подсъзнанието може всичко 9

• 36 263
  • 462
  •   1
Отговори
# 360
[didiela
Цитат
Не очаквам отговор!
Това е чудесен подход! Според мен най-правилния-да кажеш истината в очите същевременно без да очакваш нищо. Така ти оставаш свободна, необвързана за резултата. Това дава лекота, освобождава. Имах такъв опит преди години. Човек, когото уважавах много, направи грешки. Отначало си мълчах, но ми тежеше. Накрая казах открито едно към едно и същевременно без да очаквам абсолютно нищо. На мига ми олекна. Да не си привързан към резултата от действията си е много ценно, и те прави свободен.
Да, ама получих отговор... newsm78Много обяснения, много думи,  много "плява"-  то било писано едно,  аз пък съм разбрала друго и т.н.!! По средата имаше и едно извинение ,така между другото, ако съм се почувствала обидена....Чудя се дали е необходимо изобщо да отговарям, да влизам в полемика,  да се измъчвам......????!! ThinkingЧестна дума, нямам никакво желание да отговарям! Искам само да изчезна и да потъна, но пък човекът продължава да се доказва колко е прав, колко е духовно извисен, пък аз , ти да видиш, не искам да го разбера, дори и в обидите!! Накара ме да се почувствам едва ли не виновна, защото по някакъв начин съм провокирала подобно поведение със събития отпреди 15год., които аз не помня! Както и да е!!Стана много объркано, но не знам как да изляза с достойнство от цялата ситуация!!Дано сте ме разбрали и ми помогнете с някой съвет!От сега ви благодаря! Hug
[/quote]

didiela, не съм така навътре в материята, както другите, но мога да споделя какво правя аз (повечето пъти е несъзнателно дори). На пръсти се броят хората, които съм зачеркнала от живота си, но ето какво се е случвало (дано ти помогне дори само като инфо  Hug )

Много съм чувствителна и емоционална, силно се привързвам към хората и принципно преди трябваше някой много, ама много да ми се качи на главата, за да скъсам всякаква връзка с него. Когато обаче това се случи, край. Wink Т.е. не съм от хората, които имат желание да прахосват ценна енергия и мисли за хора, които не заслужават. Мисълта ми е, че направи ли някой така, че да го изхвърля от живота си - край. Вратите, умът ми и т.н. са затворени за него, става ми напълно безразличен/ безразлична и даже не се сещам за тях. За мен има неща, които нямат нужда от обяснение. Wink

Ох, много объркано стана, дано ме разбереш.  Hug

# 361
Вела, пробвай с това (като си го преработиш малко за твоя случай) :

Цитат
Ако вие се чувствате принуден да премахнете определени храни или напитки от вашето хранене, умствено помолете вашите ангели пазители да излекуват вашият ненаситен апетит, така че вие да не чувствате липса на продукта. Вие ще бъдете изненадани колко лесно можете да се откажете от токсични храни и напитки, ако вие само помолите ангелите да ви помогнат. Всяка седмица, аз срещах хора, които ми казваха, че ангелите са отстранили или значително намалили тяхното ненаситно желание към алкохол, захар, бял хляб, шоколад, кола и други токсини. Аз самата имах същото изживяване, когато моят ненаситен апетит към „готови, бързо приготвени храни“ (храни - боклуци) и кафе, бяха напълно отстранени.

Ето една чудесна молитва, която можете да кажете:

Моля скъпи ангели, обградете ме с вашата излекуваща енергия и ми помогнете да се излекувам от ненаситно желание за нездравословни храни и напитки. Моля, отстранете моето желание за токсични субстанции, и ми помогнете да имам мотивацията да живея и се храня здравословно. Моля, ръководете ме когато пазарувам, приготвям и се храня, и ми дайте ръководство как да живея без да замърсявам себе си и моя свят. С голяма любов и признателност, аз ви благодаря.

от "Лекуване с ангелите"

и си мисля, че за утвържденията "стройна" е по-добър избор от "слаба" Peace

# 362
Момичета,  шашнахте ме  с това среднощно събуждане...и при детве  newsm78 На мен не ми се е случвало. Да не би да е било от пълнолунието?  Thinking  Laughing

Относно цигарите, аз ги отказах от  с една книга, която след като я прочетох, ми обърна мисленето на 180 градуса. А аз тогава/ 1996 гдина/ бях изпаднала в една дупка, и тази книга  не се появи" слуачайно"  мисля. А интересното е , че в книгата нямаше абсолютни нищо конкретно за това, как да спираме цигарите. Май писах за това в някоя от предишните теми, и затова не искам да ви  досаждам пак  Blush

