подсъзнанието може всичко 9

• 36 292
  • 462
  •   1
Отговори
# 270
didiela , винаги, когато се почувстваш на кръстопът, попитай се какво искаш да си, коя искаш да си!

Разстоянията си ги поставяме ние. Няма разстояние между нас. Има между това, което другите са ни посочили и това, което ние искаме....
Не се притеснявай да бъдеш истината за себе си!

# 271
  • София-в сърцата на моите деца
tonimar, така е , но понякога обидата от близък човек много боли, и то от човек, който съм мислила, че е духовно извисен, че е над тези неща! Изведнъж се оказва, че ми се е надсмивал и обиждал зад гърба ми! На това просто попаднах случайно и го прочетох! И сега не знам как да реагирам!Да  покажа ли, че знам? Да говоря ли за това? Или да мълча и да се правя, че нищо не зная! Кой път да поема! Или да го преглътна и да се дистанцирам!
Лично за себе си никога не съм обиждала или засягала въпросният човек!

# 272
tonimar, така е , но понякога обидата от близък човек много боли, и то от човек, който съм мислила, че е духовно извисен, че е над тези неща! Изведнъж се оказва, че ми се е надсмивал и обиждал зад гърба ми! На това просто попаднах случайно и го прочетох! И сега не знам как да реагирам!Да  покажа ли, че знам? Да говоря ли за това? Или да мълча и да се правя, че нищо не зная! Кой път да поема! Или да го преглътна и да се дистанцирам!
Лично за себе си никога не съм обиждала или засягала въпросният човек!
Аз бих му показал, че знам. Не е добре да се правим, че нищо не знаем. Най-добре е картите да бъдат свалени на масата открити. Но и не бих искал обяснения. Той е направил каквото е направил, ти остани недокосната от събитията. Това не е твой проблем. Но му покажи грешката, ако мислиш, че това ще му помогне да осъзнае. Болката показва, че има приятелско чувство или любов.

# 273
Здравейте  Hug  Hug Hug!

кана ,това което си разказала е много въздействащо. Поздравления за това колко смело си приела всички предизвикателства и колко мъдро си постъпила .Благодаря  ,че сподели   bouquet. Продължавай да го правиш , със сигурност ще помогнеш на много хора.
" Болестта като път" я имам отдавна , но чак сега я подхванах, защото за месец и половина се разболях 3 пъти от простудни заболявания и то доста сериозно. Това не ми се е случвало. Потърсих отговор в книгата и естествено го намерих. Много полезна книжка се оказа.Желая ти семейно щастие в новия дом и много здраве  Hug.
nevena желая ти успех на новата работа  Hug.

Момичета и yogin ( не съм разбрала дали си мъж или жена , но мисля ,че първото  Embarassed),
Благодаря , за всичко което сте споделили   bouquet
Благодаря ,че Ви има.
Днес ми е доста лошичко и температура цял ден  ooooh!. Това ,че бях с вас в темата , доста ме освежи.
Обичам Ви  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 274
Цитат
и yogin ( не съм разбрала дали си мъж или жена , но мисля ,че първото
Да, първото е. Rolling Eyes И май не ми е мястото тук Embarassed newsm78

# 275
Цитат
и yogin ( не съм разбрала дали си мъж или жена , но мисля ,че първото
Да, първото е. Rolling Eyes И май не ми е мястото тук Embarassed newsm78
Защо пък да не ти е мястото тук? Пишеш много интересни неща.  Wink Форума е за всички Peace.

# 276
Подкрепям ЧервеноВинце! Както винаги пише всичко точно на място Wink

Липсват ми дългите ти постове! Hug

# 277
daindi, остава да се надяваме, чи Винцето ще продължи с дългите си постове..., които са винаги на място! Grinning

# 278
Аз пък съм напълно съгласна с Амитола!
С какво помага въпросния Гуру?!С присъствието си и благото изражение на лицето му?
Моля, това са глупости!Ако искам да му гледам блаженната физиономия, ще си принтна снимката му и ще си я гледам в къщи или в кантората!Той не е по различен от никой друг, само с медитациите си и "духовното присъствие"Всички ние тук вървим към духовното извисяване, по един или друг път.Хайде и ние да започнем да преподаваме по нашите усещания!Всеки по различен начин разбира/усеща света в себе си и заобикалящия го!
Не бих отишла на подобен семинар:
1.Защо трябва да си продава дисковете? - Пари!
2.Защо трябва да ходя на тези курсове, които той води - и са платени? - Пари!
3.Като гледах снимките му - моля Ви, комерсиалност от всякъде - с тези 100 възглавнички, балдахинчета и прочие....меко казано ми стана неприятно.Ако седне на обикновен стол, няма нищо да му стане на дупето / извинявам се за израза/.

Бог ни е дарил с интернет!Ако някой желае да помогне на човечеството, ще напише своите мисли, изводите до които е стигнал сам, дихателните упражнения за които споменава една съфорумка (която не бих казала, че ми е липсвала Wink), би споделил всичките си знания и да помогне напълно безкористно на милиони хора - които ще си го изтеглят безплатно от нета!Всеки който гледа да печели пари по някакъв начин  - специално за духовното израстване говоря - бих го подминала.Взимайки тези пари от книги, дискове, курсове и т.н. - не го прави духовен човек - и ще си понесе последствията от Вселената!
Който знае как да помогне, и е наистина духовен човек - няма да вземе и една стотинка за това, че е помогнал!

