КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

• 295 112
  • 1 420
  •   2
Отговори
# 345
Малко ще поспамя момичета, но не мога да не се похваля какво ми донесе току що чичко пощаджия. Heart Eyes В събота мятам курабийките. Laughing Чакам още 2 великденски пратки.

цък
цък

МАМО ЦО   bouquet поздравления за хубавата и изчерпателна тема.
Джемма  Flutter и аз си купих същото агънце, на самата форма има рецепта, става страхотен кекс Ей сега ще изровя снимките от миналия Великден и ще ти покажа как го украсих. За тази година имам поръчки от дечица за кажи - речи цяло "стадо" Peace

# 346
  • Балчик
Напиши ми ако обичаш рецептата- аз го купих по-евтино, защото е без опаковка и няма рецепта, но имам една други 2 рецепти към 3д заек и 3 Д Дядо Коледа. Но ще се радвам и твоята да пробвам.
Чакам снимките с нетърпение. Ако искаш на лични да не спамим повече в темата.

# 347
  • София, родом- Силистра
Джемма благодаря за съветите, аз нямах намерение да слагам толкова брашно , но тестото беше рядко, а сложих повече захар защото ги обичам по сладки, за това другия път ще увелича яйцата и маята и дано стане.

# 348
Изобщо не спамим, защото и други ми писаха, за агънцето и другите неща, които правих за миналия Великден, ама се утрепах, акъл нямам. Мъжът ми каза, че съм перманентно откачила ако и тази година направя дубъл на миналия. Козунаците не съм ги снимала, само по-интересното.

Отивам да изровя рецептата, тя е на самата тенекия Peace

# 349
  • Балчик
А, на моята тенекия няма нищо, разгледах я. Rolling Eyes

# 350
Забравих и тортата Анжелика, тя е почти същата рецепта като на Джемма за козуначния кранч.

# 351
  • Czech Republic
Тук агънцето е задължителен елемент на Великденската маса, защото както и в БГ агне трябва да има(нали е символ на Агнеца), но тъй като чехите агнешко месо почти не познават (с изключение на гурманите може би) та са измислили кексовото агънце. И аз правя всяка година (имам силиконова форма). Може също да се полее с бяла ледена глазура или шоколад.  На шийката му е задължителна червена панделка.  Моята форма обаче като гледам е по-различна - агънцето е обърнало глава и се вижда в анфас(ако мога така да се изразя). Ей тук се вижда горе-долу (не го бях снимала отблизо, защото го правя винаги последно, а Дани му беше гризнал муцунката Mr. Green).Peace

# 352
  • Балчик
Много е хубаво,аз се двоумих между такава форма и тази ,която купих. Но това ми се видя по-симпатично. А като казах да не спамим, имах предвид, че темата е само за козунаци,а не общовеликденска. Но щом не са ни нахокали досега... Laughing

# 353
Джемма ,честито за придобивката,ще станат страхотни агънца под твойте ръце  Peace

Пепика ,би ли казала тази торта на Анжелика коя е,нещо не мога да я намеря  Embarassed и поздравления за твоите агънца и кошничката и изобщо всичко дето си си играла бая време  smile3521

# 354
  • София
Аз малко късно , но все пак natalina   bouquet ще се пробват още утре

# 355
Ей, момичета страшни сте, браво  Hug
От къде ги купувате тези агнешки форми Simple Smile
В тях козунаци ли се пекат или кексови теста?

# 356
  • Балчик
Кексови форми са, за маслени кексове. Аз си ги купувам онлайн от различни магазини и Ибей. За Пловдив знам, че някъде си има магазин или склад с такива разни красоти, но на мен ми е далеч и поръчвам онлайн.

# 357
Вижте какво открих в другата тема:
http://www.profysonline.com/bg/Products.aspx?CategoryID=41
В тези форми дали ще станат козунаците? А какво мислите за хляб?

# 358
  • Балчик
Идеални са за печене- не залепва и излиза лесно печивото. продълговатата е идеална за козунак, другите са плитки. Аз съм показвала снимка на козунак точно в такава форма -роза, сега ще потърся снимките.

Ето я формата ми:

А ето го и козунакът:

От същата фирма имам и форма -слънчоглед, правила съм питка в нея. В подписа ми в албумчетата ми можеш да разгледаш снимките и на формите ми и на готовите изделия- имам 2 албума кулинарни , да не слагам тук излишни снимки.

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 21:04 от Джемма

# 359
Уау, супер е!
Джемма, само още нещо и да не спамим повече темата: за кекс няма да те питам, защото сигурно ще е много добре пак, но тези плитките тави мислиш ли, че ще станат за питка?

Общи условия

Активация на акаунт