Относно килограмките, да ви споделя и аз своя личен опит. Имах периоди, в които и аз се клатушкай с килцата. Ту кача, ту сваля...
Изпробвах много неща...и накрая/ за себе си /открих, че само с утвърждения не можах да сваля и едно килце.  Rolling Eyes

Обаче, когато към утвърждението почнах да  прилагам силна визуализация, в която виждах себе си с такива килограми, каквито бих искала да имам... и виждах цифрата  62 с големи сини букви! И плюс тези две неща, си дадох  малко напън с "Петимата тибетци". А тях  да си призная, макар че ги правих повече от година и половина, доста често си ме домързяваше да ги правя, тъй като аз не съм много по силовите и физическите натоварвания.  Embarassed  Падам си повече по Йога и медитативни техники и такива  при които  няма много физически зор Rolling Eyes

Да си призная, не знам, кое от всичките или може би комбинацията от всичко   даде резултати, но ефекта беше налице. Simple Smile 

Но само с утвърждения, нищо не се получи/ поне при мен/    newsm78

# 363
Вела, това което споделяш е много странно. Запитвала ли си се от какво ти е предизвикана мигрената. От скоро чета темата за ГНМ, но до колкото разбрах от там (а и споделям това мнение) болестите ни са в следствие на някакъв вътрешен конфликт.
Това че не сваляш килограми, въпреки че си се лишила от доста храни пак ми напомня за дисхармония. Примерно когато аз имам някакви проблеми или ми намаля апетита или изпитвам някакъв вълчи глад. Мисля си, че трябва да откриеш първопричината и от там ще ти изчезне и мигрената и ще си нормализираш апетита. (Това ми е мнението, но ти си знаеш най-добре.)  Hug

ЧервеноВинце и при мен не се получи само с утвърждения. Но пък ми се наредиха така събитията, че в по-перфектана форма от това нямаше как да съм. При това я постигнах за няма и 2 месеца. А преди това блъсках в залата до изтощение и пак резултатите бяха незадоволителни.

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 22:02 от Passiflora

# 364
emoli, това с цигарите и при мен е така. От години работя с Рейки с много други системи за енергиино лечение но имам чувството, че си ги обичам.

darena, това с майка ти ми е толкова познато и с мен така се случи...

За цигарите , килограмите и всякакви подобни проблеми ви препоръчвам Дона Идън. Тази жена ме вдъхнови много, минала е през всичко и е оцеляла като е открила едни прости ама прости упражнения. Тя е имала проблеми с теглото,  хипогликемии непрекъснато и е открила че с едни потупвания нещата се оправят. Изекувала се е  сама с тези потупвания от МС и от още сто неща. Книгате е скъпичка 35 лева е с два диска преведени на български но пък си струва. Може да проверим дали я няма вече качена безплатно в нета  Peace Тези упражнения действат ведннага ако нямате енергия в момента потупвате тройния енергитизатор /това са две точки под ключицата точно и се оправяте.
Първоначално ми се стори малко смешно да си призная но като си направих тест преди упражнение и след него вече бях на друго мнение.

# 365
Вела...  Hug  Моето мнение се припокрива с  мнението на Passiflora, относно това, че болестите  ни възникват, когато има вътрешен конфликт. А има ли такъв, значи правим нещо погрешно, и тогава болестта е един вид знак, който ни се дава, за да обърнем внимание на нещо в себе си.

Лятото се срещнах с две съфорумки от този форум  Heart Eyes  и от едната  получих за подарък една  страхотна книга , за която съм и  много благодарна!  bouquet която се казва" Ченълингите на Йешуа" На Памела Крибе.

Между другото видях , че има още една нейна книга в спиралата, не съм  имала възможност дя я прочета, но предполагам, че ще е интересна, като първата и книга..  

Та в нея  пише нещо много интересно за болестите:

" Като цяло, физическото оплакване или заболяване показва, че във вас има емоция, която изобщо не осъзнавате.Болестта започва основно в емоционалното тяло. Оттук водят началото си определени блокажи,които после се проявяват на материален план във физическото тяло.

Физическите симптоми или болките представляват езика на душата.Душат жадува за пълноценно общуване  между всичките  и части на тялото.Блокажите пречат на енергията да тече свободно и това депресира душата.

Ето как се проявява болестта.Обикновено емоциите ви казват къде къде вашата енергия е блокирана и когато обърнете внимание на тяхното послание и го вземете в предвид, блокажът се освобождава. Потиснатата емоция е енергия , която иска да бъде чута от вас. Когато се изразява чрез тялото, тя се проявява като физическо оплакване/ болест/.

