Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 76

  • 40 721
  • 313
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 560
Пепи и на мен първата най-много ми харесва Peace
Аз все още събирам разни джаджички.
Ето вижте докъде съм стигнала.Като тепърва си чакам от и-бей най -хубавите неща
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=356404

А за това което творите всички вие едно голямо БРАВО  bouquet Hug

# 91
  • Мнения: 264
Невероятни торти сте показали!!! Аз не мога всичко да изчета, че имам проблеми с едното от кучетата, но не мога да не спомена джуджетата на Пепи - просто са като живи и Мумията която много ми допадна и като идея и като изпълнение.(
antoan2006 Страхотна овца. Струвала си е усилията наистина е много ефектна. Поздравления и за багера.
Дими цветята на пролетната торта са като живи. Много нежна торта.
Бобсито и за теб поздравления за първата ти торта страхотна е станала, а недостатъците само ти си ги виждаш. Казваш, че ММФ ти е станал супер  може да пробваш и с него да моделираш, на мен това беше първото тесто което ми се получи за моделиране и ми хареса.
Честит празник на всички рожденици от днес и на патерица!!!Много щастие и любов.

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 16:08 от иглика333

# 92
  • Бургас
  • Мнения: 1 926
Здравейте вълшебници!
В края на предишната и в началото на тази тема видях разкошни торти - една от друга по-хубави и по-изпипани. Силрай, Дими, Фиор, Ванче,Бобсито, Пепи - възхищавам ви се искрено  bouquet Тези които пропуснах моля да ме извинят, но карам по спомени Embarassed

Сега да ви покажа и две торти от мен с голямо закъснение:

Тази я правих в последния ден на февруариза предизвикателството, но като разбрах, че по ред причини няма да мога да учавствам в обсъжданията не я изпратих.
А тази беше за рожденния ден на съпруга преди 2 седмици

И понеже съпруга ме е хвалил пред колегите сега имам поръчка от тях за торта 18 парчета правоъгълна - с какви размери трябва да я направя?

# 93
  • Мнения: 634
Поздравявам всички майсторки,без да изброявам за да не пропусна някой.
Пепи,добри са розите ,според мен не трябва да са еднакви ,така ,че и трите са добър вариант.

# 94
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
И понеже съпруга ме е хвалил пред колегите сега имам поръчка от тях за торта 18 парчета правоъгълна - с какви размери трябва да я направя?
Преди време правих торта точно за 18 човека - всъщност първо направих тортата пък после се чудих как да я разрежа та да станат точно толкова парчета - квадрат 24*24 см или по-голяма ще ти свърши работа. Режеш в едната посока на три равни части (ленти)демек по 8 см, а в другата на шест равни части демек по 4 см. Парчетата стават 8*4 см прилична пастичка ако е по-висока тортата можеш да се вместиш и в 20*20 см със същата схема на рязане (моята беше точно с тези размери, но много висока 10-тина см и парчетата излязаха достатъчно големи).
Да кажа че можеш да я разрежеш на три ленти в двете посоки ще получиш квадрати, които да разделиш по диагонал на триъгълни парчета.

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 16:44 от shemet_neveroiaten

# 95
  • Мнения: 25
Здравейте мацкии,

НАПРАВО ВИ СЕ ВЪЗХИЩАВАМ ЗА СТРАХОТНИТЕ ТОРТИ, КОИТО ПРАВИТЕ! ПОНЕЖЕ МИ Е МЕРАК ДА СЕ НАУЧА И ИСКАМ ДА ПОЧНА С НЕЩО ПО-ЛЕСНО...МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ ДАДЕ РЕЦЕПТА ЗА КРЕМ ЗА ТОРТА С ЯГОДИ?

# 96
  • София
  • Мнения: 2 130
radinna, чудни торти, много съжалявам, че не показа на предизвикателството първата, но и тук ме зарадва, макар и по-късно:))) Виж на първа страница примерното разпределение на торти по размери от Пепи. От квадратната можеш да си направиш сметка колко е едно парче и оттам да си изчислиш за тебе:)

Румя, ето - заповядай парче от тортата. Вкус не знам. Майка ме увери, че е много вкусна, а тя има известни претенции, освен това не обича несладки торти...За блатовете каза, че не били сухи, макар и сиропирането да не ги е направило мокри като реване, например. Аз само изрезки от блатове опитах - без сиропа не са сладки, но не са и много сухи, а, да и от крема пооблизах купата - той е много вкусен.
Рецептата е тук, само не знам дали се отваря без регистрация в този руски форум...както и не знам дали е етично да я копирам и постна тук, като спомена източника...просто вече се обърквам от тези виртуални етики...Едно време като ти даде комшийка рецепта, после може да я дадеш на друга и да споменеш отъкде я имаш без да изпитваш морални угризения...сега...

Момичета, поздравявам всички за чудесните торти, само Бопсито ще отбележа лично, защото ти е първата и имаш нужда от кураж, а и действително за първа торта, си направила чудесен терен.

