Пролет вече е дошла-Австрийки скоро ще похапват ребърца :) -34

• 14 314
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
Честит Рожден Ден Sviti, много щастие, любов и лека бременност!!!

Честит Рожден Ден Ла Долче (със закъснение), пожелавам ти много приятни моменти!

# 106
Долче честити рожден ден!( и аз със закъснение Blush ) Много здраве, късмет и любов.  nbirthday
Свити честити рожден ден! Да си жива и здрава ти и цялото ти семейство.(и нови попълнения)

Моя малък маймун от 10 дни става в 5.30 сутринта и аз едвам изкарвам деня.Чувствам се като парцал Tired И затова не съм се включвала много.
Даяна весело изкарване и безаварийно  Wink А за другия сезон може форум-ски скилуикенд да си спретнем  Sunglasses
МирославаT бързо намиране на проблема и скорошно оздравяване  Hug
Калина аз не съм живяла в ДЕ ,но знам от мъжа ми че има разлика. Хората там са много директни, казват си каквото мислят и както го мислят. Тук са все мили и едни лигави ,а зад гърба ти те одумват с всичка сила. Не можеш да разбереш какво наистина мислят. Но затова пък няма конфликти. Но това с което Виена ме спечели е че е град за хората. Организират се супер много мероприятия безплатно (концерти, срещи, чествания и т.н. ) за да се чувстват добре хората тук .Да им е разнообразно и как да го обясня просто отиваш някъде и си част от тълпата , от веселието, дори и да си там сам. Приобщават те много бързо. Дано всичко да се развие в най добрата светлина за вас Peace
Ели моят стол е от БГ и съм много доволна. Мисля че в тоусоръс имаше такива.Става и на люлка и се люлее сам и с музика и има няколко нива по височина и по наклон на облегалката.
Щях още да пиша ,ама  newsm78
отивам да спя  newsm46

# 107
  • Виена
Свити,Честит рожден ден!
С най-добри пожелания за рождения ти ден - слънчево настроение, усмивки, добри приятели, които винаги да са до теб и любящ човек, който да ти дава всичко онова, от което една жена се нуждае
.

МирославаT,на мен веднъж ми се беше случило нещо подобно,но не точно същото.Бях се изринала по цялото тяло,но без другите екстри.Ходих на кожен лекар,изписаха ми разни мазила,хапчета и някакъв препарат за вана.Тогава се сещам,че още кърмех,и трябваше да спра за няколко дни  Rolling Eyes.В крайна сметка,моето се оказа от един прах.Влади преди известно време също получи подобен обрив,също от прах...Странна работа.По принцип си пера само с течен Ариел,в различните му разновидности.Но 2 пъти реших да си купя прах, на прах и...
deiana,приятно изкарване и стискаме палци  Peace!
И аз исках да пиша още неща,но ми е страшно скапано  Rolling Eyes.
Лека вечер на всички!

# 108
Melicat, LaDolce, Renny, kote69, ivet13, Jeni 1, Diana, kalina, MирославаТ , Deiana, Gigi, Sarrah, Sunny, Tedito 799   newsm03
Много ви благодаря zа сърде4ните пожелания. Нека ви се връЩат стотици такива.

4ерпя вси4ки с

Ние, аz и семейството,  праzнувахме целия ден и преди малко се прибрахме от Lutzmannsburg. И3карахме си много добре, а Софиа ни иzненада като непрекъснато беШе във водата.

# 109
zори7 и на теб ти благодаря.
Дано не съм zабравила оЩе някой Rolling Eyes. Ако съм пропуснала някоя, моля да ме и3вини.

За австрийците мога да кажа, след по4ти ве4е 20 годиШен престой тук, 4е са народ като всеки друг. Столи4аните, т.е. виен4аните, или софиянците или римляните и т.н. са си надменни, и се мислят 3а много по_ от другите, идваЩи от провинцията или 4ужденци. По манталитет са по_блиzко до и3то4ноевропейците в сравнение с немците. И все пак, аz имам няколко австрийски приятели и колеги (вярно 4е пове4ето идват от провинцията), на които мога 100% да ра34итам. А Виена е наистина прекрасен европейски град zа живеене.

# 110
честит рожден ден Свити      bouquet,
желая ти букет от сбъднати мечти и много любов и хармония.

Честит рожден ден и на теб LaDolce       bouquet , с пожелания хубавите неща около теб да доминират.

# 111
Свити, Честит Рожден Ден!

Калина, забравих, за сигурните професии. Ами разгледай кои фирми не обявяват съкращения или намаление на работното време, на кои не са се променили курсовете на акциите, а са останали стабилни и ще се ориентираш кои са сигурните професии. Е то е ясно Че е най-сигурно да си беамтер, ама някой трябва и да произвежда.

За австрийците мога да кажа, след по4ти ве4е 20 годиШен престой тук, 4е са народ като всеки друг. Столи4аните, т.е. виен4аните, или софиянците или римляните и т.н. са си надменни, и се мислят 3а много по_ от другите, идваЩи от провинцията или 4ужденци.

ТоЧно това е една от големите разлики с Германия. Живяла съм в голям град, в малък град и в село и не съм забелязала някой там да се изживява като по-по-най. Хората не се делят на столиЧани и провинциалисти или на селяни и граждани. Няма нищо срамно в това да кажеш Че си от най-затънтеното село и никой не те гледа по-разлиЧно отколкото ако си от Берлин. И никой не те гледа с пренебрежение за това Че си от България. Тука е доста по-разлиЧно. Предполагам Че се дължи на факта Че Германия е в много по-малка степен урбанизирана докато България и Австрия са много близки в това отношение, и двете са с висока степен на урбанизация.
Хората в Германия и според мен са много по-директни. За мен това е голям плюс защото харесвам отношения от типа 'право куме в оЧите'. Както един мой познат германец се изрази, австрийците се спирализират и разспирализират около проблема и никога не стигат до същината му. Така Че проблем в крайна сметка има, конфликт също, но той няма шанс да се разреши. А за да изразиш недоволството си от нещо пък е нужно сигурно да посетиш първо курс по дипломация, Че те не са свикнали с директни маниери. Освен това са доста дистанцирани, което пак се дължи на голямата централизация и на това Че не им се налага да се местят. Раждат се (голямата Част) във Виена, уЧат, работят и никога не напускат Виена. В най-лошия слуЧай ако са от провинцията са се преместили 1 път на млади години. Съответно всеки си има изградената среда, не Чувства нужда да допуска нови хора в нея или да търси контакти извън нея и за един пришълец е трудно да пробие в тоя кръг.

# 112
  • София
Здравейте:)
искам и да нахлуя, ако ми позволите, в темата ви с няколко въпросчета. НО първо: видях, че има доста поводи за празнувате тези дни - да сте живи и здрави всички:)   ura  Gift и хората около вас много да ви радват.
Та, аз искам да попитам следното. Напоследък много често се замислям за живот за малко извън България, поне да видя какво е, дали ще ми хареса, дали няма. От София съм и тук учих бакалавър и магистър, но се чудя дали да не доуча нещо в странство. Честно казано мога да използвам това и като претекст за излизане от България, но основният ми въпрос е как според вас е удачно да постъпя. Не казвам, че искам да емигрирам, просто да поживея известно време /което може и в рамките на 3 месеца да се заключи, ако не ми хареса/. Оттук ли трябва да си търся работа, или мога, ей така, като турист да си ида във Виена /защото съм била на екскурзия и мноооого ми хареса, само дето не я сънувам вече;)/ и веднага да си намеря някаква квартира и работа. Въобще имам ли право на това или ще е нелегално пребиваване? Другият ми въпрос е свързан с това, че не съм омъжена и нямам деца... дали няма да ме изгледат като потенциален емигрант и да ми се затворят всички вратички под носа? А и искам с майка ми двете да ходим...
Леле, като пиша се усещам колко съм нахална Embarassed Joy, но моля ви се, не ми се смейте много, а дайте някакъв акъл;) Някой по-назад в темата беше писал за Ужаса в София... ами, да, вече и аз не го понасям, та затова.
Сега ви желая много хубав и усмихнат уикенд, с мноооого слънчеви лъчи sun

