Сурогатно майчинство - за или против?

• 31 727
  • 442
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Да бих станала.
Отношението към детето - като към тези които съм износила вече.
За да ти стиска да станеш си поемаш риска, имаш сърце да помогнеш
на хората...

# 121
  • София
аз не мога да разбера как пък някои могат да си помислят, че това ще е безплатна услуга - на добра воля, трябва да е платена и то не малко, това са с 9 месецае от нечий живот...ми ако е проблемна бременност, ми асо се наложи да лежи 9 весеца жената, да си загуби работата например....изобщо това си е огромно неразположение и неудобство, дори когато вс е гладко......може и да има 1-2 майки терези, дето да го правят без пари, но ако ще е за чужд човек няма как да не е платено и то повече от добре, едно такова начинание......да не говорим, че както 1 лекар беше казал - всяка родилка е с единият крак в гроба......та едно е като го преживяваш за себе си и своето си дете....друго е заради някой си....

# 122
  • София
Възхищавам се на всички 16 майки, които са отговорили, че биха износили чуждо дете! Това наистина е трудно решение. В същото време се чудя на другите 8, които са твърдо против. Интересно какви са им мотивите, при положение, че никой не ги кара да бъдат от която и да било от страните...

# 123
Ами да, само 9 месеца от моят живот биха осмислили целият живот на други двама......За мен си заслужава. Peace

# 124
Възхищавам се на всички 16 майки, които са отговорили, че биха износили чуждо дете! Това наистина е трудно решение. В същото време се чудя на другите 8, които са твърдо против. Интересно какви са им мотивите, при положение, че никой не ги кара да бъдат от която и да било от страните...

Ти пък какво се чудиш? Всеки има право на мнение, пък било то и различно от твърдо "да", каквото явно е твоето. А такова ли е Thinking?

# 125
Мен ме учудва нещо друго - защо се използват аргументи от вида на "обществото ни не е узряло"? Обществото - това сме ние. Дори и тези, които не живеят постоянно в БГ  Peace И при положение, че има жени, готови да поемат тази отговорност и  готови да се изправят пред това житейско изпитание, то тогава една част от обществото е готова  Peace И ако това общество предостави рамката, за да могат тези жени да го направят, няма да има "подготвени' и "неподготвени".

Звучи ми малко като - "обществото ни не е узряло да си разреши проблемите". А кой да му ги разреши. И нали затова сме общество, а не всеки да се спасява поединично като в животинското царство (това във връзка с така наречения "подбор"). Поне тази за мен е идеята за общество. И аз изхождам оттам при избора си за становище  Peace

# 126
За! ТРябва да има и такива хора , които да дарят живот и любов в името на другите, но подбора им трябва да е строг. Трябва силна психика и много вяра , че вършиш нещо добро в името на любовта.  Hug
Аз лично съм раздвоена дали аз бих станала или не... имам психиката , но едва ли ще се навия на това 9м. изпитание... хормоните ще ме уморят... Mr. Green
Всъщност , ако трябва да съм сериозна , по-скоро не , но защото смятам , че психически ще се срина и нямам такова голямо сърце,а за подобно начиние явно  си трябва много любов.  Peace

# 127
Мен ме учудва нещо друго - защо се използват аргументи от вида на "обществото ни не е узряло"? ...

Защото даже и да приемат закон, ще се намерят хитреци, които такива вратички ще намерят да злоупотребят, че свят ще ни се завие. И всичко това за пари. За съжаление.

# 128
Мен ме учудва нещо друго - защо се използват аргументи от вида на "обществото ни не е узряло"? ...

Защото даже и да приемат закон, ще се намерят хитреци, които такива вратички ще намерят да злоупотребят, че свят ще ни се завие. И всичко това за пари. За съжаление.
За това си абсолютно права... Но не знам как това е регламентирано в чужбина, не съм се интересувала. А и малко хора са наясно, навярно.

# 129
....И при положение, че има жени, готови да поемат тази отговорност и  готови да се изправят пред това житейско изпитание, то тогава една част от обществото е готова ......

