Пролет вече е дошла-Австрийки скоро ще похапват ребърца :) -34

• 14 299
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте моми4ета.
Доста дълго ме няма6е на хори3онта.Моля да ми простите.
Днес исках да присьствам на сре6тата но кьсно раzбрах и не можах да ось6тествя врьzка с някоя от вас zа да ме светне каде то4но се сьбирате.
Джиджи да бе6е го вдигнала тоzи телефон.
3драве да е.
4естит рожден ден на малкия Иван.
Да расте zдраво ,умно и послу6но детентzе zа гордост на мама и тате. newsm38
Sea-flower. 4eстито ви бебенце.
Да е жива и zдрава принцесата.

# 136
 nbirthday на малкия Иван  newsm38 да е жив и здрав и много да радва мама, татко и батко   ura
 newsm59 и на Свити на голяма патерица Много любов и усмивки ти желая  Hug
 Abigail, да дойдеш да учиш можеш, най добре за малко да пробваш, но тогава разходите по квартира не са малко. С работата е доста трудно, може би по лесно, ако си намериш от Бг. Тук трябва да си намериш работодател, който да ти подаде за разрешително за работа, да ти издадат такова (което май не винаги става) и после поне една година да работиш там. За съжаление визите ги махнаха само формално, като дойдеш тук пак ти искат един куп документи защо, с кого и как ... т.е. не може да дойдеш просто ей така и да си легално. По мой наблюдения преди беше по лесно да се установиш, въпреки че ако едно време някой ми беше казал какво ме чака тук (език, малките квартири, работата на черно) щях да си остана в Бг  Thinking Ако все пак решиш да пробваш, успех  Peace
Детски храни никога не ми е хрумвало да си купувам от аптеката  Crossing Arms дали се използва като критерии за качество  Thinking
Брънча беше както винаги  newsm74 бяхме по малко мами, но пък беше едно задушевно, приятно и много вкусно  eat Галя беше предложила всяка да има по нещо червено, тематично парти така да се каже, та бяхме едни  Misc Ghost чудесно на фона на мексикански ресторант  newsm56
Габи, стягай се за другата среща  Hug как е малък Филип

# 137
честит първи рожден ден  nbirthday на малкия Юнак на Съни!
Здраве и весело и безгрижно детство му пожелавам!

# 138
 bdbaloni  на Иван на Съни! baloni Живот и здраве и весело детство желая!

Ани,не можах да дойда днес,за което много съжалявам.Ще пуснете ли снимки от срещата?Дано да сте направили..

Ей,Габи,добре до6ла отново!Как сте?Как я карате?

# 139
Честито на Иван  bouquetДа е жив,здрав и много засмян!

Аз още се чувствам сита от бранча.Малко,малко ама силна група си бяхме,много приятно!!!!

Габи много се извинявам,единият телефон съм забравила в къщи.Следващият път ще се радвам да си на линия.

# 140
честит рожден ден  на сина на Съни!  bdbaloni
Да е весел и zасмях и да слуШа много мама.
Леден облак, Анна, Sea-flower благодаря.
Abigail, на мнението на Анна съм. С лоШ немски и беz раzреШително трудно Ще си намериШ работа. Беzработицата при ниско квалифицираните професии е доста голяма. Нали е криzа....

# 141
Съни, Честит Рожден Ден на малкият мъж!   bouquet

Майне Дамен, имате ли снимки от Брънча? Ние днес допразнувахме рожденият ми ден, защото най-после всички са здрави (с изключение на мъжа ми, но той ми подари вече подаръка, така че не беше голям проблем  Mr. Green)

Аз ви чета редовно, но докато ми остане време да се включа, съм забравила на кое точно съм искала да обърна внимание.

