Клуб "Парфюмен Ценител" 7 - Любими аромати Chanel

• 27 427
  • 362
  •   1
Отговори
# 120
Кажете ми по колко пъти на ден и по колко си слагате парфюм. Аз не искам да натрапвам аромата на никой от околните, въпреки всичко искам да се носи след мен ферия... и аз незнам...

зависи - има парфюми, които избягвам да подновявам по цял ден /Хабанита, Ароматикс Елексир, Будоар/, други, за които знам, че са силни, но аз спирам да усещам - 2 -3 пъти, с цел да не тровя околните прекалено много; има и нетрайни, които си обичам и пръскам през 1 час /напр. Зеления чай на ЕА/; разбира се, има и изключения  Laughing

пп има парфми, на които харесвам само началните нотки и по тази причина ги пръскам често, за да 'заглушат' базата - понякога ме усещат и на съседната улица  Joy

ппп аз съм парфюмните натрапници  hahaha

# 121
Аз за Сицилята съм разказвала със сигурност история, как го подарих на майка ми когато излезе. Тя обаче го върна - абсолютно не й харесал.
За мен добре дошло, разбира се  Crazy Започнах да го фъскам яко! След седмица се виждаме с нея и тя ме застрелва "Ай, на какво миришеш? Много е хубаво!"  Laughing
Труден е за възприемане, определено.

mle4ko понякога и ние самите спираме да усещаме аромата. Не е лошо да се сменят, дори не самите аромати ами и парфюмните групи ако е възможно. Peace Иначе по въпроса ти - слагам, не жаля  Laughing Както беше казала Бастет - всички знаят къде съм  Mr. Green

Хрумна ми друга тема за дискутиране - сватбени парфюми. Даже може и номиниране да направим, ако искате.
Аз, например, не си спомням. Беше доволно отдавна, гладни години и парфюми имаше само в Бонжур. Мале, какво полезно изкопаемо се изкарах  Mr. Green
Сега ще мисля, какво според мен е подходящо за сватбен ден, ама на тоз акъл  Thinking

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 11:47 от eta

# 122
Е, ета как, Амариж Мариаж разбира се. Хем присъствен, хем нежен, особено в базата. Добър избор на Живанши за сватбения ден.

Иначе, от сегашната ми гледна точка, сватбеният парфюм трябва да е точно нещо такова - да се усеща и запомня (т.е да не е съвсем свежак), но и да има и нещо въздушно, леко и фино в него, както подобава на млада и предполага се невинна булка.
Другите ми предложения са:

Kenzo Amour и J'adore. Единият е ванилен и сладък, но със страхотно нежна база и много меки цветя. Другият вече не го помня, отдавна не съм го тествала, но ми носеше чувство на пролетна свежест. Много бял парфюм (става дума за J'adore).

Също така можем да посочим и типично не-сватбените парфюми. Според мен никоя булка не бива да носи Будоар, Черната орхидея, Черният Кашмир и изобщо тежки шипри или ориенталци. Всичко що навява на църкви, будоари, болници, всичко опушено и с много пачули не е за булка.

Аз на мойта сватба през 2005 бях с Aquawoman. Вече не бих го избрала за сватбен, по-скоро за разходка в парка, но тогава акълите ми бяха други.

# 123
Също така можем да посочим и типично не-сватбените парфюми. Според мен никоя булка не бива да носи Будоар, Черната орхидея, Черният Кашмир и изобщо тежки шипри или ориенталци. Всичко що навява на църкви, будоари, болници, всичко опушено и с много пачули не е за булка.

Тук съгласна с 2 ръце  Laughing Булка с Орхидея - определено не  Laughing

Аз от сегашния си изчанчен вкус, сигурно бих избрала Агент Провокатор. Много е красив и шик, поне на мен така стои. Прекрасни рози, без капка "наивност", суха, изискана база.
Клое също - излъчва класа!
Мариаж хич не успях дори да го тествам добре - ваниловата база ми накъртва много.

