Помощ - кражба! Съвети как да си опазим рецептите......

• 67 136
  • 794
  •   1
Отговори
# 750
Бебетууу,ти си долна крадла,ама от най-долните и гнусните. Sick
Няма да ти потръгне,момиче,бъди сигурна.Не се работи така! Naughty
Защо да съм крадла какво съм откраднала?

# 751
Прекалено много време и нерви отделихте на потребителката.
Просто докладвайте страницата във фейсбук. Блогърите, чиито снимки са взети, могат да докладват в блогър, с претенции за авторско право. Има такава секция.
Останалите също могат да подадат сигнал в Блогър, чрез бутона "Сигнал за злоупотреба" - само с един клик.

# 752
Случайно попаднах на темата ви и искам да се присъединя. Здравейте, казвам се Таня и се занимавам със сео оптимизация главно за Гугъл,така че съветите които ще ви дам са за тази търсачка,но тя е най-голямата и ще е достатъчно наказание за 'крадците'. Та следващият път когато някоя от вас намери или попадне на краден материал -каквото и да е уеб съдържание- може да докладва до съпорта на Гугъл. Милиарди влагат от тази компания за борба с копираното съдържание. Трябва задължително да споменете хоста и домейн името на сайта или блога. Прилагате вашия оригинал с доказателства -дата на пост например и т.н. и само гледаите след най много месец-двдва сайтът който е копирал съдържанието ще бъде премахнат от резултатите в Гугъл търсачката. А това е най-лошото за всеки сайт. И ДА В БГ СЕО ОПТИМИЗАЦИЯТА БГ МАММА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА СИЛА. Ако имате конкретни въпроси питайте ме насреща съм. Вие също ми помагате постоянно от 3-4 години ви чета....Успех и лек ден.
  Наистина недоумявам ..... Каква беше целта на това включване ?

Авторката дали е в мир със самата себе си ?  Thinking

# 753
bebetuuu , (боже, какъв ник, сигурно си на 18?)
На всяка страница с резултати с изображения в Google стои надпис:
Images may be subject to copyright
Нещо да ти говори смисълът на това изречение?
Да, има автори, които използват common rights за снимките си, но има и други, които използват Some rights reserved или пък даже, о, какво кощунство! All rights reserved!!!
Не ти ли е хрумвало, че хората, които се занимават с фотография, използват уеб канали, за да се рекламират? И че всъщност искат търсачките да намират изображенията им? Но във всеки случай не с цел да достигнат до използвачи като теб.
То ти си дребна риба де. Ай със здраве.

# 754
  • пак на Рив Гош
Селма, тя потребителката сама си го каза още във втория пост:
иска да добавя адсенс и така да си изкарва някои лев....та аз понеже знам как става ще й стартирам нещата със сайт и блог. Страницата във фейса е за линк билдинга (това означава например, както сега вие сте цъкнали на линка, дори и без да я харесате.....то няма и какво да й се хареса де, поддавате обратни линкове от бг мама). Блога ще го списва тя за сега с рецептите на баба за Бг кухня. Преписва ги дословно от моя тефтер.
Целта беше да й генерираме трафик към блога като цъкваме на линковете, за да видим дали няма да си разпознаем снимките. Колкото повече клика има, толкова по-напред ще й излиза блога при референсиране в търсачките.

Иначе, ще е хубаво освен с правилата за работа в Гугъл (или по-скоро със заобикалянето им) или с премахването на воден знак от снимки с ФШ, да се запознае и със закона за авторското право, действащ на територията на Република България: ЦЪК

Интересно, ако тази вечер си купя домейн, дали това ще я накара да изтрие моята снимка... защото тогава по нейната логика ще съм си платила правото да я публикувам и ще съм я защитила... щото няма да съм вече от тези, загубените, дето са си публикували труда да им излиза в търсачките, за радост на посветените Simple Smile.

И, последно, само да кажа, че снимката, която е смъкната от моя блог, барабар с водния знак  Wink, е на традиционна френска рецепта, която е малко вероятно да се намери в тефтера на баба й за българска кухня... или поне не под името "телешко варено", например  Laughing (защото, нали, таковата, снимките били да илюстрират семейните рецепти)

П.П. Опс, Лоис го е казала по-добре Simple Smile.

