КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

• 295 498
  • 1 420
  •   2
Отговори
# 1 125
nikita1696поздравления, много хубав ти е козунака Peaceаз правя за 2 година и тази година правя по същата рецепта,по която и ти-дано да стане Praynig

# 1 126
  • Разград
Имам един въпрос
Сега като втаса,го оформям , и пак ли трябва да втасва newsm78преди печенето newsm78

Първо втасва маяната кашичка,после де замесва тестото,което се оставя да втаса,после оформяш и пак втасва,мажеш и поръсваш със захар,печеш.

# 1 127
  • СОФИЯ
nikita1696поздравления, много хубав ти е козунака Peaceаз правя за 2 година и тази година правя по същата рецепта,по която и ти-дано да стане Praynig

МЕРСИ.
УСПЕХ.  bouquet

# 1 128
  • Разград
nikita1696,чудесни са,много добре изглеждат Peace.

# 1 129
Имам един въпрос
Сега като втаса,го оформям , и пак ли трябва да втасва newsm78преди печенето newsm78

Първо втасва маяната кашичка,после де замесва тестото,което се оставя да втаса,после оформяш и пак втасва,мажеш и поръсваш със захар,печеш.
Мерси   bouquet
Маяната кашичка втаса, сега съм го метнала в фурната на 50* да втасва

# 1 130
  • СОФИЯ
nikita1696,чудесни са,много добре изглеждат Peace.

БЛАГОДАРЯ!  bouquet

# 1 131
Мерси, max-mamabouquet

Точно и аз щях да питам за втасването, нещо не ми беше ясно, но сега прочетох. А кога се бие в плота?? Embarassed Embarassed

# 1 132
  • Луната ни пази
Здравейте, момичета! Аз мисля днес за първи път да се пусна и да направя козунак. Баба ми ги правеше разкошни, но почина и така и не си остави рецептата и тайната. Аз ще използвам някоя от дадените тук рецепти , харесала съм си тази: "Козунак на Тандоори по рецепта на Скарлет О`Хара" и се надявам да се справя и после да имам с какво да се похваля. Ако имам въпроси, може да вляза и да питам Simple Smile  Hug

# 1 133
[X]megelinka ,и аз правя в момента по същата рецепта,после ще пиша какъв е резултата. на тебе пожелавам успех Hug

# 1 134
  • Варна
Здравейте, момичета. Вчера правих козунаци по рецептата на Лебедуна. На външен вид изглеждат добре, изпекоха се добре, но нямат конци и стоят малко тиклави (като проверявах с шишчето нямаше никакво тесто). Можете ли да ми кажете каква е причината, тъй като днес пак ще правя и искам да станат добри. Нямам машина и меся на ръка.

# 1 135
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
     Добър ден ,мами!
 Поздравления за труда ви от последните дни.При едни с вълшебен резултат,при други леки
 разочарования,но времето е пред нас!И ще правим опити нали и ще сме все по-добри!
 Ето това са моите козуначени рула с мармалад от сливи и шипки,поръсени обилно с
 орехи,по рецепта на моята майка.След много гледане и четене в козуначената тема направих
 "венеца" предложен от natalina /взаимствах оформлението/ и ореховата плънка,а
 тестото е на Labrex.Ореховата плънка е превъзходна!Пробвайте и ще се убедите!
 Благодарности на Мама Цо за положения труд да събере всички рецепти заедно за
 наше улеснение!
    Весели празници момичета на вас и вашите семейства

# 1 136
Мерси, max-mamabouquet

Точно и аз щях да питам за втасването, нещо не ми беше ясно, но сега прочетох. А кога се бие в плота?? Embarassed Embarassed

Като втаса първия път с намаслени ръце /и плот/ се бие тестото. Оставям после 20-ина минути да почине и оформям козунаците. Тогава втасва втори път. Така пишеше в Рецептата за традиционен козунак на Джемма.

# 1 137
Момичета за пръв път правя козунаци и станаха страхотни, благодарение на вашите рецепти. Мерси много  bouquet

# 1 138
  • София
Мола  СПЕШНО  за отговор защо тестото като го намесвам се къса и няма еластичност? Иначе има балончета да го меся ли още? И доста лепне а съм намесвала с доста брашно извън рецептата. Да не би дапрекалих пък с мазнината? Благодаря предварително

# 1 139
Аз днеска го замесих по тази рецептамного добре е обяснено,за начинаещи като мен.
Сега го сложих да се пече и ще видя резултата,но обясненията ми бяха в голяма помощ Peace

Общи условия

Активация на акаунт