Отговори
# 210
  • Бургас
Готвя за първи път свинско с ориз. На колко градуса да наглася фурната? И само на "фурна" ли или да пусна опцията "вентилатор"?  newsm78

# 211
  • София-Младост
Готвя за първи път свинско с ориз. На колко градуса да наглася фурната? И само на "фурна" ли или да пусна опцията "вентилатор"?  newsm78
Първоначално може на по-висок градус, докато заври ориза, после леко намали, защото водата бързо ще попие в ориза. Вентилатор изобщо не включвай.

# 212
LaDiDa, аз печа на около 200С, но нямам вентилатор. Със сигурност на не много силна фурна. Не бъркам по време на печенето и честичко го поглеждам, защото става бързо. Изваждам го от фурната преди оризът да е "дръпнал" съвсем водата, така става по-сочен, иначе ми стои сух.

# 213
  • Бургас
мерси, момичета!  Hug   bouquet
Чудно стана! Хапнахме вече! Съпругът е доволен!  Peace

# 214
имам чуденка,моля ви за съвет,искам да си взема чашки за крем карамел,но се чудя стъклените или тези металните,кои са по-добри според вас,и в кои можеха да се пекат мъфини?

# 215
  • София
имам чуденка,моля ви за съвет,искам да си взема чашки за крем карамел,но се чудя стъклените или тези металните,кои са по-добри според вас,и в кои можеха да се пекат мъфини?
Мама винаги го е правела в стъклени, аз пък имам метални. Не виждам разлика де, освен че в стъклените се вижда  Wink

# 216
Аз крем-карамел и други кремчета си ги правя в порцеланови чаши. Или в йена.

# 217
  • София

Моите формички са метални и когато не ми се събере кексовото тесто във кексовата форма го изсипвам в намазнени и набрашнени форми за крем карамел - стават бижу.

# 218
е,значи ще се почудя още малко какви форми да си взема,а в стъклените форми крем карамела пак ли се пече на водна баня.

# 219
е,значи ще се почудя още малко какви форми да си взема,а в стъклените форми крем карамела пак ли се пече на водна баня.
Да  Peace

# 220
Може да си вземеш стъклени, та в тях да си правиш разни рецепти за микровълнова, а в металните няма да можеш  Peace

# 221
Аз имам и метални и йена глас.....Ама крем -  карамела все не стига като го направя в тях,та правя в тава  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 222
  • Пазарджик/Лондон
Ще правя пица Верди довечера, че съм обещала на едни приятели, то тестото бързо става, но ми се иска да го замеся предварително, но се притеснявам да не бухне много newsm78.Въпросът ми е, ако някой е правил тестото на пица Верди да каже дали да го замеся и да го оставя в хладилника примерно или да направя направо пиците , без да ги слагам да се пекат?

# 223
Ще правя пица Верди довечера, че съм обещала на едни приятели, то тестото бързо става, но ми се иска да го замеся предварително, но се притеснявам да не бухне много newsm78.Въпросът ми е, ако някой е правил тестото на пица Верди да каже дали да го замеся и да го оставя в хладилника примерно или да направя направо пиците , без да ги слагам да се пекат?
Ще втаса,ако го оставиш....А в рецептата пише,че го замесваш,подреждаш си пицата и буташ да се пече без да чакаш да втасва....
Все си мисля,че ако втаса,ще се промени и няма да е такова хубаво ...

# 224
Момичета моля за помощ ,нещо със спанак  изпитано и много вкусно !Без супа Party  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт