Сурогатно майчинство - за или против?

• 31 743
  • 442
  •   1
Отговори
# 150
   Относно процеса на намиране на приемни родители и сурогатна майка, нещата по другите страни са уредени най-често чрез организации. Тези организации са лицензирани и са връзката между семейството и майката. Има две положения - там отива семейство, което не може да има деца по някаква причина и го доказва с документи и т.н. Записват се. Другото положение е - жена, която е решила, че иска да стане сурогатна майка отива в организацията и й се правят изследвания и ред други неща, с които се установява, че тя е здрава психически и физически, покрива определени изисквания и също се записва. Организацията предлага на приемното семейство списък с кандидатки да износят детето им и те решават коя жена им е най на сърце. Запознават се, уреждат документите и процеса започва. Всичко е прозрачно и няма задни мисли. Нито семейството има право да се откаже от детето, нито майката има право да го задържи /Предполага се, че жената ще е раждала и ще има свои дечица, затова вероятността да се привърже и да откаже да го даде е минимална/. Когато всичко е подкрепено с нужния закон, нещата се нареждат и при раждане на бебенцето като негови родители се записват биологичните му майка и татко.
   Дотук процедурата вероятно ви се струва строга и роботизирана, но това правят хората по света и си помагат един на друг, радват се и живеят живота си.
   Нека разиграем един кратък сценарий, за да ви покажа една реална ситуация:
   Борислава и Александър са семейство, което не може да има деца, понеже на Борислава са й поставили диагноза "Липсваща матка /Синдром на Майер/". Александър е в отлично здраве. Решават да осиновят дете, но искат да имат и едно свое. Осиновяват и успоредно с това кандидатстват в Организация "......" за намиране на сурогатна майка, която да износи биологичното им дете. Срещата е уредена, условията са уговорени. След 9 месеца детето е факт и семейството вече е пълно с две красиви дечица. Това е щастие.

Ето и малко информация какво се случва по света:
   http://www.youtube.com/watch?v=xnJXO9T0u3Y
   http://www.youtube.com/watch?v=vgT7rbyixso&feature=related
   http://www.youtube.com/watch?v=g27iaKZ2KQg&feature=related

Спомням си, че веднъж прочетох тук във форума за детенце, което се нуждае от преливане на кръв. На следващият ден отидох в клиниката при Централна гара и се наредих. Влязох в кабинета и още от вратата им казах, че съм на хормонален препарат в момента и дали това има значение. Погледнаха ме и получих отказ. Излязох със сълзи на очи ...  Praynig

# 151
Подкрепям, но не бих станала сурогатна майка.

# 152
Да,с две ръце подкрепям този тип износване на детето,като казвам,че аз лично не бих го направила.Но защо пък някоя по-широко скроена майка от мен да не го направи.Наистина трябва да е голям човек тази жена  Peace

# 153
Подкрепям създаването на такъв закон, ще реши много от спорните моменти.

Не бих го направила, но заради здравния риск. Все пак има риск от смърт и заболяване при бременност и раждане.

От друга страна рискът се измерва. Та: show me the money.

На колко оценявате девет месеца бременност и изтърпяване на раждане (секцио по желание или натурално)? Повече или по-малко от Порше Кайен?

# 154
Гласувах опция 2.

# 155
Нямям нищо напротив да се озакони сурогатното майчинство, но не мисля че аз бих станала сурогатна майка. 9 месеца да го носиш и да го усещаш под сърцето си...

# 156
Нямам нищо против да се узакони, но аз не бих станала сурогатна майка освен, само и единствено за сестра ми, въпреки че и това не може да бъде сигурно.За щастие тя има прекрасна дъщеря.Не мога да си представя да расте 9 месца в мен и после да го дам.Имаме далечни роднини, които нямат деца и сестрата на жената решила, че ще износи трето дете(вече имала две) и ще го даде на сестра си, но след като го родила не могла.Това се случило преди много години.

# 157
Подкрепям, но не бих участвала

# 158
Отговорих със втората опция,въпреки,че не възприемам това,по никакъв начин!
Съжалявам за жените в подобна нужда,боли ме за тях,но!
Като си представя да нося живот в себе си 9 месеца,да изтърпя всички хубави и неприятни моменти на бременноста и накрая да родя и да дам детето на някой!  Naughty Не!
Това за мен е като да си изоставиш детето!
Съжалявам,но така мисля!  Peace

# 159
  • bulgaria
Каузата е много благородна, но и аз не мога да го направя. Вярно е, че биологичните родители искат да продължат генетично рода си, но още по-благородна е каузата да осиновиш изоставено дете според мен. В него не тече твоята кръв, но гените не са единственото нещо, което те прави родител.  ooooh!

Точно това исках да кажа и аз. При положение,че има толкова мръзнещи и лишени от внимание и свястна храна мънички душици smile3518 е безумно това износване. А и една такава майка когато види бебето, което е родила, може и да не иска да го даде и кво праим -пак сълзи и разбити мечти.

# 160
  • bulgaria
   Относно процеса на намиране на приемни родители и сурогатна майка, нещата по другите страни са уредени най-често чрез организации. Тези организации са лицензирани и са връзката между семейството и майката. Има две положения - там отива семейство, което не може да има деца по някаква причина и го доказва с документи и т.н. Записват се. Другото положение е - жена, която е решила, че иска да стане сурогатна майка отива в организацията и й се правят изследвания и ред други неща, с които се установява, че тя е здрава психически и физически, покрива определени изисквания и също се записва. Организацията предлага на приемното семейство списък с кандидатки да износят детето им и те решават коя жена им е най на сърце. Запознават се, уреждат документите и процеса започва. Всичко е прозрачно и няма задни мисли. Нито семейството има право да се откаже от детето, нито майката има право да го задържи /Предполага се, че жената ще е раждала и ще има свои дечица, затова вероятността да се привърже и да откаже да го даде е минимална/. Когато всичко е подкрепено с нужния закон, нещата се нареждат и при раждане на бебенцето като негови родители се записват биологичните му майка и татко.

Душичко ти имаш ли детенце? Имаш ли идея за какво става дума? Stop Майката обича ВСИЧКИТЕ си деца.
Аз навремето бях гледала един такъв филм и оплюх героинята, коят накрая задържа детето, как може да е такава долна и прочие....ама като родих разбрах Crazy
за мен една такава майка или е много силна жена, или безотговорна ,или е мн. близка, или се нуждае от пари.

# 161
Не можах да изчета всичко, но ако съм разбрала правилно става въпрос дали мога да износя дете, което не е моя кръв, т.е. имлантиране на вече оплодена яйцеклетка на други двама души, нали така? Ами, какво да кажа - това е свързано с такова голямо благородство, че дори не съм сигурна, че бих могла да го намеря в себе си. Но, мисля, че бих станала. Само, че много ли ще е егоистично, ако призная, че бих, но след като вече си имам свое дете. Защото едно износване крие много рискове за жената - не винаги може да има следваща бременност.

# 162
Гласувах с опция 2. Трябва да съм много широко скроена, за да го направя, не мисля че бих могла на този етап. Съчувствам на тези жени, които не могат да износят сами децата си, само че явно не достатъчно.  Sad

# 163
Да, но не бих станала сурогатна мама!
Май всички сме на едно мнение.

# 164
Авторката на анкетата какво мисли за резултатите?

Общи условия

Активация на акаунт