# 279
  • Tам през Атлантическия океан
emoli Wink

Дам и аз нищо по-различно и ново не чух от това което знам и съм чела  до сега Simple Smile
За мен семинара бе един вид утвърждение че съм избрала правилната посока, един вид повторение на това което знаем но уви често позабравяме  Wink и дори и тук си  повтаряме някои неща с цитати , размисли или лични истории които доказват нещата които сме прочели, научили от книгите написани от хората открили  този път преди нас  Wink  Духовните учители като Гурото са един вид ,като пътеводители  Grinning
Примерно на yogin му допадат и се придържа към "законите" на Шри Шри Рави Шанкар, на мен пък са ми по присърце духовните "закони" на Дийпак Чопра  Wink на други Луиз Хей и така .... но всечки те проповядват едно но с различни думички ....да слушаме  езикът на сърцето Hug

Чесно казано нищо не съм чела на Шри Шри Рави Шанкар нито съм ходила на някой от курсовете  му  Wink (всичко което знам е от нет прозтранството за него)
Може би като почуствам вътрешна потребност ще го направя  и бих се записала на курс ..а дадените за това пари ще се върнат  Peace по един или друг начин  Hug
Доколкото знам семинарите , курсовете на Гурото са къде къде по-достъпни от тези на Джон Кехоу  и др. Sunglasses
Все пак не трябва да пренебрегваме парите, именно те са един от основния инструмент  за благотворителност  Wink Дори Майка Тереза е имала/има  "организация" която се е занимава със събирането на средства чрез дарения или други способи на която тя приживе и била патрон , тъй да се каже  Grinning

Просто всичко е взаимосвързано ако ги нямаше парите как биха се издали книгите които стигат до нас и от които черпим познание  Hug

Всеки който гледа да печели пари по някакъв начин  - специално за духовното израстване говоря - бих го подминала.Взимайки тези пари от книги, дискове, курсове и т.н. - не го прави духовен човек - и ще си понесе последствията от Вселената!
Който знае как да помогне, и е наистина духовен човек - няма да вземе и една стотинка за това, че е помогнал!
Споделям  Simple Smileтака е ..... но ако тези спечелени пари отиват за да се помогне на хората не виждам нищо лошо   Hug
Нещата винаги могат да се видят и по друг начин  Hug нали така  Grinning (аз поне ги виждам от този ъгъл)

Така че , този човек  има принос, че насочва хората към истината , как да намерят Мъдростта и Истината  вътре в  себе си. На едни им е достатъчно да четат книги , на други им е нужно да чуят..на трети да видят. Информацията достига до всеки по различни пътища.

Споделям  Peace

Хората сме различни, всеки усеща , чуства по различен начин  Hug
Аз почуствах нещата така  Grinning както съм ги споделила по-горе

"Двама души могат да гледат едно и също нещо и да го виждат по различен начин" Wink

п.п.
Цитат
Защо трябва да ходя на тези курсове, които той води - и са платени? - Пари!
Доколкото съм запозната има и безблатни курсове за хора в неравностойно положение, такива се провеждат в домове за изоставени дечица, броблемни деца, хора излежаващи присъди и т.н.
yogin може да бъде по-подробен  Grinning

Хубав ден Hug

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 08:26 от Desss

# 280
yogin , наистина си добре дошъл при нас  Hug
Но ми се струва, че малко прекалено агресивно рекламираш идеите на своя гуру ... или поне моето усещане е такова  Wink
Нека бъдем реалисти - той е просто един от многото  Grinning
При цялото ми уважение към Шри Шри не мога да не отбележа факта, че в основата си неговото учение  преповтаря идеите на духовните му предшественици, в което няма нищо лошо, разбира се  Grinning
В този смисъл съм съгласна с Емоли и Амитола. Аз също не чух нови неща, нищо по-различно от Първо ниво, което съм минала.
Но чух от него едно конкретно изречение, което на мен лично ми дойде много навреме и за това съм изключително благодарна, че отидох на семинара  Hug
Не съм очаквала да чуя там някаква "абсолютна" истина ... това в рамките на шегата  Laughing
Освен това се запознах на живо с Desss, която се оказа страхотен човек     bouquet

