Клуб "Парфюмен Ценител" 7 - Любими аромати Chanel

• 27 431
  • 362
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
venush, с удоволствие, прати ми адрес на лични и веднага като се прибера ще ти пратя  Peace
И аз обичам сладичко в парфюмите, но този си е откровено тортен  Laughing

Туити, от къде си? За съжаление не мога да правя отливки от него, но при първа възможност ще запозная и тебе с арабското чудо.

# 181
  • София
На моята сватба бях с любимият ми по онова време Emporio White She. Колебанията ми бяха между него, Miracle-Lancome, Light blue, Paloma и Aqua Allegoria Gentiana- това имах.

Ако трябваше да избирам сега, бих се спряла на друго:  Chloе, Beyond Paradise, Flowerbomb, за хладно време- Poison Tendre или Alien   Laughing

# 182
Chloe не е мой парфюм, но наистина е добър избор за сватба. Много чиста миризма.

# 183
Балу  Laughing замълчи  Joy

И аз го помня CD, ама нямам спомен да съм го ползвала.
Между другото, в другия форум някой сравняваше едновремешното CD с новото Клое.

Гурмето ще да значи - ползваш до като си гладен. Или слагаш с надежда някой да те хрусне. Абе работа за подрастващи  Mr. Green
Макар моето подрастващо да ме трови с едни остатъци от Нина (които аз й подарих), ама то дете на майка-ценителка  bowuu

и да се смеете,в германия тази серия все още може да се намери във всички дрогерии,те си я тачат много Mr. Green

# 184
  • Sofia

Не вярвам за Клое-то. Това CD си беше простичка работа. Дезодорантен тип аромат. Но, знам ли Thinking

Аз имах възможност скоро да сравня Клое с дезодорант СD - нищо общо!  Peace

# 185

Не вярвам за Клое-то. Това CD си беше простичка работа. Дезодорантен тип аромат. Но, знам ли Thinking

Аз имах възможност скоро да сравня Клое с дезодорант СD - нищо общо!  Peace

Значи е неверно сравнението!

# 186
venush, гурме и гурман са различни стилове в храненето - едното е ценител , познавач , дегустатор (гурме), а другото просто лакомник (гурман) - така е и с парфюмите бих казала Simple Smile. Така, че едно гурме може да е фино, а гурман-ът може и чушка печена да излезе.

# 187
venush, гурме и гурман са различни стилове в храненето - едното е ценител , познавач , дегустатор (гурме), а другото просто лакомник (гурман) - така е и с парфюмите бих казала Simple Smile. Така, че едно гурме може да е фино, а гурман-ът може и чушка печена да излезе.
Joy Hug

Явно в различните сайтове различно класифицират.
Фрагрантика ползват gourmet,  а пък perfumeworld.net си имат goumand. Angel на ТМ например е edible gourmand  категория във втория сайт. Между другото страхотен сайт от типа парфюмна енциклопедия е вторият, но за съжаление рядко обновяват базата и липсват много парфюми от новите. Виж за старини е страхотен.

# 188
Mims, направо ме уби с арабското чудо!  Shocked Както беше казала някоя съфорумка по-напред, като излязъл от 1001 нощ е. Заслужава си дори само заради флакона, който си е като бижу. Я раздуй от къде го поръча, какви парички излезе и т.н., плс!  Praynig

Днес доизпръсквам последни капки Еуфория. Толкова ми писна този парфюм! 
Иначе мога да подшушна, че утре ме чака едно Адикт-че, нищо, че не му е сега сезона  Party Няма да му простя на петъчния rock-night в Рокси-клуб!!!

# 189
айде, да не остана по-назад от Мимс  Heart Eyes - ето това е моето арабско чудесо /копирам от другия форум, където бистрихме арабските парфюми/:

Цитат на: bubanka
Една красота, която ММ ми донесе миналия месец от Дубай - бях му поръчала истински арабски парфюм  Grinning . До скоро го нямаше във фирмения сайт и в нета, за това го пускам чак сега:

Ragheeb (Concentrated Perfume Oil) - AJMAL

http://www.ajmalperfume.com/ethinicchic.php?start=22&id=110& … ory=ETHNIC%20CHIC

парфюмно масло, което се нанася на капки със стъклена пръчица

This exotic bouquet opens with the floral essence of Bergamot and Rose creatively infused with spicy hints of saffron, nutmeg and clove, interspersed with geranium. The fragrance highlights aromatic, warm and contemporary base woody yet sweet notes, for that long lasting trail.

