Колко време след секцио ви дойде кърмата?

• 7 768
  • 70
  •   1
Отговори
# 45
Дадоха ми бебето 24 часа след операцията и вече имах коластра. Не знам откога е започнала. Кърма тръгна на следващия ден /48 часа след секциото/. Имах премного, можех да храня още едно дете. Майка ми е била така - откърмила е, освен мен, още едно бебенце.
Не знам защо, но си мисля, че наличието и количеството на кърмата не зависи много от личните ни амбиции и желания. Може да бъде стимулирано, но само донякъде.

# 46
След първото секцио - на първия ден имах коластра, на следващия вече и кърма. Имах винаги достатъчно кърма и не ми се е налагало да дохранвам.
След второто секцио - още на следващия ден ми тръгна кърмата. Няма да забрава как мъжа ми дойде със сина ми да ме види, аз седнах, сина ми седна в скута ми и в момента, в който го гушнах гърдите ми направо експлоадираха, цялата ми нощница и жилетка станаха могри за няколко секунди...  Имах много повече кърма, отколкото ми беше нужна за дъщеря ми.

# 47
                              Аз родих с епидурална упойка и ми донесоха беба сле 4ас.Веднага я сложих на гърдата и ве4е имах коластра.
                              Млякото ми по4на да слиза след 3,4 дена и след седмица ве4е беше бол.Но за съжаление само за около месец и половина.

# 48
Кърмата дойде почти веднага - друг е въпроса, че кърмих чак на третия ден, дотогава цедях.

# 49
Кърма - около 48ч. след операцията, коластра имах на следващия ден, когато ме изведоха от реанимация и ми дадоха бебка.
Щом вече е тръгнала при теб, останалото няма връзка със секциото според мен  Peace
Слагай бебчо често на гърда, бъди спокойна и не се панирай, пий мнооооого течности и ако имаш въпроси или притеснения, не се колебай да питаш момичетата от Кърмаческия, както са те посъветвали.
Успех  Hug!

# 50
  • София, център
на 4-тия ден.

# 51
Родих със секцио по спешност - с изтекли води, никакво разкритие и падащи тонове на бебето - в четвъртък вечерта. Дадоха ми бебето в неделя на обед. И още нямах нищичко. Така и не видях що е то коластра. Дребен беше на АМ в интензивното и през целият ми престой в болницата . Прибрахме се вкъщи във вторник на обед и още не потичаше кърма а и той много се дърпаше и не искаше да засуче. Мъчихме се по цял ден. Той ревеше и аз с него. Бях на крачка от това да се откажа. Док дойде в нас и ме окуражи да продължавам да опитвам да го накарам да суче и аз се успокоих един вид, че го мъча с лекарска благословия. В ден петък вече всичките хранения бяха само от кърма и така до ден днешен. Е ,вече захранвам де, но 5 месеца и 5 дена беше само и единствено на кърма.
Стана много дълго, но само защото искам да ти кажа, че при мен нещата станаха трудно и бавно, но СТАНАХА!
УСПЕХ!

# 52
Кърмата ми дойде на следващият ден след секциото, веднага щом му дадох да суче  Peace

# 53
На 3-4 ден, около 24 часа след като изпълних препоръката на целия персонал да пия по 3-4 л течности.

# 54
Като по книгите- на 3 ден (72ч.) Peace

# 55
Дойде ми кърмата на 2-ри ден след секциото и то толкова много че ми правеха специални процедури да ми облекчават гърдите. Тук обаче носят бебо до 2 часа след операцията да го накърмиш и после на всеки 3-4 часа включително и през ноща. Не мисля че зависи от това как си родила, просто го слагай често на гърдата.

# 56
Секциото ми беше вечерта в 20 часа. На сутринта, на визитацията, към 9 часа, доктора така ми стисна зърната, че ми излязоха звездички  #Crazy и имах вече коластра.

# 57
след около 48часа,след секциото,дойде и кърмата

# 58
Още на следващата сутрин.Донесоха ми бебето да суче и до вечерта вече имаше достатъчно.

# 59
На втория ден коластрта на четвъртия кърма.

Общи условия

Активация на акаунт