* Великден наближава , Испанска среща се задава ! *

• 12 821
  • 306
  •   1
Отговори
# 150
Гери, лек полет утре   bouquet. Не се притеснявай  Wink

А това с водата и аз не го тача. Забелязала съм, че не е на късмет  Crazy

Аз пък с директен полет за сефте ще пътувам след 20-тина дена, та чак не мога да си го представя  Grinning

По миналата година пътувах сама със смяна на Италия и беше най-кошмарното пътуване в живота ми  Rolling Eyes
На летището във Валенсия, разбирам, че имам два различни билета до България (Валянсия-Милано и Милано-София), с две различни компании! Ако единия самолет закъснее, другия не го чака за да вземе пътниците, ако багажа ти се загуби в Италия, го връщат в Испания, от където си тръгнал, ужас.
Билета купих по интернет, говорих с българка и всичко точно. Цената си му беше към 300 евро, как да предположа, че може да ми продадат такъв ялов билет.
На кратко да разкажа, че се сетих за случая - на Италия за смяната имам около 40 минути, в които трябва да си чакам багажа, да чекирам и да се кача на самолета!
Имам 2 чанти, едната излиза, другата не..., съобщава, че това беше багажа на този самолет,...остават 10 минути до излитането на следващият. В последния момент я виждам на лентата (лентата беше и блокирала на всичкото отгоре, а аз кълбо нерви  #Cussing out).
Отивам да чекирам и ми казват "НЕ", късно е!
Оказа се, че самолета за Бг има 1 час закъснение, та ме пуснаха, menos mal  Grinning
От Бг за Испания пак така, само да отворят вратите на самолета и ... старт  Laughing. Багажа си оставих превантивно в Бг, за де не чакам на лентата, защото този път имах още по-малко време за чекиране  ooooh!!
Летището огромно, аз тичам като луда без дъх, пререждам народа, видях, че дори няма да има време и за чекиране и се засилих директно към опашката за влизане в самолета.
Жената като ме видя такава изтощена и почти разревана  Tired ми направи чекинга на място по телефона.
Това да хвана самолетите беше направо предизвикателство, чувствах се super woman, че съм успяла Grinning

# 151
  • En un lugar de La Mancha...
Vivian*,ужас  ooooh!,това е кошмарно пътуване. И аз си купих билет за България с прикачване в Унгария,че излизаше най-икономично .Дано само да нямам такива изпълнения , че не се виждам с двете деца  Tired. Не ви остава много време вече за окончателното прибиране...нама ли да размислите... Rolling Eyes? И да не ни забравиш после , да пишеш как я караш  Wink(и на мен ще ми е мъчно  Cry).

И нас ни пишете повече за безалкохолни(кола,фанта) ,а дали ще са кутии или двулитрови бутилки ми е все едно.

Силрай,наша Йоана е много злояда,така че не знам дали да я броиш за сандвичите  newsm78. Не прави много ,защото и аз ще нося рулца от сандвичи . А за крема , какъвто ти си решиш  Peace.

geripetrowa,лек път ти желая . Ще стискам палци да мине всичко добре .И аз съм същата пъзла,нямаш си представа колко страдам по време на полета  Tired.

# 152
Не намирам форум за Палма де Майорка. Дъщеря ми  ще пътува с учителката си по пиано май месец на конкурс там и ще спят в хотел Isla Mallorca. Не знам колко пари да й дам за храна за 5 дни и къде могат да се хранят. Можете ли да ми дадете малко информация.
Благодаря

# 153
s_avenue , виж тук http://www.bgmallorca.com/

# 154
Здравейте,приятелки  bouquet

Да ви се оплача - моята половинка вчера се контузил здраво на работа.Срязал си върховете на безименния пръст и кутрето на едната ръка с циркуляра.До ноктите буквално отрязани.Направо свят ми се изви като го видях.Та сега съм мед.сестра вкъщи.Той си ходи на работа,аз вечер сменям превръзки и така.

ГериП,желая ти леко и безпроблемно пътуване! Hug

Ада, Hug,благодарим!За сега безаварийно кара,да видим до кога.Проблема е че веднъж излезем ли,голям е зор да го прибера.Само дето не спи с колелото.Много е щастлив с него.А Гери още ли не е поискала ново колело?Или е доволна и с кънките?

Vivian,и ние имахме същите перипетии в Италия - никакво време и голямо тичане.Че на връщане и с Иви.Ама много им е грозно летището на италианците - напомня ми на старата плевенска автогара.

YanaDG,Честито на дъщеричката ти!Много бъдещи успехи и желая. А как така се отказа от Испания? bouquet

# 155
Момичета,извинете за намесата във вашия форум,но имам един въпрос.Може би сте обсъждали това,което питам,но не намерих информация.Става въпрос за песента на N.O.H.A. Tu Cafe .Текстът ми е ясен,живяла съм в Испания дълго време,но смисъла на изречението toma tu café con caña,ми се губи.Какво ще рече caña в случая; халба,захарна тръстика,бамбукова пръчка,сламка или нещо,което е жаргонно и не го знам?Моите приятели,знаейки,че говоря испански,постоянно ме карат да превеждам песента.Благодаря за вниманието.

