По време на #бременност в тялото на жената се случват безброй промени, като част от тях са свързани със съня. Най-често, особено в последния триместър, бъдещите майки могат да страдат от проблеми при заспиването, често събуждане и неспокоен #сън.

Сред най-честите причини за нарушения в съня са:

Синдром на неспокойните крака - допълнителната тежест, която жената носи и тежи на краката, може да причини отоци, схващане, сърбеж, дори болка.
Нужда от често ходене до тоалетната - растящият плод притиска пикочния мехур и това може да е причина за ставане по няколко пъти на нощ.
Недостиг на въздух - бебето притиска органите и оказва натиск върху диафрагмата, което пък води до задъхване и по-трудно поемане на дъх, дори и в покой.
Киселини - често срещани при бременните, киселините се появяват активно вечер и могат да причинят голям дискомфорт.


Препоръки за добър сън:

Спете на прохладно - хормоните могат да са причина за топли вълни.
Спете настрани - това е най-подходящата поза за сън за бременни. Създаването на този навик още в първите месеци на бременността, ще ви улесни с напредването на времето. Дори се препоръчва спане на лявата страна, тъй като така тежестта на бебето не притиска черния дроб.
Избягвайте тежката вечеря, физическите упражнения, твърде многото течности преди сън.


Какъв матрак да изберете?

Разбира се, всички гореизброени фактори са свързани и с повърхността, на която се спи - #матрака. Той е от голямо значение за комфорта на бъдещата майка.

Тъй като най-препоръчваната поза за сън е настрани, особено важно е матракът Ви да поема извивките на тялото, затова препоръчваме да изберете матрак със слой мемори пяна. Тя е високоеластичен материал, който има свойството да реагира на натиск и поддържа тялото на местата, на които то има нужда.

Що се отнася до степента на твърдост, твърдите матраци не са подходящи, тъй като при тях тялото не потъва и след дълго лежане на една страна, може да се усетят болки и схващане.
Прекалено меките матраци също не са подходящи, тъй като няма да дават необходимата опора, особено във финалните седмици на бременността.
Най-добрият вариант е да изберете матрак със средна твърдост. Той ще предлага нужната балансирана опора на тялото, като едновременно с това ще предостави удобство за така необходимата почивка по време на бременност.

Специалистите съветват да съчетаете удобния матрак с подходяща #възглавница, поставена между краката. Тя може да помогне, ако имате болки в гърба. Ако страдате от киселини, повдигнете горната част на тялото върху повече възглавници.

В гамата на Magniflex можете да разгледате матраци със средна твърдост тук.


Разгледайте матраците и възглавниците на Magniflex на сайта ни или ни задайте въпрос в консултативната тема, за да ви помогнем с допълнителна информация.

#Magniflex
#ЕкспертиВСъня
#СънятПоВремеНаБременност
#съвети

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 12:40 от Редактор***