Искам да ви предложа нещо във връзка с идеята за тортени еднодневни семинари, която прелетя по страниците на темата ни, когато обсъждахме правилата. (Говорих с Тандури и уточнихме кога ще й е почти единствената възможност да се включи с нагледни снимки и коментари по въпроси на тема Роял айсинг) Та така:

Тази неделя, тук на страниците на темата, всеки, който иска, има какво да каже от свой опит, прочетено, видяно по темата Роял айсинг (рецепти, работа с тях, техники, трикове, проблеми) може да го направи по всяко време на деня. Тогава Тандури ще публикува снимки на това, което прави, ще отговори и на въпроси. За да е по-систематизирана информацията (за целите на библиотеката след това), аз ще подготвя съвсем кратко експозе за това какво на теория е роял айсинг и какво се прави от него. (без претеции за енциклопедична изчерпатилност, всеки може през деня да допълва, коригира) До неделя, цялата тази седмица, ако някой иска конкретен въпрос да зададе, може да го направи тук, но за да е лесно за Тандури, а и за всички, които искат да вземат участие, моля тези въпроси да са пак  в червено, както вече стана практика, но пред въпроса да има и болд червен текст Роял айсинг.
Надявам се да стане хубава дискусия и да е интересно на повече хора - от нас зависи дали ще се възползваме от деня и ще обсъдим повече и по-издълбоко нещата, така че да имат полза, както хора, които никога не са го ползвали, така и тези, които са се опитвали, успявали в една и друга степен.

# 97
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
radinna, 20х30см ще ти свърши идеална работа. Набързо направих тази схема във фотошоп. Реже се на 20 парчета.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=82412&pid=11215482

# 98
  • Мнения: 7 091
До неделя, цялата тази седмица, ако някой иска конкретен въпрос да зададе, може да го направи тук, но за да е лесно за Тандури, а и за всички, които искат да вземат участие, моля тези въпроси да са пак  в червено, както вече стана практика, но пред въпроса да има и болд червен текст Роял айсинг.

Само искам да допълня Дими, ако някой иска да види нещо конкретно направено с роял айсинг, моля да си каже, защото аз в момента нямам абсолютно никаква идея какво ще ви е интересно да представя. За съжаление не мисля, че ще успея да направя филмчета, освен ако не успея да взема от някъде камера. Ще се опитам, но не мога да обещая.
Имайте предвид, че ако някои от нещата с роял айсинг може да трябва да да съхнат 24+ часа и затова е желателно да знам известно време предварително.
В крайна сметка, до края на другата седмица имам време и мога да го направя, мислете, предлагайте, ще го измислим.  Peace

# 99
  • София
  • Мнения: 2 130
Пепи, забравих да си кажа в предното съобщение - първата роза ми изглежда най-добре. Не се ядосвай, че са ти поръчали тези рози, не са ли по-лесни и бързи?

# 100
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Пепи, забравих да си кажа в предното съобщение - първата роза ми изглежда най-добре. Не се ядосвай, че са ти поръчали тези рози, не са ли по-лесни и бързи?

Да, оказаха се по-лесни и бързи, ама докато ги нацеля  ooooh!

# 101
  • София
  • Мнения: 2 671
Дими, отваря се линкът на рецептата  Peace

Благодаря и на двете ви с Тандури за старта на мини семинарите   bouquet Аз мисля да опитам пак ( Rolling Eyes) с ройал айсинга преди това, за да имам пресен опит и въпроси.

# 102
  • Мнения: 634
На мен също ще ми е интересно да видя този айсинг .Това е нещо ново за мен Rolling Eyes

# 103
  • Мнения: 310
dimitrina73 блгодаря ти  Hug
radinna страхотни торти, как направи монетите, изглеждат съвсем като истински  Grinning
иглика333 мерси.Да, ММФ стана страхотно тесто, но за следващата торта ще ми трябва бяло тесто, затова си търсих друг вариант.Въпреки че и шоколадовото е жълтеникаво, но поне не е розово. 

Чакам с нетърпение да науча повече за Роял Айсинга

# 104
  • Мнения: 1 369
 Явно чета тук от след като сте взели решение за тези мини-семинари, но честно казано идеята страшно  ми допадна. Още не съм стигнала до айсинга, но често го споменавате и ще ми бъде много интересно- аз дори не знам все още какво е:) Това няма да го слагам в червено, ами ще си го потърся в библиотеката Mr. Green

 Днес отидох да взема храната на детето от кухнята и междувременно се сдобих с кутия за торта, решетка за блатове, която едновременно може да се използва за маркиране на равномерни парчета, силиконова форма с една много симпатична кравичка и разтегателна форма за правоъгълни блатове /някой беше пуснал снимка наскоро/.

 Радина, жестоки са ти тортите, особено пролетната ми взе акъла!

До преди малко разглеждах сайта на списание Меню, измежду десертите има много интересни торти и картинки стъпка по стъпка. Ако на някой му е интересно.

 Открих и този сайт:
http://www.cakesbysam.com/cake_gallery.html
 Пиша линка, защото не го видях в тортената библиотека..а търсих няколко пъти. Ако съм го пропуснала, съжалявам...

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 00:37 от KikiNiki

Общи условия

Активация на акаунт