# 156
здравейте сладурки, да се похваля днес сложих на Ники обички, във фармацията до нас излезна ми 10 евро, Саби, Вени благодаря ви че ми казахте как да попитам. Голяма смелчага е моята щерка, не плака много само когато и ги сложиха, а и после и дадоха подарък едно плюшено мече и тя много му се радва. А в неделя бяхме на пикник времето супер не като сега, и зачервихме едно хубаво бузите и двете изгоряхме хем с крем се мазахме, хем шапки слагахме, но пък си прекарахме супер, и като се прибрахме Ники заспа в 7 и половина и не мръдна до сутринта. Crazy
Момичета важно съобщение, за тези които ще пътуват с БГ Еър полетите от началото на април  по точно от 7 април ще се извършват вече от Терминал 4 на летище Барахас Мадрид. Вчера го прочетох във вестника, и реших да го напиша тук, ако е от полза на някой който пътува.
Мими дано мъжа ти по бързо да се възстанови, ей това е много кофти работа. Praynig Душица, казваш че не слиза от колелото Ивко  ей голям мерак, ще като порастне ще стане голям шофьор. Crazy
Саби как са малките принцеси? Няма ли скоро да идвате към Мадрид? newsm78
Вивиан какви перипетии сте имали по пътя, аз за това не пътувах миналата година с прекачване. да не ни забравиш като си заминеш за бг, ще ни липсвате с малката.
Янче честито за приемането на дъщеря ти! Дания не е толкова зле, а и специалността е супер .Peace
Сисе ако и ние идвахме на срещата Ники щеше да е конкуренция на Елеана за бирата. Mr. Green Миналия ден като награби на баща си кутията с бира и да пие. ooooh! Той пък взе че я снима.
ГериП лек път и от мен и приятно изкарване в бг- то!
Анет дано малкия оздравее по бързо! Praynig Така е с това проклето време, не знаеш как да се облечеш, ту студено ту топло, така човек се разболява най бързо.

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 17:56 от mimky

# 157
Здравейте момичета
Вивиян браво на теб лудо пътуване си изкарала  Hug

Мими браво на детето и Галина има колело отскоро за мое учудване много бързо свикна да го кара и е много доволна  Grinning

За полетите на бгаир найстина ще местят терминала но не зная от кога точно
Аз си купих билет за лятото за бг от изиджет малко ми е притеснено не съм пътувала с тях дано всичко е наред

# 158
  • Euskal Herria
**mimi** ,mimky , благодаря! В началото дъщеря ми изобщо не искаше и да чуе за Дания. Мечтата й беше Испания, затова обмисляхме и варианта да се преместим там при мъжа ми. Но таксите са доста високи, пък и не всичко, което предлагаха, я удовлетворяваше. В Дания обучението е безплатно, освен това има възможност и за стипендия за отличен успех. Нейни съученици (от предния випуск) също учат там (макар и в други градове). От тях получихме доста информация, а пък и като разучихме, се оказа, че Техническият университет в Копенхаген се ползва с добро име. Затова кандидатствахме там "Архитектура" и я приеха. Отделно от това резултатът й от изпита TOEFL е много висок, а тя съвсем сама се подготви за него. 
Радвам се за детето си, макар че вече психически се настройвах за промяна - все пак на 40 години да смениш изцяло начина си на живот не е лесно,но... Сега за момента Испания за мен е свързана с ваканциите (може би затова имам само приятни спомени и искам да съм там).
kar4ita , мъжа ми пътуваше през февруари с Изиджет. Също се притеснявахме за полета и багажа, но за учудване всичко беше ОК. Излетяха съвсем навреме, полетът е минал леко. Единствено бяхме предупредени за теглото и размерите на багажа - и за ръчния, и за чекирания.
Лека вечер на всички ви, момичета!

# 159
  • Ispania
Павка,питах те заЩото ако ни беШе някьде по пьтя можехме да те вземем Peace.Оба4е си то4но в обратната посока Joy.
Дано скоро успееШ да си доведеШ де4ицата Peace.

Силрай,кажете по колко пари Ще излезне горе долу на 4овек за среЩата.

Саби,много са хубави твоите деца LaughingПьк аз такава хубава теб не си те спомням(явно не бях виждала твои снимки) Laughing,на теб всяка бременност ти се отразява по добре и по добре Peace  bouquet

МОМИ4ЕТА ,да ви напомня (не 4е сте забравили де Mr. Green),ако някоя от вас има вьзможност и иска да купи неЩо за децата от Дома вьв Видин,нека го донесе на среЩата.Карти4ки,сувенири,знаменца....тефтер4ета...
Аз взех 50 карти4ки,около 70 книжки на Толедо,две знаменца,една 4инийка с Дон Кихот,две картини на Ел Греко.....за сега толкова,нямам пове4е пари и не мога да купя пове4е неЩа.Кутията е доста тежка Rolling Eyes...незнам дали познатият на Силрай Ще иска да я вземе.....а и най_важното  Sad,не зная дали Ще имам толкова пари да я платя.В4ера ми казаха,4е братов4еда на един мой познат си трьгва за БГ с кола и Ще го питам дали може да вземе кутията...Тогава Ще е безплатно LaughingДано се сьгласи да я вземе.

# 160
  • Ispania
Кьде беШе то4но среЩата???? Joy

# 161
ДесиХ2, слушах песента и най-вероятно става въпрос за захарна тръстика . Наистина думата "caña"има много значения.Може да се интерпретира и по друг начин,"dar caña "тук много се ползва и значи да увеличиш силата,скоростта на нещо,т.е. може и в този смисъл да е .Може да е със сламка,въдица...Аз лично мисля,че е игра на думи , всеки може да го интерпретира както иска , но може и да е някой типичен израз от Андалусия ,който аз не познавам. Сега след всичко това ми се допи кафе  Laughing

Сега видях и видeото и ми се изясни  Grinning.Тя си пие  кафето с някаква напитка ,предполагам че е aguardiente de caña -ракия от тръстика , което обяснява всичко  Laughing

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 11:59 от saby

# 162
  • Spain
Мимии дано зарастнат бързо раните ! кофти работа , поне някои ден болни4ен не му ли дадоха . това си е трудова злополука .
 не ходи ли на превръзки в болницата - безплатно е пък и ще го следят ако има някакво усложнение . Гери има 2 колела друго не ми трябва 4е в апартамента съвсем няма къде да се разминем от тротонетки , колела и кънки . преди време исках да си купя една стъклена витрина -цялата стъклена - отказах се в момента в които си представих как Гергана се натриса в нея с кънките или бягаики . ...
Вал срещата е в Бигасто !
Мимки 4естити ви оби4ки !
Вивиан  голяма лудница е било това пътуване . добре 4е го коментира това . аз за италианските линии бях 4увала 4е много губели багажа и сега съвсем ме убеди да не пътувам с тях
ДесиХ2 а при вас тази песен известна ли е ?  на мен  Sick ама хи4 не ми харесва - преди доста време я беше пуснал някои тук . 
Габи бирата в лати а безалкохолното бутилики - според мен ,, нямам претенции ако решите нещо друго -все ми е тая
  шиш4етата в крайна сметка от теб ли останаха - бяха хубави тези от Макро - какво коли4ество са в една упаковка ?
лека ве4ер и  Hug на вси4ки

# 163
  • Euskal Herria
Ада, потвърждавам за италианските авиолинии - наистина губят багажа, много са неточни, а за капак - стачкуват през ден. Преди Коледа мъжът ми се прибираше с тях. След като са излетели от Барселона, при кацането в Рим са седели 2 часа в самолета - нямало е кой да ги свали нито тях, нито багажа им. После се е оказало, че част от наземния персонал стачкува и няма полети за БГ. Престоя 2 дни на летището, без някой да им даде някаква информация. Случайно е успял да се прехвърли на гръцки авиолинии и се прибра благополучно. Малко след като кацна в София, от Рим имаше един-единствен полет, с който той успя да си получи багажа. Обаче един негов колега чак след Нова година си взе нещата.
Ако имате възможност - просто избягвайте "Алиталия".

# 164
Добър ве4ер мацки,
не съм ви забравила, 4ета ви, но напоследък се заглеждам по офертите за по4ивки и не ми остава време да пиша.
Мими скорошно оздравяване на мъжът ти. И моя мъж имаше подобен инцидент преди няколко години и си представям как си се изплашила. При нас странното е 4е мъжо е имал 2 или 3 порязвания и винаги след това ни се е слу4вало нещо хубаво. Това Ви пожелавам и на вас. Малко ви остана до рождения ден на Иви, приготвихте ли се да го отпразнувате.
Мимки малката е станала още по сладка  Heart Eyes
YanaDG 4естито на дъщери4ката ти, наистина трябва да се гордееш с нея.
gaby_s и аз мисля 4е бирата по добре в лати, а за безалкохолното ми е все едно, вси4ко пием. От наша страна само мъжо Ще пие бира, аз Ще съм на безалкохолно,нали Ще ме тока да Шофирам  Flutter. Но от опит да кажа 4е да се предвиди по не пове4е от 0,5 л. безалкохолно на 4овек, 4е на Ния на рождения ден пове4е от половината остана  Rolling Eyes.
Анет добре си му казала на Шефът ти, дано да си вземе поука. Скорошно оздравяване на малкия.
ГериПетрова и от мен лек път.
Моми4ета забравих да ви кажа 4е тази ве4ер тук би град. Направо не вярвах на о4ите си  #Crazy.
Лека ве4ер Ви желая.
 Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт