Сурогатно майчинство - за или против?

• 31 735
  • 442
  •   1
Отговори
# 315
и на мен ми се повръща от много неща и много хора, ежедневно...
Както писа съфорумка жиота не е нито само черен, нито самно бял. Хора всякакви. Мнения и нагласи всякакви. Но когато човек е решен на подобна огромна и важна крачка(не за само за един човек) е добре да е запознат с всички страни - и най-вече с негативите, до които би довела тя. Човек трябва да знае с какво се захваща, за да няма неприятни изненади в последствие...или поне да се сведат до минимум Praynig
Най-лесно е да сложим розовите очила и да мечтаем, да се нядяваме  Crazy- това е прекрасно нещо: МЕЧТИТЕ! ако те ви топлят - чудесно, но ако мислите в посока да ги сбъдвате - хайде малко по-реалистично   Thinking

# 316
Всъщност някой знае ли да се работи по подобен закон или просто някой депутат, някъде го е споменал мимоходом? Любопитно ми е дали има шанс в действителност да се разреши сурогатното майчиство или просто всичко ще си остане в зоната на хипотезите?

# 317
Да,хубаво е ,че има мнения всякакви,ама не можеш цял живот да робуваш на това какво ще кажат хората.

Наталия снизходителни сме сравнително,но представи си какво ще е снизхождението ако се появи такова дете в клас.Едно време не бяха приемани осиновените,на разведени родители и т.н.сега понеже вече е по-разпространено не прави впечатление,но децата са колкото невини толкова и жестоки.
Ако това може да притеснява някого по добре така да си стоим и нищо да не правим.Децата могат да бъдат жестоки и към произход,раса,религия,външен вид,някое събитие в семейството  и какво ли още не.....Това е най- малкото ,за което трябва да мисли.

Надявам се автроката да не се е обидила за реализма, но все пак животът не е нито бял нито черен.

Авторката предполагам за да стигне до решението да търси сурогатна майка е преживяла много и сигурно се е наслушала на всякакви коментари ,забележки ,поучения...затова написах да сме по- снизходителни към нея..

# 318
Всъщност някой знае ли да се работи по подобен закон или просто някой депутат, някъде го е споменал мимоходом? Любопитно ми е дали има шанс в действителност да се разреши сурогатното майчиство или просто всичко ще си остане в зоната на хипотезите?

Наскоро съвсем случайно чух за някакъв дебат относно сурогатството.Говореше се за необходимостта процедурата да се регламентира законово - българки са ходили в Украйна и Русия, защото в България е разрешено да го направиш само за сестра или дъщеря и според българските закони майката е тази,която ражда детето..Това чух.Дали има някакво развитие незнам.
Мамите от проблемното може би имат повече информация..

# 319
Много малко се говори в тази тема за чувствата на бъдещото дете.
Разбирам желанието да имаш свое дете на всяка цена, но все пак детето е човек.
Ако хилядолетия наред биологична майка е била жената, която те е родила ми е чудно как би се чувствал човек, който има две майки.
И всякакви такива въпроси.

# 320
 ooooh! Защо винаги има такива , които ще клатят пръст на другия и видиш ли ще му отварят очите за иститините в живота. Това, че нечие изказване има за цел да вдъхне кураж и съпричастност, едва ли означава че автора му не е наясно, че живота не е нито черен или бял... Още повече си мисля, че тук разсъждават големи и отговорни хора. Защо трябва винаги някаква отрицателна нотка да се внася облечена в злобни коментари??? ooooh! Tired ooooh!
За пореден път се убеждавам , че има хора ,  които явно живеят , за да поучават. Темата вече изгуби приятния тон на дебата и се започна  да се правръща в поредният махленски спор... Tired
Изказах възмущението си  просто ... нямам за цел да обиждам или поучавам никого! Peace

# 321
   Пак пиша, макар и леко тъжна. Не се сърдя на никой, чувала съм какви ли не неща. Желанието ми е утре ако бъде приет такъв закон и нещата се наредят, някой да намери тази тема и да види, че има хора, които ги е било грижа за проблема и са се опитали да дадат своя принос за решаването му.
   Трябваше да започнем отнякъде и съм доволна, че стигнахме дотук, защото тази дискусия е много важна. За пореден път ще кажа на всички, които се питат "Защо не осинови дете и да си живее спокойно?" Между вас има и такива жени, които са забременели трудно. Е, докато не забременяхте за какво си мислехте? Нима сте си казали "Щом не става защо да продължавам?".
   Човечеството е стигнало дотук, защото се е борило. След като Господ ми е оставил и този шанс за биологично дете, кой може тогава да ми го отнеме? Недейте да си мислите, че вчера съм се събудила и съм решила, че трябва да имам дете на всяка цена. Това не е фикс-идея за мен. Просто майчинското ми чувство не ме оставя на мира. Жени сте, разбирате ме ...  Praynig

# 322
Като майка и жена искрено ти желая успех Praynig! Каквото и да решиш, каквото и да направиш - ако то те прави щастлива значи си е струвало  Peace Другото е без значение  Heart Eyes

# 323
Душичке дори да си мислиш че някое мнение е нагативно не си мисли че е от неразбиране на твоето желание.Няма как да не разсъждаваме за хората които ще са намесени покрай теб и СМ или какво става после.Нашите хипотетични мнения било положителни или негативни биха били от полза на всички които искат да знаят какво избират и дали са готови.
Няма ли как да намериш СМ в другите страни където има закони и т.н.?Тук това няма да стане скоро а и все пак тази идея е трудно да се приеме с лесна ръка от обществото,след като отскоро започна да се казава че има проблем с репродуктивността и не са доизмислени нещата там,едва ли някой ще се наеме и с такъв закон.
Разбира се че и аз на твое място първо ще изчерпа всички възможности за мое дете и тогава ще мисля за осиновяване.