Истинския проблем не е самата болест, а  това , което тя представлява или скритите блокажи., Болестта така да се каже, ви говори продължително и ви принуждава да видите блокажа, който лежи в основата и. /Тоест Ако  успеете да се правите с емоциите, то и болестта ще изчезне, както се е и появила,защото болестта първо се проявява в емоционалното тяло./

Ако не обръщате внимание на езика на тялото и продължавате да се противопоставяте на болестта, ще ви е трудно да достигнете до духовното значение  и смисъла на заболяването.

Начинът,по който можете да накарате тялото си да говори, е чрез любовта. Но вие не може да предразположите тялото си към общуване, ако се опитвате да премахнете болестта , като ревностно повтаряте лечебни утвърждения или визуализации. Това също е форма на борба и съпротива. Ключът е в това, да разберете какво иска да ви каже  болната част от тялото ви.

Душата общува с вас по много начини. Най-любимия и начин е да говори чрез интуицията:тихите прочувствени тонове, нежните нашепвания на сърцето. Ако тя  не може да достигне при вас по този начин, ще бъдете алармирани  посредством вашите емоции, които говорят н по-висок тон  и ясно ви показват, че трябва да погледнете в себе си и да откриете какво е предизвикало тези емоционални реакции.
Ако се противите или отричате емоциите си/ или ги заглушавате/, душата ще започне да ви говори чрез вашето тяло.Тялото е предназначено да бъде посредник. То не е само съд , в който пребиваваме, а  изпълнява също интелигентна служба , като помага на душата да изрази  и познае себе си в материята."

Лека нощ!     bouquet

# 366

.....didiela, не съм така навътре в материята, както другите, но мога да споделя какво правя аз (повечето пъти е несъзнателно дори). На пръсти се броят хората, които съм зачеркнала от живота си, но ето какво се е случвало (дано ти помогне дори само като инфо   Hug )
Много съм чувствителна и емоционална, силно се привързвам към хората и принципно преди трябваше някой много, ама много да ми се качи на главата, за да скъсам всякаква връзка с него. Когато обаче това се случи, край. Wink

Мисля ,че и аз изживях  преди време подобно ситуация. Допуснах същата грешка  като теб. Силно и емоционално се привързах към човек/човечка/, която обикнах безрезервно,. Доверих и се и всичко стана много бързо. Следа това обаче имаше разочарование.  Но и такива неща се случват в живота. Но научих поне  един урок: Никога да  повече да не се обвързвам или привързвам така емоционално и силно към когото и да е, за да няма страдания  и мъки при  евентуални раздяли.

Ама те тибетците са го казали хората. НЕ СЕ ПРИВЪРЗВАЙТЕ КЪМ НИЩО И  КЪМ НИКОГО НА ЗЕМЯТА. ВСИЧКО ТУК Е ВРЕМЕННО. Sunglasses Пак може да обичаме, но да не очакваме нищо от другия. Да обичаме безрезервно.Да не съдим, ако е сгрешил, да  приемаме хората  с минусите и плюсовете им...да обичаме личността , такава , каквато е.

Това е трудно, защото ние винаги  имаме очаквания към другия. А когато имаме очаквания , тогава идват и разочарованията. Тогава допускаме грешки. Но важното е , че се учим... Sunglasses

Този път наистина лека... Joy Hug

# 367
Humanis, и аз открих наскоро Дона Идън, невероятна е. Благодаря на eldivin, че ми отвори очите за нея, всичко е толкова просто, а дава зашеметяващи резултати, има тема, ето линк
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=368288.0
за много от вас темата е позната, срещала съм ви там  bouquet
http://video.google.com/videoplay?docid=-9106521468609833299 - клипчето може да  ви помогне да видите възможностите на тялото си да се саморегулира - супер е просто и лесно, но много резултатно.

# 368
didiela , мисля, че щом нямаш желание да отговаряш, не би трябвало да се чувстваш длъжна да го правиш! Често говорим на различни езици и когато се стигне до такива безкрайни уточнявания-убеждавания на правота... няма смисъл. Става "Приказка без край". Забелязала съм, че ти си доста чувствителна и си склонна да търсиш вината в себе си. Не е нужно, а и вината не може винаги да е твоя! Опитвай се да правиш повече това, което ти харесва.

Вела, ако хомеопатичните лекарства са специално приготвени за теб, не би трябвало да имаш такъв страничен ефект! Подкрепям daindi - говори с твоя хомеопат или с друг, стига да е класически наистина! А мигрената лесно се премахва с Рейки.