# 113
  • Виена
Свити, честит рожден ден и от мен!   party023 Желая ти много щастие и едно малко здраво и красиво, семейно попълнение   bouquet

Благодаря за магазините, купихме столче от Лайнер Simple Smile

Споменах на мъжа ми каква е разликата между австрийците и германците (според писанията тук), той каза, че не е вярно и ми забрани да си играя с вас  rotfImbo

И за най -ранобудните -   kaffeetrmker_2

# 114
Здравейте мили мами,

Сега намерих време да вляза във форума и виждам, че са ме изпреварили и новината за раждането на дъщеря ми е вече оповестена.
Двете с моето съкровище Кристина сме вече вкъщи и се чувстваме добре. Специални благодарности за пожеланията и поздравленията на
усмивката,  Tedito_799, Roroana, Wine Gigi, sviti,  Anna_, deiana, Sunny, Jeni1, elitsa77.

newsm38

# 115
Момичета да не забравите,че часовниците се преместват в 3 през нощта с едни час напред.Срещаме се в 11 по новото време.

Днес се запознах с мама Мирослава и много готиният и малък мъж Стефан на детската площадка.Ще се радвам и по често сега като се затопли да си правим срещи по комшийски Simple Smile

Sea-Flower как мина раждането?Колко голяма се роди Криси?

# 116
  • Виена
Личи си,че днес времето беше много хубаво .
И ние откарахме сутринта от 11,та чак до 4 ч.на близкия парк.Bussard,съжалявам,че днес не можахме да се видим,но нищо другият път.Когато решите да излезете там,звънкай  Hug.
Wine Gigi,а вие на кой парк ходите?Може и ние някой път да дойдем,че само на едно и също място,на мен поне ми омръзва.Малките не ги бърка много,важното е да има люлки,пързалка и пясък.
Сега намерих време да вляза във форума и виждам, че са ме изпреварили и новината за раждането на дъщеря ми е вече оповестена.
Двете с моето съкровище Кристина сме вече вкъщи и се чувстваме добре.
newsm38
Sea-Flower,това да се чува  Hug.

# 117
Свити, честито на патерица. Нямах много време за форума. Пожелавам ти много щастие и любов!  bouquet

И при нас времето беше супер днес. Срещнах се с една съученичка, която не бях виждала около 15 години, а училище бяхме приятелки и седяхме на един чин. Не се беше променила особено. После посетихме събитието на месеца- Молът в Бургас и Carrefour ( да ме извиняват французите, но магазинът им не става!)Голяма блъсканица, хора, Даниел се размрънка, аз се изнервих, съответно намаза от цялата работа шоколад Mr. Green
Ако утре е така топло о приятно, ще го водя да беснее на пясъка на плажа Grinning

# 118
  • Виена
Ако утре е така топло о приятно, ще го водя да беснее на пясъка на плажа Grinning
Уомбатче,завидях ти!И аз искаааам на пясъка на плажа... Crossing Arms.Но и моето време наближава  Twisted Evil.Другата неделя стягам багажа и в понеделник-Здравей България  Flutter.Е,може до морето да не стигнем,но все пак тая малка надежда да намерим време да навестим наши приятели във Варна,или в Бургас  Flutter
Ние утре,ако е хубаво времето,и ако милото стане на време,мислим да ходим на зоологическа градина.Миналата есен си вземахме целогодишни карти,а сме ходили едва 2 пъти  Tired.Трябва да ги избиваме  Wink...
Хайде лека вечер от мен.На дребното днес му вземах силицата.Заспа в 7.30 на дивана.Утре ще кукне рано,рано.

# 119
venera2008, Vjara, elitsa77, fat.wombat благодаря zа пожеланията.

Общи условия

Активация на акаунт