# 755
bebetuuu , (боже, какъв ник, сигурно си на 18?)
На всяка страница с резултати с изображения в Google стои надпис:
Images may be subject to copyright
Нещо да ти говори смисълът на това изречение?
Да, има автори, които използват common rights за снимките си, но има и други, които използват Some rights reserved или пък даже, о, какво кощунство! All rights reserved!!!
Не ти ли е хрумвало, че хората, които се занимават с фотография, използват уеб канали, за да се рекламират? И че всъщност искат търсачките да намират изображенията им? Но във всеки случай не с цел да достигнат до използвачи като теб.
То ти си дребна риба де. Ай със здраве.
Нямам 18 все още но скоро и това ще стане...още няколко месеца. Махнах чуждите снимки  можете да сте спокоини вече имам разрешение от 4 блогърки- страхотни са нещата им ....те ми стигат за сега. За авторски права не ми се занимава наистина....това не го започнах за себе си,но вие днес ми дадохте страхотна идея. Ще си я развия е ще е бавно сигурно, ще го правя докато малкия спи, но сайта и блога ще станат страхотни. Дано де.

# 756
  • Norge
Ихаааа, и сайтА, и блогА, браво!   Laughing
 Когато станат, ще се радвам да видя поне сайтЪТ. Joy

Лоис,   bouquet

# 757
  • забравих си мисълта...
Дааа и ще сме "спокоИни" също... Wink.

# 758
  • на втория етаж
 Joy  Младо и зелено! И мисли, че всичко що хвърчи се яде!!!  Joy  newsm78  #Crazy

Друго обяснение май няма за това "явление". Е, и първите 7 май са пропуснати.... Hug newsm78

# 759
Селма, тя потребителката сама си го каза още във втория пост:
.....
   Да ,  Peace
   Би било по-обяснимо , мисля , ако въпросната беше ГОСТ или новорегистрирана . Но си е редовен потребител на форума . Да вземе така доброволно да се подложи на всеобщо заклеймяване

Голямо недомислие !  ooooh!

# 760
  • София
  Нещо не разбирам,все едно чета човек с раздвоение на личността.Нямала 18 още,но има дете и от 6 години ли беше  newsm78,  работи за гугъл. Ту може да готви, ту не може.Нали на сестра и,която е на 14 години и иска да изкарва пари, са  блога и страницата в бука(а тя щяла да и помага)? Защо тогава тя  пише на страницата в бука "бебето ми е болно"? Кога успява да прави всичко това.

Цитат
Здравейте, казвам се Таня и се занимавам със сео оптимизация главно за Гугъл,така че съветите които ще ви дам са за тази търсачка,но тя е най-голямата и ще е достатъчно наказание за 'крадците'.

Цитат
А за авторските права, няма да наруша нито едно, по 10 часа на ден от 6 години това работя, знам кое може да публикувам и кое не. Написала съм саморъчно съдържание за поне 200 сайта, на най-различна тематика, а за тази цел добре се научих кое може и кое не може да се ползва от нета. Плюс това винаги проверявам за copyscape.

Интересно на колко започна да работиш?

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 13:09 от Тайна

# 761
   Точно , Тайна .
   За това говоря и аз .  Peace Нещо нездраво ми се вижда тук .   Rolling Eyes

# 762
  • Berlin
Може и сестра й да ползва акаунта. Simple Smile

# 763
  • София
Може и сестра й да ползва акаунта. Simple Smile
Ами поне да казват, коя кога пише, не да ни объркват така.Но на мен ми се струва,че е един човек и се оплете сама в лъжите си.

# 764
  • Къде ли не
       Понеже и аз се изумих от тази потребителка се разрових в старите и постове и имам чуството, че страда от раздвоение на личността! Вижте сами какво е писала, преди и сравнете със сегашните постове.   

Съб., 27 Апр. 2013  Работя от няколко месеца във freelancer.com занимавам се с лого дизайн,пиша статии на английски или немски също така правя и цялостна SEO оптимизация.  Обаче аз съм 100% самоука,нямам никакъв шанс при толкова безработни специалисти.Но не се отказвам. Миналият месец ми преведоха 560usd много повече от майченството ми,което е 240.Така че според мен това е начина, сами се усъвършенств
аите и работете.

Четв., 10 Юни 2010 майка ми така е карала 2 бременности една след друга даже със сестра ми сме един набор

Пет., 05 Февр. 2010  Роботя в магазин и ме осигуряват на 285лв. от 1 месец преди това нямам осигуровки близо година,бях безработна плащах си само здравните иначе имам 12 месеца стаж от 2007 и 2006 тогава съм се осигурявала и за майчинство,за всичко.

Вт., 24 Ноем. 2009 На 25г. учила съм начална училищна педагогика в  ПУ.Предлагам помощ с уроците на някое детенце.Мога да преподавам и английски език

Общи условия

Активация на акаунт