Пролет вече е дошла-Австрийки скоро ще похапват ребърца :) -34

• 14 313
  • 283
  •   1
Отговори
# 75
  • Vienna
Вяра, много се радвам да те видя тук.
Акушерките се поемат от касата, ако си си тръгнала по рано от болницата или е било Амбуланте гебурт. Убедена съм.
Аз лично с бой няма да се преместя в Германия. Много си падам по балканското. Може би защото много отдавно съм се махнала от там....
Калина, много информации има събрани в нашия блог
http://mamiwawstria.blogspot.com/
Прочети там и после питай каквото не е ясно.

# 76
Сара и Леден Облак, благодаря!  bouquet

Облак, в Германия имаш право на няколко домашни посещения на акушерка избрана от тебе, без знаЧение кога и как си родила. Отделно тя си е твоя лиЧен консултант и можеш да и се обаждаш във връзка с всякакви въпроси свързани с бебето. Като си помисля тука как искаха да ме изхвърлят от болницата на 4. ден след секцио и какви скандали трябваше да вдигам за да ме задържат, и на касата се обаждах и всеки ден отново и отново се опитаваха да ме изритат.... Тая акушерка ми се вижда голяма екстра.

# 77
Вяра  Hug
аз ползвах акушерка, след 6тия ден ме изписаха, в семелвейз денят на раждане се брои за нула,т.е още 5 дни( 1 ден повече от другите болници) - беше ми много полезна(и аз и звънях доста Simple Smile.Родих нормално.касата пое 5 посещения в рамките мисля на 2 месеца (точно как беше съм забравила).

# 78
Привет от дъждовна Германия. Ние сме на гости при немските дядо и баба. Трябва да си призная, че Германия ми липсва.
И ние се преместихме от Германия във Виена миналата година и съм на мнение, че в Германия мн неща са по- добре уредени и стандартът определено там е по-висок. Да не говорим За отношението на хората един към друг, камо ли към чужденците. Дори мъжът ми,който е немец, Забелязва това. Неговият коментар беше:" Немците може да не харесват чужденците,но австрийците мислят,че са нещо по- добро и висше от тях".
Но не мога да отрека,че Виена е един прекрасен град.

# 79
Вяра - сърдечно Добре дошла    bouquet
и аз след секцио на 5-я ден бях в къщи, акушерката идваше 2 пъти, и касата не плати нищо. Също се наложи по-късно и консултант по кърменето и касата пак не плати... явно на всеки е по различен начин

# 80
  • Vienna
Дол4е, 4естит рожден ден   bouquet да си жива и здрава, все така усмихната и приятна и нека ме4тите ти станат реалност Heart Eyes
Ето ме и мен, Усмивка, ви описа прибираето.  хората са ужасни, дупки огромни, боклуци, лайна, опаркирани тротоари, ненормално време, АЛАРМИ на коли, 6ум.......абе гадост, пове4е в БГ не. то и сега не бях за удоволствие........ тър4ах като луда, но за 2дни си оправих вси4ко, с мн подкупи разбира се и големи нерви.  Не съм спала грам, на това миндер4е в свекето се измъ4их, и то с тея болки в гърба.....Макси и той хи4 не спа, а обеден сън не е спал нито един от дните. за което съм бясна...... ох в4ера с какъв кеф си легнах в прекрасните ми 4ар6афи, на фантасти4ното легло, такъв кеф изпитах,по4ти оргазъм. В къ6ти си е най хубаво Wink А с тея цигари ме умориха, навсякъде пу6ат, отврат. в такситата полудявах, смрад,пу6илка и долна 4алга....даже един като ме пребира по малките 4асове, спука гума Shocked Най хубавото е,4е се видях с приятелките ми и с братов4едите, ходих мн по ресторанти, през цялото време бях с разстройство(но в бг винаги съм така), по кафенета и по но6тен живот. гледах музик айдълите на живо, бе6е мн гот Heart Eyes 4акам с нетарпение да се видим в неделя и да си раздуваме.
Благодаря на Усмивка за помо6та по пътуването Heart Eyes

# 81
А аз благодаря за изпращането   bouquet

# 82
Пате, щом намираш и положителни неща, значи не е било толкова зле  Grinning

Синът ми разбра какво е "цици" Mr. Green Сочи баба си и вика "цици". Мен въобще не ме регистрира.

Вяра, ти обърна гръб на форума по време на миналото европейско по футбол. Какво те кара да се върнеш обратно? Питам от чисто любопитство.

Долче, тук има по-интересен траш. По БТВ започна "Ясновидци".

Ренка, не издържах  Mr. Green

# 83
nkolentsova и :- )), благодаря и на вас!

и аз след секцио на 5-я ден бях в къщи, акушерката идваше 2 пъти, и касата не плати нищо. Също се наложи по-късно и консултант по кърменето и касата пак не плати... явно на всеки е по различен начин

Е тоЧно за това става въпрос и затова твърдя, Че Австрия е много по-неуредена страна от Германия. Когато има някакви правила, в уредената държава би трябвало да се спазват за всиЧки и да важат с еднаква сила за всиЧки, а не според както дойде. В слуЧая има правила и доколкото на мен са ми известни са тоЧно тези, които Облака е описала. Да, ама в 5 разлиЧни слуЧая са приложени по 5 разлиЧни наЧина. И това с акушерката е дреболия, сблъсквала съм се с далеЧ по-знаЧителни неща, вклюЧително и с такива които ми навяват мисли за корупция.

dylsineia, тия наши мъже трябва да ги съберем, мисля Че ще намерят някои общи теми.  Mr. Green Аз едвам удържам положението, през 2 месеца се водят разговори кога ще се местим, досега е отказал 2 предложения за работа заради аргументите на разума (т.е. моите). Но продължава много активно да се интересува от позиции в Германия и не знам колко време още ще ме слуша.

ДолЧе, скандалджийските душиЧки намират много добра поЧва тоЧно в Германия.  Wink

fat.wombat, отговарям на едно много конкретно питане. Била съм в подобна ситуация и знам колко е трудно подобно решение. Ако тогава имаше кой да ми каже Че совите не са това което са, може би щях да си спестя много нерви.

# 84
Вяра, може ли и аз с едно питане  Whistling Доколкото разбрах съжаляваш че сте се преместили и си направих извода, че искаш да се върнете, въпреки това възспираш мъжа ти  и от тук си вадя извода че не искаш да се връщате  newsm78 аз ли нешо се оплетох или не знаеш какво искаш  Crazy. Шегувам се, всъшност искам да попитам какви са разумните доводи заради които не искаш местенето? ( ако не са прекалено лични разбира се)

# 85
Милички ето пак страницата на ресторанта да погледнете адреса   www.pancho.at

Облаче това със свещите много практично от другата година и аз по една.Ще  липсваш на компанията Hug

И всички други мами които няма да дойдат ще липсват на компанията,защото всяка една от вас придонася с настроението си за приятната и топла атмосвера,много е готино когато сме повече,хубавото е,че има и други срещи и  възможност да се събираме в по голям състав!

# 86
Вяра, може ли и аз с едно питане  Whistling Доколкото разбрах съжаляваш че сте се преместили и си направих извода, че искаш да се върнете, въпреки това възспираш мъжа ти  и от тук си вадя извода че не искаш да се връщате  newsm78 аз ли нешо се оплетох или не знаеш какво искаш  Crazy. Шегувам се, всъшност искам да попитам какви са разумните доводи заради които не искаш местенето? ( ако не са прекалено лични разбира се)

Искам, и дори много добре знам какво искам.  Wink Просто това не е подходящия момент и смятам Че се налага да изЧакаме поради един куп много лиЧни приЧини. Аз не съм дотам импулсивен Човек, Че да се водя само от желанията си и преценявам какви са приоритетите за момента. Поставила съм краен срок и ще го спазя, но в момента ми е нужно малко време за други неща. Извън лиЧните приЧини, смятам Че не е много разумно Човек да си сменя работата във времена на криза, дори и когато работи в толкова сигурен бранж в какъвто работим ние. Както казах, аргументите на разума... и малко дисциплина.

# 87
  • Виена
Долче, честит празник и от мен Simple Smile Здраве и много положителни емоции   bouquet

Трябва да купя столче за хранене на Кати, но и съм голям каприз. Кажете ми някой магазин с голям избор  newsm78

# 88
  • Виена, Австрия
Добро утро!
Хайде ставайте, стига сте спали!  Grinning    Очаква ви топло и ароматно  Coffee Coffee Coffee

Да си довърша писанията от вчера, че тогава  нямах време и влязох само,  за да поздравя Долче.
Та по този повод се сетих да попитам, Долче как си, реанимираш ли, върти ли ти се главата?  Wink
Разкажи за празника бите!

Вяра, радвам се, че реши да се появиш отново!

deiana, мъжо е работил едновременно на двете места, на едното фолбешефтиг, а на второто герингфюгиг. Едното във Виена, а другото във Нидеростерайх, ако това има значение. През това време аз съм била по майчинство, това значи ли, че е бил Alleinverdiner?
Извини ме, че те използвам за консултант, но досега не съм се занимавала с подобни неща, а и няма кого да попитам.

Извинявам се и на всички останали, че запълвам темата с лични питания     bouquet

Пате, като изключим мръсотията и неуредиците, поне си си свършила работата и си  похойкала порядъчно!

Ели, не знам какво да те посъветвам, можеш да погледнеш в Toys´r´us, Baby ONE, в Kika, но да си призная вече не помня къде имаше най-голям избор  newsm78
Желая ти успех в търсенето!

Изчезвам!

Лек ден от мен и приятни почивни дни!

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 10:39 от Jeni 1

# 89
Жени , той нали форума уж е затова - да се питаме едно друго  Wink
Ели в Кика, Лайнер и Лутц има доста голям избор на столчета, също и в БейбиВалц на Газометъра.

Общи условия

Активация на акаунт