Сурогатно майчинство - за или против?

• 31 763
  • 442
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Направо ме убивате с това благородство! Това елегантен начин ли е да кажете, че не ви стиска? Благородство, дрън-дрън! И е права една от съфорумките, която писа, че едно е човек да каже "бих", друго е да го направи. И за оправданията е права. Оправданията от вида, че закон нямало, че мъжът нямало да е съгласен, че не знам какво си е много удобно. Затова не вярвам някоя от заявилите да го направи наистина. Приказките са едно, действието е друго. Има голяма разлика между това да кърмиш чуждо бебе и да износиш и родиш бебе, което да дадеш на чужди хора.
 Разбирам жени като Душичка, съчувствам им, но не мога да ги подкрепя. Как си я представят те тази работа една жена да износи едно дете, да го храни и защитава в своето тяло, да се вихрят всичките хормони в главата и тялото й и тя накрая да го даде? Хайде, Душичке, представи си как  майка ти те ражда и после те дава на други хора, защото има с тях такава уговорка! Или как ти отглеждаш едно дете почти година и после го даваш на някого. Точно само жена, която не е била бременна и не е раждала може да си помисли, че някоя друга, която е с акъла си доброволно ще поеме тежестта да е сурогатна майка. Сигурно ще се намерят единици, които ще го направят, но те ще бъдат притиснати от обстоятелствата или не наред в главата. Инстинктът за продължаване на генетичната линия е много силен, но също толкова силен е майчиният инстинкт.

# 166
Andariel   Peace
Само да не забравяме че, доста жени биха помогнали на близки свои роднини- сестри, снахи, дъщери. И това едва ли ще бъде направено от меркантилна гледна точка.
Не става въпрос само за непознати жени, които да раждат на други.

# 167
Аз мисля, че говорим за сурогатното майчинство по принцип - не само на близки, познати и пр. Аз лично си признавам, че не мога да го направя. Но си се чудя на 11-те мами, казали: "Да, бих станала сурогатна майка" дали осъзнават какво им предстои ако изобщо го мислят сериозно де?!?  newsm78  Или си говорим нещата принципно...ми ако е така... то тогава: Да, и аз бих станала сурогатна майка, само че след 20 години.....Да де ама тогава никой няма да го иска от мен (на 48 год.)...
Та въпросът ми беше колко от вас могат да заявят - Аз съм готова да го направя, сега или  Когато генетичната майка има нужда, а не когато на мен ми кефне и ми е "удобно"  Crossing Arms
Все си мисля, че това е смисъла на сурогатното майчинство  newsm78, ако греша - поправете ме   bouquet

# 168
  • До хладилника, който обичам
Спомням си, че веднъж прочетох тук във форума за детенце, което се нуждае от преливане на кръв. На следващият ден отидох в клиниката при Централна гара и се наредих. Влязох в кабинета и още от вратата им казах, че съм на хормонален препарат в момента и дали това има значение. Погледнаха ме и получих отказ. Излязох със сълзи на очи ...  Praynig
Какво общо има това със сурогатното майчинство? Има си определени условия, за да бъде човек донор на кръв и една логична част от тези условия е да не се лекува в момента с определени лекарства. Все пак тази кръв ще бъде прелята някому, повече от нормално е изискването да е без медикаменти вътре Rolling Eyes

# 169
Това да износиш дете на други родители т.е да дадеш тялото си под наем за благородна кауза. ВАжна е нагласата, важно е и мисленето. Важна е каква ти е настройката. За мен си е благородна постъпка ако НЕ е свързана предимно и изцяло с финикийските знаци.
Това да се раздадеш за доброто на другите. Клиширано е, но е така. Да подариш част от сърцето си. Да не би да и е лесно на такава жена. Да подариш щастие другиму.
Но малко хора са способни да поберат дори мисълта за това. Така е прието. Не е за всеки. А много се бият в гърдите.

пс Друг е въпросът, че в нашата мила Родина злоупотребите ще са № 1.

# 170
........ Сигурно ще се намерят единици, които ще го направят, но те ще бъдат притиснати от обстоятелствата или не наред в главата.....

