ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 3).

• 78 857
  • 1 489
  •   1
Отговори
# 915
Оххх  ooooh! Голямата дилема... как да постъпим? И аз не искам да се налага да лъжа относно ваксините, а да ни приемат в ДГ, НО след много мислене... реших, че по-добре да се нанесат в картона ненаправени ваксини и да не се занимавам с комисии и т.н. Моят съвет е - ако ви откажат тази "услуга" да си смените ЛЛ. И да предупредите в ДГ/училище, че детето има проблеми и да не слагат никакви ваксини... Кажете, че ще ги сложи ЛЛ под наблюдение и с подготовка... Скоро разказвах за моя приятелка, чието дете е с астма.. беше ваксинирано в училище заедно с другите. Голям ужас изживя цялото семейство! Сега и детето е предупредено - никакви манипулации. Тя и училищната сестра не би посмяла след случая, защото наистина е станало много сериозно и хората имат право да я съдят... понеже не си е направила труда да прочете катрона на детето  #2gunfire
А детенце с аутизъм... не мога да си представя, че ще ви откажат отлагане  newsm78

# 916
  • Добрич
Разбира се, че няма да има "бой"  Wink просто малко грубо се изразих
ЛЛ ни прати в детски консултативен кабинет и там лекарката ни прие документите за явяване пред комисията, ще видим тая комисия какво ще реши, ще ви пиша момичета  Hug

# 917
Сега съм две теми назад в четенето...

Много теми си назад в четенето, но и няма нужда да четеш всичко... Ако имаш конкретни въпроси, направо питай...   Peace 

# 918
Скоро разказвах за моя приятелка, чието дете е с астма.. беше ваксинирано в училище заедно с другите.

Къде ваксинират децата по училищата? Мислех, че вече няма такова нещо и всички ходят при личната лекарка за ваксини!
пп: Джуличка, и моят син е 6 и му предстои ДТК + полио, които няма да слагаме. Не знам личната вписала ли ги е в картона или не, но септември ще мога да споделя как стои въпроса с училището. Убедена съм, че не могат да откажат на детето ми образование.

# 919
Скоро разказвах за моя приятелка, чието дете е с астма.. беше ваксинирано в училище заедно с другите.

Къде ваксинират децата по училищата? Мислех, че вече няма такова нещо и всички ходят при личната лекарка за ваксини!
Във Велико Търново  Peace

# 920
  • Пловдив

Сега тази година ли?

Че се притесних...Мойта щерка е освободена заради АД. Ще ходя май септември пак да си говоря с мед. сестра в училище... ooooh!

# 921
  • Добрич

Във Велико Търново  Peace
Това сериозно? Shocked Не мога да повярвам.. за каква ваксина става въпрос?
Аз съм предупредила дъщеря ми да не позволява никакви медицински манипулации без да ме информира, но пак си е притеснително, ако са въвели тази соц. практика.. ужас!!!

# 922
  • в моя свят

Цитат
Убедена съм, че не могат да откажат на детето ми образование.
Момичета за училищата няма такива изисквания.Основното образование е задължително по закон.В у-ще искат само лична амбулаторна карта,която издава ЛЛ.Там са вписани имунизациите,но само за информация,както и общото здравословно състояние на детето,хронични заболявания,ръст,тегло и др.,както и дали има противопоказания за физическа дейност т.е. дали детето се освобождава от физическо възпитание поради здравословни причини.Няма такова изискване децата да са имунизирани,за да посещават училище.Поне за това не се косете....
Относно ваксинирането на деца в у-ще,да и аз съм чувала за единични случай и наистина малко се притеснявам......Аз лично съм предупредила класната им да ми се обади ако има нещо такова.Казала съм и на детето да не позволява никакви манипулации ако аз не съм там и да ми се обади ако някой иска да му бие инжекция.

# 923
  • София
Синът ми е на 2,5 г., класираха го за детска градина, но ние нямаме всички ваксини. Не сме слагали 3-тия прием на хепатитната ваксина (за тази се подписах, че я отказвам официално), МРП и реваксинация на Пентаксим.
Някой има ли опит в тази насока, много ще се радвам, ако споделите мнения.

Никой до сега не се е включвал в темата с подобен случай, освен me4ta22.
И дъщеря ми я приеха в детска градина и има две официално отказани ваксини, но ние решихме да не я записваме, но не заради ваксините, а просто ни се струва много малка. Така, че личен опит не мога да споделя.

При записване в детската градина искат Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България. Занесете ги документите и вижте какво ще каже директорката. Може да й обещаете, че до септември ще ги направите.  Wink Ако ви откаже, питайте точно на какво основание ви отказва.

# 924
В случая е станало небивало недуразумение с училището и изискванията им и добрата лекарка, която се заблеяла  ooooh! Но аз съм решила за себе си... дойде ли момент за ДГ и училище да ходя на място и да обяснявам на всички как трябва да ме предупреждават за такива неща ако ги има, за да не стават недоразумения. Винаги можете грубичко да обясните, че сте имали проблеми ... и че само ЛЛ може след подготовка да направи ваксината.

# 925
  • в моя свят

Никой до сега не се е включвал в темата с подобен случай, освен me4ta22.
И дъщеря ми я приеха в детска градина и има две официално отказани ваксини, но ние решихме да не я записваме, но не заради ваксините, а просто ни се струва много малка. Така, че личен опит не мога да споделя.

При записване в детската градина искат Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България. Занесете ги документите и вижте какво ще каже директорката. Може да й обещаете, че до септември ще ги направите.  Wink Ако ви откаже, питайте точно на какво основание ви отказва.
  Да наистина никой друг в темата не е писал,че е нямал проблеми със записването на градина.Скоро пак го обсъждахме и стана ясно,че и никой не е споделил да не са приели детето му поради липса на ваксини.На повечето пишещи тук децата ви са още малки и тепърва предстои записване в градина.Може би ще ме оборите,но мое мнение е,че това за неприемането на децата в градините без имунизации отново ни е втълпено от лекарите с цел да ни сплашат и да ваксинираме.Според мен не е толкова строго и моя съвет е да си пускате документи за прием в градина и да си правите пас за ваксините.Едва ако някой от детското заведение повдигне въпроса си търсете правата.Аз лично до преди да влезна в тази тема не знаех,че неваксинираните деца уж нямат право да посещават децко заведение.Много се учудих защото в крайна сметка ние сме сменили 3 такива-първо яслата,1-ва група в една градина и след това го преместихме в друга градина.Никаде не се е повдигал въпроса дали имаме всички имунизации и защо такива липсват.Тогава не искаха документ от ЛЛ,а само преснимахме първите страници от картона на децата.Там пише и за ваксините,но явно никой не се е заглеждал.От вас тук разбрах,че всъщност по закон такова изискване има само за яслите,но не и за градините.Така че търсете си правата.

# 926
Аз днес записах малкия в ясла, тъй като бяхме приети за моя голяма изненада. Другата седмица ще ходим при педито да видим дали ще му впише ваксините. Ако не ги впише Септември ще се направя на ударена пред директорката пък да видим какво ще стане. Попринцип нямам голям зор да го давам на ясла, струва ми се , че е малък още, но започнах работа и ми е трудно все да организирам някой да го гледа. Но, ако не го вземат без ваксините (ако не намерим кой да ги впише) ще си търся някой да ми го гледа.Тъй че скоро ще споделя за разговора с преди как е минал. А септември,ако се наложи дали си ни приели в ясла без ваксини.  Peace

# 927
  • Някъде във Вселената :)
това за неприемането на децата в градините без имунизации отново ни е втълпено от лекарите с цел да ни сплашат и да ваксинираме.

Точно моята хомеопатка, която ме посъветва да не слагам тези ваксини ми каза, че ще имаме проблеми с градини, училища и ако детето ходи в чужбина.

# 928

...ако детето ходи в чужбина.
Kakви проблеми в 4ужбина?Да,изискват здравният картон с ваксините да е преведен и после представен,за да се направи нов такъв,но имаш пълното право да представиш инфо,4е детето ти няма и няма да има ваксинации.
Ако има направени такива,то в 4ужбина гледат какво от тяхният календар липсва и запо4ват да го поставят по план график.  Sick

Както и обратната страна детето ми си има лекар в България,оттук му нося картона,но не съм длъжна да покривам нормите и на двете държави.Имам правото да не ваксинирам.

# 929
Как така и за чужбина? Някой на границата ще го пита колко ваксини има ли?  newsm78
За градина и училище съм съгласна. Както вече казах и моя приятелка я задължиха да набутата няколко ваксини наведнъж за да може детето да тръгне в 1ви клас. Друг е въпроса, че ако се поспори малко най-вероятно ще отстъпят, но определено опитват да не приемат без ваксини.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт