подсъзнанието може всичко 9

• 36 286
  • 462
  •   1
Отговори
# 300
Умът е толкова хитър, че е способен да изкриви знанието в своя изгода по един много фин и неуловим начин.

О-о-о, умът е не само хитрец, но и манипулатор от класа  Joy Щом нещо го няма в "каталога" му, веднага почва да казва: "Това не е вярно, щом нямам запис за него". Голям купон. То затова е трудно да се медитира именно защото не можем толкова бързо да се научим да спираме мислите на мозъка - все се пречка наоколо  Grinning Когато успеем обаче да ги спрем поне за малко, настъпва такова блаженство и спокойствие. (От друга страна мозъкът и душата трябва да са в равновесие, но не това имам предвид сега).

# 301
О-о-о, умът е не само хитрец, но и манипулатор от класа  Joy Щом нещо го няма в "каталога" му, веднага почва да казва: "Това не е вярно, щом нямам запис за него". Голям купон.
Да, това е в неговата природа да приема това, което вече знае, а да отхвърля онова, което е ново. Доказано е, че човек предпочита да се движи в утъпканите улеи, отколкото да прокопава нови.

# 302
Вела...права си!  Peace Истината е различна за всеки човек и всеки има право на своята истина , стига това да го прави щастлив  Hug

# 303
Здравейте Hug
Обръщам се към тези, които открито започнаха да заяждат с мен, по повод моето лично мнение за Шри Шри...
Всеки приема нещата по различен начин.Не можем да мислим еднакво, защото всеки индивид е различен.
Вие изказахте своето мение и аз не съм коментирала вашите изказвания - защо вие не приемете, че аз мисля по различно от вас и да го приемете, без заяждане - а ако на Винцето и е смешно - нека си се посмее Sunglasses

Всички приемат събитията/хората около себе си по различен начин - всеки има свое мнение, а също така и право да го сподели тук.
Все пак не можете да отречете, че наскоро се писа за доброто - как трябва да се дава, без да се очаква нещо в замяна - точно това не ми се връзва с Шри....а и с други.
Той наистина е САМО, един от много духовни учители.И да, смешно ми е стези възглавнички и балдахини..Преиграване е това.
Бъдете по толерантни и поне не нападайте - не пишем тук за това!
И да добавя - някой е приел мнението ми, като броене на парите на еди кой си.Моля Ви - в голяма грешка сте за това.Твърдо съм на позицията, че духовното не би трябвало да върви ръка за ръка с парите.Или споделяш знанието си безкористно, или започваш да го обръщаш на печалбарство.Всички написани книги могат да бъдат пуснати безплатно в интернет - но защо не го правят?!
Това е само мое мнение и никой не ангажирам с него.

# 304
Исках и друго да споделя - Dess ми показа един невероятен път към истината и живота само с една притча - за което много съм и благодарна!
В тази притча се крие всичко което е нужно за един човешки живот.Важно е да научин урока от нея - а още по-важно е, да го приложим този урок в живота си.Това е най-трудното, но който успее да го направи - има вече всичко!
Благодаря ти Desss  bouquet

# 305
# 306
И аз, и Вела вече го предложихме - нека да спрем със Шри Шри, какво ще кажете?     bouquet
Наистина, няма нужда от нападки. Нека да не разваляме духа на темата  Heart Eyes

........А и едва ли и на самият Шри Шри би му било приятно идеите и личността му да са обект на подобни дискусии....

Каквото било, било. Който е бил на семинара и е извлякъл поне и зрънце истинка за себе си - чудесно за него.
Който е бил и не е извлякъл - чудесно и за него.

Да не забравяме, че на всеки от нас пътят на този свят е уникален и да се обичаме!    bouquet

# 307

Ако човек е способен едновременно да гледа от своята гледна точка и от гледната точка на друг човек,
 той придобива пълен обзор и ясно разбиране, той "гледа с двете очи".