Някой Шанел също може би. Но не Мадмоазел, твърде е популярен.

# 124
  • Sofia
Аз май се омъжих с Pleasures или  J'Adore, не помня точно кой от двата.  newsm78

# 125
Сватбен парфюм - интересна тема поне за мен, аз не съм била булка и за сега не планирам  Laughing
Но настоящата ми половинка /за сега единственият потенциален кандидат за мероприятието  Joy/ не обича парфюми, а към някои е направо алергичен, за това бих избрала нещо леко и нанатрапчиво /с уговорката, че ме привлича сватба с късната пролет и ранното лято/. Изборът ми е О де Живанши. Ако трябва да се съобразявам само със себе си, изборът ми би бил съвсем друг  Joy.

# 126
Аз щях да се омъжа с Армани, Маниа.....но.....в цялата суматоха забравих да се напръскам. )))) А не ми се връщаше обратно....и така изкарах без парфюм.- ))))

# 127
Сватбен парфюм - Ако трябва да се съобразявам само със себе си, изборът ми би бил съвсем друг  Joy.

Ами кажи какъв би бил де, нали това е идеята. Flutter

# 128
Мирама, и аз имам такива съмнения, че съм минала без парфюм  Laughing
Младоженеца закъсня, а аз почти се напиках да го чакам  Laughing Не влязох във WC то, да не би там да ме свари, голям акъл  Crazy

# 129
Сватбен парфюм - Ако трябва да се съобразявам само със себе си, изборът ми би бил съвсем друг  Joy.

мисля, че по-добре беше да споделя реалния избор
иначе потенциалният е Целувката на дракона - има ли някой изненадан от тези, които познават парфюмния ми вкус hahaha

# 130
Защо пък да не Будоар - с кеф бих надянала хомота, напръскана с розовата прелест  Mr. Green Особено ако сватбата е през пролетта или есента. За лятото се сещам за Романс или пък Клое, аз за разлика от повечето харесах She Wood, та него също бих избрала, и Алюр ми се струва хубав. Амариж Мариаж не ми се вързва като бракосъчетаващ, ванилията в него ме убива и едва ли ще доживея края на собствената си сватба  Tired

п.с. Мимс, на теб пристигна ли ти арабското парфюмче в чуден фамузен флакон, който беше поръчала?  Wink

Цитат
има ли някой изненадан от тези, които познават парфюмния ми вкус

Има, аз! Mr. Green Мислех, че ще кажеш хабанита  Joy

# 131
Вече не помня кога съм се омъжвала, пък камо ли какво съм напръскала....... Joy

Днес съм с Мис Диор Шери Блуминг Букет - голяма роза, голямо чудо - дали пък да не се омъжа с него (ако се яви пак сгоден случай Mr. Green).

# 132
Цитат
има ли някой изненадан от тези, които познават парфюмния ми вкус

Има, аз! Mr. Green Мислех, че ще кажеш хабанита  Joy

що за сватба ще бъде, ако изгоня гостите  Shocked Mr. Green
пък и на мен няма да ми е приятен в хипотетичния топъл сватбен ден  Laughing

# 133
Бубан, уцели десятката  Laughing Аз, признавам съм изненадана!

Будоар, може би в много малко количество есен-зима да. Белучи, аз също бих рискувала  Wink

Ето тези двата са сочени за класика в жанра за сватбени парфюми:

Vera Wang for women

Beautiful Еstee Lauder

Първият го подарих на майка ми в прекрасен комплект и така още не съм се наканила да го тествам обстойно  Embarassed
Вторият има прекрасен цветен шлейф, но трябва да се внимава с количеството - може да предизвика мигрена, много е силен.

# 134

мисля, че по-добре беше да споделя реалния избор
иначе потенциалният е Целувката на дракона - има ли някой изненадан от тези, които познават парфюмния ми вкус hahaha

уау, само трябва да изчакаш да поотмине началото, че ще има жертви. Иначе базата му е сладка и мека - става. Peace

Общи условия

Активация на акаунт