Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво мога да направя, ако съпругът ми ме обвинява в международно отвличане на дете?
Какви са моите права, ако имам дете с двойно гражданство и съм разведена?
Как мога да докажа, че съпругът ми лъже за опитите си да върне детето в България?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво мога да направя, ако съпругът ми ме обвинява в международно отвличане на дете?
Ако се намирате в ситуация, в която бившият ви съпруг ви обвинява в международно отвличане на дете, важно е да потърсите правна помощ. Консултирайте се с адвокат, който има опит в международното право и дела по Хагската конвенция. Съберете доказателства за обстоятелствата, включително е-маили, писма, записи на телефонни разговори и други подкрепящи материали. Необходимо е да се уверите, че разполагате със солидна правна защита, особено ако имате история на домашно насилие.
-
Какви са моите права, ако имам дете с двойно гражданство и съм разведена?
Ако имате дете с двойно гражданство и сте разведени, важно е да се консултирате с адвокат, специализиран в международното право. Съберете всички документи и доказателства, включително решения от чужди съдилища, които могат да бъдат от значение за делото. Уверете се, че имате солидна правна защита, особено ако срещнете трудности с адвокати в България.
-
Как мога да докажа, че съпругът ми лъже за опитите си да върне детето в България?
За да докажете, че съпругът ви лъже за опитите си да върне детето в България, можете да съберете доказателства като снимки от посещения и празници, имейли, текстови съобщения, свидетелски показания и други материали, които подкрепят вашата версия на събитията. Важно е да запазите всички съответни доказателства и да се консултирате с адвокат, който може да ви помогне със събирането и представянето им в съда.
-
Как мога да се защитя от бившия си съпруг, който ме заплашва и обвинява в различни незаконни действия?
-
Какво трябва да се направи, ако съпругът заплашва и тормози?
отиди направо в полицията и кажи какви са ти притесненията.Те би трябвало да издадьт някаква забрана(не си спомням как то4но се казваШе) детето да не може да напусне границата на Бг без теб.
остава ни вярата, че истината винаги побеждава!

!