Peace Peace Peace

Passiflora ,super песничка  Heart Eyes Благодаря   bouquet

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 308
  • София-в сърцата на моите деца
tonimar, така е , но понякога обидата от близък човек много боли, и то от човек, който съм мислила, че е духовно извисен, че е над тези неща! Изведнъж се оказва, че ми се е надсмивал и обиждал зад гърба ми! На това просто попаднах случайно и го прочетох! И сега не знам как да реагирам!Да  покажа ли, че знам? Да говоря ли за това? Или да мълча и да се правя, че нищо не зная! Кой път да поема! Или да го преглътна и да се дистанцирам!
Лично за себе си никога не съм обиждала или засягала въпросният човек!
Аз бих му показал, че знам. Не е добре да се правим, че нищо не знаем. Най-добре е картите да бъдат свалени на масата открити. Но и не бих искал обяснения. Той е направил каквото е направил, ти остани недокосната от събитията. Това не е твой проблем. Но му покажи грешката, ако мислиш, че това ще му помогне да осъзнае. Болката показва, че има приятелско чувство или любов.
Много ти благодаря за съвета! Намерих сили и му показах и написах , че знам! Чувствам се доста по-добре! Иначе се чувствах смазана!!Не очаквам отговор! Но и не искам!Не можеш да отречеш написаното му казах!
Знам, че ще се справя със ситуацията! Просто ми трябва време
!Хубаво е , когато има такива приятели като вас!!Като, че ли минах през чистилището, но сега се чувствам наистина добре!!! Hug

# 309
  • Tам през Атлантическия океан
Привет  Hug

emoli Simple Smileооо да суфистката притча казва всичко което трябва да знаем  Wink

С удоволствие ще копирам линка към притчата за да си я припомним  Grinning

ФОРМУЛАТА

Хубава вечер  lovekiss

# 310
didiela,много се радвам за теб, че си намерила сили да се справиш с тази неприятна ситуация! Важното е , че се чувстваш добре, след всичко това и че всичко е преминало. Hug

елена, страхотна мисъл си написала!!! Heart Eyes Кой е казал това?  Flutter

Много е хубаво, ама е трудно за изпълнение понякога, защото грешката, е че си мислим, че нашата истина е истина и за другите и си мислим понякога,  че ние виждаме нещата правилно. А се оказва, че грешим. Важното е обаче, когато видим грешката,  да си  я признаем.  Включвам себе си в това число.  Случвало ми се е дадена ситуация след няколко дена да я погледна под друг ъгъл  и тогава я виждам по съвсем различен начин... Thinking

Лека  и уютна вечер  на всички!    bouquet

# 311
Винце, yogin, знаете ли откъде произхожда СО ХАМ? Проучвала съм въпроса, но ако знаете и вие, бих искала да чуя вашата информация  Grinning

# 312
Винце  Hug  Heart Eyes
мисълта е на индийски мистик Хазрат Инаят Хан (1882-1927) .
Грешката която си описала я правим всички. Много от нещата които знаем ,са трудни за изпълнение или ги забравяме когато би трябвало да ги приложим. Поне при мен е така. Хубаво е ,че после осъзнаваме. Ние всички се учим едни от други.
Благодаря ВИ   bouquet

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 313
eldivine, тази мантара е мантарата на диханието. Звука Со- се произнася на вдишване, а Хам -на издишване. Не трябва да се произнася на глас, а по скоро като силен шепот. Иначе в превод мисловно означава " АЗ СЪМ" ...но  има и други преводи Hug Някъде,преди вреем  четох, че също може да означава " Аз Съм Съзнание". Peace

ЕленаHug   Heart Eyes , Десс, както винаги, много ценно инфо!  Hug , пасифлора... много сладка песничка, благодаря!  Heart Eyes

# 314
eldivine
Со Хам е мантра и означава Аз съм Той или Аз съм Аз(висшият Аз). Смята се, че това е звукът, който Бог чува при дъха на хората. Това е мантра на Джнана йогите, или йогическия път на познанието, когато те се стремят да различат всичко което не са, илюзорността и премахвайки воала на майя накрая достигат до прозрението Со Хам, или Аз съм Това!
didiela
Цитат
Не очаквам отговор!
Това е чудесен подход! Според мен най-правилния-да кажеш истината в очите същевременно без да очакваш нищо. Така ти оставаш свободна, необвързана за резултата. Това дава лекота, освобождава. Имах такъв опит преди години. Човек, когото уважавах много, направи грешки. Отначало си мълчах, но ми тежеше. Накрая казах открито едно към едно и същевременно без да очаквам абсолютно нищо. На мига ми олекна. Да не си привързан към резултата от действията си е много ценно, и те прави свободен.
emoli
Чухме вече това мнение, колко пъти трябва да го преповторим? Хубаво е всеки да изрази мнение и има право, но не е хубаво да имаме нагласа на ума, която критикува. Това е пречка преди всичко за нас самите.

Общи условия

Активация на акаунт