подсъзнанието може всичко 9

• 36 207
  • 462
  •   1
Отговори
# 30
  bouquet  bouquet  bouquetМного интересно се е развила темата.

DESS- много хубава мисъл.:Всяко нещо, което искаш да притежаваш, в крайна сметка те завладява. И по ирония, щом се освободиш от него, започваш да го получаваш в по-големи количества." Hug
Смятам изцяло да се съобразя с нея.
PIT-  Hugблагодаря ти, много. Това, което си писала не го знаех…
АMBER- и аз не обичам инерцията. Нещо започва да ме човърка и не мога да стоя на едно място.  Whistling
DARENA-   Peaceпрекрасно си го описала-: „Аз съм човек, който се влюбва и пали  - в книга, песен, стих, пътека. Подвластна съм на вдъхновението си………..Все едно са моите чувства  bouquet

Днес открих нещо интересно. http://www.bulgariamed.narod.ru/rus/rus.htm
Ей, велики сме били ...Велики сме. Просто трябва да си повярваме :

# 31
  • Tам през Атлантическия океан
Яяяя че интересно линкче  Hug

Мерси че сподели  Grinning

# 32
  • У дома
Здравейте дами!  Hug
От доста време все нямам време за форум, но пък усърдно чета - на Джеймс Редклиф, Тайната на Шамбала, е много увлекателна. Набляга се точно на интуицията и сигурно на много от вас ще ви е интересна. Нямам търпение да я завърша, за да прочета и книгата му Селестинското видение. Подкарах ги отзад напред, но така се случи.

Мислех да пиша в неделя вечер колко бях доволна от уикенда си - хубава книга, посещение на хубав концерт, филм за Ницше и Фройд (който се оказа пълен с БГ артисти, защото беше сниман в България) и хоп.... удар на съдбата - оказа се, че съм изгубила нещо много ценно.
Много ми е криво, но най-странното е, че не изпитвам никакво угризение или съжаление, а до скоро бих се поболяла от такава загуба. Сигурно е знак, но какъв, не знам.

Много ви моля, ако някой си спомня какво се правеше при загубена вещ да ми драсне няколко реда. Аз се опитах да си внуша да сънувам къде може да е тази вещ, за да не търся напразно, но децата ме събудиха на сутринта и сънят ми се изпари.
Днес започнах да си мисля, че ако друг човек го намери, поне да е за добро и на него да помогне по някакъв начин. Друго не можах да измисля.

# 33
Добро утро  Hug

Atalanta

Цитат
но най-странното е, че не изпитвам никакво угризение или съжаление, а до скоро бих се поболяла от такава загуба.
Peace и при мен вече става така не само за вещ но и за неприятно стекли се ситуации т.е. раздразнението от случилото се ми минава вече  по-бързо  Rolling Eyes

Цитат
какво се правеше при загубена вещ да ми драсне няколко реда
Просто сядам удобно , отпускам се  , затварям очи и се старая да върна лентата назад т.е. визуализирам си загубеното нещо , спомням си местата където за последно съм го видяла  Peace
Това съм го правела много преди още да почна да работя в/у себе си и себеопознаването  Peace и рядко са били случаите когато не е работело  Wink обикновенно съм намирала изгубената вещ на или около последното място където съм стигнала/припомнила в съзнанието си  Peace
А, това със съня може да пробваш пак  Hug ти вече си знаеш как Peace

Пожелавам ти да го намериш ...... или пък каквото такова ..... ще си го нарочиш за хубаво  Hug

Слънчев ден  Hug

# 34
Много ви моля, ако някой си спомня какво се правеше при загубена вещ да ми драсне няколко реда. Аз се опитах да си внуша да сънувам къде може да е тази вещ, за да не търся напразно, но децата ме събудиха на сутринта и сънят ми се изпари.
Днес започнах да си мисля, че ако друг човек го намери, поне да е за добро и на него да помогне по някакъв начин. Друго не можах да измисля.

здравей, Atalanta   Mr. Green

да не е това :

Магическа техника за помнене!
Техниката на ИН вратата или на Черната врата помага на всички хора с подобен проблем. Когато се опитвате да запомните нещо, вдишайте и издишайте бавно и дълбоко, като удължавате издишването, за да се отпуснете.
След това затворете очи и си представете, че стоите пред черна врата. В продължение на 30 секунди до 1 минута се концентрирайте върху черния цвят. (Ако се затруднявате, визуализирайте черната си чанта или обувки.) След това пристъпете към ежедневните си задължения и престанете да се мъчите да помните. По-късно отговорът сам ще изскочи в ума ви през Ин вратата, докато се занимавате с други задачи.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=313190.msg8079270;topicseen#msg8079270

благодаря за новата тема!   bouquet
светла и ползотворна седмица на всички  Heart Eyes

# 35
Това,което на мен ми хрумва за търсене на загубени вещи е медитация по метода Силва,но не съм много наясно с подробностите,само на теория Rolling Eyes

# 36
  • България
Аталанта, можеш да помолиш Ангелите да ти помогнат  Hug
Клемче, можеш ли да ми кажеш в коя книга на Норбеков пише за тези упражнения  Hug

# 37
Reny27
"Къде на майната си зимуват звездите по пладне, или как да прилапаме един милион решения"
Така се казва книгата - написана е  така ,че ако си готов - ще я  разбереш !

# 38
Извинявам се ,че нахлувам непоканена тука... Embarassed ...но една потребителка  от тази тема Blush/ която ме помоли за нейната дискретност/ ми писа на лични, да се включа на зова на помощ  на be.free.

newsm51 smile3525Здравейте, момичета. Едва ли си спомняте за мен- аз съм от тези дето ви четат активно и рядко пишат. Наистина рядко. Да кажа и аз за интуицията. Моята често ми е посочвала вярното решение. Не винаги обаче съм го вземала и после съм съжалявала. Преди време/даже бях споменала тук/ че искам да си сменя работата. За целта трябваше да се явя на конкурс, за който четох 2 месеца. Не ми е за пръв път явяването. Явявала съм се 6 пъти и все прескачам писмения и когато отида на устния изпит нещата не се развиват благоприятно за мен. Въпреки всичко аз не се отказвам- продължавам да чета, да влагам адски много усилия и време, за да успея. Сега след поредното ми явяване резултатът не е по-различен- отново не успях. Не се оплаквам. Просто споделям. Преди обаче да седна да чета и за пореден път да се заровя в учебниците,  останах насаме със себе си и се опитах да си отговоря на въпроса :Това моята работа ли е или за пореден път ще вложа напразни усилия Е, повярвайте ми цялото ми същество крещеше да не се занимавам с това. Но откъде беше този отговор- от интуицията ми- която се стремеше да ме предпази от поредното разочарование или от умът ми/защото знаете, човек е свикнал да върви по пътя на най-малкото съпротивление/ , който казваше да не хабя времето си и да спра да се боря с вятърни мелници? Не намерих отговор за себе си. И понеже съм човек, който не се отказва току-така четох здраво, мислех позитивно, визуализирах, възнамерявах, вярвах, че този път нещата ще се получат. ………Е, не стана. Сигурно това е просто поредния урок, който е трябвало да науча или това не е работата, която трябва да работя/въпреки, че се боря за нея от 12 години/ или пък трябва да спра да се боря и да се пусна по-течението………както ме беше посъветвала Червено винце….Не знам сигурно бъркам някъде…. Tired

be.free...искам да помогна и ще се опитам. Това в червенкото, което съм болданала е много важен цитат и върху него ще акцентирам. Това е голям знак... и може би ти е даван друг знак  преди и  по друг начин, но ти не си го чула, поради факта, че си се "вкопчила/впримчила"  в резултата , на всяка цена да спечелиш този конкурс...  Laughing Разбирам те, че много си го искала и многоси се потрудила ...но ти може би желаеш нещо, което ако получиш,  след време може да ти донесе разочарования. Точно от това иска да те предапзо Вселната.  И след като говорим за течението  Laughing да, ти не си плувала по него..а срещу него. Затова в случая резултата е пореден неуспех. Пусни го да си отиде...и тялото, и ситуацията ти подсказва, че това не  е"твоето "нещо. Прислушай се в себе си...и в знаците , които ти праща Вселената.

Някои хора разбират погрешно принципа:"Остави се на течението" и си мислят , че той е равен на бездействие...Това не е така.

Когато говоря за спиране на борба и да се оставим по течението, имам в предвид нещо много интересно, което ако осъзнаем,живота ни ще е низ от радости. И с всичко , с което се заемем, ще завършва с успех. Говоря от личен опит,от  това, което съм научила от "умните книШки", както се изразява една друга съфорумка  Laughing.

Много е важно , когато искаме нещо, да не се вкопчваме в това, то да стане на всяка цена и то така, както ние искаме. По този начин блокираме Вселената да ни поднесе резултата, който е най-добър за нас. Значи, пожелаваме си нещо..и не мислим з изхода от резултата, как и кога  ще стане. Това вече не наша работа.Ако правим това, няма да си губим времето напразно...и няма да страдаме излишно от резултата.  Laughing

Ако пък не стане, и то след няколко опита, то значи си казваме" Вселената/ Бог е приготвила нещо по-добро за мен! И отправяме благодарност за това, че Вселената ни е предпазила от нещо, от което сигурно в последствие сме щели да се разочароваме. Проблема е в ОЧАКВАНИЯТА НИ!