Благодаря ти за квалификациите, Радостина, но нито съм притисната от обстоятелствата, нито съм "не наред" с главата, и заявявам най-отговорно, че БИХ износила чуждо дете...
Единственото важно в случая за мен са самите хора, за които бих го направила, както и подробностите около тях....
Както вече някой беше споменал, ако ще е за някоя лигла, която просто "не й се ражда", няма да стане....  Naughty
В други случаи, да, бих го износила...

# 171
  • София
Ами, хайде, направи го! Душичка има нужда от сурогатна майка и сигурно е чудесен човек и ще обича детето. Имаш реален човек, на когото можеш да помогнеш. Така поне ще стае ясно докъде стига "бих" и откъде започва "правя го". Практиката е по-важна от теорията. Сигурна съм, че все ще намерите начин да узаконите начинанието.

# 172
Ами, хайде, направи го! Душичка има нужда от сурогатна майка и сигурно е чудесен човек и ще обича детето. Имаш реален човек, на когото можеш да помогнеш. Така поне ще стае ясно докъде стига "бих" и откъде започва "правя го". Практиката е по-важна от теорията. Сигурна съм, че все ще намерите начин да узаконите начинанието.
Много интересно- очаквах да има нападки срещу майките, които не биха износили чуждо дете а не срещу тези, които казват "да" newsm78 На всички е ясно, че без строги законови рамки и контрол никой не би се съгласил на подобна стъпка- все пак сигурността и за двете страни в случая е не по-малко важна.

# 173
Взе ми думите от устата Simple Smile   bouquet

Аз не мисля, че нападаме майките които казват "ДА!", а просто се опитваме да разберем колко истинское е това "ДА, ще го направя" или просто се правим на велики. Не е срамно да си признаеш, че не можеш да го направиш - човешко е! Но ако само си трупане червени точки с идеята, че няма как всъщност да се разберат истинските ни намерения...това вече е друго  Naughty

# 174
  • София
Girl from Ipanema

Абе, не е така. Нали благородството е най-важното и да се помогне на едно семейство да има свое дете! Законът е само оправдание. Такъв закон в близко бъдеще няма да се приеме, защото той е последната грижа на законодателя. Някой по-назад писа, че при добро желание могат да се намерят вратички в сегашния закон и се прави.
 Това, което мен ме дразни, да не кажа, че ме вбесява е това някой да се пъне как би го направил, обаче обстоятелствата му пречели. Така на приказки и аз мога да го направя и знаете ли как ще ми капе мед от устата и на сърцето! Направо ще съм цялата бяла и добра.

# 175
......На всички е ясно, че без строги законови рамки и контрол никой не би се съгласил на подобна стъпка.........

Много хубаво си го казала, мила...     bouquet
Но явно "за да се докажеш" трябва да раждаш деца наляво и надясно, въпреки, че това ще бъде в разрез със законите...

Нали не вярвате, че някой ще тръгне да ражда, само за да сте "доволни" ???
 Laughing

# 176
  • София
Що? Кой говори за раждане на деца наляво и надясно? Достатъчно е веднъж да станеш сурогатна майка. Защо взе да свириш отбой? Имаш реален човек с реален проблем и твоето реално заявено убеждение, че би станала сурогатна майка. Всички предпоставки са налице, остава да действате.
Просто следващия път имай смелостта да застанеш зад думите си. Действието говори най-добре за човека.

# 177
Не свиря отбой...  Naughty
Само казвам, че няма да родя, защото, видиш ли, Радостина не ми вярва....
  hahaha

# 178
  • София
Затъна, драга, затъна заради собствените си думи. Не е въпросът дали аз го искам, а дали ТИ си готова да го направиш. А както стана ясно нямаш никакво намерение да ставаш сурогатна майка в действителност. Затова следващия път си мери думите. Изписа сума ти красиви думи за това как искаш да помогнеш, ама като опря до действие аз ти излязох виновна.

# 179
  • До хладилника, който обичам
Темата придобива интересен обрат Grinning

Предлагам да се пише по същество.

Общи условия

Активация на акаунт