подсъзнанието може всичко 9

• 36 289
  • 462
  •   1
Отговори
# 285
Цитат
yogin може да бъде по-подробен
Имаше такъв един израз, и последния ми постинг беше отговор на него. Но знам, че не може да се угоди на всеки, на един му харесва това което пиша,на друг не. Нормално.
Да вземаш най-доброто от всеки учител и да търсиш общата основа е зрялост, това и правя. Аз посещавам съборите на Рила за Братството, играя Паневритмия, защото го смятам за полезно. Изобщо не съм ограничен само към Шри Шри. Пътят е индивидуален основно, важно е кой какво и колко работи със себе си, а ходенето в групи може да те повдигне, да те посъбуди от инерцията временно. Да разпали стремежа към развитие. Но основните стъпки ги правиш ти сам. Ученето е във всеки момент от живота, всяка ситуация може да ти бъде учител. Това е предизвикателството-на всяка крачка отново и отново да прилагаш прочетеното на практика.

# 286
  • Tам през Атлантическия океан
Hug така е

# 287
Добър ден  Hug

emoli, да съгласна съм с теб, че ако иска човек, може да гледа на Шри-то по нета, но там няма как да се усети неговата енергия.Освен това той наистина има много хубави дихателни техники, които помагат за лекуване на някои болести. Например Сударшан Крия е една от техниките, които си  заслужава да се се опита. Чудесна е за тялото и духа. Това не е само мое мнение.  Peace За тази техника се говори в цял свят. Аз говоря от личен опит, защото усетих ефекта и. Но не искам да убеждавам никого, само споделих мнение.  Hug
  Другото , което искам да кажа относно парите, които се събират от неговите книги, ДВД-та и семинари, е че не отиват за него самия. Мисля че Фондацията му подпомага доста училища, детски градини и болници в бедните страни.Поне да се надяваме, че е така.  Peace

И да, май  наистина е добре да спрем за Шри-то. Hug Много реклама му напарвихме  Laughing

Мише... Hug А , за Дийпак Чопра и аз бях чула нещо такова  Joy  Но и аз не споделям това мнение. Laughing Харесвам книгите му. Heart Eyes

daindi Hug ,Денис Hug

Desss,наистина трябва да отсяваме  информацията , която четем. на последък.  В края на времената ще  ни е най-трудно, така че си  много  права  Peace Hug

Приятен ден на всички!  Hug

# 288
  • Добрич
Не съм влизала вчера във форума, а вие доста сте изписали...

Просветлението означава разбиране, че никъде не трябва да се ходи, нищо не трябва да се прави и не е нужно да бъдеш никой друг освен точно този, който си в момента.

Замислих се колко много хора искат да бъдат някой друг или да живеят живота на някой друг. Това ми напомни за подписа на не помня коя съфорумка: Бъди себе си, има достатъчно други хора.

# 289

С какво помага въпросния Гуру?!С присъствието си и благото изражение на лицето му?
Моля, това са глупости!Ако искам да му гледам блаженната физиономия, ще си принтна снимката му и ще си я гледам в къщи или в кантората!Той не е по различен от никой друг, само с медитациите си и "духовното присъствие"Всички ние тук вървим към духовното извисяване, по един или друг път.Хайде и ние да започнем да преподаваме по нашите усещания!Всеки по различен начин разбира/усеща света в себе си и заобикалящия го!
Не бих отишла на подобен семинар:
1.Защо трябва да си продава дисковете? - Пари!
2.Защо трябва да ходя на тези курсове, които той води - и са платени? - Пари!
3.Като гледах снимките му - моля Ви, комерсиалност от всякъде - с тези 100 възглавнички, балдахинчета и прочие....меко казано ми стана неприятно.Ако седне на обикновен стол, няма нищо да му стане на дупето / извинявам се за израза/.

Бог ни е дарил с интернет!Ако някой желае да помогне на човечеството, ще напише своите мисли, изводите до които е стигнал сам, дихателните упражнения за които споменава една съфорумка (която не бих казала, че ми е липсвала Wink), би споделил всичките си знания и да помогне напълно безкористно на милиони хора - които ще си го изтеглят безплатно от нета!Всеки който гледа да печели пари по някакъв начин  - специално за духовното израстване говоря - бих го подминала.Взимайки тези пари от книги, дискове, курсове и т.н. - не го прави духовен човек - и ще си понесе последствията от Вселената!
Който знае как да помогне, и е наистина духовен човек - няма да вземе и една стотинка за това, че е помогнал!

