Сурогатно майчинство - за или против?

• 31 766
  • 442
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Момичета,

По принцип съм заклета оптимистка, но вие ми разбивате всякакви положителни емоции.
Не се сърдете!  Sad Стана ми гадно  Cry

Не знам защо се огорчаваш толкова, явно не си се замисляла наистина сериозно какво точно означава твоето желание за отсрещната страна.
Няма лошо да си оптимист.
Това, че от гласувалите 190 сме за това да има такъв закон и  да ви се даде такъв шанс е достатъчно положително, това че от 200 и малкото гласували цели 31 смятат, че могат самите те да са СМ е още по-оптимистично.....
А това, какви рискове и какви  минуси и неудобства има за СМ е просто реалистично мислене.
И това, че е нормално  да й се плати и че това не е единствено благородство, доброта и човещита, сащо е реалистичната страна на нещата....

Много е хубаво да си оптимист, но само с краен оптимизъм не става, трябва да имаш и реален поглед над нещата....особено когато става за човешки живот...и то не един.....

# 301
Цитат
Пак казвам, че не разчитам СМ да го направи само от добра воля. Не съм си и помисляла, че утре непозната жена ще почука на вратата и ще ми каже "Ще ти помогна, но пари не искам!".

Тя не разчита някой да се навие БЕЗ пари. Няколко пъти го спомена.

Ох, добре, започваме да се въртим в един омагьосан кръг и да се хващаме за всяка дума  Crossing Arms Тя не казва, че не иска да е за БЕЗ пари, но очаква от СМ да е "над-материалното" да се интересува не основно от парите, а да е изтъкана от добри намерения, а парите колкото-толкова. Е няма как да стане. Тя няма да се отзове за да й бъде приятелка, в общия случай.
Тук нещата не опират да поставяш безкрай условия към СМ - да е добра, здрава, руса със сини очи, от манастир ако може. Мисля, че Душичка не е в позиция да поставя много условия. Ако има вариант изобщо - да се хваща здраво за него (и да не го пуска - ако наистина го иска безусловно), без излишни размисли за благородсто и добронамереност.
Целта оправдава средстатва, в случая!  Naughty

# 302
  • София
Така е, не очаква да е за без пари, но очаква някаква идеална ситуация, при която сурогатната майка е олицетворение на благородството и ще го направи основно от състрадание към семейството и после ще бъде част от живота на детето, обаче няма да се меси в живота му, а например ще е любящата "леля", която винаги ще е готова да го гледа и т.н. А аз се съмнявам дълбоко, че такава жена ще се намери. И по-скоро после семейството ще поиска да прекъсне всякакви връзки със сурогатната майка, защото едва ли ще им хареса потенциалната опасност "другата майка" да се бърка в живота им, пък дори и с добри намерения. По-скоро СМ ще е жена, притисната от обстоятелствата. Може би не е случайно, че сурогатството е разрешено точно в не особено добре развити страни. А за САЩ също е обяснимо - богатите са готови да плащат.

А за биенето в гърдите - не одобрявам сурогатството, но то така или иначе съществува и в един момент ще трябва да бъде регулирано. Изказах мнение, че скоро в БГ няма да се случи, защото този закон не е на дневен ред и няма да бъде още доста години. И ако така или иначе сурогатството съществува, то това е една много, много скъпа услуга, в която рисковете са големи, а както знаем големите рискове са ръка за ръка с големите суми.

# 303
момичета аз обаче се чудя на друго.СМ трябва да бъде предполагам и с някаква съвместимост,кръвна група или знам ли.Все пак едва ли може на всяка да се присади чуждо дете,след като всички знаем какво става при разминаване на резус фактора при някой двойки.
Нещата на мен ми се виждат доста сложни.Може и да е от незнание от моя страна но май и да се покаже на вратата някоя то може и да не става.Как стоят тези въпроси ако знае някой да каже.

# 304
  • До хладилника, който обичам
Както в обичайното износване. Ако майката е с отрицателен РФ, а детето с положителен, й се бие инжекция, която да потисне изработката на антитела. Ако и двамата родители са (+) или (-), детето задължително е със същият РФ.

# 305
Стига вече с това осиновяване.
Жената колко пъти написа ,че се бори за биологично дете от нея и съпругът й?
Щом има още надежда да имат биологично бебе,напълно разбираемо е желанието й.
Може и след време да реши да осинови,но темата не е за това ,направила си е избора жената.

И доколкто разбирам Душичка си е наясно и  с парите и с услугата .
Предполагам и друго- прекалено е чувствителна на тази тема ,бъдете малко по-снизходителни...