# 324
...Polin_a, какво е тъпо? Това, че съм синеока? Какво те подразни, не разбирам?

Факта, че въобще споменаваш нещо подобно, ето това ме подразни. Предполагам, си запозната, колко много семейства не могат да имат деца, и биха дали мило и драго да се сдобият с такова, но да претендираш за сини очи и руса коса в такъв момент е направо безобразно Stop. Повярвай ми, знам какво е много силно да го искаш, пък да не се получава. Имах вече дъщеря си, когато решихме да имаме и второ, но то не идваше. Тогава разбрах, макар и не с пълна сила /точно защото имах вече едно дете/ тези жени, които нямат деца, каква мъка изпитват, и каква празнина. Разбрах ги тогава, разбирам и теб сега за огромното ти желание, за болката, която изпитваш, за огромната празнина в семейството ти. Дано намериш начина Peace. Пожелавам ти го от сърце Hug. Но потърси алтернатива. Много хора го правят и са адски щастливи. Да не говорим, че много от тях после успяват и сами да си родят рожба.

# 325
   Човечеството е стигнало дотук, защото се е борило. След като Господ ми е оставил и този шанс за биологично дете, кой може тогава да ми го отнеме? 
Peace

Няма ли как да намериш СМ в другите страни където има закони и т.н.?Тук това няма да стане скоро а и все пак тази идея е трудно да се приеме с лесна ръка от обществото,след като отскоро започна да се казава че има проблем с репродуктивността и не са доизмислени нещата там,едва ли някой ще се наеме и с такъв закон.
Аз си помислих същото.Защо не пробваш в чужбина?

# 326
Охххх,останах без думи...........Знам,че ще бъда нападната,ама нищо........Не поставям нещата на една линия,но имат нещо общо.Колко от вас даряват кръв,просто така?Не ми отговаряйте,питам хипотетично.Аз дарявам на всеки 6 месеца-без да взимам пари,а иначе една банка кръв върви от 80 до 200лв.
Аз не бих станала СМ без пари,но не бих го направила заради парите-според мен това има предвид ДУШИЧКА като казва,че иска СМ да е над материалното.И да аз съм от жените,които обожават да са бременни.ЩЕ видим при следващите как ще е......
Душичке,вярвай в добротата и продължавай да бъдеш оптимист.Съжалявам,че няма да мога да помогна точно на Душичка,но се надявам след време да помогна на някоя жена точно като нея.
А за рисковете..........Винаги има риск.............и когато ми взимат кръв,и когато се качвам на колата има риск,и когато слизам по стълбите има риск,и когато ставам от леглото има риск(схвана ми се крака и паднах)..........така че...........
Искам само да кажа,че имам осиновено дете в семейството и винаги е било по-обичано от майка ми.....а аз бих дала живота си за него,въпреки различните гени.........Hug Hug Hug

# 327
  • София

Няма ли как да намериш СМ в другите страни където има закони и т.н.?Тук това няма да стане скоро а и все пак тази идея е трудно да се приеме с лесна ръка от обществото,след като отскоро започна да се казва че има проблем с репродуктивността и не са доизмислени нещата там,едва ли някой ще се наеме и с такъв закон.

Да, това и аз се зачудих....със сигурност тук и да се приеме такъв закон, надали ще е сега или до година....всички знаем с какви темпове стават тук нещата.....

Както и да е...въпреки всичкият ми реализъм и скептицизъм - надявам се мечтата ти да се сбъдне Simple Smile))

# 328

Няма ли как да намериш СМ в другите страни където има закони и т.н.?Тук това няма да стане скоро а и все пак тази идея е трудно да се приеме с лесна ръка от обществото,след като отскоро започна да се казва че има проблем с репродуктивността и не са доизмислени нещата там,едва ли някой ще се наеме и с такъв закон.

Да, това и аз се зачудих....със сигурност тук и да се приеме такъв закон, надали ще е сега или до година....всички знаем с какви темпове стават тук нещата.....

Както и да е...въпреки всичкият ми реализъм и скептицизъм - надявам се мечтата ти да се сбъдне Simple Smile))

Присъединявам се към мнението на Angel_Dust - пожялавам ти да ти се случи чудо- твое собствено дете, пък независимо дали ти или някой друг ще го е родил! Дано щастието те посети скоро и да сбъдне мечтите ти!

# 329

Ако хилядолетия наред биологична майка е била жената, която те е родила ми е чудно как би се чувствал човек, който има две майки.

Осиновените деца имат две майки - биологична и осиновителка.

Общи условия

Активация на акаунт