Е, какво повече бих могла да искам?  Hug

# 281
Ели, оздравявай бързо  Hug

Винце, наистина ни липсваш....  Heart Eyes

Много хубав и успешен ден на всички!   bouquet

# 282
Ако е останало усещане, че рекламирам се извинявам на всички. Просто пуснах няколко цитата от негови лекции, които са ме вдъхновили най-много. Само ги споделих, когато има любов има желание да споделиш и то безплатно. Иначе могат да се прочетат в книгите, който си купи. Повече няма да пускам нищо.
Да, има безплатни курсове. Единият е НАП и е предназначен за подрастващи, за ученици в тази възраст и той им помага да се научат да разбират по-добре своите емоции, дава им методи с които да се справят със стреса, напрежението, да разкрие творческите им заложби, да ги освободи от бариерите, задръжките.
Другия безплатен курс е "Дишане, вода, звук". Той е социално незащитени слоеве от населението. В него има релаксации, и знание как чрез дишане, водата и звукът човек може да си помогне, да се пречисти и физически, и емоционално. Един вид да усили себе си.
Има и други курсове Арт Ексел и ЙЕС, за деца и младежи/студенти. Те са по принцип платени, но сега мисля че има проект те са бъдат проведени безплатно, с част от средствата от семинара.
Има курсове за затворници, те се провеждат там и никога не се плащат. Да дадеш втори шанс на някой, който е отритнат и заклеймен от обществото...
А за дисковете и книгите е много странно изказването. Всяка школа си продава книгите, именно продава, не раздава. Е, някоя секта на християнска основа може и да ти набутва някое евангелие безплатно в ръцете, спонсорирана от мощни спонсори от чужбина... Но по принцип навсякъде книгите се купуват. Не ми е известно да се раздават ей така. Вземете Бялото братство, то нали не е комерсиално и е наистина духовно учение? Но книгите и дисковете винаги са се купували, не се раздават. Бил съм на семинари на Шри Чинмой и на други учители, винаги има маси на които се продават книги.
Има и нещо друго-когато на мен ми дадат книга безплатно или ме пуснат на курс безплатно, аз не съм на 100% в това, не го ценя достатъчно. Но когато съм платил, аз съм поел ангажимент, и аз съм на 100%, аз уважавам това, за което съм дал цена. Знанието трябва да се уважава.
Голяма част от тези средства отиват за благотворителност. Когато стана цунамито в Тихия океан, фондацията на Шри Шри даде голяма сума пари за възстановяване, осигури хиляди палатки, отделно строи къщи за бездомни и бедни хора в Индия. Когато някъде стане бедствие, се притичват доброволци, провеждат безплатно тези антистресови програми, за да помогнат на хората по-безболезнено да преодолеят травмите от войната или природното бедствие. Това е правено в Косово, Беслан Северен Кавказ, Босна, Ирак...
И най-известните йога школи в света в момента-тази на Сатиянанда и на Шивананда вземат такси за курсове и книги. Това, че нещо се плаща съвсем не означава че не е истинско или стойностно. Аз не познавам йога школа, където хич да не се плаща.
Има духовни общества, където не плащаш, но просто защото няма курсове, но плащаш десятък от заплатата си на месец. Повярвайте да плащаш десятък излиза много по-скъпо, отколкото да отидеш на курс два пъти в годината. И никой тук не очаква да даваш никакъв десятък за нищо. Един курс първо ниво струва под 100 лв, а курс второ ниво извън града в база, за 5 дни включително нощувки и храна не повече от 200 лв. Скъпо ли е?
Като отидем на курс по английски или компютър ние плащаме нали, не отиваме безплатно, а когато искаме да усвоим методи от йога и знания решаваме, че трябва да е безплатно. Мерим с различен аршин.
И друго-защо гуру стоял на диван с възглавнички. Типичен пример за засядане в определена концепция на ума, породена от егото, което казва: "Той се смята за по-висш, а мен за по-нисш, откъде на къде, започваш да сравняваш, да лепиш етикети и да създаваш дистанция". Тогава няма единство, няма любов, няма смирение. Не мен ми е абсолютно безразлично къде седи и защо има цветя около него, аз знам че ние сме едно, аз знам че той напълно уважава и цени всеки от нас, и не само от нас, всички хора. Защото той знае, че сме част от него, че сме едно цяло. Няма две, няма дуалност. Две означава дистанция, едно означава любов.

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 09:23 от yogin

# 283
Май доста внимание започнахме да отделяме на Шри-то!

yogin, мисля достатъчно вече реклама... Който се интересува знае сайта на Art of living.

Между другото, споменавала съм за моя приятел-индиец. Той упорито твърди, че и Шри Шри, и Дийпак Чопра са шарлатани и винаги ми е казвал да стоя далече от тях   Rolling Eyes Но той е програмист, а те са друга порода  Wink
Казвам го просто за информация - не че споделям това мнение...

# 284
  • Tам през Атлантическия океан
 Grinning .... Трябва да отсяваме информацията която получаваме през нашата си вътрешна призма  Hug
Да  внимавеме да не следваме ей така сляпо идеите защото това според мен би довело до фанатизъм  Rolling Eyes
Към днешна дата има много духовни учители , водачи от които може да вземем много неща  Hug  лично аз не се ограничавам в един обичам да разширявам светогледа си така мога да преценя и да взема най-доброто за мен  Grinning

"Вероятно има хора, които могат да живеят без знания, но аз със сигурност не съм един от тях. Много да слушаш и да разкриваш що е добро и да го последваш,
много да видиш и със сърцето си да го усетиш - това е най - простия път да се сдобиеш със знания. "

Конфуций

Общи условия

Активация на акаунт