ЧервеноВинце, дано наистина се учим! Но не мисля, че е добро решение да си слагаме рамки "Аз никога повече няма да се обвързвам"... Първо, какво е самото обвързване? Доверие, споделяне, размяна на чувства, симпатии.  Когато аз съм имала такъв контакт с някого, не съм съжалявала за споделянето на Себе си, дори при последвало разочарование! Аз съм разкрила себе си пред този човек, а ако после съжалявам затова, ще рече, че съм разкрила нещо, което не е трябвало, което е било добре да запазя в тайна! Не виждам защо!

Второ, всичко в живота и Вселената е преходно и променливо. Ако днес аз се радвам на едно прелестно дърво, но догодина го видя изсъхнало или току-що срязано - ще се разочаровам, защото вече не е същото? Ами и аз за тази изтекла година не съм същата, въпреки че не го осъзнавам!

# 369
[ако нямате енергия в момента потупвате тройния енергитизатор /това са две точки под ключицата точно и се оправяте.

Само да уточня, това не е тройният енергизатор, а бъбречният меридиан  Peace

# 370
eldivine , да благодаря за поправката.  Peace

mimina , благодаря за линковете, там има изчерпателна информация

ЧервеноВинце, тъкмо четях тук http://www.jeshua.net/ и влизам в темата гледам същото си споделилаи ти Peace

За отслабването от опит мога да кажа, че заземяването действа безотказно. Има различни техники и всики може да си избере своя. Хубаво е че е безплатно, хармонизира и  регулира енергията на всички нива. От опит сред приятели и  сво  личен мога да кажа, че напълняваме при силен стрес, дупка някаква, чувство за несигурност и тялото започва да трупа дори и нищо да не ядем. Чувства се застрашено като при време на война  си запасява и се получава нещо от сорта "каквото и да се случва аз ставам "голям" и стабилен" Wink това на нас може да не ни харесва но този механизъм си го има.

# 371
Обясни повече за заземяването.  bouquet

# 372
  • София-в сърцата на моите деца
ЧервеноВинце, този път заспах и се събудих като бебок!! Може пък наистина предишният път да е било от пълнолунието?  newsm78То наистина тази луна се беше изцъклила........като едно огромно око #Crazy

# 373
Общоприето е схващането, че човек се чувства наранен, когато не получава любов. Но не това ни наскърбява. Болката започва, когато не даваме любов. Родени сме, за да обичаме. Може да се каже, че сме машини за любов , създадени от Бога. Ние съществуваме с пълна сила, когато даряваме любов. Светът ни кара да вярваме, че нашето добруване зависи от хората, които ни обичат. Но това е изопачено разбиране, причина за много от нашите проблеми. Истината е , че нашето добруване зависи от това дали даряваме любов. Въпросът не е в това, какво получаваме в замяна. Въпросът е какво даваме !

Алън Коен

Heart Eyes

# 374
ПРАВИЛА ЗА ЧОВЕШКИТЕ СЪЩЕСТВА

1.Ще получиш тяло.
Дали ще го харесваш или мразиш , то ще си бъде твое през цялото време , докато си на тази земя.

2.Ще усвояваш уроци.
Записан си в целодневното неофициално училище наречено Живот. Всеки ден ще имаш възможността да усвояваш уроци
в това училище. Те може да ти харесат, а може и да ти се сторят неуместни и глупави.

3.Няма грешки има само уроци.
Израстването е процес на проби и грешки: експериментиране. ,,Провалените"експерименти също са част от процеса , както и онзи експеримент, който в края на краищата се оказва ,,успешен".

4.Урокът се повтаря , докато се научи.
Един и същ урок ще ти бъде представян по различни начини, докато го научиш. Тогава продължаваш със следващия.

5.Усвояването на уроци няма край.
Няма част от живота, през която да не се налага да усвояваш уроци. Докато си жив , винаги има уроци, които трябва да бъдат научени.

6.,,Там" не е по-добре от ,,Тук".
Когато твоето ,,там" стане ,,тук", ти просто ще откриеш друго ,,там", което пак ще изглежда по-добре от ,,тук".

7.Другите за теб са само огледала.
Не можеш да обичаш или да мразиш нещо у някого , освен ако в него не виждаш отразено това, което обичаш или мразиш у себе си.

8.От теб зависи как ще изживееш живота си.
Разполагаш с всички инструменти и ресурси, които са ти необходими. Как ще ги използваш, зависи единствено от теб. Изборът е твой.

9.Отговорите от които имаш нужда , са в теб самия.
Отговорите на въпросите, поставени от Живота , носиш в себе си. Трябва само да гледаш , да слушаш и да вярваш.

10.Ще забравиш всичко това.  Mr. Green

Чери Картър-Скот

Общи условия

Активация на акаунт