Принципа  е такъв: Ако очакваме чудеса в живота си,  а след това просто се освободим от всичко, което ни обвързва с евентуалния изход или резултат, ПОЗВОЛЯВАМЕ осъществяването на това очакване да дойде по всеки възможен начин. Ще успеем да чуем и видим знаците. И ако  то дойде като "неуспех"...не бива да приемаме  неуспеха като край или загуба, а като предпазване от нещо...  Wink   Ако мисли по този начин, няма да преживяваме неуспеха, като трагично събитие, защото не сме  вкопчени в него. Не се борим, а се оставям на течението....както казваме Laughing Та ако дойде неуспеха, казваме си така:"Значи така е трябвало да бъде. Всяко зло за добро.Благодаря за знаците! И разбирам,че това не е моето нещо.Моето  нещо е някъде там..и аз съм отворена за него и знам, че Вселената ще ми го предостави.  Напълно и се доверявам"   Laughing Знай, че ако това е твоето нещо, ти ще го получиш. Това е принципа и  наистина работи!

Когато прилагам принципа на "остави се на течението" осъзнах, колко е чудесно, когато позволим на Вселената да твори за нас. Просто не бива да и се пречкаме, а да и се доверим напълно  Heart Eyes

Искрено се надявам , че поне малко  съм помогнала... Peace

Приятен ден!  Hug

# 39
Извинявам се ,че нахлувам непоканена тука... Embarassed ...но една потребителка  от тази тема Blush/ която ме помоли за нейната дискретност/ ми писа на лични, да се включа на зова на помощ  на be.free.

Винце,аз никъде не съм видяла списъка с поканените,а пък и покана никой не ми е пращал... newsm78

Май наистина все до Егото опираме...

# 40
  • България
Reny27
"Къде на майната си зимуват звездите по пладне, или как да прилапаме един милион решения"
Така се казва книгата - написана е  така ,че ако си готов - ще я  разбереш !
Много ти благоаря   bouquet Аз четох една негова книга и страшно се забавлявах от стила, в който е написана. Тази звучи интересно . Ще я потърся  Hug

# 41
  • Русе
Подкрепям поста на Червено Винце.
И аз се чувствам като be.free.
Напоследък всеки опит да изляза по напред в професионален план се проваля, въпреки че се чувствам много по работоспособна и ефективна. От как сме с малчо, успявам за много по кратко време да решавам казусите на работа и да съчетавам доста ангажименти. За голямо мое съжаление обаче всеки опит да сменя работата си завършва с неуспех.  Но когато претегля плюсовите и минусите на една кардинална смяна виждам, че доста от нещата, които са важни за мене са застрашени.
Но от всеки опит, дори и неуспешен винаги научавам нещо.
Не мисля, че ще се откажа да пробвам, защото искам нещо по-вече, но се опитвам да се уча от неуспехите си

# 42
Червено винце, благодаря ти.
 smile3525
Аmber  Hug

# 43
  • София - Варна - Бургас
 Да се запиша и аз, в тази последна 9-та тема.  Peace
   ... извинявам се, ако този случай вече е описан в осемте предишни теми ...

Това че много важни събития от живота ни са предопределени, и нищо не може да ги промени, като на малцина временно се отваря "информационен прозорец" и получават неочакван поток от информация, се доказва от баба Ванга, която една седмица изпаднала в транс крещи: ке падне огнена птица от небето, огин, огин, огин ... смърт, смърт, смърт!
Това става през далечната 1955.
 След една седмица в небето над Петрич е свален от военни изтребители и изгаря в пламъци пътнически самолет, по погрешка отклонил се и навлезнал в нашето въздушно пространство.
 Всичките пътници са изгорели.
  Оттогава славата на Ванга се понася не само в България, но и посвета.

# 44
be.free Grinning
това е цитат от книгат на Д.Чопра  Hug

"Шестият духовен закон на успеха е законът за необвързаността. Законът за необвързаността гласи, че за да постигнете каквото и да било във физическия свят, ще трябва да се откажете от своята обвързаност с него. Това не означава, че се отказвате от намерението да осъществите своето желание. Вие не се отказвате нито от намерението, нито от желанието си. Отказвате се от своята обвързаност с резултата.
Това е много силна стъпка. В мига, в който се откажете от своята обвързаност с резултата, обединявайки в едно и също време еднопосочното намерение с необвързаността, вие ще получите онова, което желаете. Всичко, каквото искате, може да бъде постигнато чрез необвързаност, защото необвързаността се основава на безусловната вяра в силата на вашата истинска същност."

*

Май наистина все до Егото опираме...
няма как не можем без него  Grinning

"Като две златни птици, кацнали на едно и също дърво, като близки приятели, егото и духът обитават едно и също тяло. Егото поглъща сладките и кисели плодове от дървото на живота, а духът наблюдава необвързано."

Мундака Упанишад

Aleksander Peace

Общи условия

Активация на акаунт