# 306
Наталия снизходителни сме сравнително,но представи си какво ще е снизхождението ако се появи такова дете в клас.Едно време не бяха приемани осиновените,на разведени родители и т.н.сега понеже вече е по-разпространено не прави впечатление,но децата са колкото невини толкова и жестоки.Самата нагласа която се показва тук ще рефлектира и при децата,така че е хубаво който се захване с тази работа да знае и доколко е готово обществото.Хубаво е че има мнения всякакви за да се види реалността а не просто една илюзия за прекрасни добри хора готови на всичко в полза на обществото.

# 307
  • София
Наталия снизходителни сме сравнително,но представи си какво ще е снизхождението ако се появи такова дете в клас.Едно време не бяха приемани осиновените,на разведени родители и т.н.сега понеже вече е по-разпространено не прави впечатление,но децата са колкото невини толкова и жестоки.Самата нагласа която се показва тук ще рефлектира и при децата,така че е хубаво който се захване с тази работа да знае и доколко е готово обществото.Хубаво е че има мнения всякакви за да се види реалността а не просто една илюзия за прекрасни добри хора готови на всичко в полза на обществото.
А от къде в класа ще знаят, че това дете е от СМ? Пък и защо винаги делим децата на собствени, осиновени и т.н? И не го правят децата в класа, а родителите им.

# 308
  • До хладилника, който обичам
Наталия снизходителни сме сравнително,но представи си какво ще е снизхождението ако се появи такова дете в клас.

Защо, ще имат дамга на челото "такива" деца ли?!
И сега се намират полуумни хора, които да смятат, че осиновени, деца на разведени родители или "от епруветка" са с нещо по-различни от техните съкровища. Ами, да са живи и здрави. Останалите сме наясно, че разлика няма.

# 309
Надявам се автроката да не се е обидила за реализма, но все пак животът не е нито бял нито черен.
А и досега само нейното мнение като "страна" по проблема сме чели...затова и се създава впечатление, че всички скачат срещу нея....

А от къде в класа ще знаят, че това дете е от СМ? Пък и защо винаги делим децата на собствени, осиновени и т.н? И не го правят децата в класа, а родителите им.

Ох боже, опазил ни Господ и този предрасъдък Praynig

# 310
Наталия снизходителни сме сравнително,но представи си какво ще е снизхождението ако се появи такова дете в клас.Едно време не бяха приемани осиновените,на разведени родители и т.н.сега понеже вече е по-разпространено не прави впечатление,но децата са колкото невини толкова и жестоки.Самата нагласа която се показва тук ще рефлектира и при децата,така че е хубаво който се захване с тази работа да знае и доколко е готово обществото....

Доповръща ми се от подобна гледна точка...

Категорично не приемам деленто на хората по какъвто и да е признак.
И не децата делят, не децата са жестоки - делят родителите, а децата (за съжаление) поварят чутото.
Радвам се, че децата ми имат всякакви приятелчета (и по произход, и по цвят, и по религия) и никога не съм чула от тях лошо за "различните" - случвало се е да питат защо изглеждат различно, но нищо повече.

# 311
Ами точно за това казах че щом има такава нагласа тук то тя ще рефлектира и е добре всеки да е запознат с мнението на околните,защото това наичнание е ново и неразбираемо за всички.
Аз лично нямам против човек да живее както си иска и да има избор,но има други крайни мнения с които е добре да се запознае не само авторката на темата но и други които искат да минат по този път.

# 312
Хора аз съм за закон за СМ не ме нападайте,просто изказвам мнение че това е новаторско и не се знае как ще се разбере.

# 313
  • София
Наталия снизходителни сме сравнително,но представи си какво ще е снизхождението ако се появи такова дете в клас.Едно време не бяха приемани осиновените,на разведени родители и т.н.сега понеже вече е по-разпространено не прави впечатление,но децата са колкото невини толкова и жестоки.Самата нагласа която се показва тук ще рефлектира и при децата,така че е хубаво който се захване с тази работа да знае и доколко е готово обществото....

за съжаление все още има хора, които правят такова разделение и го насаждат и на децата си.....
а да се знае - винаги има от къде...клюкарщината е в кръвтта на хората Sad
със сигурност има голяма възможност и това да е част от живота на  тези деца....

# 314

за съжаление все още има хора, които правят такова разделение и го насаждат и на децата си.....
а да се знае - винаги има от къде...клюкарщината е в кръвтта на хората Sad
със сигурност има голяма възможност и това да е част от живота на  тези деца....
Клюкарщина,злоба какво ли не.Имах съседка с осиновено дете,а друга съседка се скара с нея кой кога премитал междуетажната тераса и в яд и караници каза на дететнцето.Така че за такива неща говоря.

Общи условия

Активация на акаунт