Аз доколкото разбрах парите от семинара ще отидат с някаква благотворителна цел  newsm78 или нещо не съм доразбрала.
Иначе има хора,които излъчват такова състояние,че те променят буквално - към по-добро естествено  Simple Smile Лошото е,че не можеш да задържиш това,което са ти отдали завинаги - след време въздействието се износва. Трябва сами да търсим тяхното състояние и да раздаваме на другите - нямам представа дали Шри Шри е от тези хора - вероятно е , но и аз съм се срещала с такива и дори само да поседиш в една зала с тях - печелиш много - не мога да опиша с думи колко много. Иначе  и аз споделям мнението,че ако можеш да помагаш - редно е да взимаш колкото да живееш добре - не с цел натрупване на богатства.

# 290
Няма случайни неща!  Wink

# 291
Сами преценете от кои тип е той, това е запис на участието му в Сеизмограф в БТВ:
http://vbox7.com/play:8385bcc7

# 292
Настина не разбирам защо е това обсъждане къде щели да отидат парите от семинара? Някой нас пита ли ни как си разпределяме семейния бюджет? Човекът е отдал времето и труда си да каже това, което има. Който иска – отива да го чуе, който не иска – не ходи. Или той трябва да се чувства щастлив и да ни е признателен цял живот, че сме го удостоили с височайшето си внимание и сме отишли да го чуем? Та нали го правим за себе си, за да научим нещо?! Ако някой няма необходимост от това, няма да иде. Нали за това четем и книги, които не се разхождат безплатно по нета. Написал някой нещо, аз искам да го прочета, купувам си, с което заплащам неговия труд и време. Избор винаги има. Защо е това осъждане и критика какво трябвало да се прави безплатно или платено. В такъв случай сега е на ред Джон Кехоу. Дайте да го следим, защото негов е следващият семинар. Или ние сме царе да омаловажаваме чуждия труд, но когато стане въпрос за нашия – си го защитаваме яростно. Това не е ли егоизъм? Защото за човека това е труд – пътува 360 дни в годината и казва, каквото има, а наемът на залите и самолетните билети анонимен дарител ли ще ги плати? Даже и видеото по интернет пак струва пари, за да се направи. Просто никой не ни е длъжен за нищо.

Ако сме толкова „просветлени”, защо не кажем на работодателя си да не ни дава заплата ей-така, защото искаме да работим за неговото благо и сме „над тия неща”. И не казвайте, че нещата са различни и не могат да се сравняват. Абсолютно същото е. Yogin много точно отбеляза, че мерим всичко с различен аршин. Но като че ли малко хора го чуха...

Хайде да се обърнем навътре към себе си, както преди - преди да започне това обсъждане  Hug

# 293
  • София-в сърцата на моите деца
eldivine newsm10Много си права!! И аз се дразня, когато някой почне да брои парите на друг-типично българска черта!!! А и не само да ги брои , а да му ги разпределя!А е редно всеки от нас да се помъчи да направи нещо за каузата му! Най-малко с позитивизма си!  bouquet

# 294
eldivine newsm10Много си права!! И аз се дразня, когато някой почне да брои парите на друг-типично българска черта!!! А и не само да ги брои , а да му ги разпределя!А е редно всеки от нас да се помъчи да направи нещо за каузата му! Най-малко с позитивизма си!  bouquet
Дразнейки се само си вредиш   bouquet Приеми,че просто има различни хора. Някои броят парите на Шри, други правят друго ...
Аз лично нямам против парите,които взимат (говоря за всички )- само ми се струва обезпокоително,когато някой от тези хора заяви,че само ако следваме препоръчваната от него система ще се извисим духовно - няма такова нещо - всеки си има своя път.

# 295
Разбира се, че трябва да са платени тези семинари и навсякъде по света те струват скъпо. Никой не го отрича това. Дори семинара на Шри Шри беше напълно поносим като цена на билетите  Hug
Парите са енергия, знанието - също. Ние просто заменяме един вид енергия за друг вид енергия.

Ето нещо интересно от мен - Как да търсим и да разкриваме смисъла и значението на знаците, които ни се дават в живота  Grinning
На английски е обаче.
http://www.intuitionzone.com/ebooks/DecodingMagic.pdf

# 296
...
И друго-защо гуру стоял на диван с възглавнички. Типичен пример за засядане в определена концепция на ума, породена от егото, което казва: "Той се смята за по-висш, а мен за по-нисш, откъде на къде, започваш да сравняваш, да лепиш етикети и да създаваш дистанция". Тогава няма единство, няма любов, няма смирение. Не мен ми е абсолютно безразлично къде седи и защо има цветя около него, аз знам че ние сме едно, аз знам че той напълно уважава и цени всеки от нас, и не само от нас, всички хора. Защото той знае, че сме част от него, че сме едно цяло.

Много хубаво си го казал!  Peace Наистина е смешно да се хваща човек за такова нещо...защо седял на възглавнички.  Laughing Ами така седят хората  в Индия, на възглавнички. Така се хранят, така медитират...на възглавнички. Това е част от тяхната култура.  

eldivine, подкрепям те за всичко казано в поста ти! Peace   За благотворителни цели са нужни пари . А в нашата църква , като се събират пари и дрехи, знае ли се наистина  къде и при кого отиват тези пари и дрехи...? Защо свещите струват пари например, нека да ги раздават безплатно..да , ама не.  Ама понеже си е наша църква, затова  не мрънкаме.  Laughing

...
Парите са енергия, знанието - също. Ние просто заменяме един вид енергия за друг вид енергия.
...

Да!  Hug  Heart Eyes

# 297
То да се продаваха само свещите, ами кръщенетата, погребенията, църковните бракове?! За всичко това църквата взема пари-такси, само че за разлика от Шри Шри не виждам особена благотворителна нейна роля в обществото...
А за другото, аз минах през всички тези модели на заемането на позиция. На първата среща умът ми създаваше разделение, с предварително заседнали концепции, минаваха ми следните мисли: "Защо той толкова се шегува, май не е много сериозен, един духовен учител трябва да е сериозен, вглъбен, а не да се смее и да се шегува постоянно. Защо той стои на диван, а ние на земята, защо има цветя около него. А по-низш ли съм от него..." После имах позиция и относно парите: "Те говорят за безусловна любов, а защо тогава се плаща, ако някой няма пари значи не може да дойде и да получи знание. Къде е тогава безусловната любов, след като има условие и то е парите. Това е духовно знание и за него не трябва да се плаща, аз не мога да каня хора при положение, че трябва да плащат, как ще им кажа -ела чудесен е курса...но трябва да платиш толкова и толкова..." Всички тези съмнения. Впоследствие узрях до осъзнаването, до което някои от вас са достигнали и толкова добре го обясниха. Наистина аз искам да работя и да ми се плаща, като всеки друг, а бях решил че трябва да получавам нещо без да плащам. Умът е толкова хитър, че е способен да изкриви знанието в своя изгода по един много фин и неуловим начин. Самият Шри Шри е казвал: "Седя на диван, за да ви виждам всички и вие да ме виждате, иначе няма да имаме добър визуален контакт с всички. Тези цветя около мен са за вас, не за мен. Ако бяха за мен, те щяха да са пред мен, но те са отстрани, аз не ги виждам, те са за да не гледате само в мен, а и в тях също. Не правете от нас отношения от типа - той ме погледна, той не ме погледна, онзи е близо, аз не съм близо, не правете отношения с Гуру и тогава няма да го има този емоционален товар. Не давайте имена и етикети на любовта, позволете й просто да бъде, да бъдем едно." Всички тези пречки са, защото сме отвикнали да бъдем невинни като децата. Престанали сме да живеем в сърцата си и сме се преселили в умовете си. Той казва, че просветлението е обратния път от ума към сърцето отново. Да имаш едновременно интелигенстност/мъдрост на възрастен и невинност на дете. Тогава ти си осъществил живота си.

# 298
Сами преценете от кои тип е той, това е запис на участието му в Сеизмограф в БТВ:
http://vbox7.com/play:8385bcc7

yogin, искрено ти благодаря за този клип!  Hug Какво невероятно спокойствие излъчва този човек и какви истини за нас, душата и ума казва!  

# 299
  • Добрич
Здравейте! Предлагам ви да спрете да спорите за Шри Шри. Всеки има право на собствено мнение, както и всеки може да го споделя публично. Не е възможно всички да мислят по един и същ начин, а и няма смисъл от това. Както се казва "Истината всеки я разбира различно". Обикновено, когато споровете се задълбочат това не се отразява добре на темата. Помните какво се случи след подобен спор....

Желая ползотворен ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт