Сурогатно майчинство - за или против?

• 31 769
  • 442
  •   1
Отговори
# 285
...
РЕДАКЦИЯ: Azaf, писала си преди да пусна горното. В твоят случай имам отговор - СМ трябва да е родила поне веднъж здраво дете. Първата ти бременност е била неуспешна, за което съжалявам искрено. Ако след това беше отишла в организацията за СМ щяха да ти откажат на 100%. Ето така се избягват тези рискове. Не напълно, но се свеждат до минимум. Още веднъж казвам, че рискове винаги има. Никой не тръгва да прави нещо, като мисли винаги за най-лошото, надявам се да не се случва на никого.
...

Напротив, детето ми се роди напълно здраво и развито за месеците, но в 6-ти месец и нямаше начин да оцелее. Т.е. родила съм 3 здрави деца. Но пак няма гаранция... Peace

# 286
  • София
Колкото до осиновяването - никое дете няма да страда, че не като вас,  или поне такива са рядкост, в повечето случаи , особено като това не се крие от тях, са безкрайно щастливи и благодарни, че е имало кой да се грижи и да ги гледа с най-голявата любов на света....
Както писах една позната миналата година си осинове дете - тя е светла, рижа, със сини очи, осинови си 5 годишно момче цигане, което я обожава, тя него също.....

Така че...да малко си расистка явно.....без да се обиждаш, много от българите дори да не го признаваме сме.....

# 287
Момичета,

По принцип съм заклета оптимистка, но вие ми разбивате всякакви положителни емоции.
Не се сърдете!  Sad Стана ми гадно  Cry

# 288
Момичета,

По принцип съм заклета оптимистка, но вие ми разбивате всякакви положителни емоции.

Ама защо се отчайваш - погледни отново статистиката в анкетата- само  13 жени са против сурогатното майчинство по принцип , всички останали са "за", по един или друг начин. Просто се опитваме да не идеализираме, а по-скоро да преставим реален поглед върху бъдещата ситуация.
По-лошо би било ако изобщо няма опция за подобен род майчинство, нали?

# 289
  • София
След като сурогатното майчинство се случва в много държави, значи начин има. Това че има риск, не означава, че няма да се намерят хора да го поемат. Дали заради пари или по други причини. По нагоре имаше някакви цени, не разбрах за Украйна или Русия бяха. Там сумата предвидена за сурогатната майка беше 7000 $. Една не толкова голяма сума, така че явно парите не са единствено определящото.

# 290
Момичета аз не разбирам защо така нападате Душичка.
Всеки има право да се надява на нещо вие и убивате всяка надежда на жената.
Взехте и в расизъм да я обвинявате. ..... е това вече не го разбирам просто иска дете жената...
Защо наскачахте така не разбирам. Много грозно ми звучат реплики като "утроба под наем" и какво ли още не.....
Тя просто ви пита съгласни ли се с приемането на такъв закон... успокойте се малко.
Никой не ви е опрял нож на шията да ставате вие майки. Какво и говорите за осиновяване постоянно. Тя намекна за мъжа и.... то е въпрос на такт от ваша старна де.

# 291
Цитат
Янечек, съгласна съм, че когато дадено семейство има дете по нормалният начин, двамата се обичат и т.н., детето расте в спокойна атмосфера. Сигурна съм, че всяко едно детенце в корема на майка си чувства и всяка една ласка му се отразява благоприятно. Само не разбирам защо си мислиш, че ако една жена го износи, то ще се чувства някак уязвимо. Поне аз няма да позволя то да страда, пък дори и да не е в моя корем. Когато взаимоотношенията между страните са топли и има разбиране и обич, детето ще бъде спокойно.

Душичке, изобщо не си разбрала за какво говоря - знам, че когато детето се отглежда с обич, то ще се привърже към новите си родители и ще ги обича. Но аз не говоря за това, а за периода веднага след раждането. Не знам защо омаловажаваш връзката между майката и бебето докато тя го носи в корема си. Съжалявам за всички, които не могат да го преживеят, но такава връзка има и бебето познава майка си след като се роди. Познава миризмата й, гласа й и се успокоява да слуша сърцето й - това са неща, които вече са установени с проучвания. Затова ако го отделиш от нея, то няма как да не го разбере и ще страда. Всички бебета се успокояват като се гушнат в майките си. Отделно бебето ще разчита да получи мляко от майка си, а е логично да бъде лишено и от това, щом ще се разделят.

# 292
Момичета,

Душичка, съжалявам за лошите емоции.
Но така стоят нещата. Малко или много, всеки човек (особено жена и майка) трябва да бъде малко егоист.
Замислих се и над още нещо - начинът на раждане. Дори и да мине безпроблемно една бременност, ако по време на раждането настъпят усложнения? Ами ако жената иска после да има още деца, а стане нещо при това раждане и изгуби тази възможност (примерно, наложи се отстраняване на матката, не дай Боже)...
Защото за свое дете малко жени не биха поели всякакъв риск. Но за чуждо...
Разбери, че да износиш и родиш едно дете (дори да ти липсва емоция към това, че е било част от тялото ти), може да ти косства твърде много...
Наистина, сигурно съм твърде черногледа, но всяко действие на човек е добре да е добре омислено, а не просто следствие от емоция...

nana5kova, отговорът е в това:
... Просто се опитваме да не идеализираме, а по-скоро да преставим реален поглед върху бъдещата ситуация.
По-лошо би било ако изобщо няма опция за подобен род майчинство, нали?