Красота! В началото ме блъсна много странно в носа и си помислих, че нито една европейка или американка не би сложила парфюм като този. После го носих няколко пъти и започна да ми харесва  Grinning . Силен, дяволски траен парфюм със сложно развитие. В началото блъска на подправки, които са непознати за моя нос или пък комбинацията им е непозната, определно нестандартно начало. С часовете омеква и остава една сладка /не сладнееща/ база, която ме разтапя. Не съм убедена, че бих носила този парфюм като арабските жени в жегата, но за една студена зима е просто прелест! А за бутилката - определено радва окото!  :wiz:

Скоро след това се сдобих и с този парфюм от Продавалника http://www.ajmalperfume.com/ethinicchic.php?start=33&id=61&a … ory=ETHNIC%20CHIC , но той определено не толкова зашеметяващ - парфюм с пулвелизатор и добра трайност, за мен подходящ за ежедневна употреба от по-зрели жени - прибран е в архива и чака да му дойде времето  Grinning

иначе днес съм с Кели Калеш, но не беше добър избор - обмислям да го 'задуша' с нещо - Исатис вероятно или пък Норел - днес просто нямам муза, искам да се завия през глава и никой за нищо да не ме закача  Rolling Eyes

# 190
Привети на всички, нетърпеливо да прелистя и тази тема  ooooh!
Първо - честити нови придобивки, открития и мечтания! Пролетният полъх все по-упорито си пробива път, въпреки мненията, че в Бг вече няма четири сезона...
eta - прелестна идея, Шанел ми е много повече от парфюмна любов. Анкетата ме затрудни; по ред на запознанство мое с тях и емоция, която ми дават, и дължина / дълбочина / здравина на връзката - Коко, Алюр, Коко Мадмоазел едп и Шанс класическият си претендират за място. Изчаквам едно уточнение мое с No. 22 и ще дам и петия си глас  Grinning
densi - на дълги-дълги патерици, да ти е жива и здрава Адела, да расте умна, добра, щастлива и много обичлива, за радост и гордост на мама и татко!
Friq - уникална е рекламата! Да ни подсеща за "капката парфюм преди сън"  Grinning
mle4ko - зависи много от парфюма, понякога подновявам на 3-4 часа, понякога веднъж сутрин е достатъчно. Зависи и от обстановка, час на деня, дали е задимено или не, дали ми е съзерцателно или пък съм се напрегнала – тогава някои аромати се пречупват по странен начин и ако пръсна пак, става зловещо и за околните, и за мен...
За моя сватбен аромат не съм мислила, но ще е по някакъв начин свързан с мъжа до мен. За сватбени по принцип ще се наложи да помисля, малко трудничко – да избягаме от масовото, но да не са от уникалните парфюми с характер, не са много класическите, семпли аромати с присъствие...
Pelagia – решението е изцяло твое, бих предложила обаче да избягваш парфюмите, докато кърмиш; аз не ползвах парфюми, нито ароматизирани лосиони за тяло, дори детергентите бяха или някаква ‘еко’ версия, или без аромат. Толкова бях завладяна от миризмата на сина ми, че не ми е и липсвал парфюм, никак, обратно – дори не понасях повечето парфюми на нашия татко, това си остана и досега  Whistling
Днешните бебета са толкова изнежени откъм реакция на средата, масово страдат от алергии или набедени за алергии реакции, на детските площадки всяко трето дете е с ‘клоунските’ бузки от АД... Както и за всичко друго, свързано с децата, мярката е определяща, а за "външни" неща, т.е. от цивилизацията, не от природата – ”по-малко е по-добре”.
Отправям се сега към поредната парфюмна дилема – колко и какви аромати в тоалетната пътна чантичка. Винаги ми се носят онези, които не са с мен ooooh!

# 191
Буб, и твоето арабско чудо е приказка. Hug Браво, прекрасни парфюм имате с Мимс. Да сте живи и здрави и още арабски чудеса да показвате. Арабите са царе на шишетата обаче. Какъв ориенталски разкош и греховни помисли за злато, кадифе и балдахини.
Белучи, честит Адикт. Hug Много тежка и хубава ванилия. замислила съм и за да си взема една 50 тица. Нищо че не му е сезон. Ще му дойде живот и здраве. Но първо е Гламур Москино сега.

# 192
Mims-Mims, върнах се да видя снимките и описанието на арабското ти чудо. Много е царствен, по скоро падишахски. Като златна чалма на сърмена възглавничка стои. И има нещо тайнствено дори във вида му. Ух, прищя ми се нещо толкова ориенталско и ароматно и на мен.
Със здраве и щастлива да си ухаеш! Hug

# 193
мерси, денси  Heart Eyes За вечерите все още става Адикт-чето! Ще го сефтосам още тази седмица.

Буб, и твоето арабско чудо е много гламурно! Mr. Green Искам и аз такова, дори и да не мога да нося аромата...Чакам аз Мимс да каже от къде и как! Ето още интересни флакончета:

Странното е, че повечето от тях са определени като Floral Woody Musk, а аз си ги представям като тежки ориенталски аромати, тип Кашмир + сандалово дърво + подправки  Crazy Изобщо ако някой има опит с арабски парфюми, нека разкаже за тях. Би ми било много интересно!   bouquet

# 194
Е,честно то няма такива красоти!какви шишенца,какво чудо!просто са невероятни!и на мен ми изглеждат като тежки, плътни, ориенталски парфюми...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт