ВАКСИНИ - Дискусия за вредата им (част 3).

• 78 891
  • 1 489
  •   1
Отговори
# 900
Направо ни притискат да ги поставяме с мотива, че няма да ни приемат в детската градина.

Кой ви притиска и на какво основание?? Попитайте ги, има ли закон, според който неваксинирани деца или такива с липсващи ваксини не могат да ходят на детска градина...

# 901
Нямат законово основание да ви притискат. Поискайте им да ви предоставят писмено такова и кажете, че ако откажат да запишат детето, ще си търсите правата по съдебен път.

# 902
  • Някъде във Вселената :)
Да, това ми е крайният вариант, но има ли някой опит в тази насока?

# 903
Тъй като по мои спомени, в предишната тема не се включи никоя мама, чиито дечица са записани безпроблемно в училище или в детска градина, се записвам да следя в тази тема.
Синчето ми ще бъде ученик от Септември, и се чудя какво ще правим.
  Thinking

# 904
  • в моя свят
Джуличка за училище няма никакви проблеми,не се изискват ваксинации.

Относно градините сигурно вече се повтарям и потретвам,но ние нямахме проблеми нито с ясла нито с детска градина.Мое мнение,че има вратички.Друг е въпроса,че липсата на свободни места в градините допълнително усложнява проблема,защото нямаме избор-например ако не е в тази градина ще е в другата,защото там директора е склонен да приеме дете без имунизации.

# 905
Джуличка за училище няма никакви проблеми,не се изискват ваксинации.

Дано да си права, защото моя син Юли ще навърши 6г. и му предстои някаква ваксина (хич не ме интересува коя е), но няма да му я поставяме.
Както казах, дано да си права, Септември ще разберем.
Peace

# 906
  • Добрич
Моят син ноември ще навърши 6г и подадох молба за отлагане на имунизациите по мое желание, той е аутист, а доколкото разбрах само децата с епилепсия автоматично са освободени от имунизации. На 2 юни ще бъде нашата комисия, но какво ще се реши, дано да ги отложат, защото ако не вече незнам какви варианти ще мисля

# 907
  • Пловдив
kartel4e, що избързваш?
Изчакай да навърши 6г. и тогава...Имаш време до ноември.

Синът ми септември ще навърши 6г., ще чакам до тогава или докато се сети да ни извика ЛЛ и няма как да се измъкнем...Тогава ще пробвам или с комисия, или чрез ЛЛ, ако не се съгласи - ще подпиша отказ.  Peace

Ваксините са ДТК и полио.

# 908

Ужас!
Като я чуя вече тая ДТК и откачам!
  #2gunfire

# 909
Може да поискате отлагане, аз такава една от тия преди 1-ви клас я влачих 2г. Wink

# 910
  • Добрич
kartel4e, що избързваш?

Синът ми септември ще навърши 6г., ще чакам до тогава или докато се сети да ни извика ЛЛ и няма как да се измъкнем...Тогава ще пробвам или с комисия, или чрез ЛЛ, ако не се съгласи - ще подпиша отказ.  Peace

Гледам отсега да си опека работите и се надявам в най добрия случай ваксините ни да бъдат отложени в дълъг срок, тъй като е дете с увреждане, а и им обясних, че състоянието му се дължи и на проклетите ваксини, приложих и изследване с наличие на високи стойности на живак, както знаете това е съставна част на тимеросала, консерванта съдържащ се в проклетите ваксини

# 911
kartel4e, що избързваш?

Гледам отсега да си опека работите и се надявам в най добрия случай ваксините ни да бъдат отложени в дълъг срок, тъй като е дете с увреждане, а и им обясних, че състоянието му се дължи и на проклетите ваксини, приложих и изследване с наличие на високи стойности на живак, както знаете това е съставна част на тимеросала, консерванта съдържащ се в проклетите ваксини

На твое място бих притиснала ЛЛ, тъй като имате основание за явяване пред комисия и освобождаване изобщо от ваксини.
Ако откаже - бих написала писмо до някоя здравна инстанция или бих го сменила с такъв, който ще направи услие да подготви документите.
Аутизъм е много, много сериозно основание, учудвам се на безхаберното отношение на личния ви лекар.
Но ми е ясно, ужасно ги мързи, дори да обясняват подробности.., а какво остава за подготвяне на цялостна документация по вашия случай..  ooooh!
Имам сведения за деца, оттървали официално всички ваксини, с много по-леки проблеми.

# 912
  • Добрич
Точно и за това съм започнала отсега битката, ако не ни хареса решението да имаме време да обжалваме ., ако трябва ще се бия с нокти и зъби

# 913
Няма защо да се "биеш", ти си в правото си да поискаш от ЛЛ да ви подготви документите за комисия.
Прилагаш всички изследвания и диагнози от специалисти, а комисията е тази, която решава.

Ако мислш, че точно този доктор няма да се справи добре или не му се занимава, сега през юни можеш да го смениш. Simple Smile

# 914
  • жителство на место
Здравейте момичета! Радвам се, че ви открих! Wink От самото раждане на Ива стане ли дума за ваксини и ми се свива гърлото Outta Joint Така или иначе вече има поставени една хепатитна и един пентаксим. Ива вече е на 9 месеца. Какви ли не причини си измислях, за да не я водя при ЛЛ и да не й слагат ваксини, но истината е, че ми липсваше някой, който да ми каже: "права си, щом не са ти при сърце ваксините, не ги слагай!" След поставянето на пентаксим Ива вдигна t и се обвинявах много, че съм се поддала на страха от болестта. Сега съм две теми назад в четенето, но вече съм сигурна: Ива НЯМА да бъде повече ваксинирана! Благодаря ви за изчерпателната информация, която сте споделили Hug

Пропуснах да споделя, че посещаваме хомеопат и то класически /защото и ЛЛ се пише хомеопат, ама ooooh!/

Общи условия

Активация на акаунт