# 293
За да не преливаме само от пусто в празно ето едно интервю със сурогатна майка, родила бебенце на шведска гей- двойка ( в Швеция сурогатствтото е забранено....за разлика от гей-браковете Wink)
http://www.circlesurrogacy.com/news/2008/svd_sweden_surrogate_in … 2008_09_news.html
А тук пише и за разходите - говорим на за САЩ
http://www.circlesurrogacy.com/costs.html

За всички беше ясно, че подобна тема не може да се ограничи само в отговора на въпроса- "да/не съм съгласна". Нещата са много сложни и погледнати от различен ъгъл изглеждат напълно различно.

# 294
Момичета,

........... Сега съм по-силна. За тези няколко дни, в които темата растеше, разбрах, че добрината все още е сред нас ...  Praynig

Направо се чудя на Душичка, къде я видя добрината newsm78

Прочитайки темата останах само с горчилка. Отвратих се от някои персони. 

Душичка, пожелавам ти да си получиш твоето щастие. Ще стане. Hug

Peace
Така е , винаги има и ще има мнения, които ще опорочат и изкривят темата в друга насока, но пък нали в спорЪТсе раждала истината... newsm78
Душичка позитивното мислене и вярата никога не са излишни мила... Пожелавам ти най-хубавото бебе на света един ден... Hug  bouquet

# 295
Момичета аз не разбирам защо така нападате Душичка.
Всеки има право да се надява на нещо вие и убивате всяка надежда на жената.
Взехте и в расизъм да я обвинявате. ..... е това вече не го разбирам просто иска дете жената...
Защо наскачахте така не разбирам. Много грозно ми звучат реплики като "утроба под наем" и какво ли още не.....
Тя просто ви пита съгласни ли се с приемането на такъв закон... успокойте се малко.
Никой не ви е опрял нож на шията да ставате вие майки. Какво и говорите за осиновяване постоянно. Тя намекна за мъжа и.... то е въпрос на такт от ваша старна де.

Не мисля, че някой я напада - напротив, всяка жена тук за или против й съчувства, в това съм сигурна. Просто тя заявява токова силно желание да "сбъдне мечтата си", че човек оставя с впечатление, че е готова на всичко. Още повече сама каза, че търси жена с финансови затруднения. Значи все пак е наясно как е по-вероятно да се получат нещата.
Нека бъдем реалисти все пак - ако очакваш непозната жена да ти помогне ей така от състрадане е меко казано наивно. Рисковете, които поема вече саа ги изброили мнгократно преди мен. И това, че първо ще попита за парите е съвсем НОРМАЛНО, бе хора!!! В какъв свят живеете се чудя, та очаквате да дойде една жертвоготовна непозната и да тии каже "Все ми е тая за парите, дай да те направя щастлива" - абсурдно е, гадное, но е факт.
Лукса да ти износят дете трябва да е добре платен, пак повтарям - за да "компенсира неудобствата" на СМ поне в някаква степен. За да си струва да поемеш риска. По-евтиното е осиновяването. Всеки сам избира.

П.С. Никой не иска да убива нечии мечти, но ако Душичка иска да сбъдне собствените (а не само да мечтае) - трябва да е реалист, а не да хвърчи в облаците

# 296
Душичке явно си голяма оптимистка като казваш че вярваш в добрината.Ако искаш здрава средно интелектуална сурогатна майка няма как да не се заплати.9 м бременност опита за забременяване и възстановяването,според мен това са 12м жената да се откъсне от своите задължения работа и т.н.,за този период от време няма как да се издържа,а трябва да се храни рационално,разходите по ежедневните нужди на собствените и деца си вървят.Така че това е една илюзия за добрата воля.
Хубаво е да вярваш в доброто на хората но в случая аз невярвам че някой би се навил ако не е добре платено,особено за жена с положение и семейство.А за малко пари всеки знае кой би се навил,така че колкото и да се възмущава някой това е реалността.
Аз лично съм имала една лесна бременност,бих се навила за без пари за близки хора,но за непознат... някой беше казал сума за САЩ 50000$ може да се навия за такава сума,но ей така на добра воля да зарежа семейство,работа и да си мисля че от доброта ще си запазя място в рая ми идва в повече.
Успех ти желая и късмет в начинанието.

# 297
Душичка, не се впечатлявай, моля те, успокой се !  Когато си виждаш децата от любимия мъж всеки ден пред очите, е  много лесно да се говори за осиновяване, за порочността на репродуктивните технологии и т.н.  Ще намериш правилния път за детенце, сигурна съм в това.

# 298
Като изключим сурогатството между роднини, когато например сестра помага на сестра си, в повечето случаи това се прави за пари, обвързано е с договори....Точно бизнес
Какво толкова странно има в това една жена /или семейство/ да плати на друга жена да износи детето й. Особено когато сурогатната майка е в затруднено финансово положение. Четох разказа на една индийка, която има 8 деца, а деветото, което износва в момента ще даде на американско семейство. Така с 10 000 $ ще осигури прехраната на другите и няма да се налага те да работят. И у нас има доста такива жени, защо да не се навият да износят чуждо дете?
Така че, оптимизмът на Душичката е оправдан, но нека не очаква, че дори и законово да бъде регламентирано сурогатството, ще има много жени, които ще се навият на това без пари.

# 299
Цитат
Пак казвам, че не разчитам СМ да го направи само от добра воля. Не съм си и помисляла, че утре непозната жена ще почука на вратата и ще ми каже "Ще ти помогна, но пари не искам!".

Тя не разчита някой да се навие БЕЗ пари. Няколко пъти го спомена.

Общи условия

Активация на акаунт