Пролетта носи на повечето хора свежо настроение, но за съжаление на немалко от тях и неприятни алергии заради цъфтежа на цветя, дървета и треви.
Условията в помещението за сън може да повлияе на чувствителните хора. Непроветривите стаи със застоял въздух, високото ниво на влага или някои растения могат да окажат негативно влияние и да влошат вече съществуващи #алергии. Мебелите и тапицериите могат да задържат прах, миризми и акари и да предизвикат алергични симптоми. Текстилът на матрака не е изключение.
В течение на времето, ако матракът, на който прекарвате много часове спейки, не е качествен, може да започне да задържа влага, прах, замърсявания, дори да образува мухъл. Това е идеална среда за развитие на бактерии и акари и с това да провокира алергични реакции.Какво да търсите в един матрак, ако страдате от алергии
 
Двулицеви матраци
#Двулицевите матраци позволяват по-свободна циркулация на въздух през сърцевината си. Те не задържат прах или влага, което пречи на появата на акари. Винаги комбинирайте двулицевия #матрак с подматрачна рамка. Освен че ламелите на рамката разпределят правилно тежестта, тя пропуска въздуха и позволява на матрака да “диша”.

Текстили, третирани срещу появата и развинието на алергени
Текстилите в калъфа на матрака могат да бъдат третирани по различен начин, за предотвратят появата и развитието на алергени. Примери за това са:
●   сребърните йони, които, освен всички останали ползи като положително влияние върху кръвообращението, възпрепятстват статичното електричество и не позволяват задържането на прах и миризми.
●   #текстил от естествени материали – памук, бамбук, Lenpur. Те са естествени антиалергени и поддържат средата за сън суха и здравословна. Можете да прочетете повече за тях в статията ни за материалите и текстила в продуктите за сън.

Сваляеми калъфи
Сваляемите #калъфи носят допълнителни ползи, защото могат да се почистват и осигуряват още по-хигиенична среда за сън. През пролетта по-честото почистване на калъфа ще ви помогне да премахвате полените от цъфтящите дървета и треви, които неизбежно ще влизат при проветряване на помещението.Протекторът
Важен аксесоар, който предпазва повърхността на матрака от замърсявания, течности и не позволява задържането на прах. Препоръчва се за всеки един матрак, но е особено важен, когато сте по-чувствителни или страдате от алергии.

А възглавницата?
Въпреки поставянето на калъфка, възглавницата може да влезе в досег с влагата от изпотяване, праха в стаята, сълзи и други. Те проникват във вътрешността ѝ и с времето контактът с тях може да отключи алергии. Поради тази причина пухените възглавници могат да образуват мухъл и плесен и да задържат прах, които след това попадат в дихателния тракт.
Възглавниците от мемори пяна нямат този негативен ефект. При тях са възможни и технологии като Airyform – специални отвори в пяната, които осигуряват постоянна циркулация на въздуха и не позволяват задържането на влага.
Важно е и текстилът на самата възглавница да е обработен срещу бактерии, да позволява приток на въздух и да е нежен към кожата. Препоръчително е възглавницата да е със сваляема калъфка с цип, която да се пере в домашни условия за по-хигиенична среда на сън.


 
Разгледайте матраците и възглавниците на Magniflex на сайта ни или ни задайте въпрос в консултативната тема, за да ви помогнем с допълнителна информация.

#Magniflex
#ЕкспертиВСъня
#ИзборНаМатрак
#алергии

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 12:26 от Редактор***