Аз се чудя дали наистина тези велики жени са готови или просто си се правят на светици? Никого не искам да зесегна, но ако с "Някоя от готовите на това благородство" утре се свърже например Душичка и каже "хайде, да се договаряме и да действаме." Вратичка в закона все някой кадърен адвокат ще намери, още повече когато и двете страни са на едно мнение - да се помогне на бездетна двойка да има свое дете. Та въпросът ми е: Ако утре Душичка Ви се обади и ви попита дали ще го направите наистина или си говорим хипотетично и дали няма да почнат усукваници от рода - амиии няма още закон;  #2gunfireмъжът ми не дава;  Whistlingсега точно не мога; Tired и пр. оправдания  Thinking

# 130
  • София/Севлиево
За съм, но не бих го направила, най-вече защото въпреки че родих продължавам да се страхувам от раждането.

# 131
Галя, без да се впускам в подробности, и за да ти докажа, че грешиш, ще ти кажа, че вече съм се свързвала с такава жена, която искаше да износя бебето й....
Не се отказах заради Законите, мъжът ми и каквото там още си изброила...
Факт е, обаче, че бях напълно сигурна в себе си...
И все още съм....

П.С. Ако тя е тук сега и има желание, ще потвърди думите ми, макар и без да "ровим" в подробности, тъй като го смятам за излишно...

# 132
....И при положение, че има жени, готови да поемат тази отговорност и  готови да се изправят пред това житейско изпитание, то тогава една част от обществото е готова ......

Аз се чудя дали наистина тези велики жени са готови или просто си се правят на светици? Никого не искам да зесегна, но с "Някоя от готовите на това благородство" утре се свърже например Душица и каже "хайде, да се договаряме и да действаме." Вратичка в закона все някой кадърен адвокат ще намери, още повече когато и двете страни са на едно мнение - дда се помогне на бездетна двойка да има свое дете. Та въпросът ми е: Ако утре Душица Ви се обади дали ще го направите наистина или си говорим хипотетично и ще почнат усукваници от рода - амиии няма още закон;  #2gunfireмъжът ми не дава;  Whistlingсега точно не мога; Tired и пр. оправдания  Thinking
Този въпрос е отправен към всички, но понеже цитираш мен, ще отговоря  Simple Smile Отговорих още в първия си постинг, просто след това се включвах в дискусията, за да споделя допълнителните мисли, които изскачат в такива случаи.

Не, аз не бих износила сега или в близките 7-8 години дете на Душица. Написах и защо - ами от чист егоизъм, защото с мъжа ми искаме да имаме три деца, а докато не почувствам семейството ми пълно, и не изградя живота си до етап, в който да съм готова да се намеся в нечий чужд, няма да го направя. Ето затова и гласувах с 2-а опция  Peace

Но ако след 10 години бъде приет такъв закон и жена като Душица желае дете, но не може да го износи - бих го направила. И това ще е огромно щастие за мен  Peace Да сме живи и здрави. Тогава ще съм на 34. И няма да съм велика жена, аз съм просто жена. Ще бъда щастлива жена (каквато се надявам да е всяка от нас, със или без желание за износване на чуждо дете).

# 133
Aз подкрепям идеята за сурогатното майчинство. Лично аз обаче бих го направила само за мнооого близък човек.

# 134
Галя, без да се впускам в подробности, и за да ти докажа, че грешиш, ще ти кажа, че вече съм се свързвала с такава жена, която искаше да износя бебето й....
Не се отказах заради Законите, мъжът ми и каквото там още си изброила...
Факт е, обаче, че бях напълно сигурна в себе си...
И все още съм....

Не знам дали греша, защото не твърдя нищо - просто питам...  newsm78
На жените които наистина са готови за това и стоят зад думите си - свалям шапка.   bouquet Аз не съм от тях, факт. Просто се чудех дали всички, които са отговорили, че са готови и биха го направили, стоят наистина зад думите си или "никой не може да ти даде, това което аз мога да ти обещая" Simple Smile
И когато утре образно казано им поставят ребром въпроса, ще търсят начини да се измъкнат - причините които съм изброила са хипотетични...винаги могат да се намеря и още, и още...
това ми беше чуденката  newsm78 Защото с тези си отговори създавате очаквания на жени като Душичка...и ако са напразни - просто не е честно  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт