Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 384
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 1 140
АКО ЗНАЕТЕ КОЛКО ИМОТИ ПРЕДВИДЕНИ ЗА ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ОЗЕЛЕНЯВАНЕ ОТПАДНАХА В НОВИЯ ОБЩ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ВАРНА, ПОРАДИ ТОВА ЧЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ НА ПЛАНА  "ТПО" ЕООД  ОФИЦИАЛНО СА ПЛАТЕНИ СУМИ ЗА КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ БИЛО ТО ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ИМОТИ ИЛИ ОТ ИЗВЕСТНИТЕ НИ ГОЛЕМИ СТР.ФИРМИ В ГРАДА.    ПРЕДЛАГАМ  УТРЕ  ДА ЗАПИТАМЕ   ГУЦАНОВ ЗАЩО СЛЕД СИГНАЛА ОБЯВЕН  ПУБЛИЧНО ПРИ ПРИЕМАНЕТО НА ПЛАНА НА 21.11.2008Г.  ДОМОНЕНТА НЕ СЕ САМОСЕЗИРАХА И НЕ СЕ ИЗВЪРШИ НИТО ЕДНА ПРОВЕРКА.  ДАЛИ ЗАЩОТО И САМИЯ ГУЦАНОВ ИМА ИНТЕРЕС С ИЗМЕСТВАНЕТО НА ПРИСТАНИЩЕТО

# 1 141
А за "Карамфилче", много ясно,4е както всяка година така и тази директорката си вкара два нейни номера.Ако не беше го направила,нямаше да е тя просто.

# 1 142
Ситуациятя при нас е следната:има неработещи майки,по-напред в списъка,на които директоркатата е намекнала,че децата им почти 100%щели да бъдат приети.Нищо лично спрямо тях,но не може ние,работещите,който уж сме с предимство или се лъжа?От толкова изчетено вече и аз не съм сигурна,че е така.Защо аз и други като мен да се налага да напуснем работа за сметка на други,нямащи намерение да започват такава.Това от общината ли се определя или от директорката на ОДЗ.Благодаря за вниманието.
Peace

# 1 143
Редихме се пред 3 градини, и пак няма да ни огрее.
Тази вечер и утре вечер съм нощна смяна, иначе бих дошла на протестите и следя активно, макар и online.

По повод Btv, снощи 31.04 , качих клип в "Аз репортерите", с описание как в ОДЗ " Делфинче " , в извънработно време (18.40ч.), се носеха кашони с музикални инструменти...Бил съпруг на учителката по музика, а в колата им детско столче.  Да, ама този клип аз не го виждам качен в сайта, но други татковци ще го разпространят.

# 1 144
Абе какви протести, вижте си само темата, преди подаването на документи не можех да смогна да чета, сега нещо хич не ви  виждам.
Вчера пред общината, протеста беше СМЕШЕН!!! Къде бяха тия дето се биеха в гърдите тука, че са големи варненци, и ми се обяснявахо по другите теми, разни теории за протестите? И какво стана като влязохте на общинската сесия? Ще отиде ли днес някой пак пред Общината? Естествено, че не. Кой бил на работа, кой бил изморен след дежурствата пред ДГ, ми и аз бях на работа вчера, ама си мръднах задника до Общината.
И най лошото от всичко е, че следващата година пак ще има болни мозъци, които ще се наредят да спят пред ДГ месец по-рано, като че ли това ще промени нещо.

# 1 145
АКО ЗНАЕТЕ КОЛКО ИМОТИ ПРЕДВИДЕНИ ЗА ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ОЗЕЛЕНЯВАНЕ ОТПАДНАХА В НОВИЯ ОБЩ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ВАРНА, ПОРАДИ ТОВА ЧЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ НА ПЛАНА  "ТПО" ЕООД  ОФИЦИАЛНО СА ПЛАТЕНИ СУМИ ЗА КОНСУЛТАНТСКИ УСЛУГИ БИЛО ТО ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ИМОТИ ИЛИ ОТ ИЗВЕСТНИТЕ НИ ГОЛЕМИ СТР.ФИРМИ В ГРАДА.    ПРЕДЛАГАМ  УТРЕ  ДА ЗАПИТАМЕ   ГУЦАНОВ ЗАЩО СЛЕД СИГНАЛА ОБЯВЕН  ПУБЛИЧНО ПРИ ПРИЕМАНЕТО НА ПЛАНА НА 21.11.2008Г.  ДОМОНЕНТА НЕ СЕ САМОСЕЗИРАХА И НЕ СЕ ИЗВЪРШИ НИТО ЕДНА ПРОВЕРКА.  ДАЛИ ЗАЩОТО И САМИЯ ГУЦАНОВ ИМА ИНТЕРЕС С ИЗМЕСТВАНЕТО НА ПРИСТАНИЩЕТО

Относно обещаната градина в Аспарухово, се оказа, че всъщност ще се построи нова сграда за СДГ "Горски кът", т.е. няма да се разкрият много нови места - тъй като сградата, в която в момента се помещава градината ще се събаря от тимаджиите; освен това уж предвидения терен за строежа в двора на  ОУ "Христо Ботев" се оказало, че някакъв изнамерил нотариален акт, че земята била негова - сега се сетил!
А като дойде време за училище - дали ще има места за всички или ще "учат" в класове от 40 човека Tired

# 1 146
Абе какви протести, вижте си само темата, преди подаването на документи не можех да смогна да чета, сега нещо хич не ви  виждам.
Вчера пред общината, протеста беше СМЕШЕН!!! Къде бяха тия дето се биеха в гърдите тука, че са големи варненци, и ми се обяснявахо по другите теми, разни теории за протестите? И какво стана като влязохте на общинската сесия? Ще отиде ли днес някой пак пред Общината? Естествено, че не. Кой бил на работа, кой бил изморен след дежурствата пред ДГ, ми и аз бях на работа вчера, ама си мръднах задника до Общината.
И най лошото от всичко е, че следващата година пак ще има болни мозъци, които ще се наредят да спят пред ДГ месец по-рано, като че ли това ще промени нещо.
Вчера бях на протеста и не мисля,че беше смешен,жалкото беше ,че малко хора имаше наистина....Днес също бях....бяхмо малко но сериозни хора.
Разберете , че докато не се хванем заедно всички нещата трудно ще се променят.Днес също ни предлагаха да съставим списък с присъстващите за да видели после господата от общината дали ще има хора от списъка с неприети деца...това си е чист подкуп и нокой не се поддаде.
Моят въпрос е -каде бяха всички онези,които заформиха списъците толкова рано-явно висенето не им се е отразило зле и се примиряват с положението.Каде бяха и по-задните номера в списъците,за които е ясно,че няма да бъдат приети?Защо толкова малко хора протестират?
Трябва да се събудим вече и да отстояваме това което искаме и ни се полага.СЪБУДЕТЕ СЕ ХОРА!!!!!!

# 1 147
Браво за протестите, мисля, че не трябва да се спират.Но има нужда и от по-голяма организация за да могат да се съберат повечко хора. Hug
Лично мен изявлението на кмета доста ме ядоса, относно твърдението му, че само във Варна се работило по този проблем... hahaha hahaha hahaha еми как не, ТО САМО ВЪВ ВАРНА СА ТОЛКОВА СЕРИОЗНИ НЕЩАТА!

# 1 148
Здравейте момичета, аз ще ви разкажа как през август 2006 успяхме да спасим част от двора на ДГ Пушкин от депутата на ДСБ Константин Димитров (и тази година води листата им за евродепутат). Бетоновозите бяха спрени от една майка, позакъсняла да вземе детето си (Разбира се започват да изливат бетон винаги вечер). Подпря вратата на портала пред бетоновоза и се раззвъня по телефона "идвайте".  Посъбрахме се, мислехме, че сме ги върнали. На другия ден работниците с къртачните машини влезли и започнали да действат, както децата си играят в двора. Пак по спешност се задействахме, повечето от нас не бяха изпадали в такава ситуация и трябваше да се ориентираме какво да правим. Работниците бяха изкарани на вън, децата хукнаха да зариват дупките с ръчички. Надухме главите на журналисти, общинари, разровихме се за документи.
По документите имаше фалшификации, но депутата след като не докопа градината, беше обещетен с къща на 10 метра от нея.
Трябват много упорство, хитрост, адвокати и връзки тук-там. С тези кражби трябва да се борим. Не е само викане и стачки. Директорките са контролируем проблем, а някои са и в помощ.

# 1 149
ДНЕС БЯХМЕ 5 ПЪТИ ПО- МАЛКО ОТ ВЧЕРА, А ВЧЕРА БЯХМЕ МАЛКО ХОРА
нима днес само ние 20-те човека сме засегнати от проблема?
мойто и на приятелката ми детето бяха единствените
ясно ще се спасяваме по единично

# 1 150
Киба, на мен това ми направи впечатление - вчера бяхме само предните номера по списъка от Гладстоун, къде бяха останалите и аз не знам..... Confused Доколкото разбрах - същото важи и за хората пред Слънчо  Rolling Eyes

# 1 151
  • Варна
Да, от "Слънчо" също бяхме предимно хора от предните номера, а иначе на събранието на 31.03, 90% обещаха да присъстват  Sad

# 1 152
от всички градини бяхме основно първите номера.. все пак последните на някои места все още подаваха

# 1 153
Аз вчера бях на протеста. Заден номер съм. Днес не дойдох, защото ТРЯБВА да съм на работа. В събота обаче смятам да съм на линия. За 10ч. ли остава или има промяна?
Междудругото, очаквах да стане така - днес да има значително по-малко хора. Повечето са си планирали нещата така, че днес да са на работа. Ако имах възможност да мръдна за час-два, бих го направила, но просто няма начин за съжаление. И все си мисля че ще ни помотаят малко, ще ни замажат очите и това ще е...И догодина народа ще се нареди още по-рано на опашки за "опазване" на списъци, защото видяха как стояха нещата тази година. За съжаление на ум ми идва единствено: "Кучетата си лаят, керванът си върви..." А би трябвало народният глас да се чува - е да, ама не! Такава ни е управата!!!

# 1 154
Прави сте -само предните номера бяхме на протеста.  А точно ние имаме реален шанс да ни приемат децата. Тези, на които най верочтно децата ще останат извън детките заведения си мълчат и кротуват.

Общи условия

Активация на акаунт