подсъзнанието може всичко 9

• 36 233
  • 462
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, искам да  благодаря на всички, за споделеното мнение.  bouquet Гледам,че  почти всички сте попадали в подобни ситуации и виждам, че имате и различни възгледи по въпроса, което е нормално, тъй като  всички хора сме различни. Sunglasses  Четох ви много внимателно и ще мисля по някои неща....

ВинцеHug

Вчера четох и си припомних принципа(в тази или в другата тема  newsm78 Embarassed), че не бива силно да се привързваме.....

Дани... Hug аз писах за силното привързване, което тибетците не препоръчват и също така писаах , че това  тяхно правило много ми харесва и  Laughing  от тук нататък ще се опитам да се придържам към него. Peace

Десс...честита ти нова работа!  Heart Eyes  bouquet

Още веднъж благодаря на всички...много ми помогнахте!  Hug Heart Eyes Сега ми е някак си по-спокойно и  скоро ще взема решение  Thinking

# 406

Бих простила, но не бих забравила.

ЧервеноВинце, ако случайно утре този човек го блъсне кола и почине, няма ли да имаш угризения за поисканата и недадена прошка? В такава ситуация по- лесно ще ми е да простя днес на него, отколкото утре на себе си. Прошката може да се даде не заради друг, а заради самите нас. Т.е. да простим заради себе си, защото се обичаме и защото е чудесно да бъдем великодушни.

Вела,  Hug  на теб искам да отговоря отделно  Peace

"Бих простила, но не бих забравила"...аз си мисля , че ако не можем да забравим, значи не сме простили, защото все още  ще помним конфликта. А това че помним, няма да ни носи  хубави емоции...  Така мисля, но може и да греша  Thinking

А относно това,  ако с човека се случи нещо лошо, дали ще имам угризения на съвестта? Доколкото познавам себе си , ще имам... и много ще ми тежи, че не съм простила...  Sad

# 407
Не тая никакви чувства, нито негативни, нито позитивни .В момента аз  просто искам да забравя за всичко...Не ми се беше случвала точно такава ситуация.

Всъщност, до известна степен трябва да бъдеш благодарна за това ново преживяване  Wink Но нали знаеш - И това ще мине...  Grinning

Да споделя с вас една суфистка притча, която намерих в нета   Hug Преводът е мой, затова не е изпипан  Embarassed

Група жаби пътували из една гора. Не щеш ли две от тях паднали в една яма. Всички останали жаби се насъбрали около ямата. Когато видяли колко дълбока била ямата, казали на нещастните жаби долу, че никога няма да успеят да се измъкнат.Двете жаби обаче не обърнали внимание на тези приказки и започнали да подскачат, опитвайки се да се спасят.

Другите жаби продължавали да ми викат отгоре да спрат, да се откажат и да приемат смъртта си, защото нямало начин как да се измъкнат. Едната от падналите жаби се отчаяла и се предала, паднала и умряла.

Другата жаба обаче продължила да подскача с всички сили, които й били останали.Отново тълпата жаби отгоре й викала да се откаже, че нямало смисъл и просто да умре. Но жабата продължавала да скача още по-високо и още по-високо, докато накрая успяла да изкочи от ямата.

Вече вън от ямата, другите жаби я попитали - "Защо продължи да скачаш? Не ни ли чуваше какво ти говорехме?"

Тогава жабата им обяснила, че е глуха. И е мислела, че през цялото време останалите жаби са я окуражавали.

Тази история има две поуки:

1. Има сила на живота и сила на смъртта в езика. Една окуражителна дума, казана на някой, който е отчаян, може да го изправи на крака.
2. Една разрушителна дума, казана на някой, който е отчаян, може да бъде това, което ще го убие.

Затова бъдете внимателни към думите, които изричате. Говорете с думи на живота на тези, които пресичат вашия път
    bouquet

# 408
  • Добрич
ЧервеноВинце, благодаря за специалния отговор. Когато простя на някого после си спомням за случката като за минало без да влагам никаква емоция - нито положителна, нито отрицателна. Просто не изпитвам никакви чувства към дадената ситуация, сякаш не се е отнасяла за мен, а аз съм била само страничен наблюдател. Т.е. регистрирам събитието и продължавам напред. Както пишеш хората сме различни. Така е при мен, но при теб може би е по-различно.

Тук искам да спомена, че много ми допадна подписа на Amitola:

*Хората не правят нищо заради теб, а само и единствено за себе си, все едно по какъв начин го представят *

*Ти никога не правиш нещо за другите, а само и единствено за себе си, все едно по какъв начин го представяш*

# 409
ВелаPeace
Ще добавя и че от нас зависи да си изберем дали да бъдем .... всичко, което искаме да бъдем!
Amitola   Hug

ЧервеноВинце , имам "честта" да познавам разказаната от теб история в детайли. Колкото по-грешно си представяш задачите на Вселената, толкова по-грешни отговори ще получаваш!

