Клуб "Парфюмен Ценител" 7 - Любими аромати Chanel

• 27 437
  • 362
  •   1
Отговори
# 135
Според мен добър избор в сватбеният ден би бил и Extravagance d'Amarige   Simple Smile
Това е една много красива композиция от цветя и малко плодове,сладост аз поне не усещам.На преден план излиза виолетката,но не натрапчива,а мека,пудрена и свежа.Много нежен парфюм,без да е сложен,подходящ за булка на всякаква възраст Peace.

# 136
хм,то и аз не съм от женените,пък и едва ли ще се омъжя,но вероятно бих се нагласила с шанса едт на шанел или пък цветната бомба.......мечти,за рокля пък с удоволствие бих избрала вера уонг или пък вивиън уестууд? Mr. Green

Важното е че днес съм с дъ оне на долче и габана Flutter

# 137
Много интересна тема сте подхванали.
За сватбения си ден сега бих избрала без никакви колебания Амариж Мариаж Живанши. Омъжих се с Ултравиолет преди пет години, защото е първият ми парфюм подарък от съпруга ми, тогава гадже и избрах него да за да го зарадвам, а и на мен ми е любим. Става въпрос за сватба късна есен.

# 138
  • Бургас
Бях с "Дюн" на Диор... ама не беше мой.. Даде ми една приятелка да се напарфюмирам, че 1996... ooooh! ... къде ти маркови парфюми тук?

# 139
  • Истанбул
Аз тъй като имах 2 сватби=едната в България=по=делова аз с тайор и в делничен ден,затова Диорелла.После тук в Истанбул=Кашарел=Идън=Eden=вечерна сватба с рокля.Парфюмът ми беше подарък от съпруга ми и не вървеше да не го сложа.Иначе по принцип за сватба и булка=Булгари=eau de blanc,Dior-Hipnotic poison,Одата на радостта =Ив Роше,но вече я няма Cry,Анаис=анаис абе нещо чисто и ефирно и леко пухесто =мале как го обясних  bouquet

# 140
Аз пък винаги свързвам сватба с Beautiful, но както Ета вече е писала, много трябва да се внимава с количеството Peace.
На моята сватба, преди почти 8 години, въобще нямам представа с какво съм била Embarassed. Всички други подробности помня, но убийте ме, парфюма - не.
Сега искам да попитам нещо, което може и да е обсъждано, но... моля ви, не ме  bash. През юни, живот и здраве, ми предстои да ставам мама за втори път. Как мислите, мога ли да продължа нормално да се парфюмирам, когато бебето е малко, или да забравя парфюмите за известно време  newsm78. Има много противоположни мнения по въпроса. Чувала съм, че има случаи на деца, които са заболели от асма или други болести, понеже майките много се парфюмирали и т.н. Или може би това е просто прехвърляне на вина?
Когато синът ми беше бебе (сега е на 6) много се съобразявах с всичко, което ми кажат, и съм ползвала само део, но сега наистина не мога да си представя да не се парфюмирам.
Надявам се да не съм ви досадила много Embarassed.

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 15:55 от Pelagia

# 141
haksev Hypnotic poison ми е сладък, прелъстителен аромат, хич не ми е сватбен. Но ми е интересно да ви чета и да виждам колко много се различават възприятията ни.

Пелагия, сега видях въпроса ти. Не е много разумно докато кърмиш да си слагаш силни аромати. И на мен това много ми липсваше преди време и съм мислила за варианти от типа - някакъв бебешки парфюм да си взема. Например от тези на Калу. Те са по-леки и сигурно е намален риска от алергии до минимум. Имам предвид обаче да парфюмираш себе си, не бебето.  То трябва да си мирише на бебе. Също така, можеш веднага след кърмене да си слагаш мъничко от някакъв лек парфюм. Поне аз така правех от време на време и нямах никакъв проблем. Споделям само идеи и опит, ако се притесняваш много по-добре питай педиатър.

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 16:19 от Анонимен

# 142
Пелагия мила  Hug това е много важен въпрос, ще чуеш много различни мнения. Чела съм много по този въпрос. Най-добре е въобще да не се парфюмираш, особено ако кърмиш, дай Боже, бебето си. Може да се предизвикат алергии, но не доказано и не може да се докаже, но е по-добре да се внимава. До 3 месец обаче недей като си с него за по-сигурно, навън може разбира се. Чела съм че трябва да се използва и ролка, която не съдържа едно много вредно вещество но му забравих името сега. Има такава на Виши и е невероятна. Въздържай се от особено силни аромати. Но по принцип казват, че никой нищо не може да докаже и затова предпазливо може всичко. В дозата е отровата или лекарството нали знаеш? Hug  bouquet

# 143
В сватбените си дни (бяха два) бях само с Paloma Picasso. Единият ден с тъмен костюм, вторият с рокля (бяла).
Ако сега трябва да избирам ... сигурно ще е пак същото.
Жадор е най-сватбеният парфюм (според мен). Точната мярка - да го има, да е нежен.
След това е Диориссимо, може и Диорела, но това вече е малко съмнително.
Целувката на дракона - само с червена рокля/костюм.

# 144
И аз се сетих за Диорисимо, струва ми се подходящо за една ранно-есенна дневна сватба, със семпла рокля и без много помпозност Rolling Eyes

Да си кажа и аз, днес пак тествах класическата Макс Мара - за моя радост - никакви гадни подправки или нещо от сорта - само нежна сладост на мед и цветя. Много слънчев и жълт ми е този аромат - точно за пролетта  Heart Eyes
Пробвах отново Flower by Kenzo, имах го преди доста време и така и не ми беше харесал, та си викам, може нещо да се е променило, но уви...Започна хубаво и меко и пак се превърна в сапун  Tired Тествах и The Beat - не ме впечатли, очаквах повече от него. Не че е лош,ама...няма как да ми стане любим.

# 145
Пелагия, аз бих се съобразявала до годинка, т. е. бих се парфюмирала само вечер, когато няма да съм с бебето - това и правех с дребната; когато голямата беше малка, парфюм използвах само по специален случай /т. е. парфюмът изобщо не беше нещо за ежедневна употреба независимо от бебето  Joy/ и на практика съм се съобразявала без да се замислям

# 146
Ех, какви интересни теми сте подхванали ... шанели, сватби.. Simple Smile  При мен нещата са свързани, защото на сватбата си бях, естествено, с Алюр.
Вече не съм сигурна, че това е най-любимият ми парфюм на Шанел, Коко го измести, но все пак ми е сигнатурата (както се казва на чист български език Wink), попаднах на него още на промоцията му в чужбина, любов от пръв поглед, и в крайна сметка оттогава досега не съм оставала и един ден без да го имам в запас. Вече по-рядко го ползвам, но когато го сложа наистина се чувствам прекрасно, като в стара рокля, все още елегантна, но приела формата на тялото ми и толкова удобна...

С №5 още не сме се опознали добре, но и за това има време.

С Шанса и Госпожицата не се спогодихме изобщо.

Преди много, много години ми правиха парфюмен тест (всъщност нещо като психологически тест, въз основа на който се определя най-подходящият парфюм за конкретния човек) и излезе, че за мен парфюмът е №19. Тогава тотално презрях този резултат - някаква си зеления, но мина известно време и узрях за този парфюм, сега добре ми пасва.

Много харесвам Кристал, но стария в концентрация ЕДТ, новият ЕДП е с повече от необходимото цветя и вече не е толкова кристален.

Първата вода, еликсира и селективите все още не съм тествала. Това е в общи линии по отношение на Шанел.

Иначе нещо напоследък не съм настроена експериментаторски и си чакам едни стари любови - Шанз-Елизе и Кориандър.  Peace

# 147
Ей на това му се казва приятна изненада! Котка!   bouquet

Пелагия, положението ще иска жертви, няма как. Поне съвсем в началото аз не бих слагала нищо. Юни, казваш  Grinning Родените юни сме хубави хора  bowuu
Между другото, как ти понасят ароматите през бременността? Има ли нещо, което бебето не хареса?

ПП Обещавам да събера номинациите за сватбени аромати и да ги пусна в анкета по-нататък, като прогласуваме брендовете  Peace Номинирайте, не се свенете  Grinning

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 17:46 от eta

# 148
Говорете вие, говорете - пак някой Шанел ще озари моя гардероб. Ама се чудя на някой неупотребяван....

# 149
Chanel Chance е най-любимият ми аромат, ползвам го вече години  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт