Сурогатно майчинство - за или против?

• 31 735
  • 442
  •   1
Отговори
# 135
Аз още в първото си включване по темата казах,че искам да имам още едно дете и тогава.............И сега и тогава пак съм за. Flutter и да ще се гордея ,ама чак пък "велика".......

# 136
Гласувах с: Да,но не бих станала.Явно съм дребна душица...

# 137
Не бих си позволила да се отнеса по този начин с която и да било жена...
Никога не бих се подиграла с мъката на някой, подвеждайки го, че ще направя нещо, което в действителност да не мисля да правя....
Това е грях и аз не бих го сторила...
Отговорих на въпросите, сега пожелавам всичко хубаво и успех на всички...
И пак казвам - никой не бива и няма право да съди другия...
Независимо от коя страна на "барикадата" е...
Всеки сам взима своето решение и не дължи обяснения на никой....

Hug

# 138
  • София
Възхищавам се на всички 16 майки, които са отговорили, че биха износили чуждо дете! Това наистина е трудно решение. В същото време се чудя на другите 8, които са твърдо против. Интересно какви са им мотивите, при положение, че никой не ги кара да бъдат от която и да било от страните...

Ти пък какво се чудиш? Всеки има право на мнение, пък било то и различно от твърдо "да", каквото явно е твоето. А такова ли е Thinking?

Ами чудя се какви са мотивите да бъдат твърдо против нещо, което не ги засяга пряко.

Моето да е твърдо по отношение на другите. Аз не бих го направила поради ред причини. Най-важната за мен е, че бих се привързала към това дете, въпреки, че не е мое, а най-прозаичната - че не ми се бременее и не ми се ражда, едвам ще се пражаля за собствено второ дете, ако е рекъл Господ.

# 139
никой не бива и няма право да съди другия...
Независимо от коя страна на "барикадата" е...
Всеки сам взима своето решение и не дължи обяснения на никой....
...

Абсолютно подкрепям Peace. Особено последното много ми хареса Laughing. Не може един човек да се извинява на друг, затова, че мисли по определен начин.

# 140
  • София
Да, но не бих станала сурогатна мама!

# 141
Против съм, защото не е добре за никое бебе да бъде дадено на друга, освен на майка си. То възприема за майка тази, в чиято утроба е расло, те са си живи и разбират още преди да се родят. Откъде накъде няма да се съобразят с бебето и ще го дадат на напълно непозната жена? Никак не е етично, защото не се зачита бебето като човек. Не започвайте да сравнявате с изоставените деца в домовете, защото това е съвсем различно. От така зададената анкета най-близка ми е трета опция.

# 142
Аз не бих станала защото после няма да мога да се разделя с него,определено ще ми е много мъ4но за мъни4ето.И съжелявам за жените,които немогат да имат беб4ета Rolling Eyes
Няма такава опция и не съм гласувала

# 143
Да, и може би бих станала, при други обстоятелства.

# 144
Гласувах, че съм ЗА, обаче не мисля, че бих могла аз да бъда такава майка Peace
Споделям това мнение. Иначе-не смятам, че да се съгласиш да износиш чуждо дете е неетично, напротив, за мен това е проява на свръхблагородство, но аз не съм способна на това.

Peace напълно съм съгласна,не мисля,че за момента бих го направила....гласувах с втора опция

# 145
Бих го направила. Мисля че е въпрос на личен избор и усещане. Мисля и че след години е напълно възможно да разсъждавам другояче.
Примерът може да не е сравним, но както има хора готови да дадат свой орган, за да живее някой друг по-добре, така бих и износила дете за друг човек. Този човек обаче трябва да е много специален за мен.

Бих го направила за сестрите си, за детето си.

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 18:41 от SharenaSol

# 146
Примерът може да не е релевантен, но както има хора готови да дадат свой орган, за да живее някой друг по-добре, така бих и износила дете за друг човек.
Много хубав пример си дала, точното сравнение, което търсех. За разлика от новороденото човече, органът няма претенции на кого да бъде дарен. Със сигурност бебето няма да познава биологичната си майка и ще тъгува, само че няма да може да каже  Confused

# 147
Янечек,
и твоята гледна точка е донякъде правилна. Но ако тези хора копнеят да си имат тяхно дете, което да им прилича? Ако не може да се намерят малки бебета в България на този етап? А животът си тече.
В крайна сметка това ще е тяхната яйцеклетка и сперматозоид, утробата е по-скоро носител... не знам как ще се чувства бебето. Само бебетата знаят. Ако го направя за някой първо трябва да съм сигурно че човекът е готов да бъде родител и има качествата за това. За разлика от много хора станали родители без дори да го искат.

# 148
Аз съм ЗА,но аз лично не бих могла да бъда такава мама.

# 149
................... Ако го направя за някой първо трябва да съм сигурно че човекът е готов да бъде родител и има качествата за това. За разлика от много хора станали родители без дори да го искат.
Подкрепям напълно Peace

Животът не е само в черно бели краски. Невидими са истинските неща.

Общи условия

Активация на акаунт