Огъваш се - и оцеляваш.
Извиваш се - оставаш прав.
Вдлъбваш се - изпълва се.
Устояваш - и си винаги нов.
Имаш ли малко - добиваш.
Имаш ли много - загубваш.

Тъй че
мъдрият приема за мяра на всичко Едното.

Не изтъква себе си - и затова е прочут;
Не налага своето - и затова е пример за останалите;
Не се хвали със заслуги -
и затова получава признателност за делата си;
Не се величае -
и затова е водач.
Именно понеже с никого не си съперничи -
няма под небето някой, който да му е съперник.

Та, дето са казвали някога:
"Огъваш се - и оцеляваш",
не са никак празни думи.

Наистина - към цялотата всяко нещо се възвръща.

# 410
Казва, че  ме обича като приятелка, а ме ранява.  Ако наистина ме обича,  няма да се държи така, поне не втория път .... Thinking
Преди време се запитах кои са хората, които най-много съм наранявала и на които най-много съм прощавала. И без да се замисля си отговорих: близките ми, хората, на които най-много държа и които най-много обичам. А защо тогава на другите, които не са ми толкоз близки и които не познавам толкоз добре не мога да им простя? Ами просто защото не ги познавам достатъчно добре.

Така че дали те обича или не, това не определя дали пак ще те нарани или няма да те нарани.
Ако ти обичаш тази личност истински ще й простиш без да задаваш въпроси и да имаш очаквания.
А истинска е обичта / любовта само тогава когато приемеш човек такъв какъвто е!  Heart Eyes

Мила, на този въпрос можеш да си отговориш само ти, никой друг:
Какво мислите вие? Да се дава ли шанс трети път, колко може да се дава шанс...непрестанно ли...? Аз съм пред дилема и искам да чуя вашето мнение...Какво бихте направили вие... Rolling Eyes

# 411
  • Добрич
 Passiflora, подкрепям отговора ти. Действително най - лесно и често нараняваме хората, които обичаме и които ни обичат.
Всеки от нас написа, какво би направил по принцип, защото не познаваме конкретната ситуацията. ЧервеноВинце трябва сама да реши как ще постъпи. Hug

# 412
  • Пловдив

"И аз посещавам  http://zashto-kak.hit.bg/kozmetika.htm , и изпълнявам тази козметика с пръсти вече 3 месеца, всеки ден.

А резултат има ли?И аз ги правих мудрите по едно време,но нещо все не ми достига свободно време и търся някаква мотивация за да ги започна пак.

# 413
        И аз имам проблем с прошката .Четох някъде, че било достатъчно просто да я искаш, и ще я постигнеш.Искам я , искам да усещам, че не ме боли вече от постъпката на някой , но не ми се получава.Как да се справя?!

# 414
Личността не я познавам толква добре и грешката може би идва от това, че много бързо и лесно я допуснах до себе си или че много бързо се доверих. Thinking  Опитвам се да  погледна  на ситуациоята от към различни  страни ...та времето ще покаже. Peace

Момичета, благодаря много още веднъж!     bouquet

# 415
Сиса, опитай първо да приемеш този човек като даденост. Той просто е такъв. После ще ти е по-лесно да простиш!  Hug

# 416

Сиса, опитай първо да приемеш този човек като даденост. Той просто е такъв.

Ти успавяш ли да го правиш това... винаги?!  newsm78 Иначе на думи е лесно да се каже...  Rolling Eyes и   да цитираме от книжките.

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 14:28 от ЧервеноВинце

# 417
  • в резерват
Аз за мудрите се сещам все в критични моменти, и все са помагали..... Peace
Специално в този сайт  са комбинирани с подходящите утвържденията от Луиз Хей: при аурата са дадени някои упражнения от енергийната медицина на Дона Идън, има дадени и част от даоистките вътрешните упражнения от книгата на Стиван Чан.....На мен лично ми спестява при нужда да ровя в няколко книги. И да,  наистина помагат  Peace

Дани... Hug аз писах за силното привързване, което тибетците не препоръчват и също така писаах , че това  тяхно правило много ми харесва и  Laughing  от тук нататък ще се опитам да се придържам към него. Peace

newsm09 Винце, тя мойта стана все едно да продавам краставици на краставичар  Grinning

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 22:30 от Дани_

# 418
Аз за мудрите се сещам все в критични моменти, и все са помагали..... Peace
Специално в този сайт  са комбинирани с подходящите утвържденията от Луиз Хей: при аурата са дадени някои упражнения от енергийната медицина на Дона Идън, има дадени и част от даоистките вътрешните упражнения от книгата на Стиван Чан.....На мен лично ми спестява при нужда да ровя в няколко книги. И да наистина помагат  Peace

newsm09 Винце, тя мойта стана все едно да продавам краставици на краставичар  Grinning

bouquet

bouquet Hug

# 419
Сиса, а умееш ли на себе си да прощаваш?

Общи условия

Активация на акаунт