Относно съветите ви към Абигейл, не съм съвсем съгласна с това, че трябва да знае перфектно немски, да има работа, квартира и едва ли не гаранция, че животът и тук ще е по-добър от този в България. Колко от вас са знаели чак толкова добре немски, като са дошли тук? Или са имали договор за прекрасна работа, на фантастична заплата? Или социална среда? Или пентхаус в 1. бецирк? Аз пък се възхищавам на хора, които не са обвързани със семейство и деца, вдигат си чукалата и тръгват да си търсят късмета.  Абигейл, смело напред, да живее приключението!  Peace

# 142
Долче, какъв е подаръкът, ако не е тайна. Освен, че съм уомбат, съм и  много любопитен уомбат  Mr. Green

Моето съкровище днес прогони една котка, която се приближаваше към форда на баща ми с боен вик "Найн коти кола!!!" и продължи да го гони и да вика докато котарака не само мина на отсрещния тротоар а докато изчезне съвсем  Mr. Green Голям смях падна  smile3532

# 143
Не ви ли го писах? Уикенд в Аугсбург на едно литературно четене на любимият ми автор Wladimir Kaminer.

# 144
  • София
LaDolce, много ти благодаря за подкрепителните думи. Благодаря и на другите за мненията, всички имате право. Затова питам... мисля... и ще видим какво ще измисля.
Не съм казала, че съм нискоквалифицирана. Имам завършена бакалавърска степен "Биология"; бакалавър "Компютърни системи и технологии в медицината"; магистратура "Здравна политика и здравен мениджмънт". Знам перфектно английски /вече звучи като реклама, ама си казвам, за да може да ми дадете по-адекватни съвети Embarassed/. Иначе... иска ми се за няколко месеца да опитам, знам, че е трудно, ама нека си почетая, а:))))
Ако имислите нещо интересно пишете, иначе, живот и здраве, пак ще ви идвам на гости в хубавия град;)
Хубав и сънчев ден  bouquet

# 145
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ РОГДЕННИЦИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ
да растете весели ,засмени!!!!!!!!!!
Аъ вися вече цяла седмица по здравни форуми и направо мога да напиша статия на тема обриви.Слава богу моя отшумява но така и не се разбра какво беше точно.
Адски се радвам,че се нацелихме с Джиджи в парка.Стефан цяла вечер обяснява на баща си че се е запознал с една МИМи и тя била  soоооо süsssssss!!!!! Heart EyesМаи влиза в пуберитета осте на 4 години Laughing
За идването в Австрия,аз не знаех една дума немски но пък и бях страхотно облекчена от мъжа ми който е тук повече от 20 год.така.4е направо попаднах в една готина среда на приятелите му и не почувствах стрес от преместването си.Имам юридическа диплома от БГ но нострафицирането и тук се оказа почти невъзможно т.е трябваше да почна от начало.Студентите имат ограничено право на труд мисля до 24 часа седмично и това за мен е напълно недостатъчно за да се издържаш сам.Австрия наистина е социална страна и ако си легално тук получаваш мн облекчения.На мен например ми платиха от АМС 2 курса по немски и 2 год. квалификация благодарение на което си намерих добра работа.Ако обаче нямаш право на труд ваденето на арбеитс бевилигунг е почти невъзмойно.
Така че стискам палци на които му се идва
А за немския съм 100 %,че без перфектен немски нищо не става.Аз след 6 год. тук ставам и лягам с учебника и пак говоря с ужасен акцент.

# 146
Здравейте и от мен.  Реших и аз да се включа в тази тема. И се надявам и на мене да ми са помогне. Питането ми е: Къде във Виена мога да запиша курс по немски? Тук съм от 7 месеца и ми е много трудно, защото не знам немски и по цял ден седя затворена между четири стени и затова сега се реших да запиша курс. Силно се надявам да ми отговорите и да ме посъветва те, къде да запиша такъв курс. Благодаря Ви предварително!

# 147
На 6ти май заминаваме за една седмица до Париж.Който е ходил и има впечатления.Да отидем ли до Дисни ленд или не си струва,Стефан е на 4ри год.,дали сте му е интересно.За това кратко пребиваване там май сте трябва да избираме между Версай и Дисни ленд така.че за кое да отделим един ден?

# 148
Хей какво затишие цари днес тук  Thinking
МирославаT, аз бях преди няколко години в Париж и бях много очарована от Дисни ленд. Мисля че и на Стефан много ще му хареса там. Версай успях да видя само отвън и да се повозя на влакчето из градините. Също беше хубаво, но за малкия определено Дисни ленд ще е по-интересно да види  Simple Smile

# 149
  • Виена
Ето най-после малко време и за темата  Grinning
Първо честит първи рожден ден на Иван! Съни да ви е живо и здраво малкото съкровище и много радостни моменти да имате край него!   bouquet

И аз имам мнение за Абигейл! Ех, защо не съм на нейните години, ама с тоя акъл днес! И ден не бих губила в България! Какво като не знаеш немски и не си намерила работа тук? Кога, ако не сега, във времето без ангажименти с дете например и невъзможен за оставяне бизнес, трябва да опиташ как ще се чувстваш на друго място? С мотор, без мотор, аз бих тръгнала. Езикът се научава като нямаш друг избор. Човек прави компромиси цял живот и един повече или по-малко като този да не се намериш бързо високо квалифицирана работа, не е "биг дил"! Ако след идването си тук, усетиш Виена като своето място, всичко ще се нареди. Ама трудно? И какво от това? На кого му е било лесно в началото? Успех ти желая! Преследвай мечтите си! Особено, когато са така лесно осъществими!  Hug
Още нещо се сетих за езика... Като гледам как се владее от повечето хора българския, направо си представям на какво ниво им е немският! За всеки, явно, "знам езика" е понятие, натоварено с голяма доза субективизъм. И пак демонстрират, че са ОК, нали? В тая връзка на въпроса на vencheto-f . Хубавите курсове са много скъпи (поне за мен). Затова не съм ходила никога на такъв. Последно посещавах "Мама лернт дойч" с такова образователно ниво на колежките, че предпочетох повече да не губя време там. Диана знае повече по темата. Нека те посъветва нещо, ако може. Лично аз отивам лятото до България, където в "Гьоте институт" ще изкарам супер интензивния курс. Ако имам възможност не само за един месец, а за два, ще е добре... Но засега поне за един съм сигурна!

Фрау Долчесова,
Не ви ли го писах? Уикенд в Аугсбург на едно литературно четене на любимият ми автор Wladimir Kaminer.
Бях написала страшна простотия по въпроса, ама изтрих всичко  Mr. Green Страх ме е да не ме разбере някой накриво. Превърнала съм се в самото съобразяване  bowuu
Хубав ден на всички!
БръНчащите от вчера, идва ми да си изям нещо от яд, че ми се провали виждането в вас!  Cry Cry Cry Гледам, че и на Сара нещо й е попречило  Confused Аман от непредвидени ситуации! Абигейл, ей това те чака, когато престанеш да си без дете и без мъж, да знаеш! Още ли се колебаеш дали да предприемаш точно сега промяна?  Mr. Green
Къде ми е кафето от Жени?  newsm78
О, да... Забравих колко съм "компетентна" за Париж  Mr. Green Мирослава, в Дисни не съм била, за съжаление, понеже по това време на годината (декември-януари) не работеше. Версай си струва да го посетите, но на детето изобщо даже няма да му направи впечатление. А и не знам вие какви хора сте. Какво предпочитате да гледате от забележителностите... Имай предвид, че Версай е "изпразнен" откъм предмети и почти всичко оригинално се намира в "Лувара". Ама за там, надявам се, няма нужда да ти казвам, че трябва да отделите поне 2 дни. За един нищо не става. Аз ходих 5 пъти и пак не всичко видях, така че, преценявай. Направи и едно почетно пазаруване в Карафур, за да си ми подкрепа като оборвам Торбестото по въпроса  Mr. Green
Пак прекалих с писане...  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт