Натурална закваска за хляб или Хляб с квас.....

  • 186 625
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: X
Ръженият ми хляб с натурална закваска, без мая (100% ръжено брашно). Направих го по тази рецепта.



# 556
  • Мнения: 13
БРАВО АЛИС, КОЛКО ЧАСА ОСТАВИ ГО ДА ВТАСВА? 

Аз правя по тази рецепта http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&am … g131657#msg131657 - с 100 гр.  пълнозърнесто, но нещо нямам навик да снимам, но трябва.

# 557
# 558
  • Мнения: X
БРАВО АЛИС, КОЛКО ЧАСА ОСТАВИ ГО ДА ВТАСВА? 

Аз правя по тази рецепта http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&am … g131657#msg131657 - с 100 гр.  пълнозърнесто, но нещо нямам навик да снимам, но трябва.

niklen, замесих в 20:30 и сложих да се пече на другия ден около 13:00 часа. Общото време до печенето е 17 часа, като по възможност е било на топло във фурната на по-малко от 50 градуса температура (печката няма деления между 0 и 50 градуса). Спазвах точно указанията от рецептата, за която дадох линк. Благодаря за линка към твоята рецепта, ще разгледам. Simple Smile

# 559
  • sofia
  • Мнения: 786
Ммм много хубаво изглеждат снимките на всички. 
Тук може да ви хрумне нещо интересно - всички рецепти са с квас на български при това : http://vanillka.com/category/bread-fantasies/sourdough-breads/

# 560
  • София
  • Мнения: 228
Здравейте!
Чета ви от известно време и все се каня да си направя и аз един хляб с квас. Вчера видях в магазина готов френски пшеничен квас и реших да си купя да пробвам, а после да премина и към фазата с домашен такъв. Току що сложих продуктите в хлебопекарната и пуснах на програма за тесто. После мисля да контролирам втасването сама и чак тогава да включа печене.
Пробвали ли сте да правите хляб с такъв квас?  newsm78



# 561
  • Варна
  • Мнения: 4 288
От кой магазин го купи ???

# 562
  • София
  • Мнения: 228
От Балев Био Маркет в The Mall.
Хлябът се получи много добре. Мен ме притесняваше да не стане кисел, защото докато се месеше, една такава киселост се усещаше във въздуха, но в крайна сметка не е.

Ето 3 снимки:


http://img208.imageshack.us/img208/3927/img0912kv.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/7704/img0915mu.jpg
http://img526.imageshack.us/img526/2312/img0916ty.jpg

# 563
  • Варна
  • Мнения: 4 288
От Балев Био Маркет в The Mall.
Хлябът се получи много добре. Мен ме притесняваше да не стане кисел, защото докато се месеше, една такава киселост се усещаше във въздуха, но в крайна сметка не е.

Във Варна го намерих в бившата книжарница ПЕНЬО ПЕНЕВ- Балев Био Маркет    ул.Генерал Колев 75
   Тел: 052 622 213

# 564
  • Мнения: 3 428
А колко струва??

# 565
# 566
# 567
  • Мнения: X
Бял хляб с яйце и квас (без мая) - 140 г активен квас, около 2 ч.л. сол, 1 с.л. захар, 40 г олио, 1 яйце, 360 г вода, 630 г брашно. Замесих в машината на програма тесто, обаче спря токът и когато дойде, реших да затопля тестото във фурната. Изчаках малко да втаса, но после пуснах на най-дългата програма за хляб без печене. След това изчаках да изпълни казанчето, като на 2-3 пъти пусках машината да подгрее за 1 мин. С две думи - поиграх си Simple Smile. Има лека кисела жилка, която се усеща, ако се яде само хляб, а в комбинация с друго ядене, не се усеща.



# 568
  • София
  • Мнения: 228
alys, чудесен е !!!   newsm10

# 569
  • Мнения: 13
Бял хляб с яйце и квас (без мая) - 140 г активен квас, около 2 ч.л. сол, 1 с.л. захар, 40 г олио, 1 яйце, 360 г вода, 630 г брашно. Замесих в машината на програма тесто, обаче спря токът и когато дойде, реших да затопля тестото във фурната. Изчаках малко да втаса, но после пуснах на най-дългата програма за хляб без печене. След това изчаках да изпълни казанчето, като на 2-3 пъти пусках машината да подгрее за 1 мин. С две думи - поиграх си Simple Smile. Има лека кисела жилка, която се усеща, ако се яде само хляб, а в комбинация с друго ядене, не се усеща.





Aлис, що толкова малко квас? тази седмица в къщи са на бял хляб и пека за последните 3 дена -3 хляба , но с мая. Кваса ми стана на 1 седм. в хладилника искам не искам трябва да го съживя днес и мисля утре един бял да направя с ръжен квас ,  но мислех също 300 гр. квас да сложа на хляб 900 гр. .....или за бял по малко ли се слага?  

Общи условия

Активация на акаунт