. А концерта мина ли?
Приказки не слуша още Елица. Само две - три книжки, с по-кратки текстове, слуша. И при нас, като при Роси, има голяма разлика със сестра си на тази възраст.
Иначе обича да си разглежда книжките и да назоваваме различните предмети и животни. Да си измислям нещо по картинките /едно и също, това което е чула предния и по-предния ден, трябва да го повторя/. Рядко отговаря, като я питам "това какво е", но за сметка на това усвои въпроса "туа кои е"  Laughing и аз трябва да отговарям  Mr. Green
Имаме проблем от няколко дни. Иска да вземе нещото, което е на картинката.  Crazy Опитва се да го "хване" с пръстчета, реве, повтаря "дайдайдайдай" и по никакъв начин не разбира, че това е картинка. Вече съм скрила две-три "проблемни" книжки, но ако продължава така, ще остане без нито една.
Хайде, да сложа Елица да спи и пак ще намина  Wink

Общи условия

Активация на акаунт