ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 3).

• 78 845
  • 1 489
  •   1
Отговори
# 930
......... Както вече казах и моя приятелка я задължиха да набутата няколко ваксини наведнъж за да може детето да тръгне в 1ви клас. .........

Понеже живо се интересувам, ще може ли да те помоля за малко по-подробна информация.
Може и на лични, ако прецените, че ще е спам.

# 931
Кой задължава??? И как??? На какво основание??? Особено за училище??? Друг е въпросът, че се използват всякакви хватки, далеч от юридическите, за да се притискат родители. Но аз първо си чета законите, наредбите, правилниците, вадя си съответните пасажи и като смее някой да си отвори устата директно стрелям - изумяващо е колко държат лекари и учители да се изказват за правни въпроси, без идея да имат #2gunfire Как биха се почувствали същите, ако адвокат дойде да им обяснява как се шие рана или се изписват антибиотици  newsm78

# 932
Нямам преддстава точно за кой ваксини става въпрос, но бяха 2 или 3 и ги сложиха за отрицателно време понеже за училище им искаха имунизационен статус и сестрата там ли кой точно незнам им каза, че без ваксините неможе да тръгне на училище.
Джуличка, мисля, че няма какво да се притесняваш. Знаеш, че образовнието се полага по закон тъй че.... нека опитат да ти го откажат. Моята приятелка не е отказала ваксините та за това не са се разправяли. Просто бяха изостанали.  Peace

# 933
За чужбина може да се каже за Америка ако въведат изискванията си... говореше се за ЧПВ - ваксина... Но и ако в определена държава са задължителни ваксините, а вие имате намерение да останете за дълго.

# 934
Преди уч-ще, да ви подсетя, ако ДТК и полио са двете, то МПР е 3-тата. А може и други реваксинации да има, не ми се е налагало да гледам календара напред.
Мечта, да те питам, дали това, че на теб не са правили проблем за липсата на ваксини, е само, защото при твоето дете изрично се знае (вижда се в документите, предполагам), че е получило постваксинална реакция. А майките, които питаме тук в темата за това как да влезем в ДГ (а и за уч-ще на който е ред), не сме с такива деца, поне не и с официално написана диагноза за постваксинална реакция. Настя, всъщност, не е имала никаква реакция след ваксина досега. Няма само МПР и Пентаксим-реимунизация, която предстои, но няма да слагам по всяка вероятност. Казвам "само" на фона на останалата бройка, а иначе като тежест е друг въпрос.
По принцип мнението ми е, че не би трябвало ДГ и уч-щата да отказват прием директно, не и от тяхно име. Мисля, че детето на първо време ще го приемат, но след това като стигне инфото до РИОКОЗ, вече последните може да санкционират с изключване на детето. Но, честно казано, това не ми се вярва да е възможно за училище. Огромната разлика с ДГ е, че образованието е задължително. Иска ми се да вярвам, че няма вариант, в който детето не ще бъде допуснато до, примерно, една английска езикова гимназия, но ще го приемат, примерно, в Дървообработване, където нямат такива големи "изисквания" относно ваксинирането. Директорите на уч-щата наистина са много силни, получиха по-голяма власт и от преди социализма, но дали това важи и за тези неща...

# 935
  • Пловдив
При тия делегирани бюджети, като "парите вървят с детето", директорите са заинтересовани да приемат колкото може повече деца, едва ли ще откажат прием заради ваксини...

# 936
  • в моя свят
desi_sunshine и преди съм споменавала,че единствения документ за постваксиналната реакция на детето ми е епикризата от болницата.Нито в картона на детето,нито в имунизационния му паспорт е отбелязано,че детето е прекарало постваксинален енцефалит.

Тук преди време някой пусна инфо за това,че ЛЛ е длъжен да уведоми ХЕИ при нежелани реакции от ваксини.След това се попълвали документи и от родителя и т.н.Аз такова нещо не съм попълвала.ЛЛ на детето не е уведомявал никаде за случая,не е отбелязал и в картона на детето.Освен това тогава обвинявах нея и я сменихме веднага с друг лекар.
След това поради смяна на местожителство сме сменили още двама ЛЛ.На тях аз съм казала,че няма да ваксинирам детето си,но не съм давала копие от епикризата.В градините и в училище никой не ми е искал информация дали детето ми има ваксини.Аз съм тази която предупреждавам учителката(не сестрата и не директора-тях дори не познавам) да ми се обадят ако по някаква причина мед.лица искат да ваксинират децата.Макар,че няма такава практика се чува за такива единични случай и аз се застраховам.Наистина ми е странно за тези неща които пишете за градини и у-ще,особенно за училище.И какво значи да стигне инфото до РИОКОЗ.В у-щето на детето никой не проверява какви ваксини липсват на децата,че да уведомява след това някаде и да изклячват децата по тази причина.

Наистина мисля,че тези неща са само за заплаха.Ако е така защо никой в темата не се включи и да каже,че не са приели детето му в училище и са отказали образование поради липса на ваксини.
И още нещо.Моето дете не е минавало комисия за отлагане на имунизации.При такива случай като нашия отлагането е само за 1г. Ние нямаме никакъв документ и съответно съм срещу закона,защото не ваксинирам детето си.

Последна редакция: чт, 28 май 2009, 18:37 от me4ta22

# 937
Само да допълня нещо, защото виждам, че всички казвате, че училището е задължително.
Ами, тя и детската градина е задължителна, или поне последната група (предучилищната).
Без нея няма как детето да бъде записано в училище.

# 938
  • в моя свят
Задължителна е предучилищната.В децките градини има подготвителна група,но ако детето не е посещавало градина се записва на подготвителна в училище.Дори родители на деца от градините предпочитат децата им да са предучилищна в училище и местят децата си.

# 939
Да, точно това имах предвид - че все пак детето има и още нещо "задължително" преди самото училище.

# 940
  • в моя свят
Джуличка предучилищната е вече част от задължителното образование.Тя не е преди училището,тя вече е училище.Това с подготвителна група в градините е измислено за удобство на родителите.

# 941
Джуличка предучилищната е вече част от задължителното образование.Тя не е преди училището,тя вече е училище.Това с подготвителна група в градините е измислено за удобство на родителите.

Е, нали аз казвам същото?
И за удобство или не, факт е, че има такива групи и в детските градини, и те са задължителни.

# 942
  • в моя свят
Явно не можем да се разберем.Аз имам в предвид,че ако не приемат дете в градината поради липса на имунизации това не означава,че детето няма да получи задължителното си начало на образованието,защото подготвителната не е задължително да се изкара в градината и детето ще го запишат на подготвителна направо в училище.

# 943
Да, явно говорим за едно и също, но не можем да се разберем.  Peace
С две думи, където и да бъде записано детенцето на предучилищна (в детската или в училище), тя също е задължителна, следователно (по вашите думи), не би могло да му бъде отказан приемът там.
Нали така?

# 944
  • в моя свят
Да, явно говорим за едно и също, но не можем да се разберем.  Peace
С две думи, където и да бъде записано детенцето на предучилищна (в детската или в училище), тя също е задължителна, следователно (по вашите думи), не би могло да му бъде отказан приемът там.
Нали така?

Peace

Общи условия

Активация на акаунт